Cum să curățați ferestrele acrilice

Pentru a curăța ferestrele acrilice, stați departe de instrumentele abrazive și de curățători. Utilizați o soluție ușoară de curățare, cârpe moi și mișcare atentă. Îndepărtați imperfecțiunile utilizând alcool izopropilic, poloneză, kerosen și șmirghel. Prevenirea murdăriei și a deteriorării prin reducerea zgârieturilor cu bomboane blânde.

Pași

Partea 1 din 3:
Oferind o curățare de bază
  1. Imagine intitulată Ferestrele acrilice curată Pasul 1
1. Suflați praful sau resturile. Pentru a îndepărta praful sau resturile de la ferestrele acrilice, utilizați un uscător de suflare pe cea mai tare setare. Țineți uscătorul de suflare de la 3-4 centimetri distanță de fereastră și acoperiți suprafața uniformă, mergând de la o parte la alta. Asigurați-vă că nu încălziți plexiglasul ca făcând acest lucru.
  • Utilizați un cablu de prelungire pentru a vă asigura că puteți utiliza uniform uscatorul de suflare în fața ferestrelor.
  • Imagine intitulată Ferestrele acrilice curată Pasul 2
    2. Faceți o soluție ușoară de curățare. Pentru a curăța sticla acrilică, utilizați o soluție ușoară, neobrazivă de lichid de spălare a vesela și apă caldă. Pentru un raport care va părăsi plexiglasul fără streak, adăugați 3 picături de lichid de spălare a vasului la un galon de apă (aproximativ 3.8 l). Soluția poate fi făcută într-o găleată de utilizat pentru curățare imediat sau turnată în sticle de pulverizare pentru curățarea ușoară a liniei.
  • Imagine intitulată Ferestrele acrilice curată Pasul 3
    3. Utilizați o cârpă de curățare non-abrazivă. Pentru a curăța ferestrele acrilice, utilizați o cârpă microfibră sau o altă cârpă moale, fără scame, fără scame. Fie umeziți cârpa direct în soluția ușoară de detergent, sau umeziți-o complet înainte de ao folosi cu spray-ul de curățare. Utilizați întotdeauna o cârpă nouă, curată pentru a spăla ferestrele acrilice ca orice construire, resturi sau reziduuri de murdărie rămase de la alte lucrări de curățare pot zgâria acrilic foarte ușor.
  • Imagine intitulată Ferestrele acrilice curată Pasul 4
    4. Curățați ușor suprafața ferestrelor acrilice. La curățarea ferestrelor acrilice, aplicați o presiune minimă în timp ce vă curățați. Dați ușor suprafața cu cârpa de curățare pentru a evita zgârieturile. Din moment ce murdăria nu se agață de acrilic, această curățare blândă ar trebui să fie suficientă pentru a îndepărta reziduurile sau praful din ferestrele dvs.
  • Imagine intitulată Ferestrele acrilice curate Pasul 5
    5. Uscați ferestrele. După curățare, ferestrele blot ușor uscate cu o cârpă curată sau cu un șuvoi. Acest lucru va împiedica formarea petelor de apă. Evitați utilizarea cârpei pentru a șterge suprafața ferestrelor acrilice, deoarece această mișcare ar putea provoca zgârieturi.
  • Partea 2 din 3:
    Scoaterea petelor pe ferestre
    1. Imagine intitulată Ferestrele acrilice curată Pasul 6
    1. Scoateți amprentele digitale cu alcool izopropilic. Umeziți o cârpă moale cu alcool izopropilic și o rulați ușor pe partea ferestrei acrilice în care apar amprente digitale. Odată ce amprentele digitale au dispărut, clătiți rapid alcoolul de pe fereastră cu o cârpă curată și umedă. Nu utilizați alcool izopropilic ca agent de curățare obișnuit pentru ferestre, deoarece poate provoca o serie de fisuri mici pe suprafața acrilică în timp.
  • Imagine intitulată Ferestrele acrilice curată Pasul 7
    2. Scapă de petele dure cu kerosen. Pentru a elimina pete dificile, cum ar fi uleiul, gudronul sau grăsimea de la ferestrele acrilice, cumpărați kerosen la magazinul dvs. de hardware local. Umeziți o cârpă moale cu kerosen și aplicați pete, trecând o cârpă peste suprafață cât mai puțin posibil pentru a evita zgârieturile. Clătiți bine zona cu o cârpă curată și umedă pentru a îndepărta toate urmele solventului.
  • Asigurați-vă că utilizați kerosenul într-o zonă deschisă, bine ventilată.
  • Imagine intitulată Ferestrele acrilice curată Pasul 8
    3. Polish departe zgârieturi mici și abraziuni. Pentru a elimina zgârieturile mici de pe suprafața ferestrelor plexiglas, utilizați ceara de podea, ceară de mașină sau poloneză de mașini. Folosind o cârpă moale, curată, se aplică un strat subțire, chiar de ceară sau lustruit la ferestrele dvs. acrilice. Buff ușor cu o altă cârpă curată și umedă.
  • Pentru zgârieturi încăpățânate, utilizați un polonez abraziv aprobat pentru suprafețe acrilice.
  • Imagine intitulată Ferestrele acrilice curată Pasul 9
    4. Nisip de zgârieturi mai profunde. Dacă zgârieturile sunt prea adânci pentru a se îndepărta cu o tamponare regulată, nisipați zona cu șmirghel fină (E.G. 600 șmirghel de gresie, disponibil la magazinele de hardware). Șmirghelul mai grosier va lăsa zgârieturi. Utilizați curse mici, circulare pentru a nisip zona zgâriată, lărgind treptat domeniul dvs. de aplicare și mergeți.
  • Nisip acrilic la fel cum ai fi o bucată de lemn. Mâna, discul sau șlefuitoarele de bandă ar trebui să funcționeze bine, să fie sigur că păstrați șleful în mișcare în orice moment pentru a preveni deteriorarea.
  • Partea 3 din 3:
    Prevenirea deteriorării
    1. Imagine intitulată Ferestrele acrilice curată Pasul 10
    1. Evitați curățătorii pe bază de amoniac sau cu oțet. La curățarea ferestrelor acrilice, evitați curățătorii pe bază de amoniac pe care ați folosi pe geamurile din sticlă (E.G. Windex). De asemenea, curățătorii cu oțet pot fi prea acide și nu ar trebui să fie folosite. Substanțele chimice din astfel de curățători pot deteriora ferestrele acrilice, lăsându-le căutând tulbure și plictisitoare. Evitați utilizarea oricăror spray-uri de curățare a ferestrelor comerciale, cu excepția cazului în care nu sunt abrazive și recomandate în mod specific pentru acrilic.
  • Imagine intitulată Ferestrele acrilice curată Pasul 11
    2. Tratați ferestrele cu un produs antistatic. Pentru a reduce acumularea statică care poate provoca praf și alte resturi pentru a rămâne la ferestrele acrilice, achiziționați un spray anti-static de curățare (E.G. Novus plastic curat și strălucitor). Aplicați pulverizarea pe o cârpă moale și dați-o ușor pe suprafața ferestrei. Bucurați-vă ușor fereastra cu o altă cârpă curată.
  • Imagine intitulată Ferestrele acrilice curată Pasul 12
    3. Nu utilizați prosoape de hârtie, plăcuțe de curățare sau alte unelte de curățare abrazive. Când curățați ferestrele acrilice, utilizați numai cârpe moi pentru a evita deteriorarea suprafeței. Chiar și prosoapele de hârtie pot lăsa zgârieturi pe plexiglas. Utilizarea prelungită a articolelor de curățare abrazive poate ruina în întregime ferestrele acrilice, făcându-le înnorat și inutilizabil.
  • Lucru de care veți avea nevoie

    • Detergent
    • O găleată sau sticle de pulverizare
    • Cârpe moi, curate
    • Alcool izopropilic
    • Kerosen
    • Ceară de podea, ceară mașină sau poloneză de mașini
    • Hârtie de nisip fin
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar