Cum să fixați cuibul de vioară care alunecă

Vioara este un instrument destul de simplu, dar poate fi într-adevăr frustrant atunci când cuplul dvs. de tuning "alunecă" sau refuză să rămână pus. Umiditatea și temperatura pot face ca vioacul să derulați un pic de urzeală, ceea ce face ca picioarele dvs. de reglare să devină libere și necooperante. Din fericire, durează doar câteva minute pentru a-ți face instrumentul pentru a vă putea întoarce la muzică frumoasă!

Pași

Metoda 1 din 2:
Asigurarea PEG-ului în defilare
  1. Imagine intitulată Piele de vioară fixă ​​care alunecă pasul 1
1. Plasați degetul mijlociu sau indicatorul sub șirul finic. Găsiți PEG-ul și șirul specific care nu se va regla corect, apoi utilizați degetul pentru a ridica și separați-l de celelalte 3 șiruri de caractere. Pentru siguranța instrumentului dvs., ajustați doar 1 șir la un moment dat.
  • Dacă încercați să faceți prea multe ajustări simultan, puteți deteriora sunetul spre partea de jos a vioara.
  • Când începeți mai întâi această metodă, este posibil să fie mai ușor să lucrați cu vioara în poală. Odată ce obțineți atârnarea, puteți să vă ajustați instrumentul în timp ce este pe umăr.
  • Imagine intitulată Piele de vioară fixă ​​care alunecă pasul 2
    2. Rotiți PEG-ul problematic de 1-2 ori pentru a vă relaxa șirul. Răsuciți peg-ul cu mâna opusă, oferind mai multă slănină la șirul pe măsură ce vă întoarceți. Continuați să ridicați șirul cu degetul, astfel încât este mai ușor să distingeți și să lucrați cu.

    Știați? Trebuie să vă rotiți cârligul stâng și drept în direcții diferite pentru a slăbiți și strângeți șirurile. Câștigătorii stângi, sau corzile G și D sunt strânse atunci când se rotesc în sens invers acelor de ceasornic și s-au slăbit când se rotesc în sensul acelor de ceasornic. Cârligul drept, sau corzile A și E, sunt fixate în loc atunci când se rotesc în sensul acelor de ceasornic și sunt slăbite atunci când sunt transformate în sens invers acelor de ceasornic.

  • Imagine intitulată Piele de vioară fixă ​​care alunecă pasul 3
    3. Trageți șirul slăbit în direcția PEG. Luați indicatorul sau degetul mijlociu și trageți șirul spre stânga sau spre dreapta. În mod ideal, încercați să trageți șirul de la 1 la 2 în (2.5 până la 5 ani.1 cm) spre stânga sau la dreapta gâtului vioara.
  • Dacă ajustați un șir D sau G, trageți-l în partea stângă a gâtului de vioară. Dacă lucrați cu un șir A sau E, trageți-l în dreapta.
  • Imagine intitulată fixe de vioară care alunecă pasul 4
    4. Rotiți peg-ul încet pentru a vâna șirul pe peg. Lucrați în rotații lente și atente, menținând șirul în mâna opusă în timp ce mergeți. Ca regulă generală de degetul mare, întoarceți peg-ul spre tine să vâneze șirul.
  • Imagine intitulată fixe de vioară care alunecă pasul 5
    5. Împingeți ușor peg-ul în defilare în timp ce vă vânați. Nu blocați peg-ul în scroll-în schimb, împingeți ușor în timp ce rotiți PEG. Țineți minte că, pe măsură ce împingeți peg-ul în defilare, acesta va deveni mai dificil de a se întoarce. Continuați rotirea PEG până când este atașată strâns la restul instrumentului.
  • Împingând peg-ul ajută la realinierea acesteia în caseta de derulare. Când vă ajustați peg-urile dvs. de reglare în acest fel, sunt mult mai probabil să rămână puse timp de câteva săptămâni sau luni la un moment dat.
  • Imagine intitulată fixe de vioară care alunecă pasul 6
    6
    Tuneți șirul Pentru a vă asigura că PEG dvs. este strâns. Redați o notă de bază pe șirul dvs., apoi utilizați un tuner digital pentru a vedea dacă este în ton. Utilizați PEG-ul dvs. de tuning renumit pentru a regla nota în sus sau în jos, astfel încât muzica dvs. să sune frumos și în ton.
  • Începeți prin redarea și reglarea nota de bază a șirului (D, G, A sau E).
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind compusul PEG
    1. Imagine intitulată fixe de vioară care alunecă pasul 7
    1. Rotiți PEG-ul finic pentru ao scoate și șirul de la defilare. Îndepărtați cu atenție șirul de la PEG, apoi lăsați-l deoparte. În acest moment, verificați dacă PEG-ul de reglare este în stare bună și că nu este crăpată sau deteriorată într-un fel.
    • Un PEG de tuning funcțional are o bandă vizibilă, strălucitoare care merge în jurul arborelui, care este locul în care PEG se freacă de restul casetei de derulare.
    • Dacă PEG dvs. de tuning este deteriorat, luați instrumentul dvs. unui specialist de reparații pentru ajutor.
    • Anumite cipuri trebuie să fie răsucite în direcții specifice. Dacă lucrați cu un PEG stânga, rotiți-vă peg-ul în sensul acelor de ceasornic pentru al scoate. Dacă aveți de-a face cu un PEG drept, rotiți-o în sens invers acelor de ceasornic.
  • Imagine intitulată fixe de vioară care alunecă pasul 8
    2. Rub compusul PEG de-a lungul arborelui peg-ului liber. Vizitați magazinul dvs. local de muzică și ridicați un compus PEG, care arată destul de similar cu un bloc de rășină. Frecați compusul în jurul părților laterale ale PEG, astfel încât acesta să poată glisa mai ușor în cutia de derulare din partea de sus a instrumentului dvs.
  • De asemenea, puteți utiliza o bară regulată de săpun dacă nu aveți niciun compus PEG la îndemână.
  • Poate doriți să frecați compusul în cârlige cu degetele, în cazul în care există un produs în exces.
  • Cupții tind să alunece deoarece trag din caseta de derulare. Compusul PEG vă ajută să vă realinați peg-ul în partea de sus a instrumentului dvs.
  • Imagine intitulată Piele de vioară fixă ​​care alunecă pasul 9
    3. Introduceți și rotiți PEG în defilare pentru a răspândi compusul în jur. Luați PEG-ul strim și împingeți-l înapoi în locul potrivit pe caseta de derulare. Rotiți PEG-ul într-un cerc pentru a răspândi compusul în jurul marginilor găurii, care va face mai ușor să se rotească și să ajusteze peg-ul de reglare.
  • Nu contează în ce direcție rotiți peg-ul, atâta timp cât răspândiți compusul PEG în jurul deschiderii.
  • Imagine intitulată fixe de vioară care alunecă pasul 10
    4. Lubrifiați fundul PEG cu mai mult compus. Ridicați-vă blocul de compus și frecați în jurul fundului PEG-ului încă o dată. Nu aveți nevoie să frecați prea mult acolo - suficient pentru a acoperi ușor suprafața PEG.
  • Imagine intitulată fixe de vioară care alunecă pasul 11
    5. Introduceți PEG-ul pe caseta de derulare și odihnindu-l. Verificați dacă peg-ul dvs. este confortabil în caseta de derulare, apoi introduceți șirul original de vioară prin orificiul de pe PEG. Dacă lucrați cu un PEG stâng (șirurile G și D), rotiți PEG în sens invers acelor de ceasornic pentru a vâna șirul. Dacă manipulați PEG-ul drept (sau corzile A și E), rotiți PEG în sensul acelor de ceasornic.
  • Imagine intitulată fixe de vioară care alunecă pasul 12
    6. Tuneți vioara pentru a vedea dacă PEG dvs. este strâns. Redați o notă de bază despre vioara dvs., concentrându-vă pe PEG de reglare pe care tocmai l-ați ajustat. Verificați pasul cu un tuner digital, apoi rotiți PEG-ul pentru a regla șirul.
  • Dacă PEG încă alunecă, încercați să utilizați un compus mic mai mic peg pe Peg Finicky.
  • Începeți prin reglarea notei de bază pentru șir, cum ar fi A, E, D sau G.
  • Bacsis: PEG picături pot fi de asemenea utilizate dacă nu aveți niciun compus la îndemână. Scoateți cârligele de reglare din parcurgere, apoi strângeți o picătură de produs pe arborele PEG. Dacă Peg rămâne în loc, odihnindu-l așa cum ați fi în mod normal.

    sfaturi

    Umiditatea poate fi un mare factor care face ca picioarele dvs. să alunece. Faceți tot posibilul pentru a vă stoca instrumentul în zone uscate, controlate la climă, astfel încât căboxul de derulare nu este la fel de probabil să se rătăcească, ceea ce face ca picioarele de reglare să alunece.
  • Dacă sunteți într-adevăr într-un vârf, puteți găsi o ușurare temporară împingând în peg în timp ce vă reglați vioara. Încercați să nu faceți acest lucru prea des, totuși, deoarece puteți să vă deteriorați derularea.
  • Avertizări

    Încercați să nu renunțați sau să vă ocupați în mod aproximativ cazul de vioară, deoarece acest lucru poate deteriora instrumentul și poate provoca probleme pe termen lung.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind compusul PEG

    • Compusul PEG
    • Bar săpun (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar