Cum să ai grijă de o plantă de păianjen

Plante de spider (clorophytum comosum) pot fi numite și plante de avion. Plantele de spider formează arcuri de frunze asemănătoare ierburilor și obține numele lor comun de la plantele pentru copii care se formează pe tulpinile lor încurcate. Ele sunt una dintre cele mai adaptabile și mai ușor de crest hainele, astfel încât sunt perfecte pentru oamenii care nu au neapărat un deget verde verde!

Pași

Partea 1 din 3:
Oferind cea mai bună locație
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de păianjen Pasul 1
1. Alegeți un sol bine drenaj sau mediu de ghivece. Dacă planta dvs. de păianjen este în aer liber, puneți-o într-o zonă cu sol bine drenaj, cum ar fi solul care conține nisip. Dacă planta dvs. de păianjen este în interior într-o oală, selectați un mediu de ghivece ca vermiculit sau Coco Coir. Nu vă îngrijorați prea mult peste sol, deoarece plantele de spider sunt foarte adaptate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de păianjen Pasul 2
    2. Asigurați umbra moderată până la adâncime sau lumină indirectă. Plantele de spider nu au nevoie de o tona de lumină naturală, așa că fac bine în băi și dormitoare. De asemenea, ei prosperă în ferestre, deși ar trebui să fie așezate la aproximativ 12 cm (30 cm) departe de ferestrele orientate spre sud în timpul lunilor de primăvară și de vară. Plantele în aer liber ar trebui să aibă o umbră moderată până la adânc în timpul zilei, deoarece prea multă lumină directă a soarelui poate scoate o plantă de păianjen.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de păianjen Pasul 3
    3. Mențineți temperatura și umiditatea moderată și consistentă. Dacă locuiți într-o zonă în care temperatura fluctuează sălbatic sau ajunge la extreme, plantele dvs. de păianjen vor face mai bine în interior. Ele preferă o temperatură între 50 ° F (10 ° C) până la 80 ° F (27 ° C) și nu poate prospera în zonele exterioare cu temperaturi de îngheț sau de creștere. Plantele de spider se dezvoltă în climatul umed, așa că puneți un umidificator în aceeași cameră ca și planta dvs. de păianjen.
  • Partea 2 din 3:
    Administrarea îngrijirii de bază
    1. Apă planta de păianjen cu apă distilată sau purificată. Plantele de păianjen în special sunt sensibile la fluorura în apă de la robinet. Apa de la robinet frunze, de asemenea, în spatele altor minerale care se acumulează și pot distruge planta, deci este important să utilizați apă distilată sau purificată. Apa trebuie păstrată la temperatura camerei, deoarece apa rece sau caldă poate șoca plantele și le slăbește.
  • 2. Păstrați solul umed, dar nu soggy. Ușor loviți degetul în sol pentru a vedea dacă este uscat. Dacă partea de sus 1 inch (2.5 cm) sau așa de sol este uscat, este timpul să apăsați planta dvs. de păianjen. Udarea moderată sau o dată pe săptămână în primul an ar trebui să fie suficientă pentru a menține solul umed în mod constant, dar nu prea umed. După primul an, puteți apărea sporadicul plantei. Goliți apa excesivă din tăvile de drenaj imediat dacă planta dvs. de păianjen este în ghivecă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de păianjen Pasul 6
    3. Fertilizați plantele de spider de la 1 la 2 ori pe lună în primăvară și vară. În timpul sezonului de creștere, utilizați un îngrășământ general lichid pentru a vă alimenta plantele de păianjen. Îngrășămintele lichide vor oferi rezultate mai bune decât îngrășămintele granulare. Urmați instrucțiunile de pe îngrășământ pentru a ști cât de mult de soluția se aplică solului la baza instalației. Evitați fertilizarea plantelor de păianjen în timpul iernii, dacă acestea își depășesc vasele.
  • 4. Transplați planta de păianjen când depășește recipientul. Dacă rădăcinile plantei dvs. de păianjen încep să crească prin găurile de drenaj, va trebui să o repoți într-un recipient mai mare în primăvară. Asigurați-vă că oferiți mediu proaspăt și alegeți un recipient cu găuri de drenaj pentru a menține planta să devină apă de apă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de păianjen Pasul 8
    5. Propagă plantele mari. Împărțiți plantele de spider care sunt prea mari trăgând sau tăind mingea de rădăcină în mai multe secțiuni, fiecare cu unele frunze și repoting secțiunile cu mediul proaspăt de ghivece. Alternativ, puteți scoate plantele și rădăcini-le într-o ceașcă de apă.
  • Când se propagă plantele pentru copii, acesta poate ajuta la plasarea unei bumbac sau a unui șurub de șervețel în ceașcă de apă pentru a menține rădăcinile să fie scufundate.
  • Partea 3 din 3:
    Care se ocupă de problemele comune
    1. Îndepărtați sfaturi de frunze moarte sau frunze cu foarfece. Dacă observați frunze maro sau moarte sau sfaturi de frunze, ar trebui să le eliminați. Snipați vârful sau frunzele folosind foarfece, astfel încât energia plantei să poată fi îndreptată spre creșterea frunzelor sănătoase. Asigurați-vă că utilizați apă distilată sau purificată pe plantele de păianjen, deoarece sfaturile de frunze brun ar putea indica acumularea minerală în solul sau mediul de ghivece.
  • 2. Tratează acarienii de păianjen cu insecticide naturale. Semnele de acarieni de păianjen includ frunze plictisitoare, cenușii și substanțe Webby pe partea inferioară a frunzelor. Spray un insecticid natural, cum ar fi uleiul neem, pe planta pentru a scăpa de acarieni de păianjen. Puteți găsi ulei de neem la magazinul local de grădină.
  • 3. Heal frunze înflorite prin reducerea expunerii la soare. Frunzele și tulpinile care sunt decolorate sau albite indică prea mult soare. Dacă planta dvs. de păianjen este în aer liber, transplantați-o într-o locație de santie sau plasați o plantă înaltă lângă ea pentru a oferi umbra. Dacă planta dvs. de păianjen este în interior, mutați-l departe de ferestre, astfel încât să primească indirect, mai degrabă decât lumina directă, lumina soarelui.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Plantele de spider sunt excelente pentru curățarea aerului de particule de poluanți de aer mic.S-au cultivat chiar în capsule spațiale pentru curățarea aerului.

    Avertizări

    Plantele de păianjen sunt otrăvitoare pentru pisici, deși alte animale nu par a fi afectate. Ar fi înțelept, totuși, pentru a preveni toate animalele de companie, inclusiv păsările, de la consumul lor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar