Cum să curățați podele din lemn de esență tare

Un podea din lemn de esență tare proiectat - spre deosebire de o podea tradițională din lemn de esență tare, realizată din lemn cuprinde mai multe straturi. În timp ce suprafața lemnului din lemn de esență tare este lemnoasă, straturile subiacente sunt de obicei din placaj sau din fibră de fibră de înaltă densitate. Pentru a împiedica un podea din lemn de esență tare proiectat să fie în permanență sau pătat, va trebui să o curățați în mod regulat. Puteți începe cu un praf și mătură, apoi apăsați până la producătorii de curățare lichidă recomandată.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea murdăriei și resturilor
  1. Imagine intitulată Pardoseli din lemn de esență tare curată Pasul 1
1. Mătură zilnic cu o mătură. Piesele libere de murdărie și pietre mici pot fi urmărite în casa dvs. zilnic. Utilizați o mătură moale, pentru a mătui toată murdăria din casa dvs. Acordați o atenție deosebită domeniilor care au mai multe șanse de a colecta murdărie sau roci, cum ar fi intrarea. Mătură murdăria și praful într-un praf și aruncați-o afară.
  • Dacă lăsați pe podeaua din lemn de esență tare proiectată, acestea vor fi măcinate în suprafața sa și pot să scufundă sau să deterioreze stratul superior de lemn de esență tare. Dacă lăsați pe podea, murdăria și rocile pot, de asemenea, zgâria furnir-ul deasupra pardoselilor din lemn de esență tare.
  • Pentru a vă menține lemnul de esență tare în formă bună, curățați-le frecvent. Pentru a maximiza durabilitatea podelei, vizează curățarea sau aspirarea etajelor zilnic.
  • Imagine intitulată Pardoseli din lemn de esență tare curată Pasul 2
    2. Vacuum etajul ușor. Dacă preferați să nu utilizați o mătură sau doriți să faceți dublu siguri că ați curățat toată murdăria de la lemn de esență tare - puteți folosi un aspirator pe podea. Asigurați-vă că ați pus dispozitivul de curățare pe modul "Pardoseală". Aceasta va dezactiva barul rotativ de păr. Dacă este lăsat la stânga, bara de păr rotativă se va zgâria și se scufundă suprafața furnirului podelei.
  • Dacă vă zgâriați podeaua din lemn de esență tare cu o bară de păr, deteriorarea poate fi ireversibilă.
  • Imagine intitulată Podele din lemn de esență tare curată Pasul 3
    3. Mop taci din lemn de esență tare cu un mop microfibră uscat. Utilizați un mop de microfibră pentru a curăța podeaua și asigurați-vă că ați curățat toate praful care a fost urmărit sau suflat în casa dvs. Un cap de mop de microfibră uscată va ridica în mod eficient orice murdărie și resturi pe podea - inclusiv unele pe care mătura dvs. le-a pierdut - și nu veți risca deteriorarea podelei cu apă. MOP podele din lemn de esență tare cel puțin o dată pe săptămână.
  • Planificați să montați doar lemnul din lemn de esență fabricat cu un mop de microfibră. Acest material va fi mai puțin abraziv pe furnir și stratul superior al podelei tale de lemn decât capul unui mop obișnuit ar fi și nu va trebui să utilizați nici o apă.
  • Imagine intitulată Pardoseli din lemn de esență tare curată Pasul 4
    4. MOP podeaua cu un mop ușor umed. Este posibil să nu aveți sau nu preferați să nu utilizați, un mop de microfibră. În acest caz, puteți utiliza un mop tradițional de fire pentru a vă curăța podeaua. Scoateți apă de la mopul dvs. înainte de a aplica mopul la lemn de esență tare. Dacă excesul de apă rămâne pe parchetul din lemn de esență tare după ce ați șters, curățați acest lucru cu un prosop.
  • Un mop de fire ușor umed poate, de asemenea, să elimine orice pete ușoare din lichide care s-ar fi putut vărsa pe podea.
  • Imagine intitulată Pardoseli din lemn de esență tare curată Pasul 5
    5. Plasați un covor la intrarea în casa dvs. Puteți să vă salvați ceva de lucru și să vă ștergeți podelele din lemn de esență tare dacă protejați intrările în casa dvs. - în special ușile din față și din spate - cu un covor. Un covor va prinde o mare parte din murdărie, praf și murdărie, care altfel ar fi urmărit pe pardoseli din lemn de esență tare.
  • Încercați să plasați un covor în afara fiecărei intrări, pentru ca vizitatorii să ștergă orice murdărie sau noroi de pe picioarele lor. Apoi, un alt covor plasat în interiorul ușii va lăsa vizitatorii să-și ștergă picioarele din nou, de data aceasta îndepărtarea murdăriei sau a prafului mai fin.
  • Scuturați covorul în afara săptămânalului, pentru a preveni praful de la covorul însuși urmăriți prin restul casei.
  • Partea 2 din 3:
    Utilizarea unui dispozitiv de curățare a lichidului
    1. Imagine intitulată Pardoseli din lemn de esență tare curată Pasul 6
    1. Achiziționați un dispozitiv de curățare lichidă recomandat de producător. Podelele din lemn de esență tare ar trebui curățate numai cu un dispozitiv de curățare lichidă care a fost fabricat de compania care a făcut podeaua. Diferitele tipuri de lemn de esente delicate necesită diferite produse de curățare, iar utilizarea unui tip greșit sau a brandului de curățare lichidă poate duce la deteriorarea gravă a lemnului de esență tare. Dacă nu sunteți sigur ce tip de curățare pentru utilizare, contactați producătorul prin telefon sau prin e-mail pentru a solicita o recomandare cu lichid-curat.
    • Puteți achiziționa produse de curățare lichidă concepute pentru podele din lemn de esență tare proiectate la magazinul dvs. de hardware local.
    • Dacă un magazin de hardware local nu le are, verificați secțiunea "Curățarea" sau "pardoseală" sau un magazin mai mare de aprovizionare, cum ar fi depozitul de la Lowe sau Home Depot.
  • Imagine intitulată Pardoseli din lemn de esență tare curată Pasul 7
    2. Scurgeri de scurgere și pete cu cleaner lichid. Dacă o secțiune de pardoseală este deosebit de murdară, sau dacă a fost colorat sau a fost vărsat lichid pe el, puteți curăța cu cleanul lichidului. Aplicați o cantitate mică de curățare lichidă direct pe suprafața lemnului de esență tare și curățați cu un mop de burete sau o cârpă curată. Ștergeți suprafața din lemn de esență tare până când pata a fost îndepărtată, adăugând mai curat după cum este necesar.
  • Nu lăsați excesul de lichid de curățare pe podea după ce ați curățat o pată. Ștergeți-l imediat cu un prosop de hârtie sau o cârpă. Nu este necesar să clătiți dispozitivul de curățare folosind apă.
  • Pentru a curăța spațiile mici, un mop nu poate ajunge sau pentru a șterge petele greu accesibile, este posibil să fie nevoie să curățați cu mâna. Se toarnă o cantitate mică de lichid de curățare pe o cârpă de bumbac curată și dab sau ștergeți ușor în zona murdară a podelei.
  • Unele curățători lichizi trebuie să fie diluate cu apă. Asigurați-vă că verificați instrucțiunile de pe curățătorul dvs. înainte de al utiliza.
  • Imagine intitulată Podele din lemn de esență tare curată Pasul 8
    3. Nu utilizați produse de curățare concepute pentru podele de țiglă sau vinil. Deși produsele de curățenie se pot arăta la fel și pot fi chiar amplasate una lângă cealaltă pe rafturile de la un magazin de hardware, produsele nu sunt interschimbabile. Lichidele care curăță țiglă sau vinil pot deteriora permanent lemn de esenta tare.
  • Produsele de curățare pentru plăci sau vinil nu vă vor curăța, de asemenea, pe deplin podeaua din lemn de esență tare. Dacă aveți întrebări cu privire la înlocuirea produselor de curățare, contactați producătorul de podea și întrebați ce produse de curățare lichide pot fi utilizate în siguranță pe podelele lor.
  • Partea 3 din 3:
    Evitând deteriorarea podelei
    1. Imagine intitulată Podele din lemn de esență tare curată Pasul 9
    1. Ștergeți imediat orice deversare. Accidentele se întâmplă, dar dacă ați vărsat apă - sau orice alt tip de lichid - pe podeaua din lemn de esență tare, ar trebui să fie curățată imediat. Dacă permiteți o deversare a lichidului să stea pe lemn de esență tare pentru orice perioadă de timp, ea ar putea să se înmoaie și să deterioreze din lemn de esență tare sau de furnir. Acest lucru ar putea provoca, de asemenea, o pată permanentă.
    • Când curățați scurgeri, blot ușor la scurgerile pentru a le șterge. Nu curățați la scurgeri sau folosiți o presiune forțată pentru a curăța zona. Dacă faceți acest lucru, veți risca să detergeți furnirul din lemn de esență tare sau să apăsați lichid în jos în lemn și să provocați deteriorări.
  • Imagine intitulată Pardoseli din lemn de esență tare curată Pasul 10
    2. Evitați oțetul și amoniacul. În timp ce aceste lichide abrazive vor curăța anumite suprafețe, vor deteriora probabil podeaua din lemn de esență tare. Amoniacul și oțetul ar putea eroda sau maria suprafața furnirului deasupra stratului superior de lemn de esență tare.
  • Imagine intitulată Pardoseli din lemn de esență tare curată Pasul 11
    3. Nu folosiți niciodată un dispozitiv de curățare cu aburi pe podeaua din lemn de esență tare. În timp ce un dispozitiv de curățare cu aburi poate fi un instrument util pentru curățarea unui covor, acesta nu trebuie folosit niciodată pe lemn de esență tare. Steamul poate deteriora suprafața lemnului prin forțarea apei în furnir și stratul superior de lemn de esență tare.
  • Un dispozitiv de curățare cu aburi poate provoca mai multă deteriorări a lemnului delicat decât alte forme de curățare care utilizează excesul de apă (cum ar fi un mop prea umed). Deoarece un curățător de aburi va forța umezeala în jos în lemn, poate deteriora straturile inferioare de placaj sau fibră de fibră.
  • Imagine intitulată Pardoseli din lemn de esență tare curată Pasul 12
    4. Nu utilizați niciodată o perie de curățare abrazivă. Produsele de curățare abrazive, cum ar fi vată de oțel sau o perie de curățare a firului - nu trebuie folosite niciodată pe un podea din lemn de esență tare. Aceste produse vor zgâria aproape sigur sau deteriora furnir-ul deasupra lemnului din lemn de esență tare.
  • Imagine intitulată Podele din lemn de esență tare curată Pasul 13
    5. Ștergeți imediat orice reziduu lichid. Deși podelele din lemn de esență tare sunt mai rezistente la lichide decât pardoselile tradiționale din lemn de esență tare, nu ar trebui să părăsiți niciodată apă sau nici un dispozitiv de curățare a lichidului în picioare pe podea. Uscați podeaua cu un prosop în cazul în care excesul de lichid lichid rămâne după ce ați terminat curățarea podelei.
  • În mod similar, dacă utilizați un mop care picură umed, veți risca deteriorarea stratului de lemn din lemn de esență tare. Dacă lemnul absoarbe o cantitate substanțială de apă, se poate încălzi sau distorsiona. Uscați toată apa după ce ați șters podeaua.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar