Cum să obțineți cetățenia în qatar

Cetățenii străini reprezintă cel puțin 88% din populația Qatarului, începând cu 2018. Mulți au trăit în Qatar de zeci de ani, în timp ce își reînnoiesc reciproc permisul de ședere în fiecare an. În timp ce există o cale către cetățenia pentru cetățenii non-Qatari, este extrem de limitată. În 2018, țara a adoptat o lege care să permită reședința permanentă pentru prima dată cetățenilor străini care au trăit și au lucrat în țară timp de cel puțin 20 de ani. În timp ce statutul de rezident permanent nu este obligat să devină cetățean, este probabil mai ușor să devină un rezident permanent decât să devină cetățean.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea unei vize și permis de muncă
  1. Imagine intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 1
1. Asigurați-vă un loc de muncă în Qatar înainte de a vă aplica pentru viză. Qatar nu oferă vize care să permită potențialilor imigranți să intre în țară și să caute muncă. Mulți angajatori Qatari recrutează la nivel internațional, astfel încât să puteți completa procesul de angajare în țara dvs. de origine.
  • Târgurile internaționale de locuri de muncă și publicațiile din industrie vă pot ajuta să găsiți lucrul cu un angajator Qatari. De asemenea, puteți căuta angajatori care vă interesează și vedeți dacă au deschideri de locuri de muncă postate pe site-ul lor.
  • Deoarece marea majoritate a forței de muncă Qatari este formată din cetățeni străini, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la angajatorii Qatari care nu sunt familiarizați cu procesul.
  • Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 2
    2. Lucrați cu angajatorul dvs. pentru a vă completa cererea. Angajatorul dvs. gestionează toate lucrările necesare pentru a obține viza temporară pentru a intra în Qatar, dar vor avea nevoie de informații de la dvs. pentru a completa toate documentele corespunzătoare. Să furnizeze orice documente pe care le solicită cât mai curând posibil pentru a se asigura că procesul este cât mai rapid și ușor posibil.
  • Când angajatorul dvs. vă prezintă cererea, dați-le pașaportul astfel încât viza temporară să poată fi plasată în interior. Acest lucru vă permite să introduceți Qatar și să începeți să lucrați pentru angajatorul dvs.
  • Guvernul nu oferă informații cu privire la cât timp este nevoie pentru a obține această viză temporară, dar va fi disponibilă până la data de a începe angajatorul dvs. pentru a începe.
  • Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 3
    3. Obțineți viză temporară convertită într-un permis de muncă după ce ați ajuns. Ca și în cazul viza temporară, angajatorul dvs. gestionează, de asemenea, acest proces. Acestea vor trimite documentația necesară pentru a vă converti viza după ce începeți să lucrați pentru ei în Qatar.
  • Acest proces durează de obicei 2-4 săptămâni. Nu puteți lăsa Qatar din nici un motiv până când procesul de conversie este complet.
  • Odată ce aveți un permis de muncă, puteți semna contracte (inclusiv contractele de închiriere pentru a închiria o casă) în Qatar, precum și pentru un împrumut. De asemenea, aveți nevoie de acest permis pentru a fi eligibil pentru alte licențe sau permisele de care ați putea avea nevoie de postul dvs.
  • Imagine intitulată Obțineți cetățenia în Qatar Pasul 4
    4. Sponsorizați familia dvs. imediată să vă alăturați în Qatar. Cu un permis de ședere de muncă, puteți sponsoriza personal familia dvs. imediată (soț / soție și copii dependenți), astfel încât să poată trăi în Qatar cu dvs. Fiecare membru al familiei dvs., inclusiv sugarii, trebuie să aibă un pașaport și o viză valabilă.
  • Furnizați documente Ministerului de Interne, astfel încât să poată procesa aplicația, cum ar fi certificatele de naștere și certificatul de căsătorie. Ministerul vă va spune exact ce documente aveți nevoie.
  • Obțineți o scrisoare de la angajatorul dvs. afirmând că nu se opun familiei dvs. care vă aderă la tine. Ele vor oferi, de asemenea, informații salariale, astfel încât să puteți dovedi că câștigați suficienți bani pentru a vă sprijini familia în Qatar.
  • Imagine intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 5
    5. Reînnoiți permisul de ședere în fiecare an. Angajatorul dvs. vă va asigura că permisul de ședere al muncii este reînnoit în fiecare an înainte de expirarea acestuia. Dacă permisul dvs. nu este reînnoit, trebuie să părăsiți imediat țara, ceea ce ar putea pune în pericol eligibilitatea pentru statutul de rezident permanent.
  • Dacă treceți la un nou angajator, mergeți online și schimbați permisul de ședere de muncă pentru a reflecta un nou sponsor. Veți avea nevoie de o copie a noului contract de muncă.
  • Partea 2 din 3:
    Devenind un rezident permanent
    1. Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 6
    1. Trăiesc în Qatar legal și continuu timp de cel puțin 20 de ani. În timp ce locuiți în Qatar, vi se permite să părăsiți țara. Cu toate acestea, nu puteți pleca mai mult de 60 de zile pe an în perioada de 20 de ani dacă doriți să solicitați statutul de rezident permanent.
    • Dacă v-ați născut în Qatar și ulterior mutați în străinătate și ați obținut cetățenia într-o altă țară, trebuie doar să trăiți în Qatar timp de 10 ani înainte de a putea aplica statutul de ședere permanentă.
  • Imagine intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 7
    2. Faceți destui bani pentru a acoperi cheltuielile pentru dvs. și pentru familia dvs. Angajatorul dvs. vă va certifica salariul sau salariul pentru cererea dvs. Cabinetul Emir stabilește o sumă minimă în fiecare an pe care trebuie să o faceți pentru a fi eligibilă pentru rezidență permanentă, deși această sumă minimă nu este publicată.
  • Permisul dvs. de ședere obișnuită a muncii nu ar fi aprobat dacă nu ați făcut suficient pentru a vă sprijini pe dvs. și pe familia dvs., așa că, în teorie, nu ar trebui să aveți probleme cu îndeplinirea acestei cerințe. Cu toate acestea, guvernul Qatar nu a indicat dacă valoarea veniturilor necesare pentru rezidența permanentă va fi mai mult decât suma necesară pentru permisul de ședere obișnuit de muncă.
  • Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 8
    3. Urmați legea Qatari și mențineți o bună reputație. Oficialii imigrației plătesc o atenție deosebită oricărei încălcări a legilor legate de onestitate și moralitate. Aceste infracțiuni includ probabil încălcarea legilor legate de onorarea și respectarea islamului.
  • Dacă vă întâmpinați să aveți vreo convingere, este posibil să fiți eligibili pentru rezidență permanentă dacă puteți dovedi că ați fost reabilitat cu succes în conformitate cu Legea Qatari. Din păcate, legea însăși nu specifică ce dovadă trebuie să vă asigurați de reabilitarea dvs. de succes.
  • Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 9
    4. Dobândesc abilități de conversație de bază în limba arabă. Nu trebuie să fii fluent în limba arabă să devii un rezident permanent, dar legea spune că ar trebui să ai "cunoștințe suficiente." Interpretați acest lucru pentru a însemna că ar trebui să puteți citi și să scrie suficient arabă pentru a vă deplasa în viață și la locul de muncă, precum și pentru a continua conversațiile de bază.
  • Chiar dacă majoritatea Qataris vorbește engleza, dacă ați trăit în Qatar timp de 20 de ani, este probabil ca ați învățat destul de mult limba prin imersie pentru a îndeplini această cerință.
  • Imagine intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 10
    5. Trimiteți cererea inițială prin intermediul site-ului Ministerului de Interne. Pe site, faceți clic pe "Servicii electronice," Apoi selectați "Serviciul rezident" și alegeți "Carte de reședință permanentă." Urmați instrucțiunile pentru a trimite cererea dvs.
  • Pentru a trimite aplicația dvs. online, trebuie să aveți o carte de identitate inteligentă cu servicii electronice activate, precum și un cititor de carduri inteligente pe care le puteți atașa la computer.
  • Când trimiteți cererea dvs., plătiți taxa de cerere nerambursabilă de QR 3000. Această taxă acoperă aplicațiile pentru dvs. și toți membrii familiei dvs.
  • Ministerul procesează aplicația inițială pe baza informațiilor deja în fișierul dvs.
  • Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 11
    6. Încărcați documente solicitate de minister. Ministerul vă va trimite o notificare prin e-mail cu o listă de documente pentru a încărca. Scanați documentele de care aveți nevoie, astfel încât să puteți încărca copiile digitale în sistem.
  • În general, veți avea nevoie de documente pentru a verifica diverse informații, cum ar fi ocuparea forței de muncă, salariul și fundalul criminal. Angajatorul dvs. vă poate ajuta să obțineți documentele de care aveți nevoie dacă nu sunteți sigur cum să continuați.
  • De asemenea, veți avea nevoie de documente pentru a vă dovedi identitatea, inclusiv o copie a pașaportului dvs. Dacă alți membri ai familiei sunt incluși în aplicația dvs., veți avea nevoie de documente pentru a vă dovedi relațiile cu acestea, cum ar fi un certificat de căsătorie sau certificate de naștere pentru orice copii.
  • Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 12
    7. Verificați starea aplicației la site-ul Ministerului Internelor. Din pagina principală a site-ului web, faceți clic pe "Anchete," atunci "Servicii rezidente," atunci "Rezidenta permanenta," atunci "Urmărirea aplicației." Furnizați informațiile necesare pentru a trage informații despre aplicația dvs.
  • Guvernul Qatari intenționează să acorde mai mult de 100 de rezidențe permanente pe an, astfel încât ar putea dura ceva timp pentru aprobarea cererii dumneavoastră.
  • Când cererea dvs. este aprobată, plătiți o taxă suplimentară de QR 3000 pentru a avea cartea dvs. de rezidență permanentă.
  • Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 13
    8. Utilizați cardul dvs. rezident permanent pentru a accesa beneficiile guvernamentale. Residența permanentă oferă beneficii mai mari decât pur și simplu nu trebuie să vă reînnoiți permisul de muncă în fiecare an. Odată ce sunteți un rezident permanent, dvs. și familia dvs. puteți primi servicii gratuite de sănătate și educație guvernamentală. De asemenea, aveți puterea de a investi în economia Qatari și de proprietate imobiliară Qatari.
  • Dacă sunteți acordat o reședință permanentă, soțul / soția dvs. și copiii dependenți vor primi și rezidența permanentă și au acces la aceleași beneficii guvernamentale.
  • Chiar și ca rezident permanent, încă nu sunteți eligibil pentru unele dintre beneficiile, cum ar fi pensiile guvernamentale, care sunt disponibile numai cetățenilor.
  • Partea 3 din 3:
    Cererea cetățeniei
    1. Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 14
    1. Trăiesc în Qatar legal timp de cel puțin 25 de ani. Legea Qatari necesită o reședință continuă în țară. În timp ce puteți pleca, nu puteți ieși din țară mai mult de 60 de zile în orice an dat.
    • Dacă aplicați mai întâi pentru reședința permanentă, trebuie doar să trăiți în țară pentru încă 5 ani înainte de a putea solicita cetățenia. Cu toate acestea, ar putea dura mai mulți ani pentru ca cetățenia să fie acordată.
  • Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 15
    2. Mențineți o slujbă constantă în Qatar în timp ce trăiți acolo. Statutul dvs. juridic în Qatar depinde de ocuparea forței de muncă. Pentru a deveni cetățean, trebuie să arătați că sunteți capabil să vă sprijiniți pe voi înșivă și pe familia dvs. și să aveți locuri de muncă de încredere.
  • Qatar nu publică suma exactă de bani pe care trebuie să o faceți pentru a fi eligibilă pentru cetățenie, dar ar trebui să vă puteți sprijini confortabil și familia dvs. și să nu aveți probleme cu plățile facturilor.
  • Datoriile dvs. ar putea fi, de asemenea, luate în considerare atunci când solicitați cetățenia, deci nu împrumutați mai mulți bani decât trebuie, și fiți atenți la cardurile de credit.
  • Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 16
    3. Învață să citești, să scrie și să vorbești în limba arabă. În timp ce legea nu specifică cât de bine trebuie să știți arabă dacă doriți să solicitați cetățenia, este sigur să presupunem că trebuie să fii aproape fluent. Guvernul Qatari s-ar aștepta probabil să fii la fel de competentă în limba arabă ca orice alt cetățean Qatari.
  • Chiar dacă engleza este în mod obișnuit vorbită în Qatar ca a doua limbă, după 25 de ani în țară, probabil că nu veți avea probleme cu această cerință.
  • Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 17
    4. Convertiți la islam dacă nu sunteți deja musulmani. Deși nu este în mod special enumerată în Legea cetățeniei Qatari ca cerință, Qatar este un stat islamic, iar aproape toți cetățenii săi sunt musulmani. Dacă nu sunteți musulman, convertirea va fi probabil benefică pentru dvs. atunci când solicitați cetățenia.
  • În general, este mai bine să faceți acest lucru imediat după ce intrați în țară, mai degrabă decât să așteptați până când sunteți eligibil pentru a converti cetățenia. Acest lucru vă oferă mult timp pentru a vă demonstra credința și devotamentul față de islam.
  • Islamul este, de asemenea, religia de stat a lui Qatar. Dacă nu sunteți nici un musulman, nici un membru al uneia dintre cele 8 denominațiuni creștine înregistrate în stat, este puțin probabil ca o acordă de cetățenie.
  • Imaginea intitulată Obține cetățenia în Qatar Pasul 18
    5. Discutați despre cetățenia cu personalul de la Ministerul de Interne. Deși legea stabilește modul în care un cetățean străin ar putea deveni eligibil pentru cetățenia Qatari, guvernul nu are nicio procedură specifică pe care o puteți urma sau a forma că puteți completa pentru a deveni cetățean. Probabil, cel mai bun lucru pe care l-ai putea face ar fi să lași Ministerul de Interne să-ți cunoască intențiile și să plece de acolo.
  • Ajută dacă sunteți o persoană binecunoscută care îmbunătățește reputația și prestigiul lui Qatar într-un fel. Emir va trebui probabil să aprobe cererea dvs. și va fi mai probabil să facă acest lucru dacă recunoaște numele dvs. și știe cine sunteți.
  • Rețineți că din milioane de cetățeni străini care trăiesc și lucrează în țară, legea Qatari limitează granturile cetățeniei la cel mult 50 pe an. În timp ce nu se știe tocmai câți cetățeni străini li sa acordat cetățenia Qatari, cei mai mulți dintre aceștia sunt probabilități de clasă mondială recrutați să reprezinte Qatar în competițiile globale, cum ar fi Jocurile Olimpice.
  • sfaturi

    Dacă nu sunteți sigur de eligibilitatea dvs. pentru rezidență permanentă sau cetățenie, puteți verifica online gratuit la HTTPS: // portal.Gov.QA / WPS / PORTAL / SERVICII / INVIDUALLANDINGPAGES / RESIDENȚĂ + Permis / întrebareToutoutheeligibilitatePerPenentresidency.

    Avertizări

    Qatar este o stare islamică care urmează legea islamică. Femeile nu au aceleași drepturi ca și bărbații aflați sub lege - păstrați acest lucru în minte dacă sunteți o singură femeie și doriți să vă deplasați la Qatar pentru a lucra.
  • Angajatorul dvs. din Qatar are puterea de a vă nega dreptul de a schimba locurile de muncă sau de a părăsi țara.
  • Cetățenia din Qatar este garantată numai dacă tatăl dvs. este un cetățean Qatari. Dacă mama ta este Qatari, dar tatăl tău este un cetățean străin, nu vei primi cetățenia, chiar dacă te-ai născut în țară.
  • Atât rezidența permanentă, cât și cetățenia cetățenilor străini sunt extrem de rare în Qatar, iar procesul de aplicare nu este automat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar