Cum să găsiți codul swift pentru o bancă

Swift, sau societate pentru telecomunicații financiare interbancare la nivel mondial, codurile vă permit să transferați plățile pe plan internațional prin rețeaua SWIFT. Indiferent dacă intenționați să trimiteți bani sau să îl primiți, să efectuați plăți în străinătate, va trebui să găsiți codul SWIFT al băncii. Există mai multe modalități de a face acest lucru, inclusiv contactarea directă a băncii sau căutarea online. Următoarele strategii simple vă vor duce la codul SWIFT pe care îl căutați.

Pași

Partea 1 din 2:
Recunoașterea și utilizarea unui cod SWIFT
  1. Imagine intitulată Găsiți codul SWIFT pentru o bancă Pasul 1
1. Căutați o secvență de 8 sau 11 caractere. Un cod SWIFT este de 8-11 numere și scrisori care ajută la efectuarea de bani de peste mări în străinătate un proces mai sigur. Codul SWIFT poate fi găsit pe site-ul unei bănci, pe declarația dvs. bancară sau printr-o căutare online. Asigurați-vă că copiați caracterele corecte atunci când înregistrați un cod SWIFT și verificați dacă are 8 sau 11 caractere.
  • Primele 4 caractere reprezintă banca la care banii sunt transferați. Următoarele 2 reprezintă țara în care se află banca, iar cele două personaje după ce înseamnă orașul. Ultimele 3 caractere reprezintă o ramură sau o funcție specifică, dar nu sunt întotdeauna incluse.
  • Imagine intitulată Găsiți codul SWIFT pentru o bancă Pasul 2
    2. Utilizați un cod SWIFT pentru a trimite bani pe plan internațional. Dacă trimiteți bani în străinătate, va trebui să aflați codul SWIFT al băncii care va primi plata. Fie întrebați persoana sau afacerea pe care o trimiteți bani la ceea ce este codul SWIFT al băncii sau să vedeți dacă îl puteți căuta online.
  • Imagine intitulată Găsiți codul SWIFT pentru o bancă Pasul 3
    3. Utilizați un cod SWIFT pentru a primi bani pe plan internațional. Dacă veți primi bani din străinătate, asigurați-vă că vă oferiți codul rapid al băncii persoanei sau afacerii care vă va plăti. Pentru ca ei să vă trimită bani, banca va avea nevoie de codul SWIFT al băncii.
  • Partea 2 din 2:
    Găsirea unui cod SWIFT al unei bănci
    1. Imagine intitulată Găsiți codul SWIFT pentru o bancă Pasul 4
    1. Sunați la bancă și întrebați un angajat pentru codul SWIFT. Una dintre cele mai ușoare modalități de a da seama de codul SWIFT al băncii dvs. este pur și simplu să sunați și să întrebați. Banii și angajații băncii vă vor putea spune ce este codul SWIFT, precum și pașii de care aveți nevoie pentru a face transferul de bani.
    • Dacă aveți nevoie să aflați codul SWIFT al unei bănci care nu este în țară și ar necesita un apel internațional, ar putea fi cel mai bine să vă uitați mai întâi online.
  • Imagine intitulată Găsiți codul SWIFT pentru o bancă Pasul 5
    2. Mergeți la site-ul băncii și vedeți dacă au codul SWIFT listat. Indiferent dacă sunteți în căutarea codului SWIFT al băncii sau un cod SWIFT al Băncii Diferite, mergeți la site-ul lor și vedeți dacă au codul listat.
  • Verificați întrebările frecvente ale site-ului Băncii, plățile internaționale sau alte linkuri conexe.
  • Dacă site-ul Băncii are o caracteristică de căutare, tastați "Codul SWIFT" în caseta de căutare.
  • Imagine intitulată Găsiți codul SWIFT pentru o bancă Pasul 6
    3. Cereți persoanei sau afacerii pe care intenționați să le plătiți pentru codul SWIFT al băncii. Dacă nu este codul swift al băncii pe care îl căutați, contactați afacerea sau persoana pe care o veți trimite bani și le cereți să vă dea codul SWIFT al băncii.
  • Dacă persoana sau afacerea nu este sigură care este codul SWIFT al băncii, cereți-le pentru numele băncii lor și puteți să-l căutați online.
  • Imagine intitulată Găsiți codul SWIFT pentru o bancă Pasul 7
    4. Verificați declarația dvs. bancară pentru a găsi codul SWIFT al băncii. Băncile își vor pune adesea codul SWIFT pe declarațiile bancare. Verificați una dintre afirmațiile dvs. recente pentru a vedea dacă este listat codul SWIFT. Dacă nu primiți declarații de hârtie, conectați-vă la contul dvs. bancar online și vizualizați declarația dvs. acolo.
  • Imagine intitulată Găsiți codul SWIFT pentru o bancă Pasul 8
    5. Căutați online utilizând un site de cod SWIFT. O altă modalitate ușoară de a găsi codul SWIFT pentru o bancă este să căutați online. Mai multe site-uri web, cum ar fi codurile.COM sau Bankcode.org, vă ajută să găsiți codul SWIFT al unei bănci, alegând țara dvs. și apoi numele băncii dvs.
  • sfaturi

    Există de obicei o taxă atunci când transferați bani printr-o plată rapidă, deci verificați cu banca pentru a vedea cât de mult va costa taxa.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar