Cum se fixează zgârieturile de vinil

În timp ce nu există nici o modalitate necorespunzătoare de a repara zgârieturile pe vinil, puteți încerca să utilizați lipici de lemn pentru a îndepărta praful și chiar și suprafața înregistrării. Curățați-vă înregistrarea cu o perie uscată, o soluție de curățare a lichidului sau o scobitoare pentru a elimina murdăria și resturile suplimentare. Pentru a preveni zgârieturile, țineți întotdeauna înregistrarea de pe margini și păstrați-o corect când nu utilizați. Dacă înregistrarea dvs. rămâne încă după curățarea acesteia, este posibil să fie necesar să cumpărați unul nou.

Pași

Metoda 1 din 3:
Utilizarea lipiciului de lemn
  1. Imagine intitulată Fix Vinyl Zgârieturile Pasul 1
1. Aplicați adezivul din lemn pe întreaga înregistrare pe măsură ce se rotește pe plata dvs. Așezați vârful lipiciului de lemn la marginea etichetei interioare și strângeți flaconul cu presiune ușoară. Pe măsură ce rotirile de înregistrare, continuați să strângeți lipiciul, astfel încât să creeze linii în jurul înregistrării dvs. Opriți când ajungeți la marginea exterioară. Ar trebui să aveți linii subțiri, chiar și în tot înregistrarea dvs.
  • Înregistrarea dvs. va avea dungi de lipici după canelurile circulare ale vinilului.
  • Dacă strângeți prea multă adeziv pe vinil, este bine. Veți face chiar și cantitatea de adeziv. Cu toate acestea, dacă utilizați prea mult spre marginea exterioară, utilizați un prosop de hârtie pentru a șterge excesul.
  • Dacă sunteți îngrijorat de a obține lipici pe plata dvs., puteți aplica lipiciul la înregistrare pe o masă în schimb. Spinarea plăcii de turnare ajută lipirea în înregistrare.
  • Imagine intitulată Fix Vinyl zgârieturi Pasul 2
    2. Utilizați o bucată de carton sau carton pentru a răspândi adezivul. Luați o bucată de carton sau cardstock aproximativ 2 inci (51 mm) lățime și atingeți-o la marginea exterioară a înregistrării dvs. Lăsați înregistrarea dvs. să continue să se rotească, iar adezivul se va întinde și va acoperi înregistrarea pe măsură ce se mișcă. Apoi, ridicați-vă pe cardul și plasați-o în interiorul înregistrării dvs. pentru a vă răspândi toate lipici.
  • Puteți lăsa mâna staționară și lăsați rotirea înregistrării să răspândească adezivul pentru dvs.
  • Veți avea o suprafață netedă, uniformă a lipiciului de lemn care acoperă întregul dvs. înregistrare.
  • Imagine intitulată Fix Vinyl zgârieturi Pasul 3
    3. Opriți plăcuța dvs. și lăsați-vă cleiul să se usuce timp de aproximativ 24 de ore. Puteți să vă lăsați înregistrarea pe plata dvs. peste noapte. Pentru a vedea dacă adezivul de lemn este uscat, puteți atinge ușor marginea exterioară a lipiciului cu degetul. Dacă se simte încă lipicios, lăsați-l să stea timp de 1-2 ore și să încerce din nou.
  • De asemenea, puteți lăsa înregistrarea dvs. pe o bucată de ziar să se usuce dacă nu utilizați o placă plăcută.
  • Imagine intitulată Fix Vinyl zgârieturi Pasul 4
    4. Îndepărtați adezivul de lemn uscat începând de la marginea exterioară a înregistrării dvs. Folosind degetul arătător și degetul mare, trageți în sus pe marginea exterioară a lipiciului de lemn. Apoi, ridicați-vă cu o forță constantă și consistentă pentru a îndepărta tot adezivul. Scoateți adezivul încet și treptat pentru a încerca să-l trageți în 1 bucată.
  • Dacă adezivul dvs. de lemn nu se coace în 1 strat solid, este bine! Ridicați la o altă margine și îndepărtați adezivul până când acesta este complet îndepărtat.
  • Evitați atingerea suprafeței înregistrării pe măsură ce îndepărtați adezivul.
  • Imagine intitulată Fix Zgârieturi de vinil Pasul 5
    5. Redați înregistrarea pentru a testa sunetul. Puneți brațul plăcii dvs. plăcuta dvs. pe înregistrarea dvs. și porniți-o. Ascultați-vă înregistrarea, iar partea din melodia care a folosit pentru a sări peste poate juca clar acum. Lipirea lemnului vă poate ajuta vinilul prin capturarea chiar și cea mai dificilă murdărie și praf.
  • Rețineți că utilizarea lipiciului de lemn nu garantează că înregistrarea dvs. va fi fixată.
  • Adezivul de lemn oferă o curățare profundă a întregii înregistrări prin îndepărtarea oricăror murdărie și resturi și netezirea pe suprafețele de vinil neuniforme.
  • Dacă înregistrarea dvs. rămâne, încercați un alt strat de lipici din lemn sau o altă metodă de curățare a vinilului. De asemenea, puteți căuta online un restaurator profesionist de vinil lângă dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea murdăriei
    1. Imagine intitulată Fix Vinyl Zgârieturile Pasul 6
    1. Utilizați o perie de vinil uscată pentru a îndepărta murdăria și praful de suprafață.Plasați înregistrarea pe plata dvs. și porniți-o. În timp ce recordul se rotește, țineți ușor peria pe suprafața înregistrării dvs. pentru a îndepărta orice impurități și acumularea statică. Păstrați peria pe înregistrare pentru 1-3 rotiri, apoi unghi-vă peria la marginea înregistrării și scoateți lent.
    • Cele mai multe perii înregistrate au 2 rânduri de păr, 1 pentru a mătură praful și 1 pentru a elimina staticul.
    • Asigurați-vă că ați curățat peria după fiecare utilizare. În acest fel, nu răspândiți resturile la și de la peria de curățare.
    • În timp ce acest lucru nu va șterge zgârieturile, acesta vă va ajuta să ridicați cât mai multe caneluri în înregistrarea dvs., utilă pentru a evita săriturile părților cântecului.
  • Imagine intitulată Fix Vinyl zgârieturi Pasul 7
    2. Achiziționați un kit de curățare a înregistrărilor pentru a utiliza produse de curățare profesionale. Vizitați un magazin de muzică sau căutați online pentru a găsi un kit. Cele mai multe au o soluție de curățare a lichidului, perie direcțională și perie mai mică folosită pentru curățarea periei direcționale. Apoi, urmați instrucțiunile specifice prezentate în instrucțiunile kitului dvs. pentru a curăța resturile de suprafață.
  • Instrucțiunile dvs. vor fi probabil să aplicați soluția de curățare, apoi utilizați peria pentru a îndepărta murdăria suplimentară.
  • Imagine intitulată Fix Vinyl Zgârieturile Pasul 8
    3. Asigurați-vă propria soluție de curățare la profund curat pe un buget. Combinați ¼ cană de 90-99% alcool izopropilic, ¾ ceașcă de apă distilată și 1 sau 2 picături de lichid de spălat vase într-o sticlă de pulverizare. Plasați înregistrarea pe o cârpă microfibră și pulverizați soluția de pe înregistrare. Așteptați 30 de secunde pentru a lăsa lichidul să umple canelurile și ștergeți lichidul cu o altă cârpă de microfibră. Apoi, înmuiați o altă cârpă microfibră în apă distilată și ștergeți ambele părți ale înregistrării dvs.
  • Aceasta va elimina amprentele digitale și murdaria că o perie de curățare a înregistrării nu poate ridica.
  • Evitați pulverizarea etichetei înregistrării dvs.
  • Puteți repeta procesul pentru ambele părți ale înregistrării dvs. pentru a curăța bine murdăria și praful.
  • Imagine intitulată Fix zgârieturi de vinil Pasul 9
    4. Frecați o scobitoare înainte și înapoi peste zgârieturi cu presiune ușoară. Localizați zgârieturile înregistrării dvs. și unghiul 1 scobitor de lemn la zgârietură. Aplicați o presiune mică și frecați înainte și înapoi pe zgârietură. Faceți acest lucru pentru oricine și toate zgârieturile de pe vinilul vostru. Frecarea zgârieturii cu o scobitoare ajută la intrarea în micile fisuri și ridicați resturile încăpățânate.
  • Luați-vă timpul când curățați cu o scobitoare și aveți grijă să nu faceți zgâriați alte zone ale înregistrării dvs.
  • Acest lucru nu poate repara zgârierea, dar poate ajuta la îndepărtarea oricăror resturi de suprafață din vinilul vostru.
  • Metoda 3 din 3:
    Protejarea viniei tale
    1. Imagine intitulată Fix Vinyl zgârieturi Pasul 10
    1. Plasați înregistrarea în manșonul său interior după ce ați terminat să îl ascultați. Manșoanele interioare vin în material de hârtie, fie plastic.Când ați terminat ascultarea unei înregistrări, glisați cu atenție înregistrarea între ambele părți ale materialului o primă linie de apărare.
    • Vinilul dvs. va veni cu un manșon interior când îl achiziționați. De asemenea, puteți achiziționa mâneci de înlocuire online sau în magazine de muzică.
  • Imagine intitulată Fix Vinyl Varyls Pasul 11
    2
    Stocați-vă înregistrarea în manșonul exterior atunci când nu este utilizat. Când achiziționați o înregistrare, acesta vine într-un manșon exterior din carton. De asemenea, puteți achiziționa mâneci de plastic de înlocuire. După ce plasați înregistrarea în manșonul său interior, glisați-l în manșonul său exterior. Manșonul exterior adaugă un alt strat de apărare.
  • Dacă manșonul dvs. exterior este uzat și puteți vedea inelul înregistrării dvs., luați în considerare achiziționarea unui manșon exterior al plasticului de înlocuire.
  • Imagine intitulată Fix Vinyl zgârieturi Pasul 12
    3. Desemnați un raft sau o cutie pentru colecția dvs. de înregistrări. Când vă extindeți colecția de înregistrări dincolo de 1 sau 2 înregistrări, este important Păstrați-le în siguranță pentru a preveni daunele. Puteți păstra în siguranță înregistrarea dvs. fie pe un raft, fie într-o cutie și să le păstrați întotdeauna pe verticală.
  • Puteți achiziționa un raft sau o cutie la un magazin de acasă sau online. Poti de asemenea faceți-vă propriul dvs!
  • Păstrarea înregistrărilor în grămezi se poate deteriora înregistrările sau capacele.
  • Imagine intitulată Fix Zgârieturi de vinil Pasul 13
    4. Evitați atingerea oricărei părți a vinilului, pe lângă margini și eticheta interioară. Predarea înregistrării Înregistrați corect zgârieturile, murdăria și amprentele digitale. Canelurile înregistrării dvs. sunt delicate și conțin informațiile muzicale pentru a reda melodiile, așa că faceți tot ce este mai bun pentru a nu le atinge.
  • Imagine intitulată Fix Vinyl Zgârieturile Pasul 14
    5. Închideți capacul plăcuței dvs. dacă aveți unul pentru a preveni praful din aer. Unele plăci de turnare au un capac atașat. Când ați terminat ascultarea vinilului dvs., răsturnați capacul suprafeței de plajă pentru a păstra praful și resturile.
  • Păstrarea plăcuta dvs. de praf este utilă deoarece scade riscul de a transfera praful pe înregistrarea dvs.
  • sfaturi

    Păstrați-vă înregistrarea din lumina directă a soarelui, a căldurii sau a zonelor reci. Temperaturile drastice se pot răsuci înregistrarea dvs. și pot cauza redări inconsecvente.

    Avertizări

    Nu curățați niciodată înregistrarea cu alcool, lichid mai ușor, mobilier poloneză, pastă de dinți sau oțel vată. Toate acestea pot provoca deteriorarea permanentă a vinilului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar