Cum să devii cetățean canadian

În fiecare an, aproape 250.000 de indivizi încearcă să devină cetățeni canadieni permanenți. A deveni cetățean canadian nu este la fel de ușor ca să devină cetățean al altor țări, dar urmând legile care guvernează cetățenia juridică, vă puteți numi, de asemenea, un cetățean canadian.

Pași

Partea 1 din 3:
Îndeplinirea cerințelor
  1. Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian pas 1
1. Au un fel de viză. Pentru a deveni cetățean canadian, primul pas evident este să se mute în Canada. Cu toate acestea, nu puteți să vă împachetați lucrurile, să scalăm Niagara, să vă plimbați și să începeți să numărați zilele (din păcate, guvernul se încruntă pe asta). După ce viza dvs. turistică este în sus (6 luni), va trebui să aveți un fel de permis de muncă / școală (sau să fiți Căsătorit cu un canadian) să rămână pe acea parte a comunității.
  • Aplicați pentru ceea ce vă calificați pentru că sunteți încă în țara dvs. de origine. Adesea prelucrarea este practic pentru totdeauna. Cu cât începeți mai repede, cu atât mai bine. Veți primi un credit de 1/2 zi pentru fiecare zi în care locuiți în Canada înainte de a deveni un rezident permanent, pentru înregistrare.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian Pasul 2
    2
    Mergeți în Canada. După terminarea tuturor lucrărilor, treceți în Canada! Dacă toate rațelele dvs. sunt la rând, aceasta nu va fi o problemă. Acum vă puteți îngrijora de lucrurile mai fine, cum ar fi să obțineți o van în mișcare și să semnați un contract de leasing. Fiți pregătiți să arătați toate tipurile de ID și dovada stadiului actual de rezidență legală - altfel tot ceea ce faceți este ilegal.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian pas 3
    3. Ia-ti "Card de frunze de arțar." Asta este ceea ce cartea rezidentă permanentă este cunoscută informal ca. Dacă sunteți mai departe o viză de studenți sau o viză de lucru sau un alt tip care vă permite în Canada pentru o anumită perioadă de timp, va trebui să faceți upgrade. Cardul dvs. de frunze de arțar va permite să stați în Canada pentru o perioadă nedeterminată de timp.
  • Există, evident, documentele necesare pentru a completa, taxele de a plăti și timp pentru a aștepta când vine vorba de acest lucru. Este, de asemenea, un pas obligatoriu - nu puteți merge de la starea în Canada pe o viză temporară de a deveni cetățean. Vizitați site-ul de cetățenie și imigrare al Canadei pentru informații oficiale.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian Pasul 4
    4. Rămâneți pentru 1.460 de zile. Odată ce sunteți un rezident permanent, trebuie să puteți dovedi că ați fost în Canada timp de 1.460 de zile din ultimii 5 ani (de 4 ani). Nu trebuie să fie de 1.460 de zile consecutive. Atâta timp cât sunteți acolo pentru 4 din ultimii 5 ani, sunteți bine să mergeți. Și da, ei se vor uita la pașaportul tău, descifrează-o până când moose ajunge acasă.
  • După cum sa menționat anterior, veți primi 1/2 credit de o zi pentru fiecare zi petrecută în Canada înainte de a deveni un rezident permanent. Cu atât mai mult motive pentru a vă stabili rezidența!
  • Această regulă de 4 ani nu se aplică celor cu vârsta sub 18 ani.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian Pasul 5
    5. Vorbește limba franceză sau engleză suficient de bine pentru a comunica eficient. Aceasta este o cerință de a deveni cetățean canadian, deoarece majoritatea locuitorilor din Canada vorbesc cel puțin una fluent aceste limbi. Când timpul pentru testul de cetățenie se rostogolește, vi se va da un examen. Dacă nu treceți, nu veți deveni cetățean. Nu vă faceți griji cu privire la cunoștințele specifice - se referă în principal la conversațiile de zi cu zi și de abordarea de a vă exprima.
  • Dacă limba engleză sau franceză nu este limba dvs. maternă (sau aproape de ea), site-ul de imigrare al Canadei are o listă de documente pe care o va accepta ca dovadă că îndepliniți cerința lingvistică. Acestea vor fi necesare ca parte a cererii dvs. de cetățenie.
  • Imaginea intitulată devine un cetățean canadian Pasul 6
    6. Asigurați-vă că Canada vrea acolo. Dacă Canada ți-a ordonat să părăsești țara, acesta este un semn bun că nu vei primi statutul de cetățenie. În ceea ce este mai mult, recordul dvs. criminal nu vă permite să deveniți cetățean. Dacă ați fost în închisoare sau dacă sunteți în stare de probă în cei cu 3 ani înainte de momentul în care doriți să deveniți cetățean, nu sunteți eligibil. Cu toate acestea, odată ce înregistrarea dvs. este curată, veți putea să reaplicați cetățenia.
  • Nu puteți fi considerat a "risc de securitate" sau altfel interzis penal. Nu puteți investiga în prezent sau condamnat pentru o infracțiune penală. Practic, stai departe de neascultat cu legea si vei fi bine.
  • Imaginea intitulată devine un cetățean canadian Pasul 7
    7. Știți și iubiți Canada. La urma urmei, de ce nu te-ai fi? O parte din testul de a deveni cetățean demonstrează cât de bine știi Canada. Când aplicați, vă vor trimite o broșură (mai mult pe asta într-un pic), dar puteți obține mingea de rulare. Tot ce trebuie să știți este pe Internet.
  • În afară de Wayne Gretsky, Justin Bieber, Jim Carrey, Sirop Maple, Beavers, Hochei, (desigur, dacă Canada a plecat / nu mai avea mai mult) Celine Dion, Beer, Mori și Bacon, Am, de asemenea, Canada să mulțumesc Pentru urmărirea trivială, televizorul, telefonul, fermoarul, baschetul și microscopul electronic. Noi ar trebui să respectăm, practic, Canada - am menționat asistența medicală gratuită și guvernul nu-închis?
  • Toate stereotipurile deoparte, într-adevăr trebuie să știți istoria canadiană. Aceasta include valorile, instituțiile și simbolurile acestora. Pentru a obține mai specific, vizitați site-ul lor - există o listă destul de completă a ceea ce va trebui să acoperiți, din economie, regiunile lor, la modul în care ei înșiși ei înșiși (regina este într-adevăr departe).
  • Partea 2 din 3:
    Finalizarea aplicației
    1. Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian pas 8
    1. Descărcați Aplicarea cetățenilor canadieni De la site-ul Cetățeniei și Imigrării Canada. De îndată ce aplicația este descărcată, începeți să o completați. Asigurați-vă că citiți instrucțiunile care vin cu aplicația, astfel încât sunteți sigur că o completați corect prima dată.
    • Inclus în pachetul de aplicații este o listă de verificare a documentelor. Asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie și în formatul potrivit. Avertisment corect: Este o listă de verificare extinsă. Dacă nu completați totul corect și includeți tot ce aveți nevoie, vă va fi trimis înapoi la dvs. Veți deveni foarte frustrați dacă se întâmplă acest lucru și este foarte ușor de evitat - citiți totul cu atenție.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian Pasul 9
    2. Faceți fotocopii de aproape totul. În general, biroul de cetățenie nu caută originale. Dacă trimiteți originale, nu le veți avea atunci când aveți nevoie de ele pentru interviul real. Luați lista de verificare a documentului și asigurați-vă că aveți totul. Și în cazul în care ceva nu merge bine, face fotocopii ale fotocopiilor tale.
  • Veți avea nevoie de fotocopii de transcrieri, înregistrări școlare, înregistrări de călătorie, cardul de frunză de arțar, cartea dvs. de identitate și dovada dovezilor de limbă, în cazul în care ați fost curioși.
  • Imaginea intitulată devine un cetățean canadian Pasul 10
    3. Plătiți taxele necesare pentru aplicație. Aceste taxe vor fi enumerate în manualul de instrucțiuni. Taxele de aplicare sunt nerambursabile și taxele trebuie plătite de fiecare dată când solicitați cetățenia canadiană în același timp pe care o trimiteți în aplicația dvs. Începând cu anul 2013, taxele totale pentru un adult au fost de 200 $ CAD - și trebuie plătită în Moneda canadiană.
  • Este de preferat să completați acest lucru online (cu aplicația dvs.). Cu toate acestea, puteți plăti, de asemenea, onorariile la o instituție financiară din Canada. Dacă alegeți metoda în persoană, va trebui să completați un formular de primire a plăților (IMM 5401). Casierul se va ocupa de greutatea acestui lucru. Jumătatea pe care o primiți înapoi trebuie completă și atașată la aplicația dvs.
  • Imaginea intitulată devine un cetățean canadian Pasul 11
    4. Citiți instrucțiunile de fotografie în manualul de instrucțiuni de aplicare. Asigurați-vă că aveți două fotografii care îndeplinesc aceste cerințe. Semnează-ți numele în partea de jos a fiecărei fotografii și atașați-le cu un cabină de hârtie la aplicația dvs. de cetățenie.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian Pasul 12
    5. Completați aplicația cu toate atașamentele necesare și trimiteți-l. Faceți unul mai mult o dată - aveți tot ce aveți nevoie? Dacă da, puteți să-l trimiteți la adresa la adresa dată în manualul de instrucțiuni de aplicare.Adresa este:
  • Centrul de procesare a cazurilor - Sydney
    Acordați adulții
    P.O. Caseta 7000
    Sydney, N
    B1P 6V6
  • Dacă trimiteți prin poștă prin curier, adresa este:
    Centrul de procesare a cazurilor, Sydney
    Acordați adulții
    Strada Dorchester
    Sydney, Nova Scotia
    B1P 5Z2
  • Partea 3 din 3:
    Asigurarea cetățeniei
    1. Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian Pasul 13
    1. Studiați broșura intitulată "Descoperiți Canada: Drepturile și responsabilitățile cetățeniei." Această broșură vă va fi trimisă odată ce cererea dvs. este primită de autoritățile corespunzătoare. Cu toate acestea, există și o pdf online și o versiune audio ca citită de celebrele canadiene. Ei s-au gândit la tot.
    • La testul de cetățenie, vor fi întrebări legate de sistemul politic, geografia și istoria Canadei și va trebui să treci acest test pentru a fi cetățean canadian. Această broșură acoperă toate acestea.
    • Versiunea audio vine în limba engleză și franceză și, din păcate, nu este citită de Howie Mandel, Leonhard Cohen sau Avril Lavigne.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian Pasul 14
    2. Așteptați ca procesul de luare a deciziilor să fie finalizat. Ca și în cele mai multe lucruri, acest lucru ia timp. CPC trimite cererea dvs. la CIC cea mai apropiată de a vă asigura cea mai rapidă livrare.S-ar putea să vi se solicite să veniți în birou pentru a vă revizui documentele - aceasta este în întregime de rutină. Aduceți documentele originale cu dvs.
  • Din punctul ei primesc aplicația dvs. și deveniți cetățean, este estimat în prezent să dureze 25 de luni. Dacă cererea dvs. este incompletă sau există alte probleme, se estimează că durează 35 de luni. Dacă nu primiți în mod automat cuvântul înapoi, nu vă îngrijiți. Lucrurile bune vin la cei care așteaptă.
  • Imaginea intitulată devine un cetățean canadian Pasul 15
    3. Primiți o notificare a interviului și a testului de cetățenie. După ce cererea dvs. începe să proceseze, veți primi a "Notă de a apărea" Pentru interviul tău. Apar la momentul potrivit și puneți-vă că anunțul dvs. pentru a afișa stări, luați testul de cetățenie și completați interviul dvs. de cetățenie. Interviul dvs. va fi, în principiu, la fel ca și întrebările de testare, adresate oral.
  • Dacă nu vorbiți limba engleză sau limba franceză ca limba maternă, aceasta va servi și ca evaluare a limbii dvs. Un judecător va determina dacă abilitățile dvs. sunt sau nu până la par.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian Pasul 16
    4. Apare pentru jurământul de cetățenie. De asemenea, acest lucru vă va fi anunțat prin poștă. De asemenea, va afișa unde și când să fie la locul desemnat (locația este determinată de locul dvs. de reședință). Primirea acestei anunțuri înseamnă că ați trecut testul și interviul privind cetățenia scrisă. Woohoo, Eh?
  • Veți primi certificatul de cetățenie canadiană la ceremonie. Așa că nu pierdeți asta! După toate cercurile pe care le-ai sărit, asta e! Tot ce trebuie să faceți este să apară, să vă luați jurământul și sunteți în bine. Timp pentru a mânca niște pâine!
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean canadian Pasul 17
    5. Cunoașteți situația dvs. Acum aveți cetățenia dublă, fie căutați să renunțați la cetățenia inițială. Dacă sunteți în tranziție americană la Canadianul Certificabil, această taxă este de 450 de dolari, printre altele, cum ar fi grămezi de documente. Împreună cu taxele, există și alte lucruri de luat în considerare:
  • Dacă aveți cetățenie dublă, există beneficii și dezavantaje. Asigurați-vă că vă faceți griji la cerințele legale - nu doriți să vă vedeți ca un evader fiscal sau militar. Cerințele variază în funcție de țară, așa că faceți cercetările dvs.
  • Dacă renunți la cetățenia inițială, nu este ceva ce puteți reveni cu ușurință. Acest lucru nu este ceva de a sari la - asigurați-vă că sunteți 110% pozitiv Aceasta este piesa pe care doriți să o luați.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă aplicația dvs. nu este aprobată, acesta va fi trimis înapoi la dvs.
  • Puteți urmări progresul aplicației dvs. online.
  • Dacă aveți nevoie să completați un formular pentru un copil, puteți face acest lucru în legătură cu dvs. (sau după ce sunteți cetățean canadian). Taxa este de 100 USD, iar cerința de timp este renunțată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar