Cum se fixează o înregistrare de vinil rătăcită

Indiferent dacă acestea au fost expuse la radiații UV, căldură excesivă sau greșeli simple de stocare, este posibil ca înregistrările dvs. de vinil să devină deformate. În funcție de severitatea urzelii, există câteva metode pe care le puteți utiliza pentru a încerca și a repara daunele. Puteți lăsa înregistrarea să stea între obiecte grele de ceva timp, fie să utilizați o combinație de căldură și presiune pentru a repara înregistrarea. De asemenea, este esențial să știți cum să prevenim deformarea, pentru a evita să repetați aceste procese prea des.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind două obiecte grele
  1. Imagine intitulată Fix o înregistrare de vinil deformat Pasul 1
1. Adună două obiecte mari, grele. Aceste obiecte trebuie să fie suficient de largi pentru a acoperi întregul record. Ei trebuie să fie suficient de greu pentru a pune presiuni asupra înregistrării, fără a fi deformat mai departe. Două cărți mari sunt cele mai bune pentru acest scop.
  • Imagine intitulată Fix o înregistrare de vinil deformat Pasul 2
    2. Plasați înregistrarea deformată între obiecte. Puneți primul obiect pe o suprafață plană, cum ar fi o masă. Puneți înregistrarea deasupra obiectului, urmată de cel de-al doilea obiect greu. Asigurați-vă că obiectele acoperă cât mai multă înregistrare - dacă o parte se stinge, pot fi deformați.
  • Înainte de a plasa înregistrarea între cele două obiecte, asigurați-vă că este curat. Ultimul lucru pe care îl doriți este un bob de nisip de șlefuire a zgârieturi în înregistrarea dvs.
  • Imagine intitulată Fix o înregistrare de vinil deformat Pasul 3
    3. Pregătiți-vă să așteptați câteva zile. Aceasta este probabil cea mai lungă metodă pe care o veți folosi. Vă bazați pe o presiune constantă, treptată pentru a vă dezmembra înregistrarea, și acest lucru va dura ceva timp. Pregătiți-vă să așteptați zile, poate chiar săptămâni pentru înregistrare către ON-WARP.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind căldură și presiune
    1. Imagine intitulată Fix o înregistrare de vinil deformat Pasul 4
    1. Plasați înregistrarea între două foi de sticlă. Centrați înregistrarea de la primul panou de sticlă. Luați cea de-a doua foaie și plasați-o pe partea de sus a înregistrării, în esență sandwich-ul înregistrării dintre geamurile din sticlă.
    • Va fi mai ușor să luați foliile de sticlă după ce lăsați una din colțurile lor atârnate de masă, pe măsură ce îl stabiliți.
  • Imaginea intitulată Fix o înregistrare de vinil deformat Pasul 5
    2. Preîncălziți cuptorul la aproximativ 175 ° F (79 ° C) și plasați înregistrarea în interior. În funcție de cuptor, preîncălzirea ar trebui să dureze între 10-15 minute. Odată ce cuptorul a atins temperatura potrivită, glisați cu atenție combinația de înregistrare și sticlă pe rackul cuptorului. Nu împingeți paharul prea departe în cuptor - acest lucru va facilita recuperarea mai târziu.
  • Asigurați-vă că sticla este la temperatura camerei înainte de ao pune în cuptor, altfel s-ar putea zdrobi.
  • Utilizați mănuși de cuptor pentru a evita posibilele arsuri.
  • Imagine intitulată Fix o înregistrare de vinil deformată Pasul 6
    3. Lăsați înregistrarea să stea în cuptor timp de cel mult 3 minute. Oricum mai mult decât acesta și înregistrarea ar putea să se topească. Păstrați un ochi apropiat asupra înregistrării în timp ce se încălzește. Dacă observați mirosuri sau zgomote ciudate, eliminați rapid înregistrarea.
  • Imagine intitulată Fix o înregistrare de vinil deformată Pasul 7
    4. Scoateți geamul și înregistrați-vă din cuptor. Utilizați mănuși de cuptor, deoarece sticla va fi fierbinte la atingere. Așezați geamurile de pe o suprafață plană, cum ar fi o masă sau un blat.
  • Pentru a evita deteriorarea suprafeței dvs., este posibil să doriți să plasați un strat, un prosop sau o placă de tăiere între ea și geamul.
  • Imaginea intitulată Fix o înregistrare de vinil deformat Pasul 8
    5. Plasați un obiect greu în centrul geamului de sticlă, peste înregistrare. Această presiune constantă, combinată cu căldura, este ceea ce va ajuta la repararea înregistrării. Lăsați obiectul pe panoul de sticlă până când se răcește. Odată ce sticla sa răcit, puteți elimina înregistrarea.
  • Imagine intitulată Fix o înregistrare de vinil deformat Pasul 9
    6. Inspectați înregistrarea cu atenție. Dacă înregistrarea arată încă o deformare semnificativă, încercați să repetați pașii de mai sus până când nu a fost fixat. În caz contrar, încercați să îl plasați într-un jucător de înregistrare pentru a vedea dacă ați reușit să reparați daunele.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea avertizării înregistrării
    1. Imaginea intitulată Fix o înregistrare de vinil deformat Pasul 10
    1. Stocați-vă înregistrările departe de lumina directă a soarelui. Lăsându-le în lumina soarelui sau căldura poate provoca deformare. Păstrați înregistrările departe de ferestre și încălzire. De asemenea, veți dori să vă asigurați că nu vă lăsați înregistrările într-un vehicul într-o zi fierbinte.
  • Imagine intitulată Fix o înregistrare de vinil deformat Pasul 11
    2. Evitați stivuirea înregistrărilor. Vinyl înregistrările sunt relativ grele, și stivuirea acestora deoparte reciproc pune o presiune semnificativă asupra înregistrărilor din partea de jos a grămezii. Acest lucru le poate determina să se rătăcească, zgâriate și scufundate. Asigurați-vă că stocați înregistrările pe verticală pentru a evita această presiune.
  • Imaginea intitulată Fix o înregistrare de vinil deformată Pasul 12
    3. Păstrați înregistrările departe de umiditate. În timp ce majoritatea oamenilor stochează în mod obișnuit înregistrările lor într-un subsol, umiditatea tipică în aceste spații va urca probabil înregistrările. Încercați să găsiți un spațiu pe care îl puteți utiliza care nu este prea umed. Dacă un subsol este singura dvs. alegere, ar trebui să luați în considerare instalarea unui dezumidificator pentru a oferi un loc sigur pentru a vă stoca înregistrările.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu ezitați să faceți ceea ce aveți nevoie pentru a repara înregistrarea. Daunele împiedică deja dacă de a fi jucate și metodele de mai sus sunt puțin probabil să le deterioreze mai departe.
  • Flatizarea treptată este întotdeauna preferată pentru a schimba rapid, deoarece va păstra mai precis canelurile înregistrării.
  • Dacă sunteți îngrijorat de plasarea foilor de sticlă în cuptor, puteți lăsa recordul să stea în lumina directă a soarelui între geamurile sticlei. Plasați un element greu pe partea de sus a sticlei și lăsați totul să stea în lumina soarelui timp de 10-15 minute.
  • Avertizări

    Veți observa că mici bucăți de sticlă ar putea ieși de pe marginea foilor de sticlă. Acest praf de sticlă se va încorpora în mănunchiul de cuptor pe care îl utilizați, deci nu este recomandabil să le folosiți din nou la gătit.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Două (2) foi de sticlă cel puțin 20" X 20" pătrat
    • Una (1) înregistrări de vinil
    • Până la două (2) obiecte plate grele
    • Unul (1) cuptor mare
    • Pereche de mănuși de cuptor
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar