Cum să curățați podelele travertinului

Podelele de travertin sunt o adăugare frumoasă la orice casă și necesită întreținere regulată. Îndepărtarea regulată a murdăriei și a resturilor libere cu un mop de praf microfibră poate preveni zgârieturile și deteriorarea suprafeței podelelor. Moparea podelelor cel puțin o dată pe săptămână, cu un cleanser prietenos cu travertin, va ajuta la eliminarea murdăriei și acumulării. De asemenea, trebuie să vă sigiliați podelele de travertin cel puțin o dată pe an.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea unui curățitor
  1. Imagine intitulată Pardoseli cu travertină curate Pasul 1
1. Utilizați un cleanser formulat pentru travertin. Travertinul poate deveni plictisitor și deteriorat dacă folosiți un curățitor dur. Luați în considerare achiziționarea unui dispozitiv de curățare a podelei formulate pentru travertin pentru a utiliza în mod regulat. Eticheta ar trebui să menționeze clar dacă curățarea este formulată special pentru travertin.
  • Alegeți un dispozitiv de curățare cu un pH neutru de 7 sau mai jos.
  • De asemenea, puteți utiliza săpun ușor pentru curățarea pardoselilor de travertin 3-4 ori pe an.
  • Nu utilizați săpun de mâncare mai mult de 3-4 ori pe an pentru a evita scumul de săpun.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat de travertină Pasul 2
    2. Evitați produsele cu substanțe chimice dure. Nu trebuie să folosiți niciodată cu mașini de curățat aspru ca înălbitorul sau amoniacul pe podele de travertin. Aceste substanțe chimice dure pot deteriora și pot plictisi suprafața pardoselilor de travertin, îmbătrânindu-le cu mult înainte de timpul lor.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat de travertină Pasul 3
    3. Nu utilizați oțet sau citrice pentru a curăța podelele travertinului. Ar trebui să evitați utilizarea agenților de curățare acidă pe pardoseli travertin, deoarece pot plictisi și deteriora suprafața pietrei. Nu curățați podelele cu produse care conțin oțet, lămâie, portocaliu sau alte extracte de citrice.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea podelei
    1. Imagine intitulată Pardoseli curat travertin Pasul 4
    1. Utilizați un mop de praf pentru a elimina murdăria liberă. Înainte de a vă mopta etajul travertinului, veți dori să vă asigurați că îndepărtați murdăria sau resturile libere de pe suprafața podelei. Încercați să utilizați un mop de praf din microfibră pentru a îndepărta murdăria liberă.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat travertin Pasul 5
    2. Umpleți o găleată cu apă caldă și curățare. Citiți cu atenție instrucțiunile de pe eticheta curățării prietenoase cu travertin. Adăugați curățarea într-o găleată de apă caldă, conform instrucțiunilor de pe etichetă. Dacă utilizați un săpun blând, adăugați o mică scârbă de săpun la găleată.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat travertin Pasul 6
    3. Scoateți un mop în soluția de curățare. Așezați mopul în găleata de apă și soluția de curățare. Apoi ridicați mopul din găleată și strângeți mopul. Asigurați-vă că vă deplasați cât mai multă apă din mop posibil.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat de travertină Pasul 7
    4. MOP podeaua cu soluția de curățare. După ce a scufundat mopul, utilizați mișcări laterale la laterale pentru a mosa podeaua. Începeți la o parte a podelei și ștergeți sistematic drumul spre cealaltă parte. Clătiți frecvent mopul în soluția de curățare, înfășurați bine mopul după clătire.
  • Dacă ștergeți o zonă mare, faceți o găleată proaspătă de soluții de curățare după curățarea jumătății zonei de podea.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat de travertină Pasul 8
    5. Mop podeaua cu apă. După ștergeți podeaua cu o soluție de curățare, veți dori să o clătiți cu apă proaspătă. Deplasați soluția de curățare în jos și umpleți găleata cu apă proaspătă și curată. Mop podeaua cu apă curată. Umpleți găleata cu apă proaspătă aproximativ la jumătatea drumului și continuați ștergerea.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat de travertină Pasul 9
    6. Uscați podeaua cu o cârpă moale. După ce ați șters podelele cu apă curată, veți dori să le uscați. Acest lucru va împiedica formarea dungiilor și a murdăriilor pe podea pe măsură ce apa se usucă. Utilizați o cârpă moale, nerabrazivă din bumbac sau microfibră pentru a usca bine etajele.
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea podelei dvs. de travertin
    1. Imagine intitulată Pardoseli curat travertin Pasul 10
    1. Praful de praf în mod regulat. Una dintre cele mai importante părți ale menținerii podelei dvs. de travertin este îndepărtarea regulată a prafului și a resturilor. Încercați să utilizați un mop de praf microfibră pe etajele dvs. de travertin de mai multe ori pe săptămână.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat travertin Pasul 11
    2. Podele de mop umed o dată pe săptămână. Ar trebui să umeziți podele săptămânale sau mai des dacă podeaua travertinului se află într-o zonă de trafic mare. Moparea regulată cu o soluție de curățare prietenoasă cu travertin vă va ajuta pe podele să-și mențină frumusețea naturală de ani de zile.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat de travertină Pasul 12
    3. Curățați imediat scurgerile. Puteți prelungi durata de viață a pardoselilor travertini și puteți evita petele inestetice prin curățarea scurgerilor de îndată ce se întâmplă. Acest lucru este deosebit de important dacă vărsați ceva acid ca sos de roșii, băuturi carbogazoase sau vin. Acidul din aceste produse poate deteriora travertinul.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat de travertină Pasul 13
    4. Plasați covoare în zone cu trafic ridicat. Podelele de travertin se pot zgâria cu ușurință. Protejați zonele de trafic ridicate prin plasarea covoarelor de suprafață, a doformatilor și a alergătorilor pe podea. Acest lucru va ajuta la prevenirea murdăriei și a resturilor de zgâriere de suprafața podelei.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat travertin Pasul 14
    5. Sigilați podele de travertină anual. Trebuie să sigilați în mod regulat podele Travertin. Podelele de etanșare ajută la prevenirea deteriorării suprafeței travertinului. Contactați producătorul și / sau instalatorul de etaje de travertin pentru a găsi un material de etanșare care va funcționa pentru dvs.
  • sfaturi

    Curățați orice pete făcute de petrol cât mai curând posibil. Blocați excesul de ulei cu o cârpă curată, apoi utilizați amoniac și o cârpă umedă pentru a extrage uleiul rămas.
  • Utilizați peroxidul de hidrogen sau acetonă și o cârpă umedă pentru a extrage petele de la alimente, băuturi sau pete organice.
  • Când curățați cerneala, alegeți peroxid de hidrogen pentru pietre mai ușoare sau acetonă pentru pietre mai întunecate. Aplicați soluția la o cârpă umedă și dați pete.
  • Pentru a scăpa de petele de apă, utilizați vată de oțel uscată # 0000.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar