Cum să curățați un ecran hdtv

Deși ați putea crede că curățarea HDTV-ului dvs. este la fel de simplă ca și curățarea unei suprafețe de sticlă tipice, această linie de gândire poate deteriora afișajul. În timp ce există mai multe detergenți pe piață făcute în mod special pentru ecrane de curățare, ele pot fi adesea destul de scumpe. În funcție de cât de murdar este ecranul televizorului, ați putea pur și simplu să praf ecranul. Pentru a face față murdăriilor și a altor mărci, procesul este un pic mai implicat.

Pași

Partea 1 din 2:
Praful ecranului
  1. Imagine intitulată Curățați un ecran HDTV Pasul 1
1. Oprește televizorul. Asigurați-vă că ecranul sa răcit înainte de a începe. În caz contrar, ați putea fi șocat în timp ce încercați să curățați ecranul. Poate dura câteva minute pentru ca televizorul să fie complet cool.
  • Asigurați-vă că deconectați și televizorul.
  • Imagine intitulată Curățați un ecran HDTV Pasul 2
    2. Utilizați o cârpă microfibră pentru a pulveriza ecranul. Pentru praful luminos, puteți scăpa cu doar folosind un Duster. În mod ideal, ar trebui să utilizați un duster microfibră - acestea sunt mai blânde și mai puțin probabil să deterioreze ecranul. Pur și simplu treceți-l pe ecran și va ridica orice praf care este stabilit pe el.
  • Imagine intitulată Curățați un ecran HDTV Pasul 3
    3. Ștergeți ecranul cu o cârpă de microfibră. Majoritatea televizoarelor vin, de obicei, cu o astfel de cârpă specifică pentru curățare. Dacă ați greșit, puteți achiziționa o cârpă microfibră la majoritatea magazinelor care vând electronice. Asigurați-vă că ștergeți ușor. Nu frecați sau nu curățați cu cârpă. Orice murdărie sau note pe ecran nu va ieși cu doar o cârpă.
  • În timp ce este mai scump decât o cârpă, o cârpă microfibră este cea mai bună pentru a șterge ecranul. Motivul pentru acest lucru este prosoape de hârtie, cârpele sau bureții pot zgâria ecranul HDTV. Murdăria, praful sau alte particule pot fi prinse pe ele, provocând zgârieturile.
  • Partea 2 din 2:
    Curățarea smudges de pe ecran
    1. Imagine intitulată Curățați un ecran HDTV Pasul 4
    1. Se amestecă o soluție de apă și de alcool de frecare. Utilizați o ceașcă de măsurare pentru a face o soluție care este egal cu apă și alcool. Dacă soluția dvs. utilizează prea mult alcool, ar putea deteriora afișajul. Stick la o soluție care este ½ apă și ½ de alcool de frecare - nu ar trebui să aveți nevoie de mult mai mult decât o ceașcă de această soluție pentru a curăța ecranul.
    • Puteți utiliza oțet în loc de frecare a alcoolului pentru această soluție. Ambele sunt eficiente și puțin probabil să deterioreze ecranul TV.
  • Imagine intitulată Curățați un ecran HDTV Pasul 5
    2. Spritz pe o cârpă. Umpleți o sticlă de pulverizare cu soluția și pulverizați-o pe o cârpă cu microfibră curată. Nu-l pulverizați direct pe ecran. Acest lucru ar putea să-l deterioreze grav. Asigurați-vă că pânza dvs. nu este complet înmuiată prin ... Vrei doar să o umezi.
  • Strângeți cârpa înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Curățați un ecran HDTV Pasul 6
    3. Începeți în partea de sus și ștergeți orizontal. Ștergeți până când ați ajuns la capătul opus al afișajului, apoi repetați această mișcare la câțiva centimetri mai mici. Continuați să faceți acest lucru până când ați acoperit întregul televizor. Puteți trece peste smudges pe ecran mai mult decât o dată pentru a le curăța.
  • Nu puneți prea multă presiune pe ecran în timp ce ștergeți. Acest lucru ar putea deteriora serios afișajul, în special cei cu LED-uri. Prea multă presiune ar putea sparge această tehnologie delicată.
  • Cadrul pe unele televizoare ar putea face dificilă curățarea întregului afișaj. Dacă acesta este cazul pentru dvs., rotiți tampoanele de bumbac în soluția dvs. și utilizați-le pentru a curăța marginile.
  • Imagine intitulată Curățați un ecran HDTV Pasul 7
    4. Utilizați oa doua cârpă pentru a usca afișajul. Ștergeți întregul ecran în jos, până când veți scăpa de toată umiditatea. Nu doriți ca nici o soluție de curățare să se scurgă pe ecran - ar putea intra în spatele primului strat al ecranului și să vă deterioreze televizorul.
  • Asigurați-vă că nu porniți televizorul până când este complet uscat.
  • Avertizări

    Nu utilizați substanțe care nu sunt menționate în acest articol pentru a vă curăța televizorul, deoarece acestea ar putea deteriora ecranul. Ar trebui să evitați în special orice conținând amoniac, alcool etilic sau acetonă.
  • Evitați utilizarea curățătorilor de ferestre, cum ar fi Windx. Acestea pot lăsa dungi urâte în spatele primului strat al ecranului TV.
  • Asigurați-vă că ați verificat manualul de utilizare înainte de a vă curăța televizorul. Pot exista instrucțiuni specifice de curățare de la producător.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar