Cum să devii cetățean israelian

Ca singurul stat evreu majoritar din lume, Israelul este în mod firesc un loc în care mulți evrei doresc să emigreze și să devină cetățeni. În timp ce Israel salută mulți care dorește să devină cetățeni, poate fi în continuare un proces dificil de completat. Dar legea israeliană permite acordarea cetățeniei prin mai multe căi, inclusiv naturalizarea, afilierea (prin căsătorie sau coborâre), precum și în conformitate cu legea revenirii. Cu o mică cercetare și o muncă grea, puteți învăța cum să deveniți cetățean israelian.

Pași

Metoda 1 din 4:
Obținerea cetățeniei în Israel prin naștere
  1. Imaginea intitulată devine un cetățean israelian pas 1
1. Să se nască în Israel unui părinte israelian. Una dintre cele mai ușoare căi de a câștiga cetățenia israelienă este să se nască în Israel. Dacă unul sau ambii părinți este un cetățean israelian în momentul nașterii dvs., sunteți automat acordat cetățenia.
  • Puteți dovedi că v-ați născut în Israel oferind un document juridic ca un certificat de naștere.
  • Cetățenia va fi probabil acordată atunci când vă nașteți în acest caz.
  • Imaginea intitulată devine un cetățean israelian Pasul 2
    2. Au cetățeni israelieni ca părinți. Chiar dacă nu v-ați născut în Israel, este posibil să deveniți un cetățean israelian de naștere dacă unul sau ambii părinți sunt, de asemenea, un cetățean israelian.
  • Naționalitatea israeliană a părinților dvs. poate fi dobândită prin naștere, prin naturalizare, prin reședință sau prin legea returnării.
  • Pentru a dovedi că părinții tăi au fost israelieni, va trebui să mergeți la consulatul israelian și să aduceți orice documentație pe care o atestă la patrimoniul lor evreiesc. Acest lucru poate include pașapoarte, carduri de identificare, certificate de naștere (dacă aceste informații sunt listate pe document), licențe de căsătorie, scrisori din rabinii ortodocși etc.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean israelian pas 3
    3. Să se nască în Israel fără altă naționalitate. Dacă v-ați născut în Israel și nu ați primit niciodată altă cetățenie oficială, puteți dobândi cetățenia israeliană. Pentru a face acest lucru, trebuie să solicitați-o între anii 18 și 25 de ani.
  • De asemenea, trebuie să fi fost un rezident al Israelului timp de cel puțin cinci ani consecutivi la momentul cererii dvs. de cetățenie.
  • Pentru a aplica, va trebui să mergeți la consulatul israelian. Ei vor putea să vă dea formularele potrivite. Va trebui să aduceți un document oficial (ca un certificat de naștere) care să demonstreze că v-ați născut în Israel, împreună cu orice alt documente de identificare pe care trebuie să le explicați statutul de naționalitate.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind Legea revenirii
    1. Imaginea intitulată deveni un cetățean israelian pas 4
    1. Să înțeleagă legea revenirii. Legea rentabilității este o regulă adoptată de guvernul israelian în 1950, care permite tuturor evreilor, atât etnică cât și religioasă, să se întoarcă în Israel ca patria lor și să câștige cetățenia.
    • Această lege a fost creată în mare parte pentru a crea un traseu la siguranța evreilor care au fost deplasați de Holocaust și pentru descendenții lor.
    • Un evreu care se întoarce este numit oleh (bărbat) sau Olah (Femeie).
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean israelian Pasul 5
    2. Se bazează pe patrimoniul dvs. evreiesc. Dacă sunteți evrei, care este definit ca fiind născut la o mamă care este evreu sau care se transformă în iudaism, atunci nu este prea mult pe care trebuie să-l faceți. Israel vă va întâmpina cu brațele deschise. Tot ce trebuie să faceți este să mergeți acolo și să solicitați formal cetățenia.
  • De asemenea, puteți fi considerat un evreu conform acestei legi dacă ați convertit la iudaism și nu sunteți membru al unei alte religii.
  • Dacă ați convertit în iudaism, veți avea nevoie de o scrisoare de la un rabin ortodox pe care îl puteți aduce la curtea rabinică. Acest grup face parte din sistemul justiției israeliene și determină cine este considerat evreu sau nu.
  • Imaginea intitulată devine un cetățean israelian Pasul 6
    3. Evitați să fi considerat o amenințare la adresa statului israelian. Guvernul israelian poate nega pe cineva cetățenia sub legea revenirii pe care o consideră că ar putea fi o amenințare pentru populația israeliană sau care ar putea să se angajeze în activități destinate să facă rău evreilor.
  • Această avertisment este destinat ca o salvgardare pentru cetățenii existenți ai lui Israel și pentru a ține oamenii care îi spun rău.
  • Aceasta înseamnă că ar trebui să evitați orice implicare în grupurile extremiste, în special cele care sunt antisemite. De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu aveți un cazier judiciar și că nu sunteți infectat cu o boală contagioasă.
  • Metoda 3 din 4:
    Devenind un cetățean israelian ca soț sau un descendent
    1. Imaginea denumită devine un cetățean israelian pas 7
    1. Du-te la Israel. Dacă sunteți descendentul unui cetățean israelian sau evreu sau dacă v-ați căsătorit cu un cetățean israelian, sunteți în măsură să solicitați cetățenia dacă intenționați să vă stabiliți permanent în Israel.
    • Trebuie să vă stabiliți în Israel pentru a dovedi că doriți cetățenia din motive corecte și nu doar pentru a obține un pașaport israelian.
    • Nu există limită de timp aici despre rezidență aici. Trebuie doar să arătați dovada că vă stabiliți permanent în Israel. Acest tip de dovadă poate include acorduri de închiriere pentru locuințe, contracte de muncă, facturi de utilitate în numele dvs., etc. Nu vi se cere să lucrați în acest timp, dar va ajuta numai cazul dvs. dacă aveți documente de lucru pentru a arăta atunci când solicitați cetățenia.
  • Imaginea denumită devine un cetățean israelian pas 8
    2. Dovedește-ți coborârea. Vizitați consulatul israelian sau Ministerul de Interne (Misrad Hapnim) cu certificatul dvs. de naștere pentru a vă dovedi coborârea. De asemenea, trebuie să luați certificatul de căsătorie la minister dacă soțul / soția dvs. este evreu sau un cetățean israelian.
  • Aici are loc prima etapă a procesului de aplicare. Acestea vă vor oferi formularele de cerere corecte pentru a vă completa și vă vor spune ce alte documente pe care le pot solicita de la dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean israelian Pasul 9
    3. Obțineți un ID și cetățenie. Odată ce ați finalizat aplicația, vi se va acorda o carte de identitate israelienă, împreună cu documentele de cetățenie (inclusiv un pașaport, deși acest document poate dura un pic mai mult pentru a procesa).
  • Aplicați pentru o licență de conducere israeliană, astfel încât să aveți mai multă documentație care să dovedească statutul de ședere.
  • Procesul de atingere a unei licențe de conducere israeliene include obținerea unui examen de ochi, vizitând un medic pentru un examen de sănătate, programând o lecție de conducere și luarea unui examen scris.
  • Metoda 4 din 4:
    Obținerea cetățeniei israeliene prin naturalizare
    1. Imaginea intitulată deveni un cetățean israelian Pasul 10
    1. Trăiesc în Israel timp de trei ani de cinci ani înainte de a aplica. Înainte de a fi eligibil să solicitați cetățenia israeliană naturală, trebuie să fiți stabilit reședința permanentă în Israel pentru cel puțin trei din cinci din anii imediat precedarea cererii dvs.
    • Acest lucru vă ajută să se asigure că cei care solicită cetățenia doresc cu adevărat să facă parte din comunitatea israeliană și au demonstrat-o prin capacitatea lor de a trăi cu succes în țară pentru o perioadă de timp rezonabilă.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean israelian Pasul 11
    2. Deveniți îndreptățiți ca un rezident permanent. Pentru a deveni cetățean al Israelului, trebuie să dovediți guvernului că intenționați să vă stabiliți permanent în Israel. Aceasta înseamnă că localizarea în Israel, localizarea ocupării forței de muncă în Israel și devenind parte a comunității.
  • Învățați cum să vorbiți ebraică este importantă și în această etapă.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean israelian Pasul 12
    3. Renunță la alte naționalități. Pentru a deveni cetățean israelian, trebuie să renunțați la alte naționalități pe care le dețineți în prezent. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la cealtatea voastră cetățenia, dar că veți fi de acord să respectați legile israeliene privind naturalizarea și câștigarea cetățeniei.
  • Alternativ, puteți dovedi că nu veți mai fi un cetățean străin din momentul de a deveni cetățean. Acest lucru poate fi dovedit, în funcție de circumstanță, prin diverse documente, cum ar fi certificatul dvs. de naștere, pașaportul, licența de căsătorie sau decretul divorțului etc.
  • sfaturi

    Pentru procesul de naturalizare, ministrul de interior vă poate scuti de la unele dintre cerințe.

    Avertizări

    Dacă sunteți de coborâre evreiască, dar practicați în mod activ și de bună voie, o altă religie, nu vă calificați pentru legea revenirii.
  • Naturalizarea poate fi mai complicată dacă naționalitatea inițială este considerată de Israel printre "Naționalii inamici."
  • Dacă sunteți non-ortodocși, este posibil să aveți nevoie de mai multă dovadă pentru a putea obține cetățenia ca evreu.
  • Dacă sunteți evreiesc, dar aveți un trecut criminal sau alt motiv pentru a fi considerați un pericol pentru public, oferta dvs. de cetățenie nu poate fi acceptată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar