Cum să curățați o vioară

Deci, ai vioara ta și deja știi cum să ai grijă de asta. Dar cum rămâne cu rutina de curățare de zi cu zi? Cum poți să-ți păstrezi vioara să obțină "Gunked up" cu rosină, sudoare și uleiuri corporale? Thisewill stau pașii de luat înainte de a pune vioara în cazul său. Depinde de dvs. să dezvoltați obiceiurile care vă vor asigura că vioara va dura mult timp în viitor și frumos așa.

Pași

Partea 1 din 3:
Ștergeți vioara în jos
  1. Imagine intitulată Curățați o vioară Pasul 1
1. Spălați-vă pe mâini. După sesiunea de practică, veți avea probabil niște rosină, sudoare și murdărie pe mâinile dvs., pe care nu doriți să le transferați accidental pe diferite părți ale vioara voastră.
  • Imagine intitulată curată un pas de vioară 2
    2. Obțineți mai multe cârpe de curățare. Cârpele de curățare Ajutați la prevenirea acumulării de rosină și a altor substanțe și, de asemenea, să vă păstrați vioara care să arate frumos prin eliminarea amprentelor digitale și alte marcaje. Întotdeauna doriți să aveți cel puțin două cârpe moi, curate, fără scame pentru a șterge diferitele părți ale vioara.
  • Asigurați-vă că păstrați aceste cârpe de curățare în cazul vioara, astfel încât să fie la îndemână în orice moment.
  • Puteți cumpăra cârpe de curățare care sunt special concepute pentru curățarea vioara, cum ar fi Shar sau Glaesel, dar puteți folosi și ceea ce aveți, cum ar fi flanelul. Doar asigurați-vă că utilizați o cârpă moale și non-abrazivă.
  • Imagine intitulată Curățați o vioară Pasul 3
    3. Ștergeți șiruri de caractere. Este important să ștergeți șirurile de vioară după fiecare sesiune de joc, deoarece Rosin poate acumula și schimba rapid sunetul instrumentului dvs. Acesta este un pas ușor care ar trebui să devină un obicei obișnuit după practicare.
  • Folosind o cârpă, ștergeți rosina de pe fiecare șir individual, deplasându-se în sus și în jos fiecare șir într-o mișcare glisantă. Asigurați-vă că ștergeți fulgi de rosină care s-ar putea declanșa în timpul acestui pas.
  • Dacă există o acumulare de rosină pe șiruri de caractere pe care nu le puteți șterge, puteți utiliza alcool pur pentru a elimina acest lucru. Puneți câteva picături de alcool pe cârpă și frecați-vă pe șiruri de caractere, dar aveți grijă să vă asigurați că alcoolul nu atinge nici o altă parte a vioara ca alcoolul va deteriora lacul.
  • Imagine intitulată curată un pas de vioară 4
    4. Ștergeți arcul. La fel ca pe corzi, Rosin se poate construi relativ rapid pe arcul. Puteți folosi aceeași cârpă pe care ați folosit-o pentru șiruri de caractere pe măsură ce ștergeți aceeași substanță.
  • La fel ca în șiruri de caractere, pur și simplu luați cârpa de curățare pentru a șterge arcul în direcția în care se desfășoară părul. Nu mergeți împotriva boabelor, ștergeți-vă în sus și în jos folosind o atingere ușoară.
  • S-ar putea să vă gândiți să scoateți mai întâi șurubul înainte de a șterge arcul. În acest fel, cârpa dvs. nu va atinge părul și va șterge rosina asta.
  • Imagine intitulată Curățați o vioară Pasul 5
    5. Ștergeți fața vioara. Fața vioara se referă la corpul său, cu excepția corzilor sau gâtului vioara. Veți dori să utilizați o cârpă diferită pentru acest pas, așa cum doriți să evitați frecarea de rosină sau orice altă substanță pe vioară.
  • Când ștergeți găurile F, aveți grijă să vă asigurați că pânza nu este prinsă în ele. Lemnul de lemn al găurilor F este delicat și poate schimba sau distruge sunetul vioara dacă este deteriorat.
  • Imagine intitulată Curățați o vioară Pasul 6
    6. Curățați podul. Podul vioara este obligat să colecteze niște rosină în timpul sesiunii de practică. Utilizați o cârpă pentru a pulveriza rosina de sub pod, dar mențineți o atingere ușoară, deoarece podul este foarte fragil.
  • Încercați să utilizați un sfat Q pentru acele pete care sunt deosebit de greu de atins.
  • Partea 2 din 3:
    Lustruirea vioara ta
    1. Imagine intitulată Curățați o vioară Pasul 7
    1. Știți când să vă lustruiți vioara. Având o vioară lustruită păstrează lacul în formă bună și, de asemenea, se ocupă de construirea de gunkky care apare inevitabil după ani de joc de orice instrument.
    • Dacă vioara dvs. este nouă sau în formă bună, este posibil să nu aveți nevoie să o lustruiți deloc. Cu toate acestea, dacă instrumentul dvs. este plictisitor și nu a fost lustruit într-o perioadă lungă de timp (un an sau mai mult), poate doriți să-l lustruiți. Consultați-vă cu Luthier (un specialist în instrumente de șir) dacă nu sunteți sigur.
  • Imagine intitulată Curățați o vioară Pasul 8
    2. Obțineți tipul potrivit de poloneză. Utilizați numai o vioară comercială, mai degrabă decât mobilierul polonez sau apă, deoarece acestea pot deteriora atât lacul și sunetul vioara.
  • Nu folosiți niciodată curățătorii de vioară sau lustruire pe instrumente master sau antichități, deoarece uleiurile pe care le conțin ar putea deschide o fisură și pot face instrumentul dificil de restabilire.
  • Lustrurile conțin, în general, un tip de ulei, care poate crea fisuri în lemnul de vioară și deteriora instrumentul pe termen lung. Prin urmare, există un dezacord asupra faptului dacă lustruirea ar trebui folosită la viori.
  • Imagine intitulată Curățați o vioară Pasul 9
    3. Utilizați o cârpă pentru a polonezi. Dacă decideți să utilizați poloneză pe vioară, asigurați-vă că urmați instrucțiunile specifice care vin cu polonezul dvs. și aveți grijă să lustruiți doar corpul vioara.
  • Aplicați poloneză la cârpă, nu direct pe instrument. Frecați murdăria, murdăria, orice acumulare de rosină, folosind cârpa. Buff pe toate laturile, dar fii atent în jurul găurilor F pentru a preveni acumularea poloneză. Apoi luați o cârpă separată pentru a șterge orice exces de poloneză pentru a preveni intrarea umidității și deteriorarea vioara.
  • Evitați șirurile și podul vioara, deoarece nu doriți ca orice construire poloneză pe aceste părți și afectând sunetul instrumentului.
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea curățeniei pe termen lung
    1. Imagine intitulată Curățați o vioară Pasul 10
    1. Limitați locurile pe care le atingeți cu mâinile. Uleiul și transpirația pe piele pot ataca lacul vioara și pot lăsa urme. Mai puțin contactul cu pielea pe care îl faci cu vioara ta, cu atât mai mult va dura în termeni de sunet mare și aspect.
    • Practicați-vă și țineți vioara cât mai puțin posibil până când devine a doua natură pentru a nu apuca și atinge vioara peste tot corpul.
  • Imagine intitulată curată un pas de vioară 11
    2. Curățați-vă cazul. Deși oamenii adesea uită de acest pas, vioara dvs. nu va rămâne curată dacă cazul de depozitare nu este curat. Goliți și vidați-vă cazul o dată pe săptămână sau odată ce începeți să vedeți fulgi de praf, murdărie și rosină.
  • Acest pas are avantajul suplimentar de a preveni acarienii de praf care pot mânca părul de arc al vioara.
  • Imagine intitulată curată un pas de vioară 12
    3. Știți când este timpul pentru o tunere profesională. Dacă începeți să observați fisuri sau alte schimbări în vioară, este timpul să vă luați instrumentul într-un producător de vioară de renume sau un magazin de muzică.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Aveți grijă atunci când utilizați orez pentru a curăța interiorul vioara - dacă primiți orice blocat în vioară, veți avea nevoie de ajutor profesional pentru ao scoate și a preveni deteriorarea vioara. Ar fi probabil cel mai bine să lăsați curățarea interiorului vioara.
  • Dacă locuiți într-un mediu extrem de arid sau umed, este posibil să doriți să vă uitați într-un umidificator de înaltă calitate, cum ar fi un umezit, pentru a vă proteja vioara de la crăpare sau îndoire. Încercați să stocați vioara într-un loc răcoros și uscat ori de câte ori puteți.
  • O parte a vioara care are nevoie și de curățare, dar este adesea neglijată este interiorul corpului său. Pentru a curăța praful, stropiți orez prin găurile de sunet și rotiți-le în jur pentru un pic. Apoi întoarceți vioara pentru a scutura boabele de orez.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar