Cum de a construi o vioară

Vioadele sunt cel mai mic instrument cu coarde dintr-o orchestră și poate fi folosit pentru o mare varietate de stiluri muzicale. În timp ce puteți cumpăra întotdeauna o vioară dintr-un magazin de muzică, făcând propria dvs. poate crea un sunet unic și poate face instrumentul dvs. unul de un fel. Construirea unei viori de casă poate fi un proces complicat și complicat, care necesită mult timp și răbdare, dar poate fi recompensat A canta la un instrument că te-ai făcut!

Pași

Partea 1 din 6:
Construirea structurii coastelor
  1. Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 01
1. Trace un șablon de mucegai de vioară pe o bucată de lemn care este de 400 × 250 × 12 mm (15.75 × 9.84 × 0.47 in). Uită-te online pentru șabloane pentru vioară 4/4, care sunt dimensiunile standard pentru adulți și tipăriți unul la dimensiune completă, astfel încât să puteți lucra de la ea. Asigurați-vă că șablonul pe care îl găsiți are 8 găuri mari în mijlocul schiței sau altfel nu veți ști unde să tăiați. Transferați conturul direct pe o bucată de placaj care este400 × 250 × 12 mm (15.75 × 9.84 × 0.47 in), asigurându-vă că sunteți la fel de precis sau altfel vioara dvs. finalizată nu se poate potrivi împreună bine.
  • Orice tip de placaj funcționează pentru a vă face șablonul de mucegai, deoarece nu va fi inclus în instrumentul final.
  • Puteți alege un șablon pentru o vioară mai mică, cum ar fi 1/2 sau 3/4, dacă doriți să faceți una pentru un violonist mai tânăr.
  • Șabloanele de vioară pot varia ușor în dimensiune și decorare, deci alegeți un șablon pe care doriți să lucrați.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 02
    2. Tăiați mucegaiul de nervură din lemn cu un Scroll Saw. Puneți ochelarii de siguranță înainte de a începe să lucrați cu ferăstrăul dvs. pentru a vă proteja ochii. Porniți ferăstratul de defilare și ghidați cu atenție lama în jurul valorii de contur pentru șablonul. Asigurați-vă că lama de ferăstrău rămâne pe partea exterioară a conturului, astfel încât să nu eliminați prea mult material din șablon. Lucrați încet în jurul marginii întregului contur până când puteți scoate piesa din blocul de lemn.
  • Dacă nu puteți elimina toate excesul de lemn cu ferăstrăul dvs., utilizați un șlefuit sau un fișier pentru ao forma la dimensiune.
  • Fiți atenți la locul în care lama de ferăstrău este în orice moment, astfel încât să nu vă tăiați accidental în timp ce lucrați.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 03
    3. Utilizați o presă de găurit pentru a scoate găurile din mijlocul șablonului. Schimbați bitul de găurit în apăsare la unul care este același diametru ca și cercurile de pe mucegaiul șablonului. Setați șablonul pe o apăsare a unui burghiu, astfel încât bit-ul în sus cu unul dintre găurile circulare pe care trebuie să le tăiați. Trageți mânerul în jos pe presa de găurit pentru a tăia încet prin orificiul. Lăsați mânerul să ridice burghiul și să vă ajustați mucegaiul. Continuați să forați toate găurile pe mucegai.
  • Dacă nu aveți acces la o presă de găurit, atunci puteți utiliza un handheld regulat burghiu Cu cel mai mare burghiu pentru a face o gaură de pornire, apoi utilizați scroll-ul dvs. ferăstrău pentru a tăia contururile găurilor.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 04
    4. Formați blocurile de lemn pentru a se potrivi în morții matriței. Mucegaiul are 6 morții diferite pe partea superioară, inferioară și laturile șablonului care sunt folosite pentru a ține coastele sau laturile, ale vioara în loc. Utilizați blocuri de lemn și tăiați-le la dimensiune utilizând un ferăstrău de bandă sau de scroll. Nisip marginile blocurilor cu șmirghel de 220 de gresie, astfel încât acestea să se potrivească perfect în matrițe pe mucegai.
  • Dimensiunea blocului C de top este de 32 cu 50 de 22 milimetri (1.26 × 1.97 × 0.87 in).
  • Blocul C de jos va fi de 34 cu 46 de 20 de milimetri (1.34 × 1.81 × 0.79 in).
  • Partea superioară C-Blocurile sunt de 33 de 25 cu 28 milimetri (1.30 × 0.98 × 1.10 in).
  • Partea inferioară C-Blocurile vor fi de 33 cu 25 cu 28 milimetri (1.30 × 0.98 × 1.10 in).
  • Bacsis: Etichetați blocurile C și morții în care se potrivesc, astfel încât să nu uitați unde să le plasați mai târziu.

  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 05
    5. Lipiți blocurile C la mortele matriței. Răspândiți un strat subțire de adeziv din lemn pe cea mai lungă parte a fiecărei morți pe mucegaiul șablonului folosind degetul sau o pensulă mică. Apăsați pe blocurile C în fiecare dintre morturile în care se potrivesc. Secure cleme C pe mucegai și blocuri, astfel încât un capăt al fiecărei cleme este într-unul din găurile pe care le-ai forat. Lăsați blocurile C-blocate timp de cel puțin 24 de ore, astfel încât adezivul să aibă timp pentru a seta.
  • Aplicați doar adezivul într-o parte a fiecărei morți sau altfel nu veți putea să o eliminați cu ușurință mai târziu.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 06
    6. Daltă C-Blocks de pe lateral pentru a se potrivi cu colțurile șablonului de vioară. Așezați șablonul pe care l-ați urmărit inițial pe mucegai, astfel încât știi unde se află colțurile de pe fiecare parte a vioara. Trageți colțurile pe blocurile C lipite de fiecare parte a matriței, astfel încât să știți ce trebuie să tăiați. Folosește o daltă Pentru a tăia blocurile, astfel încât forma C de pe ambele părți a vioara are o margine curbată. Nisip orice margini brute cu șmirghel de 220 de gresie pentru a le împiedica în jos.
  • Nu daltă partea exterioară a blocului C încă din moment ce va ajuta să țineți coastele în poziție.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 07
    7. Tăiați bucățile coastelor vioara, astfel încât acestea sunt 34 mm (1.3 in) lățime. Căutați o foaie flexibilă de lemn de arțar, care este cel puțin 334 milimetri (13.1 in) Long pentru a vă face coastele. Rulați foaia printr-o bandă sau a Fierăstrău circular Pentru a tăia bucățile până la 34 milimetri (1.3 in) lățime. Tăiați 5-6 benzi de lemn pentru a fi utilizate pentru coaste, astfel încât să aveți suficient pentru a vă îndoi și a forma în jurul valorii de conturul șablonului.
  • Dacă doriți să știți exact cât timp trebuie să fie benzile dvs., măsurați în jurul marginii mucegaiului cu o măsură flexibilă de bandă, astfel încât să cunoașteți circumferința instrumentului.
  • Maple este lemnul standard pe care vioară vioară, dar puteți utiliza alte lemnoase dacă doriți.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 08
    8. Planul coastelor, astfel încât acestea sunt 1/2 mm (0.059 in) grosime. Fixați benzile de lemn pe o suprafață plană de lucru și ghidați un plan de lemn pe partea de sus a fiecărei benzi pentru a rade o parte din grosimea lor. Continuați să planificați fiecare bandă, verificând grosimea după fiecare trecere până când ajungeți la 1/2 mm (0.059 in). Aveți grijă să nu luați prea mult material de pe coaste, deoarece instrumentul dvs. nu va fi la fel de robust altfel.
  • Utilizați un planificator manual, mai degrabă decât unul electric, deoarece vă va oferi un control mai bun asupra grosimii.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 09
    9. Înmuiați piesele C-coaste în apă timp de 2-3 minute. Piesele C-coaste sunt cele mai scurte piese care se potrivesc în secțiunile în formă de C de pe părțile laterale ale vioara. Scoateți benzile sub apă rece, astfel încât să poată absorbi unii și să devină mai flexibili (și nu vor arde când începeți să le îndoiți). După 2-3 minute, trageți benzi și scuturați excesul de apă.
  • Doar înmuiați 2 dintre benzile pe care le tăiați la început, astfel încât celelalte piese să nu fie prea apă.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 10
    10. Îndoiți coastele C folosind un fier de îndoit.Un fier de îndoire este o bucată rotundă de metal încălzit folosit pentru a încălzi lemnul și a îndoi în curbe. Se încălzește fierul de îndoire la 200-250 ° C (392-482 ° F) înainte de a începe să îndoiți coastele sau altfel se pot rupe. Ghidați bucățile de coaste peste fierul de îndoire și le forma în jurul curbei de pe fier. Încercați să obțineți curba aproape de potrivirea cu curbele de formă C de pe părțile laterale ale mucegaiului de vioară.
  • Puteți cumpăra un fier de îndoire de la magazinul dvs. de hardware local sau online.
  • Purtați mănuși în timp ce lucrați cu un fier de îndoire, deoarece este fierbinte și va determina încălzirea lemnului.
  • Fiți atenți în jurul fierului de îndoire, deoarece va provoca arsuri grave dacă atingeți-o.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 11
    11. Lipiți și fixați coastele C pe mucegai. Ghidați bucățile de nervuri îndoite în curbele în formă de C de pe părțile laterale ale matriței șablonului și se potrivesc strâns împotriva marginii. Ridicați capetele coastelor și plasați o cantitate mică de lipici pe blocurile C de pe vârfurile și fundul fiecărei curbe. Apăsați piesele de coaste împotriva lipiului și plasați o bucată de lemn de fier vechi între blocurile C pentru a ține coastele în poziție. Strângeți lemnul de resturi la mucegai și lăsați adezivul să se usuce timp de 24 de ore.
  • Dacă piesele dvs. de coaste sunt prea lungi pentru curbe, le tăiați cu atenție cu un cuțit de utilitate, astfel încât acestea să extindă 1-2 milimetri (0.039-0.079 în) după punctele din colț.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 12
    12. Tăiați blocurile C, astfel încât acestea să fie spălate cu colțurile. Scoateți clemele din mucegai, astfel încât să puteți tăia cu ușurință bucăți din blocurile C-. Utilizați un gouge de lemn sau daltă pentru a modela blocurile C în colțurile vioara. Continuați să modelați blocurile C până când marginile sunt spălate cu restul matriței șablonului și n-le nisip dacă trebuie să le lăsați.
  • Aveți grijă să nu eliminați prea mult material din blocurile C sau altfel puteți distruge forma vioara.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 13
    13. Îndoiți și lipiți coastele superioare și inferioare. Se încălzește fierul de îndoire la 200-250 ° C (392-482 ° F) în timp ce vă înmuiați piesele coastelor pentru partea superioară și inferioară a vioara. Ghidați piesele de coaste de-a lungul fierului de îndoire pentru a le forma cât mai îndeaproape cât puteți la forma vioara. Setați coastele de-a lungul marginii matriței șablonului și apăsați-le strâns pe partea laterală. Aplicați o cantitate mică de adeziv la capetele și centrele coastelor, astfel încât acestea să adere la blocurile C. Fixați coastele în poziție și lăsați-le să se usuce timp de cel puțin 24 de ore, astfel încât adezivul să se stabilească.
  • Este posibil să aveți nevoie să utilizați bucăți curbate de lemn de resturi pentru a ține coastele în poziție, astfel încât acestea să nu se usuce.
  • Puteți utiliza câte 1 sau 2 bucăți diferite pentru curbele de sus și de jos ale vioara. Poate fi mai ușor să se formeze 2 bucăți de nervuri decât o singură bucată.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 14
    14. Poptați coastele din mucegai odată ce adezivul a setat. De îndată ce adezivul este complet uscat, anulați clemele și încercați cu atenție să trageți întreaga structură a nervurilor în sus și în afara matriței. Dacă se lipeste în locuri, ștechează cu grijă o daltă mică între mucegai și coaste, astfel încât să vă puteți opri. În cele din urmă, coastele și blocurile C vor fi eliberate de matriță.
  • Nu încercați să forțați structura coastelor din mucegai, deoarece ați putea rupe lemnul.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 15
    15. În jurul marginilor interioare ale blocurilor C cu un fișier. Plasați marginea unui fișier pe marginile interioare ale blocurilor C și le-ați nisip cu grijă în jos. Lucrați blocurile C de pe colțurile laterale ale viorii, astfel încât acestea fac o curbă netedă care urmează unghiul pieselor coastelor. În jurul colțurilor de pe partea de jos și de sus, astfel încât acestea nu sunt ascuțite.
  • Partea 2 din 6:
    Sculptând partea din față a vioara
    1. Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 16
    1. Trace 2 mm (0.079 în jurul structurii coastelor pe o bucată de lemn. Setați structura coastei pe o bucată de arțar, care este de cel puțin 375 cu 220 cu 20 milimetri (14.76 × 8.66 × 0.79 in). Plasați un creion de-a lungul marginii structurii coastei și urmați îndeaproape conturul, astfel încât piesa din față este dimensiunea potrivită. Țineți-vă creionul în același unghi pentru întreaga contur, astfel încât să nu afecteze urmărirea.
    • Asigurați-vă că boabele din lemn merge în aceeași direcție ca și vioara sau altfel nu va fi la fel de robustă.
    • Dacă nu ați folosit arțar pentru piesele dvs. de coaste, utilizați același lemn pentru partea din față a vioara, astfel încât pare coerez.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 17
    2. Taie forma pentru partea din față a vioara folosind un bandsaw. Purtați ochelari de protecție înainte de a porni pe bandă, astfel încât să nu vă rănești. Ghidați bucata de lemn prin lama ferăstrăului pentru a tăia în afara conturului. Nu tăiați chiar pe linie sau altfel piesa din față va fi prea mică când încercați să o atașați. Lucrați în jurul părților laterale ale piesei până când este complet tăiat.
  • Utilizați prudență în timp ce lucrați cu un bandsaw, astfel încât să nu vă tăiați accidental.
  • Bacsis: Dacă aveți probleme cu tăierea colțurilor strânse, puteți utiliza un ferăstrău de defilare sau un fișier al zonei după ce a fost tăiat.

  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 18
    3. Gouge marginea exterioară la o grosime de 4/2 mm (0.18 in). Un gouge din lemn este un instrument pentru a îndepărta și a netezi bucățile de lemn. Măsurați de la marginea piesei de față aproximativ 7 milimetri (0.28 in) Deci știi cât de mult trebuie să scoți. Utilizați un gouge de lemn pentru a aplana marginea în jurul viorii pentru a face platforma, care este în cazul în care vioara se conectează la coaste. Continuați să aplatizați marginea piesei frontale până când este de numai 4 milimetri (0.16 in) grosime.
  • Puteți cumpăra un gouge din lemn de la magazinul dvs. de hardware local.
  • Nu îndepărtați prea mult material sau altfel ați putea rupe prin partea de jos a piesei din față.
  • Imagine intitulată Construiți o vioară Pasul 19
    4. Sculați un canal pe piesa din față, care este 3/2 mm (0.14 in) de la margini. Utilizați o daltă sau un gouge din lemn pentru a sculpta canalul din vioară. Măsurați de la margine cu 3/2 Milimetri (0.14 in) și o taie la o adâncime de 2 milimetri (0.079 in). Lucrați complet în jurul marginii piesei frontale, astfel încât canalul să meargă complet în jurul ei.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 20
    5. Îndoiți benzi de purflare cu fier de îndoire. Purflingul este o margine decorativă din lemn în jurul marginii vioara, care ajută și la susținerea instrumentului. Încălziți fierul de îndoire la 200 ° C (392 ° F) și înmuiați benzile în apă timp de 2-3 minute. Ghidați purtarea în jurul curbelor de fier de îndoire, astfel încât acestea sunt aproape de curbele din canalul pe care l-ați sculptat.
  • În total, veți avea nevoie de aproximativ 500 de milimetri (20 in) de purflare pentru partea din față a vioara.
  • Purtați mănuși în timp ce lucrați cu firul de îndoire, astfel încât să nu vă ardeți.
  • Fierul de îndoire este extrem de fierbinte și va provoca arsuri grave dacă atingeți-o.
  • Puteți cumpăra benzi de purflare dintr-un magazin de muzică sau online.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 21
    6. Adezivul se blochează în canalul pe care tocmai l-ați sculptat. Pornind de la colțurile de pe părțile laterale ale viorii, aplicați o cantitate mică de adeziv fierbinte în canal și ghidați purtarea în formă. Apăsați Purfling în canal, astfel încât acesta are contact ferm cu cleiul și uscarea în poziție. Dacă aveți nevoie, utilizați un ciocan mic pentru a atinge purtarea în canal.
  • Nu este nevoie să strângeți purpurile în loc de când se fixează rapid lipiciul fierbinte.
  • Nu aplicați adezivul fierbinte direct pe purfling, deoarece adezivul ar putea determina război.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 22
    7. Utilizați un răzuitor de lemn pentru arcul vioara de-a lungul liniei centrale. Ghidați o racletă de lemn în jos lungimea vioara pentru a îndepărta excesul de lemn care este pe partea de sus. Face pante netede care vin din centrul viorii la marginea apoasă din jurul din exterior deja sculptate. Asigurați-vă că cel mai înalt punct al arcului este de aproximativ 16-18 milimetri (0.63-0.71 în) în sus din partea de jos a piesei.
  • Pe măsură ce începeți să lucrați la secțiuni mai detaliate ale vioara, treceți la planuri mai mici de mână, astfel încât să puteți fi mai precis cu cât de mult lemn pe care îl eliminați.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 23
    8. Răsturnați partea din față a vioara pentru a scoate din spate partea din spate. Răsturnați lemnul peste așa că partea arcuită este cu fața în jos. Fixați piesa din față, astfel încât să puteți goli cu ușurință fundul vioara. Lăsați zona de 7 milimetri (0.28 in) de la marginea plat și folosiți o racletă de lemn sau o gouge pentru a elibera centrul vioara. Continuați să scoateți materialul până la 4-6 milimetri (0.16-0.24 in) grosime.
  • Fii blând în timp ce lucrați cu vioara dvs., deoarece ați putea rupe lemnul dacă utilizați prea multă forță.
  • Asigurați-vă că utilizați unelte noi, ascuțite pentru a face ca lemnul să fie mai ușor.
  • Imagine intitulată Construirea unui pas de vioară 24
    9. Tăiați găurile F pentru vioara voastră. Găurile F sunt secțiunile golite în care provine sunetul vioara. Răsturnați piesa din față, astfel încât partea arcuită este din nou cu fața în sus și poziționați f-găurile, astfel încât partea superioară a fiecăruia este de 42 milimetri (1.7 in) unul de altul și aproximativ 150 de milimetri (5.9 din partea de sus a piesei. Utilizați un burghiu portabil pentru a purta pe petele în care plasați găurile F și apoi utilizați o ferăstrău de scroll pentru a tăia forma.
  • Puteți imprima șabloanele pentru f-găuri, astfel încât acestea să fie deja poziționate corect și astfel încât să nu aveți nevoie să le desenezi liberă.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 25
    10. Lipiți un bara de bas pe partea din spate a piesei din față. Rotiți piesa din față, astfel încât partea golică este cu fața în sus. Tăiați o bucată de molid la 350 de 20 de milimetri (13.78 × 0.79 × 0.31 in) și planul părțile, astfel încât acestea sunt paralele între ele. Plasați bara de bas, astfel încât este de 12 milimetri (0.47 in) în partea dreaptă a liniei centrale a instrumentului. Adezați bara de basă în poziție cu adeziv din lemn și fixați-o în poziție timp de 24 de ore. Când cleiul este setat, puteți scoate clema.
  • Bara de bas ajută la sunetul din interiorul vioara dvs. rezonată pentru a face un ton mai plăcut.
  • Molidul este lemnul tradițional de utilizat pentru o vioară, dar puteți folosi alte lemnoase dacă doriți.
  • Partea 3 din 6:
    Formarea vioarei înapoi
    1. Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 26
    1. Trace 2 mm (0.079 in) în jurul structurii coastelor pe o bucată de lemn plat. Plasați structura coastei pe o bucată de lemn care este de 375 cu 220 cu 20 milimetri (14.76 × 8.66 × 0.79 în) și asigurați-vă că boabele de lemn urmează lungimea matriței. Puneți punctul creionului dvs. față de marginea structurii coastelor și urmăriți încet în jurul valorii de contur, astfel încât să știți ce formă să tăiați din lemnul vostru.
    • Nu schimbați unghiul pe care îl țineți creionul, deoarece ar putea afecta dimensiunea și forma conturului dvs.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 27
    2. Desenați o platformă în centrul de sus al conturului dvs. pentru butonul gâtului. Piesa de gât din vioara dvs. se conectează direct la partea de jos a instrumentului, deci trebuie să includeți o platformă în partea de sus, cunoscută și sub numele de buton. Utilizați un stradă de a desena un 22 mm (0.87 in) linia care intersectează linia centrală a vioara. Extindeți liniile drepte de la capetele pe care tocmai le-ați tras, astfel încât să se conecteze cu conturul pe care l-ați urmărit.
  • Asigurați-vă că butonul este simetric pe linia centrală sau altfel gâtul vioara va fi strâmbă când îl plasați.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 28
    3. Tăiați piesa de jos folosind un bandsaw. Purtați ochelari de protecție în timp ce lucrați, astfel încât să nu primiți nimic în ochii voștri. Ghidați bucata de lemn prin bandă, care lucrează încet în jurul curbelor instrumentului. Asigurați-vă că ați tăiat în afara conturului pe care l-ați tras, astfel încât să nu eliminați prea mult material din piesa din spate.
  • Dacă nu puteți tăia detaliile din jurul colțurilor cu un bandsaw, utilizați în schimb un fișier sau un ferăstrău de defilare.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 29
    4. Sculpați un canal în jurul marginii exterioare a piesei din spate. Măsura 3/2 Milimetri (0.14 in) din marginea piesei din spate și folosiți un gouge pentru a tăia un canal în spate. Asigurați-vă că canalul este de aproximativ 2 milimetri (0.079 in) gros și profund, astfel încât să puteți potrivi cu ușurință benzile de purflare în ele mai târziu.
  • Lucrați încet, astfel încât să nu îndepărtați accidental prea mult material sau altfel purpurile nu vor avea o potrivire strânsă.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 30
    5. Îndoiți și lipiți purtați-vă în canalul pe care tocmai l-ați sculptat. Se încălzește fierul de îndoire la 200 ° C (392 ° F) și înmuiați benzile de purflare în apă timp de 2-3 minute, astfel încât să nu ardă. Ghidați benzile de purflare în jurul curbelor de fier de îndoire, astfel încât acestea se aseamănă foarte mult cu canalul pe care l-ați scos. Pornind în colțurile instrumentului, aplicați adeziv fierbinte în canal și atingeți purtarea în poziție. Lăsați adezivul setat complet înainte de a continua.
  • Veți avea nevoie de aproximativ 500 de milimetri (20 in) de purflare pentru partea din spate a vioara ta.
  • Utilizați aceeași purtătoare pe care ați folosit-o pe piesa frontală, astfel încât instrumentul dvs. pare coeziv.
  • Bacsis: Dacă nu puteți obține purtarea în canal, atingeți-o ușor cu un ciocan până când acesta se află la culoare.

  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 31
    6. Sculptați bucata de spate a vioara, astfel încât arcade în centru. Utilizați un plan de lemn sau un răzuitor pentru a curba lemnul pe piesa din spate. Păstrați centrul instrumentului de 16 milimetri (0.63 in) înalți și fără probleme din lemn spre margini, pe care le puteți plani până la 6 milimetri (0.24 in) grosime. Pe măsură ce începeți să lucrați la zone detaliate mai mici ale vioara, treceți la planuri de mână mai mici sau la un avion degetul mare pentru a controla cât de mult vă îndepărtați lemn.
  • Încercați să obțineți partea din spate a vioara cât mai netedă cu planul de mână, astfel încât are o curbă blândă.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 32
    7. Răsturnați piesa din spate și scoateți lemnul. Setați piesa din spate pe suprafața de lucru, astfel încât partea arcuită să fie cu fața în jos. Strângeți piesa din spate și folosiți un răzuitor de lemn pentru a goli fundul. Păstrați marginile plat, astfel încât să le puteți atașa cu ușurință la coaste mai târziu, dar îndepărtați destule lemn în mijloc, astfel încât piesa din spate este de numai 4-6 milimetri (0.16-0.24 in) grosime.
  • Nu utilizați prea multă presiune sau îndepărtați prea mult material, deoarece ați putea rupe lemnul sau afectați sunetul instrumentului final.
  • Partea 4 din 6:
    Sculptând gâtul
    1. Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 33
    1. Urmăriți un șablon pentru gâtul vioara pe un bloc de lemn. Utilizați un șablon pentru gât care se potrivește cu corpul vioara pe care o faceți. Imprimați șabloanele pentru profilul și vizualizarea de sus a gâtului și transferați contururile într-un bloc de lemn care este cel puțin 250 cu 42 cu 55 milimetri (9.8 × 1.7 × 2.2 in). Asigurați-vă că boabele din lemn merge în aceeași direcție ca și lungimea gâtului sau altfel nu va fi la fel de puternică.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 34
    2. DRILL prin locațiile găurii de pe șablon. Uite în cazul în care cele 4 găuri de pe partea laterală a gâtului vioara se aprinde și găsesc un burghiu care are aceeași dimensiune. Setați blocul de lemn sub un burghiu apăsați și asigurați-vă că orificiul se fixează cu bitonul de găurit. Trageți mânerul de pe presa de găurit pentru a tăia prin lemn. Odată ce trageți prin lemn, ușurați mânerul înapoi pentru a trage burghiul. Repetați procesul pentru celelalte 3 găuri de-a lungul gâtului.
  • Purtați ochelari de siguranță în timp ce lucrați cu o presă de găurit, astfel încât să nu obțineți rumeguș în ochi.
  • Dacă nu aveți o presă de găurit, utilizați un burghiu portabil cu un burghiu de potrivire.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 35
    3. Tăiați șablonul din blocul de lemn. Utilizați un bandsaw pentru a tăia forma principală a gâtului. Păstrați tăieturile în afara liniilor pe care le-ați tras, astfel încât să nu tăiați gâtul prea mic. Începeți prin a lucra din vizualizarea profilului, astfel încât să puteți tăia mai întâi forma generală a gâtului. Apoi lucrați de la conturul pentru vederea de sus în jos, astfel încât gâtul este grosimea corectă.
  • Este posibil să trebuiască să reproduceți fie linia de sus în jos, cât și contur de profil pe măsură ce tăiați mai mult lemn.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 36
    4. Scoateți cutia de scroll și PEG cu o daltă. Lucrați cu un gouge și daltă pentru a detalia gâtul dvs. și îndepărtați orice lemn pe care nu l-ați putut ieși cu ferăstrăul dvs. Scuturați o formă dreptunghiulară între găurile pe care le-ați forat pentru a face caseta PEG, care este locul în care vă puneți cârligele de reglare și șirurile. Apoi adăugați detalii la defilare, care este o parte spirală la capătul gâtului. Urmați îndeaproape șablonul pentru a elimina excesul de lemn.
  • Cutia PEG este de obicei de 72 milimetri (2.8 în) lung și 19/2 Milimetri (0.77 in) larg.
  • Bacsis: Derularea nu trebuie să arate perfect, deoarece nu afectează sunetul instrumentului. Puteți lucra la fel de mult sau cât mai puțin pe parcurgere doriți.

  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 37
    5. Tăiați tabloul dintr-o bucată de abanos. Utilizați un bloc de abanos care este aproximativ 280 cu 50 de milimetri (11.02 × 1.97 × 0.59 in) să folosească pentru unghiul tău. Desenați schița de la un șablon pe piesa de abanie, astfel încât marginea inferioară a tărâței este mai largă decât marginea superioară. Utilizați un bandă pentru a tăia abanosul de-a lungul contururilor dvs. și arc de la 20 milimetri (0.39 in) grosime la cel mai înalt punct. Gol în partea de jos la capătul larg al tabelului, astfel încât este arcuit și lemnul este de 6 milimetri (0.24 in) grosime.
  • Ebony este materialul tradițional folosit pentru cravată, dar puteți folosi orice tip de lemn de esență tare dacă aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 38
    6. Lipiți degetul la gât. Răspândiți adezivul din lemn pe partea de jos a tabelului cu degetul sau o pensulă mică, astfel încât are o aplicație uniformă. Apăsați pe unghiul în centrul gâtului și fixați-l în 3 locuri diferite de-a lungul lungimii, așa că aderă la gât. Lăsați adezivul setat timp de 24 de ore înainte de a scoate clemele și continuând munca.
  • Puneți perne sau ceva moale între lemn și clemele dvs. dacă nu doriți să lăsați nici un fel de semne sau zgârieturi pe deget sau pe gât.
  • Partea 5 din 6:
    Asamblarea corpului
    1. Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 39
    1. Strângeți piesa din spate la structura nervurilor cu cleme multiple de bobină. Setați structura coastei pe o suprafață plană de lucru și plasați piesa din spate deasupra. Aliniați cu atenție marginile piesei din spate cu marginile structurii coastei și fixați-le în poziție. Utilizați aproximativ 32 de cleme de bobină totale, astfel încât să puteți aplica o presiune uniformă în jurul părților laterale ale piesei din spate și a structurii nervurilor.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 40
    2. Aplicați lipiciul între piesa din spate și coastele cu un cuțit. Scoateți 2-3 cleme lângă una dintre colțurile vioara dvs., astfel încât să puteți aplica adezivul. Îndepărtați lama unui cuțit de despărțire în adeziv pe care îl utilizați și glisați lama între structura nervurilor și piesa din spate. Adezivul se va transfera la marginea coastelor și se va adera la piesa din spate. RECLAMP zona, asigurându-vă că totul este încă aliniat.
  • Trageți ușor structura coastelor și piesa din spate cu mâinile dacă nu vă puteți potrivi cuțitul între ele.
  • Bacsis: Asigurați-vă că ștergeți lama cuțitului după ce aplicați adezivul, astfel încât acesta nu devine dificil de utilizat.

  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 41
    3. Lucrați în jurul piesei din spate și lăsați lipirea uscată. Continuați să lipiți restul colțurilor prin îndepărtarea clemelor, aplicând adezivul cu cuțitul dvs. și apoi fixați-le din nou. Odată ce colțurile sunt lipite, lucrați în jurul curbelor instrumentului, astfel încât adezivul deține piesele împreună. Odată ce ați aplicat lipici în jurul întregii piese din spate, lăsați adezivul setat timp de cel puțin 24 de ore înainte de a elimina clemele.
  • Înainte de a pune înapoi clemele înapoi, asigurați-vă că piesa din spate este încă căptușită cu marginile structurii coastelor, astfel încât să nu răsuci accidental lemnul.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 42
    4. Repetați procesul pentru atașarea părții frontale. După ce piesa din spate este atașată, aliniați piesa frontală pe partea opusă a structurii nervurilor și fixați-o în poziție, astfel încât nu se mișcă în jur. Aplicați mai întâi lipici în colțuri și lucrați încet în jurul curbelor până când este lipită complet. Strângeți clemele și lăsați adezivul setat timp de cel puțin 24 de ore, astfel încât să se poată usca complet.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 43
    5. Taie o mortise în piesa de sus și coaste pentru piesa gâtului. Partea de jos a piesei gâtului se conectează la butonul pe care l-ați făcut pe piesa de jos, dar se taie ușor în piesa de sus a instrumentului ușor. Se potrivesc cu gâtul în poziție și marcați grosimea piesei frontale și a structurii nervurilor. Utilizați un cuțit utilitar sau o daltă ascuțită pentru a tăia materialul nervurii și marginea piesei frontale.
  • Lucrați încet în timp ce tăiați mortul de când ați putea deteriora restul vioara.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 44
    6. Lipiți piesa gâtului la corpul de vioară. Aplicați un strat de adeziv la mortise, butonul de pe piesa din spate și îmbinarea gâtului. Apăsați piesa gâtului în poziție și asigurați-vă că centrul se ridică cu mijlocul instrumentului. Fixa gâtul în poziție și lăsați-l să se usuce timp de cel puțin 24 de ore, astfel încât adezivul are timp să se stabilească.
  • Ștergeți orice plus de lipici, astfel încât să nu se usuce pe corpul vioasului și să provoace daune.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 45
    7. Aplicați 2-3 straturi de lac pe corpul vioara. Utilizați un lac pe bază de ulei pentru vioara dvs. pentru a schimba culoarea lemnului și a face strălucitor. Utilizați o pensulă mică de paint pentru a picta un strat subțire de lac pe bucățile de arțar din vioara dvs. Așteptați ca primul strat de lac să se usuce timp de cel puțin 24 de ore înainte de a aplica un al doilea strat. Puteți adăuga cât mai multe straturi ale lacului pe care doriți să le modificați culoarea instrumentului.
  • Nu aplicați lacuri la unge din tablă, deoarece ar putea afecta sunetul general al instrumentului.
  • Partea 6 din 6:
    Adăugând perifericele
    1. Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 46
    1. Așezați cârligele de reglare în găurile pe care le-ați forat pe gât. Piele de reglare strânge șirurile și sunt ceea ce utilizați pentru a regla instrumentul. Așezați cârligul pentru șirul A și Stringul E în prima gaură, care este cea mai sus, și a treia gaură din partea dreaptă a instrumentului. Puneți cârligul pentru șirul D și șirul G în găurile a doua și a patra din partea stângă și atingeți-le în poziție, astfel încât acestea să meargă complet prin cut cut.
    • Puteți cumpăra panglici de tuning online sau de la magazinele de alimentare cu muzică.
    • Asigurați-vă că cârligul pentru corzile corecte sunt în locul potrivit sau altfel șirurile dvs. nu vor sta corect pe instrument.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 47
    2. Puneți sondajul din interiorul vioara. Soundpost este un mic diblu plasat în interiorul vioara care ajută instrumentul să rezoneze. Puneți sondajul în fălcile unui setter sonore și ghidați-l prin gaura F pe partea din față a vioara. Deplasați sondajul în centrul viunii și asigurați-vă că se potrivește strâns între piesele de sus și de jos ale vioara. Lăsați-l pe SoundPost și trageți instrumentul de setare înapoi.
  • Puteți cumpăra SoundPosts și SoundPost Setarea instrumentelor din magazinele de muzică sau online.
  • Bacsis: Unghi o oglindă, astfel încât să puteți vedea prin cealaltă gaură, astfel încât să puteți determina dacă sunetul este setat în poziție.

  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 48
    3. Atașați cheile de ieșire în partea de jos a vioara. DRILL A 6 mm (0.24 in) gaura din centrul coastelor la capătul vioara ta. Înșurubați un pin de capăt în gaură, astfel încât să puteți lega dinotul din jurul lui. Setați radectul pe marginea inferioară a vioara, astfel încât acesta să se fixeze cu degetul și să-i prindă bucata de metal în jurul pinului de capăt pentru ao asigura.
  • Puteți cumpăra o tachetă dintr-un magazin de muzică sau online.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 49
    4. Pune siruri de caractere așa că se întind între clapete și pungi de tuning. Așezați șirurile în cutii de reglare adecvate și începeți să le înfășurați pentru a adăuga o mică cantitate de tensiune. Așezați celelalte capete ale șirurilor de caractere în baza din spate, astfel încât să le puteți asigura în poziție. Strângeți șirurile până când se simt întins pe instrument.
  • De la stânga la dreapta, șirurile ar trebui să fie G, D, A și E.
  • Puteți cumpăra noi șiruri de vioară din magazinele de muzică sau online.
  • Imagine intitulată Construiți un pas de vioară 50
    5. Setați podul pentru vioara sub șirurile de lângă capătul unui deget. Podul suportă șirurile, le ridică de la corpul vioara și îi ajută să rezoneze pe tot parcursul instrtului. Glisați podul în poziție de aproximativ 50 de milimetri (2.0 in) de la capătul degetului și stați în sus, astfel încât partea arcuită atinge șirurile. Poziționați picioarele podului la un unghi de 90 de grade față de corpul vioara.
  • Puteți cumpăra poduri de vioară din magazine de muzică sau online.
  • Tensiunea șirurilor de caractere va ține podul în loc, astfel încât să nu aveți nevoie să utilizați lipici sau adezivi.
  • sfaturi

    Avertizări

    Purtați ochelari de protecție în timp ce lucrați cu unelte electrice pentru a vă proteja ochii.
  • Utilizați prudență în timp ce lucrați cu ferăstraie și unelte electrice, astfel încât să nu vă rănești accidental.
  • Îndrăznirea fiarelor devin extrem de fierbinți, deci asigurați-vă că nu le atingeți sau altfel vă veți arde grav.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 400 × 250 × 12 mm (15.75 × 9.84 × 0.47 in) Bucata de placaj
    • 400 × 200 × 120 mm (15.7 × 7.9 × 4.7 in) Bucata de molid
    • 355 cu 140 milimetri (14.0 în × 5.5 in) foaie de arțar flexibil
    • 2 bucăți de lemn de arțar care sunt de 375 cu 220 cu 20 milimetri (14.76 × 8.66 × 0.79 in)
    • 250 cu 42 cu 55 milimetri (9.8 × 1.7 × 2.2 in) blocul de arțar
    • 280 cu 50 de milimetri (11.02 × 1.97 × 0.59 in) Bucata de abanos
    • Creion
    • Ochelari de protectie
    • Scroll Saw
    • Perforator
    • Lipici de lemn
    • Pensulă
    • Planul lemnului
    • Încălcarea fierului
    • Mânuși de muncă
    • C-cleme
    • Daltă
    • Mașină de spălat
    • Bandă ferăstrău
    • Fişier
    • Gouge din lemn
    • Benzi de purflare
    • Gun de lipici cald și adeziv fierbinte
    • Ștergerea lemnului
    • Cleme de bobină
    • Cuțit de despărțire
    • Tuning PEGS
    • SoundPost
    • SoundPost Setter
    • Sfârșitul pinului
    • Tablee
    • Corzi de vioară
    • Pod
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar