Cum să devii cetățean rus

Există mai mulți pași pentru a deveni cetățean rus. Mai întâi va trebui să obțineți rezidență temporară, ceea ce necesită obținerea unei invitații private de la un cetățean rus și trimiteți o mulțime de documente. Dacă sunteți acordat cetățenia temporară, va trebui să rămâneți în Rusia timp de până la 2 ani înainte de a putea aplica pentru rezidență permanentă. Odată ce sunteți un rezident permanent, este posibil să aveți nevoie să așteptați până la 5 ani pentru a solicita cetățenia. Va trebui să trimiteți destul de mult documente și vă puteți aștepta să așteptați până la 1 an pentru fiecare etapă a procesului.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea rezidenței temporare
  1. Imaginea denumită devine un cetățean rus pas 1
1. Obțineți o invitație privată. Pentru a deveni rezident temporar al Rusiei, trebuie mai întâi să fiți invitați de o persoană privată să vină la Federația Rusă. Dacă aveți un prieten, relativ sau un asociat de afaceri care este un rezident rus permanent sau un cetățean, pot servi drept invrement formal.
  • Imaginea denumită devine un pas de cetățean rus 2
    2. Cereți invitației să viziteze biroul local de imigrare. Persoana care invită va trebui să completeze o aplicație specială la biroul local de imigrare (OVIR). De asemenea, vor avea nevoie de o copie a pașaportului dvs. și un transfer bancar plătit pentru suma de bani necesară pentru documente.
  • Suma de bani Acest proces cost se schimbă destul de regulat, deci verificați cu biroul local de imigrare pentru a vedea ce este când sunteți gata să aplicați.
  • Imaginea denumită devine un cetățean rus pasul 3
    3. Așteptați aproximativ o lună pentru invitația dvs. Ovirul poate dura până la 1 lună pentru a procesa documentele. Odată ce are, va emite o "invitație privată" pentru a intra în țară. Aceasta este prima piesă de documente de care aveți nevoie pentru a intra în Rusia pe o viză privată.
  • Înainte ca Ovirul să aprobe cererea dvs., este posibil să vi se solicite informații suplimentare sau un interviu la consulatul rus de lângă dvs.
  • Cererea dvs. ar putea fi respinsă, deși nu este foarte frecventă. Dacă sunteți respinși, va trebui să reaplicați.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean rus pasul 4
    4. Adunați restul documentelor. Odată ce primiți invitația dvs. privată, veți avea nevoie și de alte documente pentru a vă supune ambasadei rusești. Aceasta include o altă copie a pașaportului dvs. și a fotografiilor dvs. Ambasada Rusiei vă poate spune exact ce alte documente au nevoie.
  • Timpul de timp pe care trebuie să-l trimiteți această lucrare va fi listat la invitația dvs. privată.
  • Sponsorul tău vă poate spune unde se află cea mai apropiată Ambasadă Rusiană.
  • Imaginea denumită devine un cetățean rus pasul 5
    5. Înregistrați-vă la Ovir după ce ați ajuns în Rusia. Odată ce ați ajuns în Rusia cu viză privată, va trebui să vă înregistrați la Ovir. Va trebui să vă înregistrați că trăiți la reședința persoanei care v-a invitat. Acestea vor trebui să prezinte dovada reședinței - care pot fi obținute de obicei de la biroul local de locuințe - și o scrisoare notarială care spune că sunteți binevenit să rămâneți cu ei pentru lungimea vizei dvs.
  • Trebuie să trăiți cu sponsorul / inviterea dvs. în timp ce aplicați pentru rezidență temporară.
  • Majoritatea notarilor din Rusia sunt familiarizați cu formele necesare și sunt destul de ușor de completat.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de cetățean rus 6
    6. Trimiteți documentele necesare pentru rezidență temporară. Lucrările necesare pentru schimbări de rezidență temporară formală frecvent, dar ar trebui să puteți obține o listă actualizată de la Ovirul local. Va include probabil o copie a vizei și pașaportului, informații privind locul de muncă sau studiul dvs., locul de reședință, venit și asigurarea medicală.
  • Persoana care a invitat va trebui să depună aceeași documentație.
  • Ar putea fi util să solicitați o agenție de imigrare specializată să vă depună documentele pentru dvs. Ei vor ști exact cum să vă depună stiva de documente, astfel încât Ovirul să le accepte. Puteți găsi o listă a acestor agenții prin Ovir.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de cetățean rus 7
    7. Așteptați 1 până la 3 luni pentru decizia finală. Ovirul ar trebui să vă întoarcă cu o decizie cu privire la rezidența dvs. temporară în 1 până la 3 luni. Odată ce aprobă cererea dvs., vă vor informa cât timp rezidența este bună pentru. Durata rezidenței dvs. este de obicei de 3 ani, dar poate varia în funcție de deciziile OVIR.
  • Rețineți că dacă vi se acordă rezidență temporară, veți avea nevoie de o viză specială de ieșire pentru a părăsi țara și este bun pentru o singură cale. De asemenea, durează 2 până la 4 săptămâni pentru a obține viza de la Ovir, deci nu este ceva ce puteți obține rapid.
  • Dacă doriți să reintroduceți țara și să vă restabiliți rezidența temporară, va trebui să reporniți întregul proces de aplicare din nou.
  • Partea 2 din 3:
    Câștigând o rezidență permanentă
    1. Imaginea denumită devine un cetățean rus pasul 8
    1. Trăiesc în Rusia ca rezident temporar timp de 2 ani. Înainte de a putea aplica pentru rezidență permanentă, trebuie să trăiți în Rusia ca rezident temporar timp de 2 ani. Timpul începe după ce ați primit oficial reședință temporară, nu când ați ajuns în țară.
  • Imaginea intitulată devine un cetățean rus Pasul 9
    2. Aplicați pentru rezidența permanentă cât mai curând posibil. Odată ce ați avut rezidență temporară pentru suficient timp - chiar acum este de 2 ani - puteți solicita rezidență permanentă. Trebuie să aplicați cât mai curând posibil, deoarece prețurile pentru rezidența permanentă pot dura 6 luni. Dacă sunteți negat, veți avea nevoie de celelalte cu 6 luni înainte ca rezidența dvs. temporară să se termine pentru a reaplic.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean rus pasul 10
    3. Completați documentele necesare la Ovir. Va trebui să vă confirmați rezidența temporară cu Ovirul și apoi să completați o cerere de rezidență permanentă. Lucrările necesare vor fi similare cu ceea ce a trebuit să trimiteți pentru rezidență temporară: pașaportul și vizele dvs. și informații referitoare la locul dvs. de muncă sau de studiu, venituri și asigurări medicale.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de cetățean rus 11
    4. Așteptați 6 luni pentru un răspuns. Odată ce Ovirul ți-a acceptat documentele, le va lua până la 6 luni pentru a vă da un răspuns. Dacă sunteți negat, va trebui să reaplicați rezidența temporară. Apoi, va trebui să fiți un rezident temporar timp de 2 ani înainte de a putea aplica reaplica pentru rezidența permanentă.
  • Partea 3 din 3:
    Devenind cetățean naturalizat
    1. Imaginea intitulată deveni un cetățean rus Pasul 12
    1. Locuiesc în Rusia ca rezident permanent timp de 5 ani. Odată ce ați obținut statutul de rezident permanent, va trebui să trăiți în Rusia timp de 5 ani. Puteți trăi în afara țării în acel moment, dar pentru cel mult 3 luni în fiecare an.
    • Dacă ați intrat în Rusia pe o viză de înaltă calificare sau ca refugiat, cerința permanentă de rezidență poate fi redusă la 1 an în loc de 5.
    • Dacă aveți deja legături cu cetățenii ruși, ați putea fi, de asemenea, în măsură să solicitați cetățenia rusă imediat după ce ați devenit un rezident permanent - numit procesul simplificat. Oficiul OviR local vă poate oferi o listă a relațiilor de calificare care vă permit să aplicați prin procesul simplificat fără a aștepta 5 ani.
  • Imaginea intitulată deveni un pas al cetățeanului rus 13
    2. Sunt de acord să respecte constituția rusă. Ca parte a procesului de cetățenie, va trebui să fiți de acord să respectați constituția rusă. Aceasta înseamnă, de obicei, completarea documentelor legale prin Ovir, unde sunteți de acord să faceți acest lucru.
  • Imaginea intitulată deveni un cetățean rus Pasul 14
    3. Furnizați dovada mijloacelor legale de subzistență. Dacă sunteți necăsătoriți și fără persoane dependente, va trebui doar să oferiți dovada mijloacelor legale de subzistență pentru dvs. Dacă sunteți căsătoriți sau aveți dependenți, va trebui să vă dovediți că le puteți sprijini și ei.
  • Dovada acceptată pentru subzistența legală variază - puteți afla ce contează de la Ovirul dvs. local. Pot fi necesare plăți și declarații bancare.
  • Imaginea denumită devine un cetățean rus pasul 15
    4. Renunțați cetățenia anterioară. Cu excepția cazului în care Rusia are un tratat de cetățenie duală cu țara dvs. de origine, va trebui să renunțați la cetățenia anterioară. Aceasta include completarea documentelor de la Ovir, spunând că renunțați la cetățenia dvs. și pierdeți pașaportul vechi.
  • Dacă ați fost anterior un cetățean american, ați putea fi capabil să mențineți o dublă cetățenie. Va trebui să vă revendicați pașaportul american, astfel că oficialii ruși știu că aveți unul, dar nu veți fi obligați să-l dați.
  • Imaginea denumită devine un cetățean rus Pasul 16
    5. Demonstrează comanda de bază a rus. Cum veți demonstra acest lucru va varia - poate fi un test scris sau oral. S-ar putea să fiți, de asemenea, în măsură să obțineți documente de la cineva care este în măsură să știe despre comanda dvs. de limba rusă - ca un profesor de limbă. Va trebui să demonstreze comanda de bază pentru a obține cetățenia.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de cetățean rus 17
    6. Trimiteți-vă cererea la Oficiul Președintelui Federației Ruse. Biroul președintelui Federației Ruse (GUVM) va procesa cererea dvs. Ar trebui să trimiteți aplicația completă - disponibilă la GUVM-ul dvs. local - plus dovada venitului, dovada capacității de limbă rusă și aplicarea pentru a renunța la cetățenie (dacă este necesar) la GUVM-ul local.
    Sfat de experți
    Anna Gryeva

    Anna Gryeva

    Difuzorul rus rus și transloranna Garyeva este un traducător și editor profesionist din Rusia. Ea este certificată în traducere engleză la rusă și are mai mult de cinci ani de experiență în domeniu. De asemenea, a primit o diplomă în gestiunea financiară în 2002 și a lucrat în managementul financiar timp de doisprezece ani.
    Anna Gryeva
    Anna Gryeva
    Difuzor rus nativ și traducător

    Există mai mulți pași pentru a deveni cetățean. Pentru a deveni cetățean, sunteți obligat să vă confirmați sursa de venit și suma sa, precum și să treceți un test de limbă rusă. Aproape de sfârșit, trebuie să solicitați renunțarea la cetățenia dvs. anterioară.

  • Imaginea denumită devine un cetățean rus pas 18
    7. Așteptați până la 1 an pentru o decizie. Odată ce ați trimis cererea dvs., va trebui să așteptați până la un an pentru o decizie. Puteți face apel la o respingere prin intermediul instanțelor. Oficiul dvs. local GUVM va avea informații despre cum să facă acest lucru.
  • Dacă ați solicitat cetățenia prin procesul simplificat de naturalizare, acesta va dura până la 6 luni pentru o decizie.
  • sfaturi

    Liniile de la Ovir pot fi uneori o zi întreagă. Păstrați acest lucru în minte dacă trebuie să mergeți la Ovir pentru a depune sau obțineți documente.
  • Cetățele de cetățenie costă 3500 de ruble pentru a procesa.
  • Avertizări

    Este posibil să trebuiască să aplicați de mai multe ori pentru rezidența temporară. Există o mică cotă de deschideri de rezidență temporară disponibile în fiecare an și este imposibil să spuneți dacă veți obține unul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar