Cum să solicitați un pașaport

Pașapoartele naționale sunt esențiale pentru călătoriile de peste mări. Dacă vă puteți dovedi cetățenia și identitatea, atunci puteți solicita un pașaport în țara dvs. de cetățenie. Aceste instrucțiuni includ orientări pentru u.S., Aplicații din Marea Britanie, Canada și Australiană. Lucrați înainte! Pașapoartele necesită o mulțime de documentație.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătirea pentru a aplica pentru un u.S. Pașaport
  1. Imaginea intitulată Aplicați pentru un pașaport pasul 1
1. determina eligibilitatea ta. Puteți face acest lucru utilizând un expert online prin u.S. Departamentul de Stat. Expertul va începe prin a vă cere reședința curentă, data nașterii și dacă ați avut un u.S. Pașaport înainte.
  • Nu veți putea obține un u.S. pașaport Dacă nu puteți oferi dovezi de u.S. cetățenie sau naturalizare. U.S. Cetățenii trebuie să obțină un pașaport pentru călătoriile de peste mări.
  • U.S. Departamentul de Stat se ocupă de emiterea și aprobarea U.S. pașapoarte. Lucrați înainte. Deși este posibil să comandați un pașaport expediat, va trebui să colectați diverse documente, deci este o idee bună să nu așteptați până în ultimul minut. Va costa mai puțin, de asemenea.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport pasul 2
    2. Determinați dacă trebuie să solicitați pașaportul în persoană. Regulile sunt diferite pentru anumite categorii de solicitanți. De exemplu, u.S. Guvernul cere ca oamenii să aplice pentru un pașaport în persoană dacă se încadrează în mai multe categorii:
  • Dacă e primul tău u.S. Pașaport sau sunteți sub vârsta de 16 ani sau pașaportul dvs. anterior a fost emis atunci când ați fost sub vârsta de 16 ani.
  • Dacă pașaportul dvs. anterior a fost deteriorat, pierdut sau furat sau eliberat cu mai mult de 15 ani în urmă.
  • Dacă numele dvs. sa schimbat de când ați obținut ultimul pașaport și nu puteți documenta în mod legal schimbarea numelui.
  • Partea 2 din 4:
    Aplicând pentru un u.S. Pașaport
    1. Imaginea intitulată Aplicați pentru un pașaport pasul 3
    1. Aplicând pentru un pașaport pentru prima dată. Completați formularul de cerere pentru un u.S. pașaport. Acest formular se numește DS-11. Puteți să o imprimați din Internet și să o completați offline. De asemenea, puteți obține formularul în multe oficii poștale.Cu toate acestea, va trebui să îl trimiteți personal.
    • Nu semnați aplicația până când agentul de acceptare spune că puteți face acest lucru.
    • Va trebui să furnizați numărul dvs. de securitate socială. Dacă lăsați-o sau alte informații de pe formular, aceasta ar putea întârzia cererea dvs.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport pasul 4
    2. Găsiți o facilitate de acceptare a cererilor de pașapoarte autorizate sau a unei agenții de pașapoarte pentru a trimite formularul.Trebuie să trimiteți formularul de cerere DS-11 în persoană la una dintre agenții. Există multe dintre ele în fiecare stat.
  • Puteți căuta online prin u.S. Departamentul de Stat pentru cea mai apropiată facilitate de acceptare a pașapoartelor din zona dvs. Formularul vă permite să căutați după codul poștal. Multe dintre aceste locații sunt oficiile poștale, grefieri ai instanței, bibliotecile publice și alte birouri guvernamentale.
  • Dacă aplicați în schimb la o agenție de pașapoarte, va trebui să plătiți o taxă expediată și este posibil să fiți obligați să arătați dovada călătoriilor internaționale în termen de două săptămâni. De asemenea, veți avea nevoie de o întâlnire. Oamenii aleg, de obicei, această opțiune atunci când au nevoie de pașaport extrem de rapid.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport pasul 5
    3. Adunați dovezi de cetățenie. Când aplicați pentru pașaport în persoană, va trebui să trimiteți dovezi de u.S. Cetățenia cu formularul de cerere DS-11. Documentația va fi returnată pentru dvs. Moduri de a dovedi u.S. Cetățenia sunt:
  • Un U. anterior.S. Pașaport care este nedeterminat (5 ani pentru minori și 10 ani pentru adulți)
  • Un certificat U.S. certificatul de naștere care a fost eliberat de județul orașului sau de starea de naștere - listează numele complet al purtătorului, data nașterii și locul nașterii, împreună cu părintele (numele), numele complet - are o dată depusă la biroul registratorului, care este în termen de un an de la un an nașterea - are semnătura registratorului - și are un sigiliu embosat, impresionat sau multicolor al grefierului. Fotocopiile și copiile notariale nu vor funcționa.
  • Un raport consular de naștere în străinătate sau certificarea nașterii.
  • Un certificat de naturalizare sau un certificat de cetățenie.
  • Partea 3 din 4:
    Colectarea documentelor potrivite pentru pașaport
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport pasul 6
    1. Prezentarea identificării atunci când aplicați pentru pașaportul american. Când vă prezentați personal pentru a solicita pașaportul dvs., vi se va cere să prezentați identificarea care include o fotografie a dvs. Identificarea lucrărilor:
    • Un UN EXCESAT UN EXECUTATE.S. Pașaport sau un certificat de naturalizare sau cetățenie sau o licență de conducere valabilă sau un actual ID guvernamental (oraș, stat sau federal) sau un cod militar actual (militar și dependent).
    • Va trebui să aduceți, de asemenea, o fotocopie a frontală și din spate a fiecărui document de identitate pe care îl veți prezenta la aplicarea. Trebuie să fie pe alb 8.5 cu stoc standard de hârtie standard de 11 inch. Fotocopia trebuie să conțină imagini pe o singură parte a fiecărei pagini trimise. Prezentați două pagini separate pentru partea din față și înapoi pentru fiecare ID. Lucrarea nu poate conține alte marcaje. Nu puteți reduce dimensiunea imaginii.
    • Dacă nu puteți trimite identificarea primară, puteți trimite identificarea secundară. Trebuie să trimiteți cât mai mult posibil. Puteți trimite o combinație de documente secundare (dar nu una de la sine), cum ar fi un card de securitate socială, un card de credit, un ID de angajat și o carte de bibliotecă.Prezentați tot ceea ce credeți că vă poate confirma identitatea.
    • De asemenea, puteți aduce un martor de identificare pentru a vă jurați pe care îl spuneți că sunteți. Ei trebuie să fie un u.S. Cetățeanul care te-a cunoscut cel puțin 2 ani, are un ID valid, este dispus să completeze o afirmație și este prezentă în momentul cererii dvs. pentru un pașaport.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport pasul 7
    2. Furnizați o fotografie de pașaport. Va trebui să furnizați o fotografie de pașaport cu aplicația dvs. Este posibil ca instalațiile de acceptare a pașaportului în zona dvs. să ia fotografia dvs. pentru pașaportul dvs. pentru o taxă. Nu este o idee minunată să faceți această fotografie pentru că trebuie să îndeplinească cerințe foarte precise. Unele magazine de droguri oferă servicii de pașaport foto.
  • Fotografiile dvs. sunt în culori, tipărite pe hârtie de calitate a fotografiilor mată sau lucioasă și să fie 2x2 inci (51x51 mm în dimensiune). Capul trebuie să fie între 1 inch și 1 3/8 inci de la partea inferioară a bărbiei până la vârful capului.
  • Trebuie să reprezinte aspectul dvs. actual și să fie luate în ultimele 6 luni. Fotografia trebuie, de asemenea, luată în fața unui fundal alb alb sau alb-negru. Fața dvs. completă trebuie să se confrunte cu camera. Iar expresia dvs. facială trebuie să fie neutră sau un zâmbet natural, ambele ochi deschise.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport pasul 8
    3. Plătiți taxele necesare.Nu este ieftin să obțineți un pașaport, iar dacă nu plătiți taxele necesare, acesta poate încetini procesul.
  • Departamentul de Stat publică o listă curentă de taxe de aplicare și de execuție online.
  • Puteți plăti comisioanele cu carduri de credit, carduri de debit sau de verificare, verificări plătibile "Departamentului de Stat", comenzile de bani sau numerar cu schimbarea exactă. Cecurile sau comenzile de bani trebuie să tragă pe u.S. Instituțiile financiare și trebuie să fie plătibile în u.S. Dolari.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un pașaport pasul 9
    4. Aflați regulile pentru minori dacă solicitați un pașaport pentru un copil. Fiecare copil trebuie să aibă un pașaport pentru părăsirea țării. Pașapoartele copiilor sunt valabile timp de 5 ani.
  • Dacă copilul este sub 16 ani și nu a avut un pașaport înainte, trebuie să trimiteți cererea în persoană la o agenție de pașapoarte sau la un site autorizat. Copilul și ambii părinți sau tutori trebuie să fie prezenți. Puteți completa un formular de consimțământ parental dacă ambii părinți / sau tutori nu pot fi prezenți. În acest formular, părintele sau tutorele absent atestă faptul că el sau ea permite copilului să călătorească în străinătate. Există proceduri disponibile dacă celălalt tutore este decedat sau și-a încetat drepturile.
  • Pentru a aplica pentru pașaportul unui minor, trebuie să dovedești u.S. Cetățenie, Dovada relației părintești, Identificarea fotografiilor, consimțământul părintești, Formulare de pașaport, Formulare de aplicații și taxele de pașaport.
  • Dovezi ale lui U.S. cetățenie poate include un certificat U.S. Certificat de naștere care îndeplinește aceleași reguli ca mai sus pentru certificatele de naștere. Alte dovezi ale u.S. Cetățenia include un U anterioară.S. Pașaport atâta timp cât este nedeterminat, un raport consular de naștere în străinătate, un certificat de naturalizare sau un certificat de cetățenie.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport pasul 10
    5. Solicitați serviciul expediat. Puteți solicita ca pașaportul dvs. să fie trimis mai repede, dar costă mai mult.
  • Puteți utiliza livrarea peste noapte la trimiterea cererii. Serviciul expediat este disponibil numai în U.S.
  • Scrieți "Expeditat" în mod clar pe exteriorul plicului.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport pasul 11
    6. Reînnoiți pașaportul. Dacă vă reînnoiți pur și simplu pașaportul, puteți aplica prin poștă sau în persoană la o agenție de pașapoarte dacă vă aflați în U.S. Dacă vă aflați în străinătate, alții decât în ​​Canada, trebuie să aplicați la un u.S. Ambasada sau consulatul.
  • Adulții care trăiesc în Canada pot trimite formularul DS-82 pentru a-și reînnoi pașapoartele. Rețineți că dacă sunteți reînnoind un pașaport expirat, Puteți utiliza în continuare acest formular atâta timp cât nu a fost mai mare de 15 ani de la expirarea pașaportului dvs.
  • Verificările sau comenzile de bani trebuie să tragă pe u.S. instituții financiare și să fie plătibile în u.S. Dolari.
  • Puteți aplica numai pentru reînnoire cu poșta sub formă dacă ați fost cel puțin 16 când a fost emis cel mai recent pașaport, și dacă nu a fost pierdut, furat, mutilat sau deteriorat. De asemenea, trebuie să utilizați același nume sau ați modificat numele dvs. prin căsătorie sau prin ordin de judecată, pe care le puteți trimite o documentație adecvată pentru a dovedi.
  • Completați formularul DS-82. Trimiteți cea mai recentă carte sau carte de pașapoarte. Trebuie să fi fost emisă în ultimii 15 ani. Va fi returnat la tine.
  • Plătiți taxa aplicabilă sub forma unui cec personal sau a unei ordini de bani realizate la "U.S. Departamentul de Stat."Nu trimiteți bani prin poștă. Dacă numele dvs. sa schimbat, trimiteți, de asemenea, o copie certificată a certificatului de căsătorie sau a hotărârii judecătorești.
  • Trimiteți o fotografie de pașaport. Nu îndoiți fotografia. Capsați-o la aplicație. Utilizați 4 capse pe verticală în colțuri cât mai aproape de marginile exterioare. Mail la Centrul Național de Prelucrare a Pașapoartelor Post Office Box 90155, Philadelphia, PA 19190-0155
  • Partea 4 din 4:
    Aplicarea pentru pașapoarte din alte țări
    1. Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport pasul 12
    1. Aplicați pentru un pașaport din Regatul Unit. Ridicați un formular de cerere de pașapoarte la oficiul poștal local pentru un pașaport din Regatul Unit. De asemenea, puteți completa aplicația inițială online. Planificați să vă prezentați cererea de patru sau mai multe săptămâni în avans de călătorie în străinătate.
    • Completați cererea de pașaport cu cerneală și majuscule. Dacă completați formularul online, vi se va cere o serie de întrebări și trebuie să introduceți detaliile dvs. personale. Secțiunile pe care le completați vor depinde de vârsta dvs., țara în care v-ați născut și alți factori. Citiți cu atenție notele de pe aplicație.
    • Găsiți o copie originală a cetățeniei dvs. din Regatul Unit, inclusiv un certificat de naștere care include numele părinților și locurile de naștere. De asemenea, trebuie să furnizați certificate originale de căsătorie și / sau de divorț. De asemenea, vi se va cere să trimiteți certificatele de naștere ale părinților dvs. și / sau certificatul de căsătorie dacă v-ați născut după 1 ianuarie 1983.
    • Luați o fotografie adecvată pentru pașaport. Veți avea nevoie de două copii ale unei fotografii pline de culoare, cu un fundal alb. Dimensiunea trebuie să fie de 45 cu 35 mm (1.77 de către 1.38 inci) care este luată recent, nu mai mare de 30 de zile.
    • Găsiți un semnatar contra. Acesta este un cetățean britanic care te-a cunoscut timp de cel puțin doi ani. Ei trebuie să completeze secțiunea contra semnatară și să scrie: "Certific că aceasta este o asemănare adevărată a (introduceți numele)" alături de o semnătură și dată. Ei nu trebuie să locuiască la aceeași adresă și nici să fie legați de dvs.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un pas de pașaport 13
    2. Trimiteți-vă online în Marea Britanie. Așteptați să primiți o copie în post. Trebuie să așteptați să o primiți și să o semnați pentru a vă trimite aplicația finală la Oficiul de Passport HM. Aduce o formă de plată. Un pașaport britanic adult costă 72 de lire sterline.50. Acesta poate fi trimis prin card de debit, card de credit, cec sau comandă poștală.
  • De asemenea, puteți merge la verificarea postului și trimiteți un birou de pașapoarte. Găsiți un serviciu online. Pentru o taxă de £ 9, oficiul poștal va verifica pașaportul pentru erori și va trimite-o.
  • Trimiteți aplicația pașaportului prin poștă cu documentele dvs. de susținere, fie prin utilizarea acestui serviciu, fie utilizând plicul pre-adresat care a venit cu aplicația dvs. de pașaport.
  • Pașaportul dvs. va fi trimis înapoi de către Royal Mail dacă este acceptat. Aplicațiile durează de obicei trei până la patru săptămâni pentru a fi procesate.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport Pasul 14
    3. Aplicați pentru un pașaport canadian. Descărcați cererea de pașaport canadian. Du-te online pentru a obține formularul.
  • Imprimați-l și completați-l în utilizarea cernelei albastre sau albastru închis și majuscule. De asemenea, puteți introduce informațiile pe formular și apoi imprimați-l pe computer. Completați cele 3 pagini de aplicație în termen de 12 luni.
  • Cereți unui garant să completeze cea de-a patra pagină. Un garant este un cetățean canadian cu vârsta peste 18 ani care poate garanta identitatea voastră. Ei trebuie să aibă un pașaport canadian valabil eliberat.
  • Găsiți o dovadă a identității dvs. Veți avea nevoie de un ID de fotografie, cum ar fi permisul de conducere, ID-ul guvernamental, cartonașul rezident permanent al Statelor Unite sau un pașaport canadian care a fost nevalid pentru mai puțin de un an. Găsiți documentele cetățeniei. Va trebui să includeți o copie originală a certificatului de naștere, certificatul de cetățenie sau certificatul de imigrare.
  • Lua Fotografii de pașaport. Un fotograf comercial trebuie să facă fotografiile. Acestea trebuie să fie de 70 mm înălțime (2 ¾ inci) și 50 mm lățime (2 inci), iar fața dvs. trebuie să fie de cel puțin 31 mm înălțime (1 ¼ inci).Trebuie să vă îndreptați spre un fundal alb. Ochii tăi ar trebui să fie deschisi cu o expresie neutră.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport pasul 15
    4. Trimiteți pașaportul canadian. Plătiți o taxă de 120 până la 160 de dolari pentru un pașaport pentru adulți. Taxe suplimentare se aplică pentru persoanele care transportă pașaportul la U.S. sau aplicarea de la u.S.
  • Puteți trimite plata prin card de debit, card de credit, cec certificat sau ordin de plată.
  • Trimiteți taxa de cerere semnată, fotografiile de pașaport, documentele și taxele prin poștă la "Passport Canada Program, Gatineau Qck1a 0G3, Canada" sau în persoană la Biroul Passport Canada. Căutați un birou online.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un pașaport pasul 16
    5. Aplicați pentru un pașaport australian. Du-te online pentru a aplica pentru pașaportul dvs. Formularele goale nu pot fi descărcate. De asemenea, puteți lua un formular la o priză Australia Post.
  • Completați aplicația online și apoi imprimați-o să semneze. Asigurați-vă că utilizați cerneală și majuscule dacă îl completați cu mâna.
  • Luați fotografii de pașaport. Du-te la postul Australia pentru a avea pașapoarte luate sau adresați o fotografie de fotografie pentru a le lua pentru dvs. Aveți nevoie de două exemplare. Găsiți un garant. Veți avea nevoie de un cetățean australian cu vârsta peste 18 ani pentru a semna spatele unei fotografii pentru a vă garanta identitatea. Citiți cu atenție aplicația, astfel încât să știe ce să scrie și unde să semneze.
  • Găsiți un document original care dovedește cetățenia dvs. Acesta ar putea fi un certificat de naștere, un certificat de imigrare, un pașaport valabil și un certificat de naturalizare. Găsiți documentele de identitate. Veți avea nevoie de dovadă foto a ID-ului dvs., cum ar fi permisul de conducere, ID-ul guvernamental sau ID-ul militar.
  • Faceți o programare pentru un interviu la o locație Australia Post pentru a vă trimite aplicația și pentru a vă dovedi identitatea. Găsiți o locație online. Interviul ar trebui să dureze aproximativ 5 minute. Plătiți 244 dolari la 366 dolari pentru a trimite cererea dvs. Plățile pot fi făcute prin card de credit, transfer de fonduri electronice sau numerar la momentul numirii dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu încercați să vă luați fotografia dvs. de pașaport. Există prea multe modalități de a dezactiva specificațiile.
  • Lucrați înainte. Cu toate acestea, dacă sunteți disperați să obțineți un pașaport rapid, nu subliniați. Expeditarea funcționează bine.
  • Avertizări

    Copiii sub vârsta de 16 ani trebuie să aibă permisiunea și semnăturile părinților lor să solicite un pașaport. Adresați-vă biroului poștal local Ce trebuie să vă asigurați fiului sau fiicei dvs. în plus față de materialele enumerate mai sus.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar