Cum să curățați înregistrările de vinil

Condiția înregistrărilor de vinil are un impact direct asupra calității lor de sunet. Pentru curățarea zilnică a înregistrărilor dvs., utilizați o perie de fibră de carbon pentru a îndepărta praful de suprafață. Pentru a obține o curățare mai profundă, aplicați o soluție de curățare a lichidului la suprafața înregistrării. Utilizați o cârpă de microfibră pentru a curăța ușor și uscați înregistrarea. De asemenea, puteți investi într-o mașină de curățare manuală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îndepărtarea prafului și resturilor minore
  1. Imagine intitulată Înregistrările curate Vinyl Pasul 1
1. Lăsați-vă înregistrarea pe placă turnantă. Mulți oameni își păstrează înregistrarea pe platoul plăcuță pe tot parcursul procesului de curățare, deoarece oferă o locație sigură și stabilă. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că ați mutat tonearmul deoparte, pentru a preveni zgârieturile accidentale. De asemenea, veți dori să utilizați doar o forță minimă împotriva înregistrării sau puteți deteriora echilibrul platoului.
  • 2. Îndepărtați resturile cu aerul conservat. Puteți cumpăra un container de aer conserve la orice magazin de alimentare cu birou. Urmați instrucțiunile de curățare cu privire la faptul că aveți grijă să nu vă apropiați prea mult de înregistrare. Ușor de aer aer pe înregistrare până când suprafața pare curată și fără praf. Repetați după cum este necesar.
  • Aerul conservat poate lansa uneori condensarea. Dacă se întâmplă acest lucru, asigurați-vă că ștergeți orice lichid din înregistrare utilizând o cârpă curată și moale.
  • 3. Praf cu o cârpă de microfibră. Investiți într-un prosop de curățare cu microfibră de dimensiuni medii, de bună calitate. Frecați ușor acest prosop în cercuri mici peste înregistrare. Puteți achiziționa cârpe de microfibră la cele mai multe hardware sau magazine de domiciliu general. Aceste cârpe sunt bune pentru că nu vă vor zgâria înregistrarea și vor ridica cu ușurință praful.
  • 4. Utilizați o perie din fibră de carbon. Căutați o perie care se face în mod specific pentru înregistrarea înregistrărilor. Le puteți găsi la cele mai multe magazine audio sau muzicale. Așezați cu ușurință peria în sus a înregistrării. Începeți să rotiți încet înregistrarea, ghidând fibrele periei în caneluri. De asemenea, puteți face mișcări blânde de la inelele interioare la inelele exterioare ale înregistrării.
  • Este o idee bună să vă periați mai întâi înregistrarea, chiar dacă intenționați să treceți la o metodă de curățare umedă. Periajul uscat va elimina unele dintre particulele care s-ar putea zgâria inregistrarea in cazul in care sunt asociate cu lichid.
  • Păstrați un ochi pe perie și obțineți unul nou dacă fibrele apar îndoite sau îmbătrânite. De asemenea, păstrați o pensulă rezervată în mod specific doar pentru înregistrările dvs.
  • Imagine intitulată Înregistrările curate Vinyl Pasul 5
    5. Utilizați un braț de curățare în evidență. Acesta este un atașament care se află deasupra înregistrării și se aplică ușor o perie mică de curățare la înregistrarea rotativă. Peria ar trebui să îndepărteze praful, resturile și statice de la înregistrare dintr-o dată. Acest tip de metodă de curățare vă poate ajuta, de asemenea, la păstrarea stiloului fără praf.
  • De asemenea, veți dori să curățați stiloul dacă observați acumularea de praf pe ea. Stilul Cleaner vine de obicei într-o sticlă mică cu o perie sau vârf de aplicator.
  • Imagine intitulată înregistrări de vinil curat Pasul 6
    6. Utilizați o armă statică. Acesta este un pistol mic, plastic care curăță înregistrarea prin eliminarea energiei electrice statice de pe suprafața sa. Urmați instrucțiunile ambalajului și îndreptați arma direct la înregistrare fără a atinge. Arma va neutraliza apoi electricitatea statică, făcând înregistrarea dvs. mai puțin probabil să atragă praful.
  • În cazul în care înregistrarea dvs. face vreodată un zgomot înfricoșător, crackling sau lumină, atunci când este plasat sau tras, din maneci, atunci este probabil nevoie de curățare de un dispozitiv anti-static.
  • 7. Utilizați o rolă lipicioasă. Puteți cumpăra un roller online sau la un magazin de muzică, care este special conceput pentru curățarea înregistrării. Trageți cilindrul de-a lungul canelurilor înregistrării. Va atrage praf la suprafața sa. Puteți fie spălarea rolei, fie scoateți stratul superior pentru o curățare viitoare.
  • Doar asigurați-vă că rola nu lasă niciun reziduu în urmă pe înregistrare. Poate doriți să faceți un singur test glisați doar pentru a vă asigura.
  • Metoda 2 din 3:
    A face o curată mai profundă
    1. Asigurați-vă propria soluție de curățare. Obțineți un castron mediu de amestecare și combinați trei părți apă distilată, o parte a alcool izopropilic și câteva picături de detergent de vase sau fluid de mașini de spălat vase. Se amestecă împreună cu ușurință. Cel mai bine este să utilizați apă distilată pentru a evita unele dintre impuritățile care pot fi găsite în apa de la robinet.
    • Fiți conștienți de faptul că există o dezbatere dacă utilizați sau nu alcool ca parte a unei soluții de curățare pentru înregistrări. Alcoolul poate elimina înregistrarea proprietăților sale de suprafață. Deci, asigurați-vă că utilizați cu prudență și cu ușurință.
  • Imagine intitulată Înregistrările curate Vinyl Pasul 9
    2. Utilizați o soluție preambalată. Magazinele de înregistrare și magazinele de muzică vinde adesea curățători special concepute pentru utilizarea pe materiale audio. Verificați ingredientele oricărui curățător pe care îl cumpărați pentru a vă asigura că sunteți confortabil cu totul inclus. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile îndeaproape.
  • Asigurați-vă că evitați produsele de curățare a gospodăriei, cum ar fi Windx. Aceste curățători sunt prea abrazive pentru înregistrări și pot distruge vinilul.
  • 3. Plasați înregistrarea pe o covoare de curățare. Puteți cumpăra aceste covorașe la magazinele de înregistrare și sunt în general făcute din plută sau un alt material moale. Dacă sunteți îngrijorat de utilizarea lichidelor deasupra plăcii dvs., atunci o mat este o idee bună. Puteți plasa locul de înregistrare pe mat și puteți utiliza axul atașat pentru a menține recordul sigur.
  • Nu toate covorașele sunt proiectate pentru utilizarea cu lichide. Înainte de a vă curăța cu o soluție, asigurați-vă că mat-ul dvs. se poate descurca.
  • 4. Înghiți lichidul peste înregistrare. Odată ce aveți o soluție la îndemână, găzduiți ușor câteva picături peste suprafața înregistrării. Sau, umeziți un prosop cu soluția și aplicați această umiditate la suprafața înregistrării. Doriți ca înregistrarea să fie ușor umedă, cu siguranță nu este umezită.
  • 5. Ștergeți cu un prosop de microfibră. Prindeți prosopul și ștergeți o mișcare în sens invers acelor de ceasornic, urmând canelurile. Fii blând, dar aplicați suficientă presiune, astfel încât prosopul să intre în contact cu părțile interioare ale canelurii. Utilizați o cârpă complet de microfibră proaspătă pentru a usca întreaga înregistrare atunci când ați terminat.
  • 6. Utilizați o mașină de curățare manuală. Dacă nu sunteți interesat să vă curățați înregistrările cu mâna, atunci puteți investi într-o mașină pentru a face unele dintre lucrările pentru dvs. Există mașini care necesită fluide speciale, cele care perie ambele părți ale unui disc imediat și cele care combină aspirarea și periajul. Faceți unele cercetări online pentru a găsi o mașină care se potrivește nevoilor dvs. particulare.
  • Fiți conștienți de faptul că unele mașini pot fi destul de costisitoare cu etichete de prețuri în sus de 500 $. Pentru a economisi bani, căutați o mașină care utilizează perii pentru a curăța, în loc de viduri.
  • Metoda 3 din 3:
    Având grijă de înregistrările dvs
    1. Imagine intitulată înregistrări de vinil curat Pasul 14
    1. Păstrați-vă înregistrările uscate. Nu jucați niciodată sau stocați o înregistrare umedă. Este un mit care jucând o înregistrare umedă va reduce acumularea statică. În schimb, folosind o înregistrare cu umiditate pe ea poate deteriora canelurile și poate crea o mizerie și mai mare pentru a curăța. Asigurați-vă că ștergeți complet înregistrările cu o cârpă de microfibră sau lăsați-i să se usuce la un covor de curățare.
  • Imagine intitulată Înregistrările curate Vinyl Pasul 15
    2. Atingeți-le cu atenție. Încercați să evitați atingerea canelurilor interioare ale înregistrărilor dvs. ori de câte ori este posibil. În schimb, gestionați-le prin apucarea etichetei sau a perimetrului discului cu vârful degetelor. Uleiul de pe vârful degetelor poate atrage praf la caneluri și poate face mai dificilă curățarea înregistrării.
  • Imagine intitulată Înregistrări de vinil curat Pasul 16
    3. Puneți-le în mâneci de arhivă. Când înregistrările dvs. sunt curățate, plasați-le în mâneci de interior proaspete. Manșoanele anti-statice din plastic sunt, de obicei, o opțiune bună. Căutați un manșon care este etichetat ca calitate de arhivă și non-zgâriere. Acest lucru vă va păstra discul pe măsură ce îl luați și o va juca.
  • Imagine intitulată Înregistrări curate Vinyl Pasul 17
    4. Păstrați-le vertical. Asigurați-vă că ați plasat înregistrările pe verticală una lângă alta. Dacă le puneți plat, atunci riscul dvs. deformare sau îndoire. Dacă înregistrarea dvs. se sprijină pe o parte, acest lucru poate provoca și îndoire. Deci, păstrați înregistrările plasate ferm împreună cu puțin spațiu între ele.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Acest lucru poate părea ciudat, dar asigurați-vă că vă dați noile înregistrări și o curățare rapidă. Ele pot avea un strat fin de praf din depozitare sau reziduuri de la procesare.

    Avertizări

    Păstrați-vă înregistrările departe de temperatura extremă și umiditate.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Aerul conserve
    • Cârpă de microfibră
    • Peria de fibre de carbon
    • Înregistrați brațul de curățare
    • Pistolul static
    • Roller lipicios
    • Apa distilata
    • Alcool izopropilic
    • Detergent de vase
    • Mat de curățare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar