Cum să aranjați interiorul unei serii

Dacă sunteți nou la creșterea serii, sunteți în noroc. Amenajarea și stabilirea serii este o mulțime de distracție. Crafting spațiul de lucru pentru ao face confortabil și productiv este ultimul pas înainte de a fi gata să faceți ceva în creștere. Dacă ați deja un veteran condimentat atunci când vine vorba de sere, este o idee bună să vă revizuiți aspectul atunci când faceți o curățare mică în fiecare an. În ambele cazuri, atâta timp cât plantele tale sunt înfloritoare, nu există nici o modalitate greșită de a face acest lucru. Simțiți-vă liber să obțineți creativ dacă un alt fel de aranjament vă vorbește!

Pași

Metoda 1 din 4:
Rând layout
  1. Imaginea intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 1
1. Configurați bănci care sunt mai mici de 3 ft (0.91 m) larg de-a lungul pereților. Dacă băncile dvs. sunt prea largi, nu veți putea ajunge la o parte a bancii care este cea mai îndepărtată de dvs. Liniați părțile laterale ale serii dvs. cu banchetele lungi dacă le folosiți. Dacă pur și simplu păstrați plantele pe teren, nu faceți rândul de plante mai mult de 3 picioare (0.91 m) adânc.
  • Nu trebuie să utilizați rânduri dacă nu doriți, dar este practic aspectul universal pentru o seră. Oamenii locuiesc de obicei 1 rând de bănci sau plante de-a lungul fiecăruia dintre pereții mai lungi și un al treilea rând de plante sau bănci în mijloc dacă există spațiu.
  • O "bancă" de seră este într-adevăr doar o masă. Creșterea băncilor vin în toate tipurile de dimensiuni și materiale, dar puteți doar să reporniți mesele vechi dacă preferați. Nu există o mare diferență. Stați departe de lemn, care poate putrezi în timp dacă se udă.
  • Este bine să utilizați rânduri sau bănci mai subțiri dacă aveți o seră mai mică.
  • Imaginea intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 2
    2. Lăsați cel puțin 19 inci (48 cm) între rânduri pentru a face pasarele. Pe măsură ce vă aranjați sera, rețineți că aveți nevoie de loc pentru a vă deplasa. Lăsați întotdeauna cel puțin 19 inci (48 cm) de spațiu între rânduri de mobilier și / sau plante pentru a lăsa o cale confortabilă. Dacă aveți tendința de a ridica o mulțime de echipamente sau oale în jur, lăsați cel puțin 24 de centimetri (61 cm) de spațiu între rânduri.
  • Dacă nu utilizați rânduri, vă poate lua un pic mai mult pentru a vă deplasa de la un capăt al serii la celălalt. Dacă ești bine cu asta, du-te pentru asta!
  • Imaginea intitulată aranja interiorul unei serii 3
    3. Puneți bănci mai mari în mijlocul serii dacă aveți spațiu. Dacă puneți bănci mai mari în seră, liniați-le de-a lungul centrului de seră. Nu utilizați nimic mai mare de 6 picioare (1.8 m), totuși. În acest fel, puteți ajunge la mijlocul mesei din ambele părți ale serii, în funcție de locul în care stați.
  • Dacă nu utilizați bănci și plantele dvs. sunt pe / în pământ, se aplică aceeași premisă. Nu plantați un rând de legume care sunt 7 ft (2.1 m) larg, de exemplu. Nu veți putea ajunge niciodată la mijloc.
  • Metoda 2 din 4:
    Lucrează și cresc zone
    1. Imagine intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 4
    1. Așezați banca de ghiveci pe un perete lângă sursa sau ușa sanitare. Cea mai ușoară modalitate de a pune o seră este de a desemna zone separate pentru diferite tipuri de lucrări și cultivarea plantelor. Începeți cu bancul de ghivece. Aici veți repota plantele, amestecați îngrășămintele și faceți o muncă pregătită. Plasați banca pe chiuveta sau linia de apă dacă aveți una. Dacă nu, păstrați-l în apropierea ușii în care temperatura va fi mai puțin stabilă.
    • Zonele de desemnare este cea mai ușoară modalitate de a grupa elemente și plante similare împreună. Deoarece butași, răsadlings, plante mature și specii diferite necesită diferite niveluri de căldură și lumină, vă puteți aranja zonele într-un mod în care fiecare plantă beneficiază în timp ce faceți fluxul de lucru mai ușor.
    • Bănci de ghiveci au adesea rafturi și sertare, dar puteți folosi ceva ca o bancă de ghiveci.
    • Dacă o parte din seră este umbrită și nu o puteți folosi pentru mult în afara spațiului de stocare, puteți plasa bancul de ghivece acolo.
  • Imaginea intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 5
    2. Setați o secțiune în afară pentru stocarea instrumentelor și a consumabilelor de lângă bancă. Indiferent dacă păstrați instrumentele pe un raft, într-un răcitor sau pe o masă, doriți acces ușor la ele de pe bancul dvs. de ghivece. Păstrați-vă uneltele de tăiere, mistria și mănuși într-o singură locație. Setați o secțiune secundară de stocare în afară de solurile, îngrășămintele, substanțele nutritive și insecticidele.
  • Păstrați toate consumabilele într-un singur loc dacă doriți să păstrați lucrurile simple. Cutiile dvs. de udare, solurile și îngrășămintele vor fi mai ușor de găsit dacă sunt doar într-o zonă a serii.
  • Mulți grădinari își dezvoltă propriul sistem de stocare independent, dar cel mai simplu mod de a rămâne organizat este să folosească recipiente de plastic stackable. Obțineți containere clare dacă puteți să vă puteți uita în interior și să etichetați exteriorul fiecărui recipient.
  • Imagine intitulată Aranjați interiorul unei serii Pasul 6
    3. Alegeți o bancă dedicată pentru a vă propaga plantele. Dacă luați butași sau creșteți răsaduri, veți ajunge să ajungeți la cioburi de lemn și straturi de praf de sol peste tot. Alegeți o bancă pentru a face munca dvs. de propagare pentru a evita o mizerie în jurul plantelor dvs. mature.
  • Aceasta este, de asemenea, o idee bună dacă utilizați covorașii de propagare pentru a încălzi și a crește plantele atunci când este rece.
  • Dacă aveți o seră mai mică, puteți utiliza bancul de ghivece pentru acest lucru. Poate fi frumos să ai un spațiu dedicat pentru cultivarea butași și răsaduri, totuși!
  • Imaginea intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 7
    4. Creați zone fierbinți și reci dacă aveți o sursă de căldură. Dacă utilizați un încălzitor pentru a vă menține sera caldă în timpul iernii, dar unele dintre plantele dvs. necesită o perioadă de răcire anuală, setați încălzitorul pe o parte a serii dvs. În acest fel, puteți menține o zonă fierbinte și rece. Când toamna trece în timpul iernii, rearanjați plantele în ghivece, astfel încât plantele care necesită temperaturi mai ridicate sunt mai aproape de încălzitor.
  • Nu trebuie să încălziți sera, mai ales dacă creșteți perene care necesită o perioadă de răcire sau locuiți într-un climat mai fierbinte.
  • Imaginea intitulată aranja interiorul unei etape de seră 8
    5. Desemnează o zonă de carantină într-o zonă închisă dacă adăugați deseori plante. Dacă sera dvs. are o intrare închisă, utilizați-o ca zonă de carantină pentru plantele noi. În acest fel, nu veți răspândi dăunători potențiali la celelalte plante din seră. Acest lucru va fi de asemenea util dacă oricare dintre plantele dvs. prezintă semne de boală, deoarece le puteți separa de ceilalți în timp ce diagnosticați și gestionați problema.
  • Dacă nu aveți un spațiu separat, luați în considerare construirea unui seră miniaturală în interiorul sau lângă structura principală pentru a face uzinele de carantină ușor.
  • Metoda 3 din 4:
    Aranjamente de plante
    1. Imagine intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 9
    1. Puneți deoparte 1 SQ FT (930 cm) pentru fiecare oală de 6 în (15 cm). În acest fel, fiecare plantă va avea o mulțime de acces la lumină și nu vor fi aglomerate de umbra din plantele înconjurătoare. Acest lucru va face, de asemenea, mai ușor să ajungeți în jos și să alegeți o oală fără să bateți totul.
    • Evident, dacă plantele dvs. sunt în tăvi sau pe pământ, spațiul pe care îl lăsați între fiecare plantă va depinde de ceea ce creșteți. Cartofi, orhidee și rozmarin au toate cerințele de spațiu diferite.
  • Imaginea intitulată Aranjați interiorul unei serii Pasul 10
    2. Plasați plantele cu cerințe de lumină ridicată de-a lungul celei mai însorite parte a serii. În funcție de orientarea serii dvs., o parte a serii este probabilă decât cealaltă. Configurați bănci de-a lungul peretelui sau lăsați podeaua de-a lungul peretelui deschis pentru a vă găzdui plantele foame de soare. Dacă ambele părți sunt la fel de însorite, alegeți doar un zid dedicat pentru aceste plante.
  • Nu trebuie să utilizați bănci dacă nu doriți, dar sunt o idee bună dacă doriți să maximizați spațiul de când puteți stoca echipamentul dedesubt. Este în totalitate bine să vă lăsați plantele pe / în pământ, totuși.
  • Imaginea intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 11
    3. Stabiliți soiuri mai sensibile și mai sensibile de-a lungul celui mai întunecat zid. Dacă creșteți ceva care necesită câteva ore de lumină indirectă, puneți acele plante împreună de-a lungul porțiunii mai întunecate a serii. Aceasta este, de asemenea, o locație ideală pentru plante mai grele, cum ar fi dantelă sau bujie a reginei Anne, care nu vor fi prea multe probleme dacă nu primesc cantitatea perfectă de apă sau lumină.
  • De asemenea, puteți seta aceste plante în zona rece dacă utilizați o sursă de căldură în seră. Multe plante și plante rezistente la secetă se vor menține bine într-o zonă rece.
  • Imagine intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 12
    4. Puneți răsaduri în zona caldă pe o bancă superioară sau pe raft. Creșterea căldurii, iar tăvile de semințe au adesea un pic de spațiu. Rândurile de rafturi la nivel înalt sunt perfecte pentru tăvile de semințe, dacă creșteți o mulțime de plante din semințe, deoarece acestea tind să solicite o mulțime de lumina soarelui și căldură. Setați tăvile de semințe împreună pe o bancă mare sau un set de rafturi pentru a le menține sănătoși și în afara drumului în timp ce vă așteptați să răsăriți să se maturizeze.
  • Nu vă puneți răsadurile atât de mari încât veți uita de ele. Este, de asemenea, o idee bună să păstrați rafturile în jurul valorii de nivelul ochilor, deoarece puteți inspecta vizual răsadurile în timp ce vă udați sau scufundați.
  • Imaginea intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 13
    5. Plasați plante mai înalte pe paturile de podea sau la bănci mai scurte. Dacă creșteți plante care cresc în special înalte, cum ar fi roșii sau vinete, le-au mai aproape de podea, astfel încât acestea să aibă o mulțime de spațiu deasupra lor. Nu atârnați niciun plante din acea parte a serii și nu puneți nici o rafturi în spatele plantelor, astfel încât acestea să aibă o mulțime de spațiu pentru a înflori.
  • Puteți folosi o trellis pentru a susține viță de vie și a le da ceva pentru a rămâne pe dacă doriți.
  • Imagine intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 14
    6. Rezervați un spațiu deschis pentru plantele în aer liber de iarnă. Dacă aduceți plante de la pridvorul dvs. în seră pentru iarnă, lăsați un spațiu dedicat pentru ei pe o bancă sau o porțiune a podelei dvs. Acest lucru vă va împiedica, de asemenea, să vă împachetați seara și să vă oferiți o zonă pentru a pune temporar lucrurile dacă faceți rearanjarea în viitor.
  • Metoda 4 din 4:
    Trucuri de economisire a spațiului
    1. Imaginea intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 15
    1. Profitați de spațiul vertical prin plasarea rafturilor în spatele băncilor. Stivuirea rafturilor freestanding în spatele băncilor neocupate pot reduce cât de mult soarează fiecare plantă, dar puteți seta întotdeauna plante care au nevoie doar de lumină indirectă în fața rafturilor. Aceasta este o opțiune excelentă dacă aveți tendința de a pierde evidența căreia îi aparține îngrășămintele cu care planta, deoarece puteți desemna fiecare raft ca un șir de plante.
    • Puteți achiziționa bănci cu rafturi încorporate dacă doriți să păstrați lucrurile simple!
  • Imaginea intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 16
    2. Mutați compostul dvs. în afara pentru a elibera spațiu. Dacă utilizați compost pentru a vă fertiliza plantele sau pentru a oferi terenul de bază, păstrați-l afară. Aceasta este una dintre cele mai ușoare căi de a elibera camera, deoarece compostul se dezvoltă foarte bine în afara. Căptușind marginile serii dvs. cu compostul vor ajuta, de asemenea, izolați sera dacă observați un proiect în timpul iernii.
  • Același lucru este valabil și pentru pietriș. Dacă utilizați pietriș pentru a acoperi solul sau izolarea plantelor, depozitați-l afară. Nu va fi rău acolo și este puțin probabil că o folosiți de multe ori.
  • Imagine intitulată Aranjați interiorul unei etape de seră 17
    3. Utilizați bănci cu roți pe ele pentru a rearanja mai ușor. În loc să utilizați mese regulate sau bănci staționare în seră, obțineți bănci cu roți pe ele. Chiar dacă sera dvs. nu are o podea pavată, va fi mai ușor să vă mișcați bancurile în jur dacă au roți pe ele.
  • Puteți instala întotdeauna roțile castelor pe băncile pe care le aveți deja. Doar achiziționați seturi de roți de roți la magazinul local de aprovizionare și lipiți-le în picioarele fiecărei banci.
  • sfaturi

    Atâta timp cât plantele tale sunt înfloritoare, poți să-ți aranjezi cu adevărat serii, oricum doriți. Dacă există un anumit aspect care vă vorbește pentru motivele Feng Shui, mergeți la el!

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Bănci
    • Containere de depozitare
    • Instrumente de grădinărit
    • Scaun
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar