Cum să conduceți hibridul în liniile de carpool din california

În California, smogul și poluarea emisiilor de mașini au devenit atât de rele încât legiuitorul caută modalități de a încuraja oamenii să conducă mașini hibride. Dacă conduceți un hibrid sau o altă mașină cu emisie cu emisii de joasă calificare, este posibil să vi se permită să conduci în benzile de vehicule de înaltă ocupare (HOV) pe autostradă, chiar dacă o singură persoană este în mașină. Trebuie să aplicați, să obțineți o decalare și să afișați decalajul în fereastra mașinii dvs. (Avertisment: Legiuitorul din California a stabilit un PAC cu privire la numărul de decalcomanii verzi care vor fi emise și acest număr a fost atins. Aplicațiile suplimentare pentru decalcomanii verzi vor fi acceptate pentru a crea o listă de așteptare, în cazul în care sunt autorizate decalcomanii suplimentare.)

Pași

Partea 1 din 3:
Determinarea dacă mașina dvs. se califică pentru programul de decal al vehiculului cu aer curat (Cav)
  1. Imagine intitulată Drive Hybridul în California Carpool Lanes Pasul 1
1. Cumpărați un vehicul care îndeplinește cerințele privind emisiile din California. În general, vehiculele care îndeplinesc vehiculul de emisie zero de tranziție de stat (TZEV) se vor califica. Acest lucru poate include vehicule hibride plug-in (PHEV) și motoare cu combustie internă de hidrogen (gheață de hidrogen). Pentru a se califica ca un TZEV, fiecare mașină trebuie:
  • Faceți cunoștință cu cea mai strictă standard de emisie de coafură din California
  • au emisii de evaporare zero
  • au o garanție de 15 ani / 150.000 mile în sistemul de emisii și
  • au o garanție de 10 ani / 150.000 mile în sistemul de stocare a energiei cu emisii zero.
  • Imagine intitulată Drive Hybrid în California Carpool Lanes Pasul 2
    2. Vizitați site-ul web al California Air Resources pentru a găsi o listă de vehicule eligibile. Consiliul din California Air Resources (ARB) emite decals la anumite vehicule model care îndeplinesc cerințele legislative pentru emisiile reduse de poluare. Puteți verifica lista de pe site-ul ARB pentru a vedea dacă mașina dvs. se califică.
  • De pe site-ul principal ARB, Arb.Cca.gov, selectați linkul către "autocolante carpool" sub poziția populară Pagini. Acest lucru vă va duce la lista de vehicule eligibile.
  • Imagine intitulată conduce hibridul dvs. în liniile de carpool California Pasul 3
    3. Potriviți anul mașinii dvs., faceți și model la lista de vehicule eligibile. Lista mașinilor eligibile include modele din 1991 prin prezent. Lista este foarte specifică, raportează mai întâi numele producătorului și apoi modelele individuale care se califică. Lista raportează în continuare standardul de evacuare, tipul de combustibil, dimensiunea motorului și numărul de familie pentru fiecare vehicul eligibil.
  • Notă Culoarea decală că mașina dvs. este eligibilă pentru a primi. Când găsiți mașina dvs. enumerată, veți vedea că fiecare mașină este marcată ca o decalare verde sau o decală albă. Acestea se bazează pe tipul de standard de evacuare a mașinii. Decalcile verzi sau albe sunt aceleași pentru privilegiile de conducere.
  • Imagine intitulată conduce hibridul în california carpool benzile Pasul 4
    4. Contactați linia de asistență ARB. Dacă aveți întrebări suplimentare despre orice vehicul special și eligibilitatea acestuia pentru programul de decalare, puteți apela linia de asistență pentru resursele de aer.
  • Numărul de telefon pentru linia de asistență ARB este (800) 242-4450.
  • Partea 2 din 3:
    Aplicarea pentru o decalaj de cav
    1. Imagine intitulată Drive Hybrid în California Carpool Lanes Pasul 5
    1. Obțineți un formular de cerere online sau la un birou DMV. Puteți lua un formular de cerere în persoană la orice birou DMV din California. Alternativ, puteți descărca o copie a formularului de la DMV.cca.Site-ul GOV.
    • De pe site-ul principal DMV, selectați mai întâi link-ul la înregistrarea vehiculului, apoi la formularele de înregistrare a vehiculelor, apoi găsiți aplicația pentru decalcomanii cu aer cu aer.
    • Dacă aveți mai multe vehicule de calificare, veți avea nevoie de un formular de cerere separat pentru fiecare.
  • Imagine intitulată Drive Hybrid în California Carpool Lanes Pasul 6
    2. Furnizați informațiile de identificare despre vehicul. Va trebui să completați numărul plăcii de înmatriculare a mașinii, numărul de identificare al vehiculului (VIN) și anul, marca și modelul.
  • Imagine intitulată Drive Hybridul în California Carpool Lanes Pasul 7
    3. Furnizați informațiile dvs. personale. Dacă mai mult de o persoană deține în comun vehiculul, ambii oameni pot aplica pe un formular de cerere. Pentru fiecare proprietar al vehiculului, vi se va cere să furnizați următoarele informații:
  • Numele complet, așa cum apare în titlul și înregistrarea mașinii
  • Numărul permisului de conducere
  • Residence sau adresa de afaceri
  • Adresă poștală, dacă este diferită de adresa de reședință sau de afaceri
  • Imagine intitulată conduce hibridul în California Carpool Lanes Pasul 8
    4. Marcați selecțiile pentru decalajul dorit. Secțiunea 2 a formularului de cerere conține trei coloane. În fiecare coloană, vi se cere să marcați cel puțin o casetă pentru a indica selecția dvs.
  • În prima coloană, marcați dacă această aplicație este pentru o nouă decalare, un transfer, o corecție sau o actualizare a informațiilor sau o înlocuire.
  • În cea de-a doua coloană, trebuie să selectați fie o decal alb sau o decal verde. Această alegere este decisă de tipul de standard de evacuare pe care mașina dvs. o are. Dacă aveți întrebări despre acest lucru, puteți verifica lista de eligibilitate "Carpool Stickers" de pe site-ul ARB. Această listă identifică standardul de evacuare pentru fiecare mașină.
  • În cea de-a treia coloană, veți selecta decalajul alb sau verde, pe baza puterii motorii mașinii. Opțiunile sunt electrice, celule de combustibil hidrogen, gaz petrolier lichefiat, gaz natural comprimat, hibrid plug-in sau o conversie la combustibil alternativ.
  • Imagine intitulată Drive Hybrid în California Carpool Lanes Pasul 9
    5. Completați secțiunea 3 dacă aveți un vehicul cu aer curat. Această secțiune este special pentru proprietarii de la Pzevs sau Tzevs, și numai dacă doriți o decalaj de înlocuire pentru o mașină anterioară care a fost declarată o pierdere totală sau nereparabilă. Dacă acest lucru se aplică, veți oferi plăcuța de înmatriculare a Vechiului, VIN, An, Make și Model.
  • Imagine intitulată Drive Hybrid în California Carpool Lanes Pasul 10
    6. Secțiunile complete 4 și 5 numai dacă solicitați decalcomanii de înlocuire. Va trebui să furnizați informații despre decalcomanii originale. În special, va trebui să selectați dintr-o listă motivul pentru înlocuirea (furat, pierdut, deteriorat sau nu primit de la un proprietar anterior) și să includă o declarație scrisă a faptelor pentru a explica situația.
  • Imagine intitulată Drive Hybrid în California Carpool Lanes Pasul 11
    7. Semnează aplicația. Ca un pas final, trebuie să tipăriți și să vă semnați numele. De asemenea, vi se solicită să furnizați data cererii și un număr de telefon în timpul zilei, unde puteți ajunge în cazul în care DMV are întrebări.
  • Imagine intitulată conduce hibridul în California Carpool Lanes Pasul 12
    8. Trimiteți aplicația prin poștă sau în persoană. Dacă alegeți să trimiteți aplicația în persoană, o puteți lua în orice birou DMV. Alternativ, îl puteți trimite prin poștă la DMV, unitate specială de procesare - MS D238, P.O. Box 932345, Sacramento, CA 94232-3450.
  • Există o taxă de 8 USD care trebuie să însoțească aplicația. Dacă trimiteți cererea prin poștă, trebuie să includeți un control plătit către California DMV.
  • Dacă solicitați o decal verde, nu includeți taxa de 8 USD cu cererea dvs. Statul a atins limita autorizată pentru decalcomanii verzi. Dacă legiuitorul extinde această limită, atunci vor fi emise decalcomanii verzi.
  • Partea 3 din 3:
    Afișarea și utilizarea decalajului cav
    1. Imagine intitulată Drive Hybrid în California Carpool Lanes Pasul 13
    1. Așteptați livrarea cav decalaj. În condiții normale, decalajul dvs. de cav ar trebui să sosească în termen de aproximativ 30 de zile după ce trimiteți cererea dvs. Dacă decalajul dvs. nu ajunge în acel moment, puteți apela biroul DMV pentru a verifica starea aplicației dvs.
    • Legislația inițială a pus o limită a numărului de decalcomanii verzi care ar fi acordate. Acest număr a fost extins, dar capacul curent a fost depășit. Puteți aplica, dacă doriți, dar cererile de decalcomanii verzi sunt deținute până când vor fi disponibile mai multe decalcomanii.
  • Imagine intitulată Drive Hybrid în California Carpool Lanes Pasul 14
    2. Afișați decalajul cav pe mașina dvs. Când primiți decalajul, veți primi, de asemenea, un ghid de plasare pentru a vă direcționa unde să plasați decalajul pe mașina dvs. Trebuie să plasați o decalaj pe fiecare panou din spate al mașinii, în spatele fiecărei roată din spate.
  • Imagine intitulată Drive Hybrid în California Carpool Lanes Pasul 15
    3. Conduceți în banda Hov. Cu decalcomanii atașați în mod corespunzător în mașină, sunteți eligibil să conduceți în benzile din California Hov, indiferent de numărul de pasageri din mașină.
  • Imagine intitulată conduce hibridul dvs. în California Carpool Lanes Pasul 16
    4. Înregistrați și pentru plata rapidă a taxelor automate în zona San Francisco. Dacă veți conduce în anumite zone ale San Francisco, va trebui, de asemenea, să aveți un transponder Fastrack pentru a conduce în benzile Express.
  • Toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă înscrie pentru Fastrack sunt disponibile online la https: // Bayreafastrak.org / ro / Home / Index.Shtml.
  • Avertizări

    Începând cu luna iunie 2007, toate cele 85.000 de autocolante verzi au fost emise de DMV, iar numai autocolantele de înlocuire vor fi emise, cu excepția cazului în care legiuitorul votează să extindă limita limita.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar