Cum să faci vibrato pe o vioară

Vibrato este o tehnică intermediară de joc care adaugă un alt nivel de artă și emoție la vioară. Înainte de a începe să învățați vibrato, ar trebui să vă simțiți confortabil cu pozițiile întâi și al treilea și să puteți comuta între ele cu ușurință. În plus, ar trebui să vă puteți juca vioara cu o bună intonație și fără a vă prăbuși degetele pe șiruri de caractere. Există 3 tipuri de vibrato pe o vioară: vibrato pentru încheietura mâinii (cel mai frecvent), vibrato braț și degetul vibrato. Diferitele tipuri pot fi folosite pentru a exprima emoții diferite și a crea diferite stări în muzica dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Învățarea diferitelor tehnici vibratoare
1. Utilizați diferitele tehnici Vibrato pentru a crea diferite stări. Brațul vibrato este mai lent și mai larg, deci este de obicei folosit pentru muzică lentă, sumbră. Dimpotrivă, mișcările mai rapide, mai adânci ale vibratoului încheietor de încheiere a încheietorului de încheiere a încheietorului mâinii. Degetul vibrato este mai rapid și mai strălucitor decât vibrato încheietura mâinii.
  • Multe cântece funcționează cel mai bine cu o combinație de diferite tipuri de vibrato pentru a seta tonul dintr-o parte a melodiei în următorul. De exemplu, un tango dramatic poate începe încet, apoi trecerea la un ritm mai rapid, deoarece dansul se intensifică. Ați putea folosi brațul vibrato pentru a oferi un sentiment de construcție a tensiunii în timpul părții lente, apoi trecerea la un vibrato încheieturii mâinii.
Sfat de experți
Dalia Miguel

Dalia Miguel

Vioara experimentată Instructoria Miguel este un instructor violonist și vioară cu sediul în zona San Francisco Bay. Ea studiază educația muzicală și performanța de vioară la Universitatea de Stat din San Jose și a jucat vioara timp de peste 15 ani. Dalia îi învață pe elevi de toate vârstele și se comportă cu o varietate de simfonie și orchestre în zona Bay.
Dalia Miguel
Dalia Miguel
Instructor de vioară cu experiență

Experimentați cu diferite tipuri de vibrato. Dalia Miguel, profesor de vioară, spune: "Puteți crea vibrato cu încheietura mâinii sau cu degetul. Degetul vibrato este atunci când vă mișcați degetul înainte și înapoi, iar când o faceți repede, sună foarte frumos."

  • 2. Setați metronomul la o bătaie lentă și lucrați la mișcarea degetului. Folosind degetul arătător, alegeți o notă și aruncați șirul la ritmul lent al metronomiei. Reduceți prima îmbinare a degetului, apoi rotiți-o înapoi. Notă nu poate suna neapărat diferită, dar vă va aduce obiceiul de a vă mișca corect degetele pentru Vibrato.
  • Asigurați-vă că degetul nu se mișcă în sus și în jos șirul sau îndoirea șirului prea mult. Doriți să păstrați intonarea corectă în timp ce jucați vibrato.
  • Odată ce ați luat mișcarea în jos cu degetul arătător, repetați exercițiul cu degetul mijlociu, apoi degetul de inel și în cele din urmă pinky-ul tău. Nu credeți că aveți nevoie să obțineți mișcarea în jos cu toate degetele într-o singură sesiune de practică - luați-vă timpul și construiți memoria musculară un deget la un moment dat.
  • 3. Faceți o mișcare de batere cu mâna pentru a efectua vibrato încheietura mâinii. Odată ce știți cum să vă răsuciți degetele, practicați mișcarea încheieturii mâinii ca și cum ați bate pe o ușă. Începeți încet, folosind un metronom și creșteți treptat viteza.
  • Practicând această mișcare departe de vioara vă poate ajuta să dezvoltați memoria musculară. Țineți o minge de stres sau o minge de tenis în mână cu brațul dvs. în același unghi pe care ar fi dacă ați jucați vioara și practicați mișcarea de batere.
  • Dacă plasați degetul indicatorului sau inelul pe o notă, puteți practica vibrato prin, de fapt, bateți articulațiile împotriva PEG-ului E-String Tuning - Doar aveți grijă să nu bateți prea tare sau ați putea să vă bateți șirul de la Tune.
  • Bacsis: Păstrați încheietura mâinii și antebrațul complet relaxat pentru a permite mișcarea să aibă loc. Dacă mușchii sunt strânși, nu va fi suficient spațiu pentru a crea vibrato. O odihnă de umăr vă poate ajuta să vă țineți vioara, astfel încât să vă puteți concentra tehnica vibrato fără a fi nevoie să vă faceți griji că vă țineți vioara.

  • 4. Extindeți-vă mișcarea de batere pentru a crea brațul vibrato. ARM VIBRATO este foarte asemănător cu vibrato pentru încheietura mâinii - este doar o mișcare mai mare care implică întregul antebraț, mai degrabă decât doar încheietura mâinii. Păstrați brațul liber, repetați aceeași mișcare de batere pe care ați făcut-o cu vibrato încheietura mâinii. Cu toate acestea, pentru bratul vibrato, mișcarea va veni mai mult de la cot.
  • Se poate ajuta să vă imaginați că, în loc să bateți politicos pe o ușă, vă loviți pe o ușă mare de castel.
  • Ca și cu vibrato încheietura mâinii, practicați mișcarea până când aveți tehnica potrivită.
  • Imagine intitulată Do Vibrato pe un pas de vioară 5
    5. Începeți cu un deget mai puternic. Învățați cum să creați un vibrato curat cu toate cele 4 degete va dura ceva timp - în special cu degetul mai slab pinky. Cel de-al doilea sau al treilea deget este de obicei cel mai bun deget pentru a începe cu când învățați vibrato.
  • Unii violoniști realizați nu sunt capabili să creeze un vibrato puternic cu degetul lor roz - așa că nu vă faceți griji dacă nu îl puteți face cu toate cele 4 degete imediat. Deși este mai puțin frecvent ca un violonist calificat să aibă probleme cu primul deget, există unii care încă mai au dificultăți.
  • 6. Exercitați degetele pentru a crește viteza degetului. Degetele tale probabil nu vor construi puterea și mobilitatea pentru a crea un vibrat puternic pur și simplu jucând vioara. Exercițiile regulate ale degetelor vor întări mușchii în degete și vor îmbunătăți flexibilitatea articulațiilor dvs.
  • Pur și simplu atingerea pe o masă este un exercițiu de bază pentru a vă îmbunătăți puterea degetului. Cupă mâna de-a lungul marginii mesei și atingeți primul deget de 5 - de 10 ori, apoi treceți la al doilea și repetați exercițiul, tot drumul până la pinky.
  • Dacă știți cum să jucați trils (alternând rapid între o notă și nota de mai sus), puteți utiliza această tehnică pentru a vă îmbunătăți și puterea degetului.
  • Împingeți degetele prin deschiderea mâinii și curling fiecare deget la baza degetului mare. Încercați să vă mutați degetele independent fără să vă deplasați celelalte degete. Țineți întinderea pentru o respirație sau două, apoi eliberați. Repetați 3 - 5 ori cu fiecare deget al mâinii stângi.
  • 7. Încercați degetul vibrato odată ce ați construit viteza. Pentru a efectua degetul vibrato, veți face aceeași mișcare, dar degetele dvs. se vor mișca foarte repede. Degetul vibrato este o tehnică mai avansată decât încheietura mâinii sau vibrato. Poate dura ceva timp pentru a construi puterea și mobilitatea în degetele dvs. până la punctul în care îl puteți face cu controlul.
  • Degetul vibrato utilizează aceeași mișcare de rulare pe care ați folosit-o atunci când creați încheietura mâinii sau a brațului vibrato. Cu toate acestea, trebuie să vă mișcați degetul mult mai repede, astfel încât degetul vibrat împotriva șirului.
  • Degetul vibrato creează un sunet ușor, care poate adăuga o viață la notează în bucăți mai rapide.
  • Partea 2 din 3:
    Coordonarea mâinilor
    1. Începeți cu un braț mai lent vibrato pentru a adăuga în arc. Când începeți să învățați vibrato, coordonarea mâinilor poate fi cea mai dificilă parte. Probabil că veți găsi că doriți să vă sincronizați mișcarea brațului sau încheieturii mâinii cu plecare. Utilizarea unui vibrato mai lent pentru a începe vă poate ajuta să învățați să utilizați cele două mâini independent unul de celălalt.
    • Când începeți să practici, nu fiți alarmați dacă vibrato-ul dvs. sună mai mult ca o sirenă de poliție sau o vacă pe moarte decât instrumentul frumos, emoțional pe care îl cunoașteți vioara. Păstrați-vă la el și veți dezvolta treptat un ton mai bun.
    • În acest moment, este mai important să vă asigurați că aveți tehnica jos decât să produceți cel mai bun sunet. Sunetul va veni, dar dacă nu aveți tehnica, veți dezvolta obiceiuri proaste care ar putea crește riscul de răni repetitive mai târziu.
  • 2. Încercați vibrato cu toate cele 4 degete pe toate cele 4 corzi. Odată ce aveți mișcarea de bază în jos, măriți versatilitatea, practicând cu toate degetele pe toate corzile. Se așteaptă să aibă mai multă dificultate cu degetele mai slabe, cum ar fi degetul tău roz.
  • Unele degete și corzi vor fi mai dificile decât altele. De obicei, degetul dvs. mai scurt, mai slabky va fi cel mai dificil. Nu vă faceți griji dacă nu puteți obține imediat, sau dacă unele degete vin mai repede decât altele - păstrați-o.
  • 3. Practicați Vibrato cu note unice pentru a dezvolta memoria musculară. Setați metronomul la o bătaie moderată și încercați să produceți un vibrato cu fiecare clic al metronomului. În același timp, trageți-vă arcul încet peste șir pentru întreaga sa lungime.
  • Va lua o anumită ajustare pentru a vă obișnui să vă mișcați brațul stâng în timp cu metronomul și să nu vă mișcați brațul drept în același timp - de aceea un vibrato puternic are practică perfectă. Setați metronomul la fel de lent cum trebuie să începeți și să nu vă faceți griji dacă vă încurcați. Doar respirați adânc și începeți din nou.
  • Dedicați câteva minute în timpul fiecărei sesiuni de practică pentru a lucra la tehnica voastră vibrato. Mai mult decât atât și probabil că vă veți plictisi sau deveniți frustrați. Nu încercați să amestecați tehnica cu jocul dvs. regulat până când aveți tehnica perfecționată folosind cele mai multe (dacă nu toate) degetele.
  • Sfat de experți
    Elizabeth Douglas

    Elizabeth Douglas

    CEO-ul elizabeth Douglas este CEO-ul WikiHow. Elizabeth are peste 15 ani de experiență care lucrează în industria tehnică, inclusiv roluri în ingineria calculatoarelor, experiența utilizatorilor și gestionarea produselor. A primit BS în informatică și Master of Business Administration (MBA) de la Universitatea Stanford.
    Elizabeth Douglas
    Elizabeth Douglas
    CEO-ul

    Elizabeth Douglas, violonist amator, sfătuiește: "Este adevărat că practica face perfect. Cred că ar trebui să încercați să practicați poziția de mână cu vibrato cu o notă, iar apoi odată ce vă simțiți confortabil să o faceți pe note care nu se află într-o melodie, puteți încerca să faceți vibrato pe câteva note în timp ce jucați ceva mai provocator."

  • 4. Treceți la practicarea vibratoarelor cu scale lente. Odată ce vă simțiți confortabil Vibrato cu 2 sau 3 degete pe toate șiruri, începeți să jucați o scară foarte lent și încorporând vibrato pe fiecare notă. Acest lucru vă va ajuta să vă obișnuiți să utilizați vibrato în timp ce schimbați și pozițiile degetului.
  • Amintiți-vă să vă păstrați brațul stâng și să vă slăbiți și să vă relaxați în timp ce jucați. Evitați tendința de a se tensiona pe vioară în timp ce schimbați pozițiile degetului.
  • Pe măsură ce jucați scalele, creșteți treptat intensitatea (viteza) vibrato-ului.
  • 5. Includeți vibrato într-un cântec lung, lent pentru a vă continua practica. Începeți cu un cântec lent, care este relativ ușor sau pe care îl cunoașteți deja, astfel încât să vă puteți concentra pe vibrator, mai degrabă decât pe găsirea notelor. Redați melodia încet, folosind un metronom.
  • Dacă practicați singur, vă poate ajuta să înregistrați jocul și să îl ascultați mai târziu pentru a vă verifica intonarea.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind vibrato în muzică
    1. Imagine intitulată Do vibrato pe un pas de vioară 13
    1. Începeți prin adăugarea Vibrato la melodiile pe care le cunoașteți deja. Când vă simțiți marginal confortabil cu Vibrato și aveți o tehnică puternică, sunteți gata să începeți să utilizați vibrato când jucați melodii. Adăugarea acestei tehnici la o melodie pe care o cunoașteți deja vă permite să înțelegeți cum vibrato îmbogățește muzica.
    • Dacă începeți cu o melodie pe care o cunoașteți deja, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la vânătoarea pentru notele de jucat, precum și pentru a imagina unde să adăugați Vibrato. Vă puteți concentra pur și simplu pe vibrato.
    • Este o idee bună să începeți cu cântece mai lente, astfel încât să nu vă simțiți grăbit că încercați să alunecați în vibrato.
  • Imagine intitulată Do Vibrato pe un pas de vioară 14
    2. Încercați brațul vibrato pentru cântece lente sau triste. Vibrațiile largi și adânci ale brațului vibrato se îndreaptă cel mai bine la melodiile somber care evocă un răspuns emoțional intens. În melodii cum ar fi "Ave Maria" Puteți utiliza ARM vibrato în mare efect.
  • Brațul vibrato este de obicei cel mai potrivit pentru notele care sunt ținute de mult timp. Acest lucru vă va permite să obțineți cele mai multe vibrații din ton.
  • 3. Utilizați încheietura mâinii sau vibrato pentru cântece rapide și pline de viață. Cântecele mai rapide nu vă dau timp pentru a dezvolta mișcarea corespunzătoare pentru un vibrato complet. Cu toate acestea, un mic vibrato de încheietura mâinii, în special la sfârșitul frazelor muzicale, poate adăuga intensitate și aromă la jocul dvs.
  • Practicați folosind vibrato pe diferite note și în diferite locuri din cântec. Deși puteți întotdeauna să imită vioaliștii mari, poate fi, de asemenea, o mulțime de distracție pentru a încerca să vă puneți propria rotire pe un aranjament.
  • Bacsis: Cu secțiuni deosebit de rapide ale melodiilor, puteți utiliza degetul vibrato pentru a impulsiona nota și pentru a maximiza tonul instrumentului dvs.

  • Imagine intitulată do vibrato pe un pas de vioară 16
    4. Combinați tehnicile vibratoare pentru a adăuga fler și emoție. Cele mai multe melodii pe care le jucați pe vioară nu sunt în întregime din același tempo. Folosind vibrato-ul ARM în secțiuni lente, poate adăuga intensitate și poate construi tensiune în muzică. Adăugarea vibrato a încheieturii mâinii în timpul secțiunilor mai rapide manifestă starea de spirit și ajută la eliberarea acestei tensiuni.
  • Vizionați videoclipuri ale violonistilor celebri, cum ar fi Joshua Bell sau Itzhak Perlman, pentru a vedea cum folosesc Vibrato atunci când se joacă. Face o notă atunci când trece la diferite tipuri de vibrato pentru a spori starea de spirit a cântecului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Utilizați o odihnă de umăr pentru a vă menține vioara să vă deplasați sau să vă deplasați în timp ce începeți să învățați vibrato.
  • Un instructor privat oferă un avantaj extraordinar dacă încercați să învățați vibrato. Ele vă pot oferi sfaturi despre poziționarea brațului și vă pot ajuta să vă ajutați tehnica.
  • Avertizări

    Înainte de a juca vioara, mai ales dacă practicați vibrato, asigurați-vă că vă încălziți cu atenție mâinile, degetele, încheieturile și antebrațele înainte de a juca.
  • Vibrato poate fi o tehnică obositoare. Asigurați-vă că încheietura mâinii stângi și antebrațul au o formă adecvată înainte de a încerca Vibrato sau vă confruntați cu risc.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar