Cum să fii sensibil din punct de vedere cultural când călătoriți în străinătate

Călătoria este un lucru extraordinar. Dar când vizitați o altă țară pentru prima dată, există întotdeauna un risc de a ofensa populația nativă, fără a observa obiceiurile care sunt normale pentru ei sau, fără a fi conștienți de aspecte ale propriului dvs. cultură care ar putea fi considerată nepoliticoasă sau în afara locului. Puține lucruri sunt mai jenante decât perturbarea modului de viață a cuiva pur și simplu pentru că nu știți mai bine. Ori de câte ori ați pornit să vedeți lumea pe o aventură cu strălucire globală, țineți cont de valorile unice și climatul social al culturii, vă scufundați și vă gândiți la modul în care comportamentul dvs. ar putea fi perceput de cei din jurul vostru.

Pași

Partea 1 din 3:
Care se confruntă cu culturi diferite
  1. Imaginea denumită este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoresc în străinătate Pasul 1
1. Educați-vă pe locul pe care îl vizitați. Înainte de a vă pasi chiar pe un avion, conduceți o cercetare riguroasă pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru prima dvs. întâlnire cu o nouă țară și cu oamenii săi. Va merita să vă aflați despre structura socială a destinației dvs., practicile religioase și atitudinea față de călătorii străini. Citirea la locul în care vă îndreptați este o necesitate, deoarece va oferi o perspectivă valoroasă asupra vieții de zi cu zi și vă va oferi o idee despre ce să vă așteptați ca un outsider.
  • Pentru o vacanță ocazională la sud de Franța, s-ar putea să trebuie doar să priviți în îmbrăcămintea acceptabilă, în timp ce o călătorie în Japonia sau Olanda ar trebui precedentă cu unele investigații privind modul în care liderii se desfășoară în mod obișnuit de afaceri formale.
  • Peruse Bloguri de călătorie scrise de alți vizitatori din întreaga lume pentru a-și lua viața pe un anumit loc.
  • Imaginea denumită este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoresc în străinătate Pasul 2
    2. Reflectați asupra culturii și comportamentelor voastre. Cum se află cultura asemănătoare cu cea a locului pe care îl călătoriți? Cum este diferit? Uită-te la tine prin ochii altcuiva și ia notă de valori și caracteristici care vă pot pune în afară de cei din jurul vostru. S-ar putea să identificați, de exemplu, ca un feminist și să vă îndreptați spre un loc în care femeile ocupă în mod tradițional un rol marginalizat în societate. Încercați să nu lăsați conflictele de cultură să influențeze atitudinea voastră. Faceți-vă misiunea dvs. să vă prezentați cei mai buni dintre voi și de unde sunteți de la alții în timp ce sunteți departe.
  • Amintiți-vă că veți reprezenta țara dvs. de origine în timp ce vă aflați în străinătate, chiar și pe excursii de plăcere casual.
  • Să fie deosebit de conștient atunci când călătoriți în locuri care au fost înregistrate în conflict cu locul de origine.
  • Imaginea denumită este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoresc în străinătate Pasul 3
    3. Apreciați diferențele. Cultura pe care o vei intra în el nu va fi aceeași ca a ta, și asta e un lucru bun. Diversitatea este o calitate care ar trebui să fie îmbrățișată. S-ar putea să vă simțiți incomod într-o anumită setare culturală la început, dar cu o minte deschisă veți începe să vedeți cât de cu adevărat colorată și uluitoare a lumii poate fi.
  • Lăsați-l pe stereotipuri sau generalizări despre locul pe care îl vizitați.
  • Folosind o toaletă Squatting sau a fi avertizată împotriva ședinței cu picioarele încrucișate în Turcia s-ar putea prinde de gardă, dar câștigând o înțelegere mai profundă a acestor tipuri de practici este, probabil, unul dintre motivele pentru care călătoriți în primul rând.
  • Partea 2 din 3:
    Conduceți-vă în împrejurimile necunoscute
    1. Imaginea intitulată este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoriți în străinătate Pasul 4
    1. Încercați să amestecați cu cei din jurul vostru. În calitate de călător, veți fi în curtea altcuiva, ceea ce înseamnă că aveți o obligație nerostită de a respecta modul lor de viață. Având în vedere acest lucru, comportamentul dvs. ar trebui să fie modest și în conformitate cu cel al omologilor dvs. nativi. Acest lucru înseamnă a fi politicos, considerat și dornic să facă o impresie bună fără a încerca să se arate sau să facă lumină noului dvs. mediu.
    • Păstrați vocea la un volum respectabil în locurile publice. Evitați să strigați, blestemați sau să faceți ceva care ar putea provoca o scenă.
    • Știți ce sunt normele atunci când vine vorba de lucruri precum consumul de alcool și tutun, fotografia și alte forme expresie.
  • Imaginea intitulată vorbește Arabic Pasul 4
    2. Învață să vorbești limba. Deși nu este o necesitate, poate fi extrem de utilă pentru a învăța câteva cuvinte și fraze alegere în dialectul local. Nu numai că vorbește o altă limbă o abilitate practică, deoarece vă va ajuta să vă găsiți în jur, arată că aveți un interes real în cultură. Acest lucru vă va permite să forțați conexiuni mai semnificative cu oamenii cu care interacționați.
  • Memorează mai întâi numele obiectelor și locurilor importante, cum ar fi hotelul, baia sau cafeneaua, pentru a vă orienta mai bine cu zona.
  • Aduceți o fotografie sau folosiți o aplicație ca o piatră Duolingo sau Rosetta pentru a vă lustrui manipularea unei limbii străine.
  • Dacă nimic altceva, învățați să spuneți "vă rog", "vă mulțumesc" și alte curtoazie de bază. În multe culturi, acesta este un semn de bună credință că faceți un efort.
  • Imaginea denumită este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoresc în străinătate Pasul 6
    3. Respectați legile și obiceiurile locale. Știind cum să acționeze pe teritoriul străin și cum să nu acționați, vă poate împiedica să aterizați în apă caldă cu oamenii și autoritățile locale. De exemplu, este obișnuit în unele părți ale lumii pentru a saluta pe cineva cu un arc sau un sărut pe obraz, mai degrabă decât o strângere de mână sau pentru cupluri să se abțină de la expirarea excesivă a afecțiunii în locurile publice. Este important să respectați aceste reglementări, chiar dacă nu înțelegeți sau sunteți de acord cu ei.
  • Au apărut câteva tipuri mai specifice de legi "capcane turistice" din cauza tendinței lor de a obține călătorii care nu au probleme cu probleme. Câteva exemple ale acestora includ o interdicție de gumă de mestecat în Singapore și o lege care interzice autovehicule să se oprească pentru pietoni la Beijing.
  • Scoateți pantofii înainte de a intra în orice reședință privată în Japonia, Rusia, Finlanda, Turcia sau Elveția.
  • Imaginea intitulată este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoriți în străinătate Pasul 7
    4. Evitați ofensarea oamenilor din jurul vostru. În timp ce vă desfășurați cercetarea preliminară, asigurați-vă că ați căutat o listă de "Don`ts" Pentru zona pe care o veți rămâne în. În Orientul Mijlociu, India și unele părți ale Africii, de exemplu, este impolită să vă oferim mâna stângă pentru o strângere de mână din cauza asociației acelei mâini cu activități sanitare necurate. Fiind informat vă va împiedica să faceți un nefericit Faux Pas.
  • Aveți grijă să nu atingeți capul nimănui în țările în care budismul este practicat sau îndreptat tălpile picioarelor la oricine din culturile arabe, deoarece acestea sunt semne clare de lipsă de respect.
  • Gesturi de mână nevinovate, cum ar fi degetele, semnul de pace sau "A BINE" Propunerea poate avea semnificații alternative vulgare în funcție de locul în care mergeți.
  • Dacă întâmpinați să ofensezi pe cineva din greșeală, să-i cereți scuze cu sinceritate și să le reamintiți ușor că nu știți mai bine.
  • Imaginea intitulată este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoriți în străinătate Pasul 8
    5. Fi pregătit să sfideze. Familiarizați-vă cu obiceiurile de vârf ale țării atunci când mâncați sau vă plimbați. În unele părți ale lumii, inclusiv Australia, Costa Rica și cea mai mare parte a Europei, bascularea nu este nici necesară, nici așteptată. Oriunde altundeva este adesea extins ca un gest de recunoștință. Amintiți-vă că membrii altor profesii, cum ar fi șoferii Rickshaw și portarii hotelului, supraviețuiesc și sfaturi, nu doar chelnerii.
  • Când aveți îndoieli, lăsați un vârf modest, dar obișnuit de 15% din totalul facturii la unitățile de mese. TIP TIP Folosind moneda locală, dacă puteți.
  • Blocarea în Japonia și Coreea poate fi interpretată ca o insultă.
  • Imaginea denumită este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoresc în străinătate Pasul 9
    6. Urmăriți cum vă îmbrăcați. Majoritatea oamenilor sunt obișnuiți să poarte tot ce vă place, dar alte părți ale lumii care sunt mai conservatoare pot avea standarde diferite pentru locuitorii lor. Observați stilul de rochie de pe cei din jurul vostru și scopul de a-și apropia apariția și de a evita supararea altora cu afișaje impolite. Ca regulă generală, ar trebui să vă îmbrățiți modest și să evitați îmbrăcămintea cu sloganuri sau imagini care pot fi considerate ofensive.
  • Când vizitați un templu, moschee sau alt loc de închinare, este o idee bună să îmbrăcați pur și simplu și neostinteli și să fiți atenți la purtarea îmbrăcămintei care arată prea multă piele. Femeile ar trebui să fie pregătite să-și acopere capul la site-urile religioase islamice.
  • Multe culturi, de la Emiratele Arabe Unite în Spania, au legi împotriva nudității și a indecedenței publice. Salvați costume de baie și alte costume de revelatoare pentru plaje.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea celor mai multe din călătoriile dvs
    1. Imaginea denumită este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoresc în străinătate Pasul 10
    1. Interacționați cu localnicii. Dacă doriți să descoperiți ceea ce face un loc special, faceți-o un punct de a se angaja cu cei care o numesc acasă. Ieșiți și trăiți în rândul oamenilor decât doar observați-le pasiv. Driverul dvs. de taxi sau ghidul de turism vă poate spune lucruri pe care nu le poate.
    • Faceți tot posibilul să apară în control în orice moment. Făcând evident că sunteți un turist în peste cap vă puteți face o țintă ușoară.
    • Opriți și întrebați pe cineva când aveți nevoie de ajutor sau instrucțiuni în loc să vă bazați pe dispozitivul dvs. mobil.
    • Faceți prieteni noi și să vă arătați în jur în timpul șederii dvs. pentru o experiență mai intimă și autentică a culturii.
    Sfat de experți
    Carmela Resune, MPP

    Carmela Resune, MPP

    Călătoria SpecialistCarmela este directorul executiv al Flyte, o organizație non-profit cu sediul în Georgetown, Texas care împuternicește studenții care trăiesc în comunități deservite prin experiențe de călătorie transformatoare. Carmela are maeștri în analiza politicii publice de la Universitatea din New York și este pasionat de împuternicirea tinerilor, impactul social și de călătorie.
    Carmela Resune, MPP
    Carmela Resune, MPP
    Specialist de călătorie

    Carmela Resune, directorul executiv al Flyte, spune: "Interacționarea etic a copiilor din alte țări este un subiect mare de discuții între comunitatea de călătorie: totul, dacă ar trebui să faci fotografii cu copii sau dacă ar trebui să dai bani copiilor pe stradă. Este un subiect dur, pentru că el trage cu adevărat la corzile inimii tale, dar în cele din urmă este vorba Respectarea copiilor și oamenii din țara pe care o vizitați."

  • Imaginea denumită este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoresc în străinătate Pasul 11
    2. Absorbi tot ce poți. În multe privințe, călătoria este profesorul final. Aveți o șansă rară de a vă arunca în frunte și vedeți atât de multe lucruri noi și uimitoare, iar pentru a afla despre ceea ce face viața interesantă în acest proces. Captați noi obiective turistice pe cameră sau păstrați un jurnal de călătorie pentru a înregistra detaliile aventurilor dvs. Profitați de această șansă să vă îmbogățiți.
  • Participați la evenimente culturale locale, cum ar fi Mardi Gras în New Orleans French, Germania Oktoberfest sau Festivalul de Apă Songkran din Thailanda.
  • Un itinerariu stivuit nu numai că vă va ține ocupat, dar vă permite să vă familiarizați mai bine cu caracterul unic al unei anumite culturi.
  • Imaginea denumită este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoresc în străinătate Pasul 12
    3. Ieșiți din zona dvs. de confort. Călătoria este tot mai mult despre a face și de a simți așa cum este martor. Du-te agățui în Alpi sau înscrieți-vă pentru lecțiile Salsa din Brazilia. Nu vă fie frică să vă puneți acolo și să experimentați tot ceea ce o cultură are de oferit, din istoria și politica sa la quirk-urile sale fermecătoare și neobișnuite.
  • Notați o listă de lucruri specifice pe care doriți să le vedeți și să vă provocați să încercați un lucru nou în fiecare zi.
  • Este normal să simțiți ca și cum ai fi în capul tău la început. Acesta poate fi un lucru foarte bun, așa cum înseamnă că puteți recunoaște și aprecia disparitățile culturale. Dacă ați vrut să fiți complet confortabil în orice moment, ați putea să rămâneți la fel de ușor acasă.
  • Imaginea denumită este sensibilă din punct de vedere cultural atunci când călătoresc în străinătate Pasul 13
    4. Rămâneți pozitiv. Există de multe ori când călătoriile pot deveni o sursă de frustrare, mai ales când ați pierdut undeva la jumătatea lumii în care nimeni nu vorbește aceeași limbă. Dar nimic nu poate vindeca o perspectivă acru ca un zâmbet. Indiferent de ce se întâmplă, păstrați un cap rece și o atitudine pozitivă și să fiți recunoscători pentru oportunitatea de a vedea mai mult din lume.
  • Un Demeanor fericit și încrezător vă va face mai abordabil și vă va face mai puțin probabil ca oportunistorii să încerce să profite de dvs.
  • Inconvenientele se întâmplă: veți fi pierdut, rulați scăzut pe bani sau întâlniți o barieră lingvistică frustrantă. Ceea ce este important este că nu lăsați neprevăz greșeli să vă împiedice să vă îndrăgostiți de locurile noi.
  • sfaturi

    Pentru un grund mai amănunțit în locuri și culturi nefamiliare, consultați un ghid de călătorie de renume sau să aruncați o privire la pagina de informații turistică de pe site-ul țării pe care intenționați să o vizitați.
  • Puteți găsi adesea vânzători de îmbrăcăminte în orașele mari care vând felul de articole de îmbrăcăminte purtate de localnici. Acesta este un loc bun pentru a începe dacă aveți îndoieli cu privire la modul în care aspectul dvs. obișnuit va fi primit.
  • Să fie delicate atunci când discutați chestiuni precum politica, religia și problemele sociale cu străini. Aceste lucruri, de obicei, nu merită să fie trase într-un argument.
  • Dacă vi se recomandă să nu efectuați o anumită acțiune, să vă cereți scuze și să faceți un efort să nu o faceți din nou.
  • Bucurați-vă de voi, călătoriți cât de des puteți și prețuiți sentimentul de pace și interconectarea care vine cu roamingul lumii.
  • Avertizări

    De obicei, este considerat nepoliticos să fie tare și curajos sau să acționeze în orice alt mod reproș, indiferent de locația dvs.
  • Pot exista aspecte ale culturii străine pe care le găsiți dezvăluite - ar putea chiar să fie în contradicție cu sensibilitățile morale sau religioase puternice. Deși nu este întotdeauna ușor, amintiți-vă că lucrurile sunt pur și simplu făcute diferit în altă parte și fac tot posibilul să urmați aceste obiceiuri, indiferent de opiniile dvs. personale despre ele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar