Cum să curățați obloanele de vinil

Obloanele de vinil trebuie curățate în mod regulat pentru a preveni construirea murdăriei și a murdăriei. Ele pot fi curățate cu amoniu și apă. Dacă se produce oxidare pe obloane, puteți curăța acest lucru utilizând un Cleaner de vinil comercial. Asigurați-vă că ați testat orice curățare pe care îl utilizați pe o mică parte din obloanele dvs. înainte de a le aplica pe toată suprafața lor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Furnizarea unei curățări de rutină
  1. Imagine intitulată Obloane de vinil curat Pasul 1
1. Puneți mănuși de cauciuc și bumbac. Pentru a începe curățarea obloanelor, puneți o pereche de mănuși de cauciuc. Apoi, puneți o pereche de mănuși de bumbac peste mănușile de cauciuc.
  • Asigurați-vă că mănușile de bumbac pe care le utilizați sunt curate. Obloane de curățare cu mănuși murdare vor crea mai multe mizerie.
  • Imagine intitulată Obloane de vinil curat Pasul 2
    2. Se amestecă amoniu și apă. Se toarnă un litru de apă într-o găleată. Se amestecă într-o linguriță de amoniu folosind o lingură sau mâinile dvs. de gloved. Aceasta este o soluție de curățare sigură pentru majoritatea obloanelor de vinil.
  • Imagine intitulată Jaluzele de vinil curat Pasul 3
    3. Îndepărtați mănușile în soluție. Scoateți pe scurt mănușile în soluția de curățare. Se agită sau țipă mănușile ușor peste găleată. Acest lucru va împiedica scurgerea soluției peste tot pe măsură ce vă curățați.
  • Imagine intitulată Jaluzele de vinil curate Pasul 4
    4. Ștergeți obloanele. Glisați mâinile de-a lungul vârfurilor fiecărui declanșator. Apucați declanșatorul de sus între degete. Puneți degetele pe partea de sus a obloanelor și degetul mare pe partea inferioară a obloanelor. Glisați mâinile de-a lungul obloanelor pentru a îndepărta murdăria, resturile și murdăria. Repetați până când ați șters fiecare obturator.
  • Opriți și frecați în obloane cu degetele, după cum este necesar, dacă găsiți vreun blocat pe murdărie sau resturi.
  • Clătiți ușor mănuși în soluția de curățare periodic pentru a elimina murdăria construită.
  • Imagine intitulată Obloane de vinil curat Pasul 5
    5. Clătiți obloanele. Utilizați un burete curat pentru a șterge obloanele în jos cu apă curată pentru a le clăti. Ștergeți obloanele la fel de mult necesare pentru a obține apa pentru a rula curat. Asigurați-vă că eliminați tot mai curat înainte de a părăsi obloanele să se usuce. Reziduul de curățare poate dăuna obloanelor dvs.
  • Dacă cârpa pe care o utilizați începe pentru a obține săpun, înlocuiți-o cu o cârpă nouă, curată. De asemenea, trebuie să înlocuiți orice apă care devine diluată cu săpun.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea obloanelor de vinil oxidate
    1. Imagine intitulată Obloane de vinil curate Pasul 6
    1. Se amestecă o soluție utilizând Cleaner comercial. Puteți achiziționa un comerciant online sau la un magazin local de hardware. Utilizați un grad de curățare profesională conceput pentru a reînnoi obloane oxidate. Districatori de curățare variază în funcție de preparare, dar majoritatea ar trebui să fie diluate cu apă înainte de utilizare. Citiți cu atenție instrucțiunile de curățare a declanșatorului dvs. înainte de ao aplica la obloane și diluați-o în consecință.
  • Imagine intitulată Jaluzele de vinil curat Pasul 7
    2. Pulverizați două obloane la un moment dat cu dispozitivul de curățare. Plasați-vă curățătorul într-o sticlă de pulverizare sau într-o grădină de curățare a pompelor. Concentrându-se pe două obloane la un moment dat, spritz un strat de curățare peste fiecare obturator. Lăsați curățătorul să stea timp de cinci minute înainte de a continua.
  • Nu lăsați soluția să se usuce pe obloane. Fiți foarte atent să setați un cronometru timp de cinci minute și să urmăriți cu atenție soluția pentru a vă asigura că nu se usucă.
  • Imagine intitulată Obloane de vinil curate Pasul 8
    3. Ștergeți fiecare obturator cu un tampon de spălare. Luați un tampon de spălare fără zgârieturi. Care lucrează cu un declanșator la un moment dat, ștergeți fiecare parte a obloanelor pentru a îndepărta oxidarea. Utilizați mișcări de spălare pentru a îndepărta mucegaiul, murdăria, resturile și alte reziduuri blocate. Dacă vedeți murdărie ușoară, ca și mucegaiul, lăsați-o pentru moment. Puteți vizita acest lucru mai târziu în timpul unei curățări de rutină.
  • Imagine intitulată Obloane de vinil curat Pasul 9
    4. Aplicați testul de zgârieturi. După curățarea obloanelor, zgâriați ușor obloanele cu unghiul. Dacă oxidarea a fost îndepărtată cu succes, unghiile dvs. nu ar trebui să nu lasă semne vizibile.
  • Imagine intitulată Jaluzele de vinil curate Pasul 10
    5. Repetați procesul, dacă este necesar. Dacă unghia a lăsat o marcă în declanșator, umezi din nou fiecare obturator cu soluția de curățare. Apoi, curățați jos obloanele cu un tampon de curățare fără zgârieturi. De acolo, aplicați din nou testul de unghii. O a doua curățare este de obicei suficientă pentru a îndepărta oxidarea persistentă.
  • Dacă oxidarea rămâne după două curățiri, luați în considerare angajarea profesioniștilor.
  • Imagine intitulată Obloane de vinil curate Pasul 11
    6. Clătiți obloanele. Nu lăsați niciodată soluția de curățare să stea pe obloane. Utilizați un furtun sau un prosop umed pentru a șterge sau a pulveriza obloanele. Continuați să ștergeți sau să pulverizați obloanele până când nu există urme de soluție de curățare, iar apa rulează clar.
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând greșelile comune
    1. Imagine intitulată Obloane de vinil curat Pasul 12
    1. Testați-vă mai întâi la fața locului. Înainte de a aplica orice mai curat la obloanele dvs., aplicați-l la un mic loc pe blind-urile dvs. care nu este vizibil direct. Spălați dispozitivul de curățare și verificați obloanele în câteva ore. Dacă agentul de curățare nu provoacă daune, ar trebui să fie sigur de utilizat. Dacă provoacă daune, încercați un alt aparat de curățat.
  • Imagine intitulată Obloane de vinil curat Pasul 13
    2. Verificați mai întâi garanția dacă intenționați să vă pictați obloanele. Pentru mulți, curățarea obloanelor de vinil este un pas spre a le picta. Culoarea pe obloanele de vinil poartă în timp. Cu toate acestea, înainte de a începe procesul de pictură, verificați garanția. Dacă culoarea dvs. a dispărut, este posibil să puteți înlocui sau restabiliți obloanele dvs. de către producător.
  • Imagine intitulată Obloane de vinil curat Pasul 14
    3. Nu permiteți curățătorilor să se usuce pe obloane. Nu lăsați niciodată un aparat mai curat pe obloanele dvs. Acest lucru poate provoca daune. Întotdeauna spălați obturatorul la scurt timp după ce ați aplicat un curățitor. Clătiți comutatorul complet după procesul de curățare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar