Cum se aplică pentru reședința permanentă în canada

Aplicarea pentru a fi un rezident permanent în Canada vă va permite să trăiți, să lucrați și să Studiu în Canada legal pentru o perioadă prelungită de timp. Având statutul de ședere permanentă în Canada, vă puteți ușura, de asemenea, să solicitați cetățenia canadiană, astfel încât să puteți rămâne în Canada pe o perioadă nedeterminată. Pentru a aplica pentru reședință permanentă, va trebui să confirmați că sunteți eligibil și completați în întregime aplicația. Dacă cererea dvs. este aprobată, veți primi cartea dvs. de reședință permanentă (PR) în poștă pentru a dovedi statutul dvs. în Canada.

Pași

Partea 1 din 3:
Confirmând eligibilitatea
  1. Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 1
1. Aplicați pentru reședință permanentă dacă doriți să rămâneți în Canada pe o perioadă nedeterminată. Reședința permanentă este o opțiune bună pentru studenți sau lucrători temporari din Canada care doresc să rămână permanent în țară. Residence permanente vă permite să accesați serviciile sociale de bază în Canada, cum ar fi asistența medicală. De asemenea, îl face legal să trăiți și să lucrați în țară. Ca rezident permanent, nu trebuie să renunți la cetățenia în alte țări, permițându-vă să aveți în continuare legături legale față de patria dvs.
  • Reședința permanentă este, de asemenea, un prim pas bun pentru a solicita cetățenia în Canada dacă intenționați să faceți acest lucru în viitor.
  • Imagine intitulată se aplică pentru reședința permanentă în Canada Pasul 2
    2. Înregistrați o cerere cu guvernul mai întâi dacă aplicați ca refugiat. Odată ce cererea dvs. este aprobată de consiliul de imigrare și refugiați din Canada, puteți solicita statutul de rezident permanent. Majoritatea refugiaților care au fost reinstalați în Canada devin rezidenți permanenți prin programele de asistență pentru refugiați conduse de Guvernul Canadei. S-ar putea să vi se recomandă să solicitați o reședință permanentă de către un reprezentant al guvernului odată ce cererea dvs. de refugiat este aprobată.
  • Consiliul de imigrare și refugiați pot să vă ajute să solicitați reședința permanentă pentru a vă ușura tranziția în calitate de refugiat. Contactați un reprezentant la bord pentru mai multe informații.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 3
    3. Rămân în Canada în timp ce completați aplicația. Cererea de reședință permanentă trebuie făcută în timp ce locuiți în Canada, deoarece nu se poate face în timp ce locuiți într-o altă țară. Va trebui să stați în Canada odată ce ați completat cererea, astfel încât să puteți primi cartea de reședință permanentă (PR).
  • Ca rezident permanent, puteți lăsa Canada în orice moment atâta timp cât purtați cartea dvs. de PR cu dvs. Nu puteți petrece mai mult de 2 ani în străinătate, deoarece acest lucru vă poate face să vă pierdeți statutul de rezident permanent în Canada.
  • Partea 2 din 3:
    Aplicarea pentru reședință permanentă
    1. Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 4
    1. Luați în considerare găsirea unui reprezentant pentru a ajuta la aplicație. Un reprezentant este o persoană care oferă sfaturi și îndrumări cu privire la cererea dvs. De asemenea, pot face aranjamente juridice și avocate în numele dvs. în timpul procesului de aplicare. Dacă utilizați un reprezentant, va trebui să rețineți acest lucru la aplicația dvs. și să furnizați informațiile de contact.
    • Reprezentanții pot fi necompensați, cum ar fi un avocat care lucrează pro bono sau un prieten sau membru al familiei care vă ajută să completați aplicația. Puteți merge la un reprezentant compensat ca un avocat sau consilier juridic pe care îl plătiți pentru a vă ajuta dacă aveți fondurile.
    • Rețineți că nu sunteți obligați să utilizați un reprezentant pentru a finaliza aplicația și nu este necesar să vă procesați cererea.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 5
    2. Aplicați online prin intermediul site-ului Guvern al Canadei. Aplicația conține 26 de întrebări care trebuie să răspundă în întregime. Dacă o întrebare nu vă aplică, scrieți "Nu se aplică" sau "N / A", mai degrabă decât să o lăsați goală. Descărcați și completați aplicația pe un computer, astfel încât să puteți introduce răspunsurile. Va trebui să trimiteți aplicația completă cu celelalte documente necesare.
  • Accesați aplicația online aici: https: // Canada.ca / ro / imigrație-refugiați-cetățenie / servicii / aplicații / aplicații-formulare-ghiduri / ghid-5445-aplicație-permanent-card-card-card-card-card-aplicație-înlocuire-reînnoire-schimbare-sex-denumire.HTML # 5445E2.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 6
    3. Furnizați informații personale de bază. Va trebui să dezvăluiți numele dvs. complet, sexul și data nașterii. Veți oferi, de asemenea, țara de naștere și orice țară în care sunteți în prezent cetățean, precum și adresa dvs. de corespondență în Canada și un telefon sau prin e-mail la care puteți ajunge la.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 7
    4. Dezvăluie informații despre munca, călătoriile și istoricul educației. Va trebui să enumerați aceste informații care acoperă ultimii 5 ani. Includeți o listă detaliată a călătoriei dvs. în locații în afara Canadei, inclusiv excursii scurte sau călătorii în timp ce sunt angajate. Rețineți numele și locațiile angajatorilor dvs. în ultimii 5 ani, chiar dacă ați fost independenți. Listează numele și locațiile instituțiilor de învățământ, colegiile și universitățile la care ați participat și în ultimii 5 ani.
  • Încercați să fiți cât mai detaliat cum puteți în aceste secțiuni și să puneți cât mai multe informații cum vă puteți aminti sau să urmăriți. Dacă nu sunteți sigur despre orice secțiune, consultați un reprezentant pentru îndrumare. Nu lăsați niciuna dintre aceste secțiuni necompletate, deoarece acest lucru poate afecta negativ aplicația dvs.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 8
    5. Includeți copii certificate ale documentelor dvs. de călătorie. Dacă ați revendicat deja statutul de refugiat, puteți utiliza documentul de călătorie dat de guvernul canadian sau de ministrul imigrației. Documentul trebuie să includă numele dvs. complet, data nașterii, un tip de document și un număr și o problemă și o dată de expirare.
  • Dacă nu aveți un document de călătorie din partea guvernului canadian, puteți utiliza orice document de identitate care ți-a fost eliberat într-o țară din afara Canadei înainte de a ajunge în țară.
  • Copia documentului de călătorie trebuie să fie certificată de un notar public sau de un comisar de jurământ. Căutați unul în zona dvs. sau întrebați reprezentantul dvs. pentru o trimitere la una.
  • Imagine intitulată se aplică pentru reședința permanentă în Canada Pasul 9
    6. Furnizați 2 fotografii ale dvs. Fotografiile trebuie luate în termen de 6 luni de la depunerea cererii. Asigurați-vă că fotografiile respectă liniile directoare pentru documentele emise de guvern și că sunt identice. Plasați fotografiile într-un plic și scrieți numele dvs. pe plic.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 10
    7. Imprimați, data și semnarea aplicației. După ce ați terminat aplicația, imprimați-o pe hârtie albă, non-lucioasă. Asigurați-vă că este lizibil și ușor de citit. Apoi, semnați și data cererea pentru a indica totul în aplicație este adevărat și corect.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 11
    8. Plătiți taxa de procesare CAD de 50 USD pentru aplicație. Puteți plăti taxa prin intermediul serviciului bancar online sau prin card de credit dacă aveți un cont bancar canadian. De asemenea, puteți plăti cu verificarea certificată sau ordinea de plată.
  • Căutați în mod diferit modalități pe care le puteți plăti pentru taxa de procesare bazată pe țara în care sunteți cetățean online aici: http: // CIC.GC.CA / Engleză / Informații / Taxe / Index.ASP.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 12
    9. Mailul dvs. la Centrul de procesare a cazului. Asigurați-vă că includeți documentele de susținere necesare cu aplicația completă. Trimiteți documentele la: Centrul de procesare a cazului - PR Card P.O. Box 10020 Sydney, NSB1P 7C1 Canada.
  • Dacă trimiteți la cererea prin curier, trimiteți-l la: Centrul de procesare a cazului - Cardul PR 49 Dorchester Street Sydney, NS B1P 5Z2.
  • Partea 3 din 3:
    Primind reședință permanentă
    1. Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 13
    1. Oferiți o adresă poștală canadiană. Veți primi un mesaj la adresa de e-mail pe care ați furnizat-o la aplicația dvs. Confirmarea căutării dvs. a fost primită și procesării. Odată ce ați fost aprobat, cartea dvs. PR vă va fi trimisă la poștă în termen de 180 de zile de la trimiterea cererii dvs.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru reședința permanentă în Canada Pasul 14
    2. Contactați guvernul Canadei dacă nu primiți cartea PR. Dacă nu primiți cartea PR în termen de 180 de zile, ajungeți la un reprezentant pentru a afla starea aplicației dvs. Cererea dvs. poate fi respinsă dacă este incompletă sau lipsesc documente specifice. De asemenea, poate fi refuzat dacă fotografiile pe care le furnizați nu sunt până la standardele guvernamentale.
  • Dacă cererea dvs. este refuzată, puteți reaplica. Cu toate acestea, va trebui să plătiți din nou taxa de solicitare.
  • Imagine intitulată se aplică pentru reședința permanentă în Canada Pasul 15
    3. Reînnoiți cartea PR înainte de data de expirare. Majoritatea cardurilor PR durează 5 ani, deși unele pot fi valabile doar pentru 1 an. Asigurați-vă că aplicați pentru a reînnoi cardul înainte de expirarea acestuia, mai ales dacă intenționați să călătoriți în afara Canadei. Va trebui să plătiți din nou taxa de procesare și să furnizați documentația necesară pentru a obține o nouă carte.
  • Cei mai mulți oameni cu un card PR vor încerca să Aplicați pentru cetățenia canadiană înainte de expirarea cardului lor. În acest fel, pot avea un statut mai permanent în Canada și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la reînnoirea cardului PR.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar