Cum să curățați o înregistrare

Dacă aveți încă o colecție de înregistrări prolifice, nu sunteți singuri. De fapt, unii dintre muzicienii de astăzi continuă să producă albume pe înregistrări datorită sunetului superior. În timp ce înregistrările au un sunet de înaltă calitate, au nevoie, de asemenea, un pic mai multă grijă și atenție decât alte forme de suport muzical. Curățarea acestora este un proces delicat, deoarece acestea pot fi ușor deteriorate, în special înregistrările mai vechi. Începeți mai întâi cu metoda blândă și treceți la metode mai aspre, dacă este necesar.

Pași

Metoda 1 din 3:
Inspectarea înregistrărilor
  1. Imaginea intitulată Curățați o înregistrare Pasul 1
1. Spălați-vă mai întâi mâinile. Dacă veți gestiona înregistrări pentru curățare, curățați-vă bine mâinile. Care vă împiedică să transferați cât mai multă murdărie și ulei natural de la mâini la înregistrări, ceea ce îi ajută să le păstreze mai curat.
  • Când vă spălați mâinile, utilizați săpun și apă și curățați-vă timp de cel puțin 20 de secunde, intrați între degetele ca tine.
  • Imaginea intitulată Curățați o înregistrare Pasul 2
    2. Țineți înregistrarea de margine. Pentru a menține uleiurile de pe înregistrare, țineți înregistrarea apăsând mâinile de-a lungul a două margini opuse. Încercați să nu atingeți partea canelată unde joacă muzica. De asemenea, puteți utiliza eticheta de hârtie pentru a ține discul.
  • Imaginea intitulată Curățați o înregistrare Pasul 3
    3. Încercați aerul conservat. Este posibil să nu aveți nevoie să utilizați o soluție de curățare pentru a curăța discul. Este posibil să puteți sufla majoritatea prafului și murdăriei de pe disc folosind aerul conservat, făcând redarea mult mai bună fără a utiliza substanțe chimice. Puteți găsi conservat la magazinele mari în apropiere de electronică.
  • Poate ajuta la suflare a înregistrării înainte de curățare, oricum, deci nu zgâriați înregistrarea când te freci împotriva prafului.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea fără săpun sau soluție de curățare
    1. Imagine intitulată Curățați o înregistrare Pasul 4
    1. Încercați mai întâi o perie de înregistrare. Dacă înregistrarea nu este murdară, o perie destinată în mod specific pentru a curăța înregistrările ar putea fi cel mai bun pariu pentru curățare. Aceste perii sunt concepute pentru a ajunge în caneluri, în timp ce fi suficient de moale să nu vă zgâriați înregistrarea. Pur și simplu rulați peria peste înregistrare, urmând direcția canelurilor.
    • Puteți găsi o perie de înregistrare online sau un magazin de muzică de specialitate. Căutați o pensulă mică de scruber.
  • Imaginea intitulată Curățați o înregistrare Pasul 5
    2. Încălzi apa distilată. Apa caldă poate ajuta la dizolvarea murdăriei pe înregistrările dvs. Cu toate acestea, asigurați-vă că este doar călduță, nu fierbinte, așa cum vă poate răni înregistrările. Ar trebui să vă puteți lipi cu ușurință. Cât de mult vă încălzi depinde de cât de multe înregistrări trebuie să curățați. Începe cu o ceașcă.
  • Apa distilată este mai bună pentru că nu are mineralele și alte adăugări pe care le are apă de la robinet. Poate elimina o mare parte din murdăria din înregistrările dvs.
  • Imagine intitulată Curățați o înregistrare Pasul 6
    3. Frecați înregistrarea. Începeți lângă mijloc, urmând direcția canelurilor. Deplasați-vă în afară într-un cerc de spiralare. Nu obțineți eticheta umedă. Odată ce ajungeți la marginea exterioară, mutați înapoi cealaltă direcție, mergeți spre interior într-un cerc de spiralare. Treceți la cealaltă parte.
  • Lăsați înregistrarea să se usuce complet.
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea unei soluții de curățare
    1. Imaginea intitulată Curățați o înregistrare Pasul 7
    1. Alegeți un produs de curățare. Nu puteți lua doar niciun produs vechi de curățare să utilizați pe o înregistrare. Ele sunt prea delicate pentru asta, în special înregistrările mai vechi. Încercați un produs de curățare comercială fără alcool, sau dacă sunteți într-adevăr într-un vârf, un pic de săpun de spălat vase.
    • Există o dezbatere despre utilizarea sau nu a alcoolului izopropilic pe înregistrări. Unii spun că este sigur, în timp ce alții spun că poate deteriora înregistrarea, în special înregistrările mai vechi. Este probabil cel mai bine să evitați orice curățare cu alcool în el.
  • Imaginea intitulată Curățați o înregistrare Pasul 8
    2. Pregătiți soluția de curățare și cârpa. Dacă utilizați un produs comercial, probabil că nu va trebui să faceți nimic în soluție, ci să îl aplicați. Pentru săpun de spălat vase, încălziți aproximativ o ceașcă de apă distilată până la cald. Se adaugă într-o picătură sau două săpun de spălat vase și se amestecă. Nu veți avea nevoie de un întreg.
  • Îndepărtați o cârpă microfibră în soluție. Scârțâind foarte bine. Vrei doar că este ușor de umed.
  • Imaginea intitulată Curățați o înregistrare Pasul 9
    3. Aplicați soluția. Frecați soluția în, începând cu mijlocul și lucrați la ieșire. Asigurați-vă că urmați modelele canelurilor. Odată ce ajungeți la marginea exterioară, mutați-vă înapoi spre mijlocul de mijlocul opus. Repetați dacă este necesar.
  • Evitați obținerea etichetei umede.
  • Imaginea intitulată Curățați o înregistrare Pasul 10
    4. Clătiți și uscați. Odată ce ați aplicat săpunul, trebuie să o scoateți. Încălziți o cantitate mică de apă distilată până la cald. Cu o cârpă curată microfibră, scufundați cârpa în apă și apoi scoateți-o bine. Urmați același model în înregistrarea pe care ați făcut-o înainte, deplasându-vă spre exterior și spre interior pe ambele părți ale înregistrării. Odată terminat, lăsați-l să se usuce.
  • sfaturi

    De asemenea, puteți cumpăra mașini de curățat înregistrate. Aceste mașini folosesc acțiuni de filare și o perie pentru a curăța înregistrarea. Unele folosesc, de asemenea, un vid pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei la sfârșit. Cu toate acestea, aceste mașini pot deveni scumpe.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar