Cum să schimbați șirurile pe o vioară sau o vioară

Poate că ți-ai rupt un șir pe vioară sau vioară în timp ce tuning. Poate că vechiul tău șirurile tale nu sună bine. Din orice motiv, trebuie să schimbați șirurile de pe vioara sau vioage. Atâta timp cât știți metoda potrivită, schimbarea șirurilor de pe instrumentul dvs. poate fi simplă.

  1. Imaginea intitulată Schimbați șirurile de pe o vioară sau un pas cu pas 1
1. Scoateți șirul vechi. Slăbiți-l prin răsucirea peg-ului său de reglare în direcția corespunzătoare și trageți șirul din orificiul din PEG de tuning. Apoi dezactivați celălalt capăt de la tunerul fin. Dacă nu există nici un tuner bun, scoateți-l din gaura lui în coadă. Doar luați un singur șir de la un moment dat, deoarece dacă nu faceți acest punte, bucata de coadă și postul de sunet poate cădea.
  • Imaginea intitulată Schimbați șirurile de pe o vioară sau cu pasul de vioară 2
    2. Instalați noul șir. Introduceți capătul minge al șirului în gaura din PEG-ul de reglare și împingeți-l tot drumul, astfel încât aproximativ 2 centimetri (0.8 din) de ea scade cealaltă parte. Îndoiți acest capăt, astfel încât șirul să nu iasă din gaură cu ușurință. Așezați capătul bilei a șirului în tunerul său fin sau în gaura din coadă.
  • Imagine intitulată Schimbați șirurile pe o vioară sau un pas 3
    3. Asigurați-vă că șirul este în crestăturile corespunzătoare din pod și piulița și începeți să strângeți șirul cu PEG TUNING. Strângeți-l până când este aproximativ la pitch ar trebui să fie.
  • Imagine intitulată Schimbați șirurile de pe o vioară sau un pas de vioară 4
    4. Faceți acest lucru pentru restul șirurilor de caractere. Cel mai bine este să așteptați o zi înainte de a schimba următorul șir.
  • Imaginea intitulată Schimbați șirurile pe o vioară sau un pas de vioară 5
    5. Verificați continuu podul! Din moment ce veți strânge foarte multe șiruri de caractere cu picioarele de tuning, podul dvs. va începe să se sprijine spre degetul. Doar îndreptați-l prin tragerea ușoară a vârfului spre iepure.
  • Imagine intitulată Schimbați șirurile pe o vioară sau un pas cu pas 6
    6. Reglați noile șiruri de caractere.
  • Imaginea intitulată Schimbați șirurile de pe o vioară sau un pas de vioară 7
    7. Întindeți șiruri de caractere. După ce ați reglat noul dvs. șiruri de caractere, întindeți-le înainte și înapoi rapid și viguros (aveți grijă atunci când îi întindeți dacă nu sunt șiruri dominante). Apoi, ajutați-i din nou. Ar trebui să observați că au plecat plat. Acest lucru se datorează faptului că s-au întins. Repetați acest proces până când nu se vor întinde. Acest lucru va face ca instrumentul dvs. să rămână în ton mult mai bine.
  • Imaginea intitulată Schimbați șirurile pe o vioară sau un pas de vioară 8
    8. Testați noul șiruri de caractere!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă cârligele nu vor rămâne în vigoare, puneți un cod de lemn. 2 creion pe cârlige și gaura acelui PEG. Plumbul împiedică alunecarea în timp ce sunteți tuning.
  • Faceți doar un șir la un moment dat. Dacă faceți acest lucru, este foarte greu să vă încurcați, deoarece veți putea vedea cum a fost instalat vechiul șir. De asemenea, îndepărtarea tuturor șirurilor de caractere poate provoca caderea postului de sunet (acesta este ținut în poziție de presiunea din corzi), care poate deteriora grav instrumentul.Schimbarea mai multor șir într-o zi poate fi, de asemenea, rău pentru vioară.
  • Podul vioara este ținut în poziție de către șiruri.Dacă luați toate șirurile de pe o dată, podul va cădea.
  • Avertizări

    Dacă șirul este strâns prea mult, se poate rupe și trage în fața ta. Fii atent, pe măsură ce șirurile sunt notorii pentru a lăsa naibii urâți pe corp.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar