Cum să aranjați ghivecele de flori

Indiferent dacă aveți spațiu pentru o grădină în aer liber sau nu, un aranjament de flori în ghivece poate fi o modalitate excelentă de a accentua o casă sau o curte. Variind în dimensiune, culoare și tip plante, aceste aranjamente pot fi fabricate pentru a lucra în orice zonă și pot fi schimbate pentru a se potrivi cu sezonul. Ele sunt, de asemenea, o modalitate simplă de a aduce o anumită culoare sau simetrie într-un spațiu în care plantarea este dificilă sau imposibilă.

Pași

Partea 1 din 3:
Planificați-vă vasele
  1. Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 1
1. Decideți unde doriți să vă puneți vasele. Primul pas în crearea unui aranjament de succes este știind unde merge. Odată ce ați ales un loc, veți avea o idee mai bună despre ce fel de plante aveți nevoie. De exemplu, dacă este o zonă spațioasă, puteți pune ghivece mari cu plante înalte, cum ar fi urechea de elefant sau agave. Dacă doriți să lucrați cu plante agățate pentru a linia o pridvor, încercați o viță de vie dulci sau o floare de dorit.
  • De asemenea, doriți să vă gândiți dacă zona pe care o plasați vasele dvs. obține o mulțime de soare sau foarte puțin, deoarece va trebui să plasați diferite tipuri de plante în aceste zone.
  • Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 2
    2. Alegeți culorile. Culorile din zona pe care doriți să le plasați vasele sunt probabil să afecteze culoarea plantelor pe care le-ați pus în aranjamentul dvs. De exemplu, dacă aveți o ușă roșie, poate o oală cu purpuri și albii adânci ar fi complementară pentru această zonă. Va ieși în largul roșu al ușii și va aduce într-adevăr ochiul oricărui vizitator în acel spațiu. Sau, dacă plasați un aranjament pe punte, care este maro adânc, orice culoare strălucitoare, cum ar fi galben sau portocale, va apărea lovind lemnul.
  • De asemenea, puteți juca cu culorile vaselor dvs. Încercați să amestecați nuanțele mai ușoare și mai întunecate ale unor vase de teracotă sau amestecând oale albe și negre pentru un aspect chic și sofisticat.
  • Sfat de experți
    Lana Starr, AIFD

    Lana Starr, AIFD

    Designer floral certificat, Dream Flowerlana Starr este un designer floral certificat și proprietarul de flori de vis, un studio de design floral, cu sediul în zona San Francisco Bay. Flori de vis este specializată în evenimente, nunți, sărbători și evenimente corporative. Lana are peste 14 ani de experiență în industria florală, iar munca sa a fost prezentată în cărți și reviste florale, cum ar fi arta floralor internaționale, flori de fuziune, revizuirea florariei și Nacre. Lana este membru al Institutului American de Designeri Florali (AIFD) din 2016 și este un designer floral certificat California (CCF) din 2012.
    Lana Starr, AIFD
    Lana Starr, AIFD
    Designer floral certificat, flori de vis

    Expert truc: Pentru a decora o oală de flori, utilizați materiale naturale și uscate pentru a crea un model în exterior. De exemplu, ați putea folosi sfoară, mesteacan elementar, conuri de plută și pin. Amintiți-vă doar să o păstrați destul de simplă, așa că nu vă depășește planta!

  • Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 3
    3. Planificați forma. Odată ce știți unde veți plasa plantele, puteți găsi forma aranjamentului. Acest lucru ar trebui să fie acolo unde decideți dimensiunea plantelor și cum se vor potrivi împreună într-o oală.
  • Există trei tipuri de plante de bază - înălțime / în poziție verticală, largă / bushy și trailing. Plantele înalte sau în poziție verticală vor crește în mod continuu în sus, în timp ce plantele largi / buchete vor crește în exterior. Plantele trasee, pe de altă parte, se vor vărsa peste părțile laterale ale vasului în fiecare direcție.
  • Gândiți-vă cât de des veți putea să vă pruneți sau să tăiați plantele înainte de a vă decide care dintre ei doriți să aveți în ghivecele voastre.
  • Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 4
    4. Uită-te la condițiile de creștere ale fiecărei plante. Similar cu alegerea dimensiunii și a modelului de creștere a unei plante, este important să știți care plante cresc bine unde. De exemplu, o zonă care primește o mulțime de soare va avea nevoie de plante care pot supraviețui lumina directă. Nu vrei o oală amestecată cu plante care au nevoie de lumină directă, împreună cu plantele care au nevoie de umbră, acest lucru va face să păstreze plantele în viață și sănătos foarte dificil. În schimb, trebuie să se potrivească condițiilor de creștere înainte de a le plasa.
  • Luați în considerare cât de multă lumină sau umbrirea unei plante, precum și cantitatea de apă și starea solului.
  • Unele plante bune pentru a crește în zone parțial umbrite sunt rododendroni, hortensii sau Laurel Bay. Dacă intenționați să plasați vasele într-un spațiu cu lumina directă a soarelui, încercați Roșie Rose, Regina de argint și Lavanda.
  • Căutați plante etichetate ca "anuale" sau "plante de lenjerie", deoarece acestea sunt plantele care vor supraviețui unui sezon întreg mai degrabă decât doar câteva săptămâni.
  • Partea 2 din 3:
    Configurarea aranjamentelor
    1. Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 5
    1. Utilizați un tip de plantă. Dacă doriți o culoare solidă de culoare, încercați să umpleți un vas cu un singur tip și o culoare a unei plante. Aceasta adaugă un loc luminos în orice zonă, păstrând în același timp o privire curată și uniformă. De asemenea, puteți încerca să umpleți o oală cu o singură plantă, ca o ferigă, ceea ce face o declarație fără a fi peste-top.
    • Folosirea unui singur tip de plante este mare în zonele în care doriți să păstrați simetria, ca pe părțile laterale ale unei uși din față sau de-a lungul unui gard sau a unui pasaj.
  • Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 6
    2. Încercați o variație a aceleiași plante. Dacă doriți o anumită diversitate în oală în timp ce mențineți aceeași formă și textura, punerea în diferite culori ale aceleiași plante poate ajuta la adăugarea de varietăți. Unele flori precum Petunias, Impatiens sau Zinnias vor veni chiar în multipacks, ceea ce face ca culorile de amestecare să fie ușor.
  • Dacă doriți să vă amestecați propriul aranjament, încercați să alegeți culori complementare cum ar fi roșii și purpuri, blues și galben. De asemenea, puteți alege culori similare, cum ar fi roz și roșu pentru un aspect curat.
  • Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 7
    3. Amestecați un pic de tot. Cele mai frapante aranjamente au o varietate de fiecare tip de plantă. De exemplu, o plantă înaltă ca o dracaena, o fabrică plină ca o begonia și o plantă de culoare ca o glorie de dimineață. Cea mai obișnuită modalitate de a pune împreună acest aranjament este de a plasa planta înaltă în mijloc și să o înconjoare atât cu plante de tracțiune, cât și de cele mai tipoase, care sunt similare în înălțime și lățime.
  • Aceste aranjamente conțin, de obicei, o fabrică focală, care ar putea include plante cu frunzișuri izbitoare, ca un colelu sau plante care se află ca Ivy Geranium. Cu toate acestea, cele mai multe plante focale ar trebui să fie cea mai mare componentă dintr-o oală și să stea mai mari decât celelalte plante. Odată ce ați ales planta dvs. focală, puteți construi restul aranjamentului în jurul acestuia.
  • Când amestecați diferite tipuri de plante pentru un vas, asigurați-vă că păstrați toate plantele cu adăpost similar de udare / lumina soarelui împreună.
  • Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 8
    4. Jucați cu texturi. Nu amestecați doar culorile, dar încercați să utilizați și o varietate de frunze. Fiecare plantă are frunze diferite, cu un sortiment de texturi. Punerea în plante cu frunze netede, frunze brute sau chiar aspectul artificial apropiat și textura unei plante de cauciuc adaugă o mulțime de variații interesante la un aranjament.
  • De asemenea, puteți amesteca dimensiunile frunzelor și culorilor.
  • Partea 3 din 3:
    Văzând plantele
    1. Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 9
    1. Asigurați-vă că oala dvs. are găuri pentru drenaj. Pentru a preveni supraîncărcarea plantelor, asigurați-vă că obțineți o oală cu găuri sau un fund detașabil care va permite filtrarea apei. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți plantele hidratate, precum și să împiedicați putregaiul rădăcinii.
    • De asemenea, puteți încerca să plasați un strat de pietriș de-a lungul fundului sau peanuturile de împachetare sparte sau de etanșare pentru a promova drenajul.
  • Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 10
    2. Plantați mai întâi planta focală sau cea mai mare plantă. Deoarece această plantă este probabil să preia cel mai mult spațiu, este mai bine să puneți mai întâi acest lucru în oală. Puteți fie să vă puneți planta focală în mijlocul vasului și să plasați celelalte plante în jurul acestuia. Sau puteți plasa această plantă în spate cu alte plante mai mari și puneți cele mai mici în față.
  • Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 11
    3. Completați restul vasului cu celelalte plante. Odată ce ați plantat planta focală, puteți completa vasul cu celelalte plante. Cum doriți să le așezați depinde de dvs., totuși, este mai bine să păstrați cele de dimensiuni similare plasate împreună. De asemenea, ar trebui să păstrați plantele trailing mai aproape de marginea vasului, deoarece vor crește peste tot, dacă sunt în mijloc.
  • Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 12
    4. Completați restul recipientului cu amestec de ghivece. Puteți face acest lucru prin turnarea solului în jurul plantelor și aranjând-o folosind o mistrie de grădină. Când ați terminat, suprafața solului trebuie să fie de 1 "la 2" sub buza potului. Aveți grijă să nu împachetați solul prea strâns, totuși, deoarece va face dificilă creșterea rădăcinilor plantei.
  • Imagine intitulată Aranjați ghivecele de flori Pasul 13
    5. Apă plantele cu atenție. După ce ați plantat totul, asigurați-vă că ați apăsat plantele. Ar trebui să încercați să apăsați mai degrabă la bază decât pe frunze. Odată ce vedeți apa ieșiți în partea de jos, ar trebui să opriți udarea. De asemenea, dacă solul se scufundă, pur și simplu adăugați mai mult sol și apă din nou plantele.
  • sfaturi

    Utilizați un îngrășământ slab (1 linguriță pe galon de apă) de fiecare dată când vă apariți plantele. Alternativ, puteți utiliza o doză mai puternică (o lingură pe galon de apă) la fiecare a șaptea la a zecea udare.
  • Adăugați un strat de mulci peste partea de sus a solului în ghivece. Sphagnum Moss, mușchi de turbă sau pietre mici vor ajuta la menținerea apei de la evaporare din sol.
  • Încercați să vă plantați vasele în zona pe care le doriți, deoarece le mișcați odată ce sunt plantate poate fi dificil.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că fiecare oală are o gaură în partea de jos pentru a permite scurgerea excesului de apă. Dacă nu există nicio gaură, apoi găurați o gaură în partea de jos a vasului înainte de a vă plasa plantele înăuntru.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Vase
    • 2 flori
    • 1 plantă focală
    • Pietriş
    • Mixul de ghivece
    • Apă
    • Mulci (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar