Cum se conectează bateriile într-o serie

Bateriile de conectare împreună este o modalitate ușoară de a crește puterea la motorul sau dispozitivul electric. Puteți să vă alimentați cererea fără greutatea și dimensiunea unei baterii mai mari cu volți mai mari sau amperi. Dacă aveți nevoie să măriți cantitatea totală de volți, conectați bateriile împreună într-o serie. Pentru a crește capacitatea totală sau amperi, utilizați o conexiune paralelă.

Pași

Metoda 1 din 2:
Crearea unei bănci de baterii
  1. Imagine intitulată Conectați bateriile într-o serie de serii 1
1. Alegeți o conexiune seriei pentru a adăuga tensiune și pentru a face o bancă de baterii. O conexiune serie combină tensiunea celor 2 baterii conectate pentru a crea o bancă de baterii pe care le puteți desena de la. O bancă de baterii păstrează încă acelasi rating de amperaj sau ore de amplificare, deci dacă 2 baterii au câte 6 volți și 10 amperi fiecare și sunt îmbinate într-o serie, vor produce apoi 12 volți, dar vor avea încă aceeași capacitate de 10 amp.
  • Asigurați-vă că bateriile pe care intenționați să le conectați au aceeași tensiune și amperi sau ați putea scurta durata de viață a bateriei și aveți dificultăți de încărcare a acestora.
  • Imagine intitulată Conectați bateriile într-o serie de serii 2
    2. Atașați un cablu de jumper la terminalul negativ al unei baterii. Luați un cablu de jumper și conectați una dintre cleme la terminalul negativ al uneia dintre bateriile. Terminalele sunt contactele metalice care sunt utilizate pentru a conecta o baterie și pentru a permite electricității stocate să curgă din baterie. Terminalele negative au un simbol negativ (-) și sunt de obicei acoperite de o acoperire din plastic negru.
  • Este posibil să aveți nevoie să ridicați sau să scoateți acoperirea din plastic negru pentru a atașa cablul la terminal.
  • Imagine intitulată Conectarea bateriilor într-o serie de serie 3
    3. Fixați cablul la terminalul pozitiv al celeilalte baterii. Luați clema la celălalt capăt al cablului conectat la terminalul negativ al primei baterii și conectați-l la borna pozitivă a celei de-a doua baterii. Terminalul pozitiv va avea semnul plus (+) lângă acesta și este de obicei acoperit cu o acoperire din plastic roșu.
  • Nu răzuiți clemele împotriva terminalului sau ar putea crea scânteile să fie un pericol de incendiu.
  • Ar trebui să aveți clemele unui cablu de jumper conectat la terminalul negativ al unei baterii și la terminalul pozitiv al altui.
  • Imagine intitulată Conectați bateriile într-o serie de serii 4
    4. Utilizați cabluri Jumper pentru a conecta seria de baterii la aplicația dvs. Utilizați un alt set de cabluri de jumper pentru a fixa pe borna deschisă pozitivă a bateriei și terminalul pozitiv al aplicației dvs. Apoi fixați cablul pe terminalul negativ deschis al bateriei și terminalul negativ de la aplicație.
  • Aceasta va conecta aplicația dvs. la seria, astfel încât bateriile să o poată porni.
  • Asigurați-vă că utilizați o altă pereche de cabluri Jumper pentru a conecta seria la aplicația dvs!
  • Avertizare: Nu treceți niciodată sau conectați terminalele deschise pozitive și deschise pe bateriile unul de celălalt sau ar putea circuitul scurt sau pot exploda potențial!

  • Imagine intitulată Conectarea bateriilor într-o serie de serii 5
    5. Faceți o serie de mai mult de două baterii prin conectarea terminalelor. Luați cabluri de jumper și cleme în jurul terminalului pozitiv al unei baterii și negativul bateriei de lângă acesta. Repetați procesul de conectare până când toate bateriile pe care doriți să le conectați într-o serie sunt conectate prin cabluri Jumper.
  • Nu există nici o limită a numărului de baterii pe care le puteți conecta într-o serie, dar aveți grijă să nu vă pierdeți într-o bucată de cabluri.
  • Utilizați bateriile care au aceleași volți și amperi, nu se amestecă și se potrivesc cu dimensiunile bateriilor și ieșirile de alimentare sau ar putea circuita scurt unele dintre bateriile.
  • Imagine intitulată Conectarea bateriilor într-o serie de serie 6
    6. Conectați o serie de mai mult de 2 baterii la aplicația dvs. Utilizați cabluri de jumper pentru a conecta terminalul negativ deschis al primei baterii din serie la terminalul negativ al aplicației dvs. Apoi conectați cablurile de jumper la terminalul pozitiv deschis al ultimei baterie din serie la terminalul pozitiv al aplicației dvs.
  • Acest lucru va crește cantitatea totală de volți pe care o va primi cererea dvs.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind o conexiune paralelă
    1. Imagine intitulată Conectați bateriile într-o serie de serie 7
    1. Utilizați o conexiune paralelă pentru a crește ratingul de putere. O conexiune paralelă este similară cu o conexiune seriei în sensul că acesta conectează împreună două baterii. Dar o conexiune paralelă mărește evaluarea amperajilor, păstrând în același timp tensiunea produsă de bateriile la fel.
    • De exemplu, dacă 2 baterii sunt de 6 volți și câte 10 amperi fiecare, o conexiune paralelă va crește amperi la 20, dar păstrează volti la 6.
    • Este important să vă asigurați că bateriile pe care intenționați să le conectați au aceleași volți și amperi sau ar putea scurta durata de viață a bateriei și poate că nu le puteți reîncărca.
  • Imagine intitulată Conectarea bateriilor într-o serie de o serie 8
    2. Conectați un cablu de jumper la bornele pozitive ale fiecărei baterii. Utilizați un cablu unic de jumper greu și fixați-l la terminalul de baterie pozitiv al unei baterii și terminalul de baterie pozitiv al celeilalte baterii, asigurându-vă că sunt atașate în siguranță. Terminalele pozitive au un semn plus (+) lângă acesta și sunt acoperite cu o acoperire din plastic roșu.
  • Atașați fermele ferm, dar nu resturi sau bateți-le împotriva terminalului sau ar putea provoca scântei.
  • Deoarece amperi vor crește, trebuie să utilizați un cablu de jumper mai greu pentru a menține cablurile de la arderea de la electricitate.
  • Imagine intitulată Conectarea bateriilor într-o serie de serie 9
    3. Atașați un cablu de jumper separat la bornele negative ale fiecărei baterii. Utilizați un cablu separat de jumper cu un singur nivel pentru a conecta ambele baterii prin atașarea cablului la bornele negative. Terminalul negativ va fi marcat cu un simbol negativ (-) și va fi acoperit de o acoperire din plastic negru.
  • Nu utilizați cablul negativ al unei perechi de cabluri de jumper. Mai degrabă, utilizați un cablu de jumper separat pentru a conecta terminalele negative.
  • Aranjamentul trebuie să fie: pozitiv la pozitiv, negativ la negativ.
  • Imagine intitulată Conectați bateriile într-o serie de serii 10
    4. Conectați banca bateriei la aplicația dvs. Setați bateria direct lângă elementul pe care doriți să-l alimentați. Utilizați o pereche separată de cabluri de jumper și prindeți cablul pozitiv în jurul terminalului pozitiv de pe baterie și terminalul pozitiv al aplicației dvs. Apoi fixați cablul negativ la terminalul negativ de pe baterie și terminalul negativ al aplicației dvs.

    Avertizare: Aveți grijă să nu traversați cablurile și să conectați terminalul pozitiv al bateriei la terminalul negativ al aplicației dvs. sau invers. Ar putea circuita bateria sau ar putea exploda.

  • Imagine intitulată Conectarea bateriilor într-o serie de serie 11
    5. Faceți o serie prin conectarea mai multor conexiuni paralele. Dacă aveți două seturi de baterii conectate în paralel, vă puteți conecta pentru a forma o serie. Utilizați un cablu jumper pentru a conecta un terminal pozitiv pe o bancă paralelă la un terminal negativ pe o altă bancă paralelă. Nu există o limită a numărului de conexiuni paralele pe care le puteți conecta într-o serie.
  • Imagine intitulată Conectați bateriile într-o serie de serii 12
    6. Conectați seria de conexiuni paralele la aplicația dvs. Utilizați o pereche separată de cabluri de jumper și clemă în jurul terminalului pozitiv din seria paralelă la un capăt și terminalul pozitiv al aplicației dvs. Apoi, fixați celălalt cablu la terminalul negativ de pe bateria cea mai îndepărtată de cea pozitivă pe care ați conectat-o ​​și de terminalul negativ al aplicației dvs.
  • Asigurați-vă că sunt atașați în siguranță la terminale.
  • sfaturi

    Avertizări

    Energia electrică conținută în baterii poate fi periculoasă și mortală. Aveți grijă la operarea bateriilor și nu traversați niciodată terminalele pozitive și negative.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar