Cum se creează umiditate pentru plantele interioare

Mulți plante de planificare iubesc umezeala, dar este greu pentru ei să ajungă suficient în condițiile relativ uscate din cele mai multe case. Winters și veri pot fi deosebit de dur pe plantele interioare, în special dacă aveți încălzire sau aer condiționat. Din fericire, există câteva modalități ușoare de a vă menține plantele hidratate și fericite. Unul dintre cele mai simple este să vă înfurie plantele în mod regulat cu apă. De asemenea, le puteți păstra umidă cu o tavă de pebble sau cu un recipient de sticlă de capcană de umiditate. O altă opțiune este să vă păstrați plantele într-o parte umedă a casei, cum ar fi în baie, bucătărie sau o cameră cu un umidificator.

Pași

Metoda 1 din 4:
Scufundarea plantelor
  1. Imagine intitulată Creează umiditate pentru plantele de interior Pasul 1
1. Umpleți un domniștor sau o sticlă de pulverizare cu apă călduță. Se toarnă o apă într-o sticlă de pulverizare curată sau o plantă domtime. Apa ar trebui să fie TEPID sau doar puțin caldă. Dacă apa este rece, lăsați domnul să stea într-o zonă caldă (cum ar fi în apropierea unui ventilator de încălzire sau într-o fereastră însorită), astfel că are șansa să se încălzească puțin înainte de ao folosi.
  • În general, este bine să utilizați apă de la robinet pentru plantele dvs. Cu toate acestea, dacă aveți un balsam de apă, este mai bine să utilizați apă filtrată sau să colectați apă de ploaie, astfel încât sărurile să nu deterioreze plantele.
  • Imagine intitulată Crearea de umiditate pentru plantele interioare Pasul 2
    2. Deplasați plantele într-o chiuvetă înainte de a le elimina pentru a preveni o mizerie. Dacă nu doriți să obțineți apă peste tot pe mobila, pereții sau ferestrele, este o idee bună să vă mutați plantele într-o zonă mai sigură în apă înainte de a le elimina. Puneți-le în chiuvetă, duș sau cadă, apoi întoarceți-le în locul lor obișnuit după ce ați terminat.
  • Dacă nu doriți să vă deranjați să vă mișcați plantele de fiecare dată când lețați-le, încercați să draperii unui prosop sau o cârpă de cădere peste orice în zona pe care doriți să o protejați de ceață.
  • Unele plante de alpinism se pot atașa pe pereții de tencuială în casa dvs., dacă veți obține apă pe pereți în timpul procesului de dezactivare!
  • Imagine intitulată Crearea de umiditate pentru plantele de interior Pasul 3
    3. Ceață a vârfurilor și a fundului frunzelor plantelor. Luați misterul sau sticla de pulverizare și pulverizați plantele în jos până când frunzele lor se scurge sau se uită. Asigurați-vă că ați obținut partea inferioară a frunzelor, precum și a vârfurilor.
  • Evitați gustarea plantelor cu frunze fuzzy, cum ar fi violetele africane, deoarece umiditatea pe frunze poate provoca observarea.
  • Imagine intitulată Creează umiditate pentru plantele de interior Pasul 4
    4. Aplicați ceața cel puțin o dată la altă zi. Scufundarea este o modalitate rapidă și ușoară de a vă umidifica plantele, dar efectele nu durează mult. Pentru a vă menține plantele fericite, lețați-le cel puțin la fiecare 2 zile sau ori de câte ori o dată pe zi.
  • Pentru plantele care au nevoie de mai puțină apă, cum ar fi suculenți, este posibil să aveți nevoie doar de a avea o singură dată sau de două ori pe săptămână. Plantele care trăiesc în băi sau alte părți umede ale casei dvs. ar putea face, de asemenea, bine cu puțin mai puțin frecvente.
  • Imagine intitulată Crearea de umiditate pentru plantele de interior Pasul 5
    5. Faceți primul lucru greșit în dimineața pentru a preveni boala. MIST plantele tale dimineața, astfel încât frunzele să se usuce pe parcursul zilei. Dacă vă înfuriați noaptea, apa este mai probabil să stea pe frunze timp de ore fără evaporare, ceea ce ar putea duce la infecții fungice sau la alte boli.

    Știați? Scufundarea plantelor în timpul zilei nu numai că ajută la asigură umiditate suplimentară, dar poate, de asemenea, să descurajeze dăunători ca insecte și acarieni de păianjen. Este o modalitate excelentă de a păstra praful și murdăria să se construiască și pe frunze.

  • Metoda 2 din 4:
    Folosind o tavă de pebble
    1. Imagine intitulată Creați umiditate pentru plantele de interior Pasul 6
    1. Umpleți o tavă sau un castron superficial cu pietricele sau pietriș de mazăre. Achiziționați o pietriș de acvariu sau pietriș de mazăre și se toarnă într-o tavă, farfurie sau castron superficial de aproximativ 1 inch (2.5 cm) adânc. Alegeți o tavă mai largă decât planta pus pe care intenționați să o puneți pe partea de sus a acesteia.
    • Pietrișul va ridica fundul vasului deasupra apei, astfel încât apa să nu se înmulțească direct în sol.
    • Puteți obține pietriș de acvariu la un magazin de alimentare cu animale de companie. Pietrisul de mazăre este disponibil la magazinele de la domiciliu sau la grădină.
  • Imagine intitulată Creează umiditate pentru plantele de interior Pasul 7
    2. Se toarnă suficientă apă pentru a umezi pietrișul. Adăugați apă până când pietricelele sunt umede, dar nu complet scufundate. Pietricele trebuie să fie deasupra suprafeței apei, astfel încât vasul de plante nu este în contact direct cu apa.

    Bacsis: Alternativ, puteți seta vasul de plante pe un vas sau într-o altă oală umplută cu mușchi de sphagnum umed. Pe măsură ce apa se evaporă din mușchi, va crea umiditate în jurul plantei.

  • Imagine intitulată Creează umiditate pentru plantele de interior Pasul 8
    3. Setați vasul de plantare pe partea superioară a tăvii de pietriș. Poziționați vasul de plante în mijlocul tăvii, odihnindu-se pe vârful pietrișului. Nu-l împingeți în pietriș umed sau apa se va absorbi prin orificiile de drenaj din partea inferioară a vasului.
  • Dacă tava este suficient de mare, puteți pune mai multe vase de plante mici împreună pe pietriș.
  • Poziționați tava cu plantele de pe ea oriunde vă place (cum ar fi pe o ferestre sau o masă laterală într-o parte însorită a casei dvs.).
  • Imagine intitulată Crearea de umiditate pentru plantele de interior Pasul 9
    4. Adăugați mai multă apă ori de câte ori pietrișul se usucă. Verificați zilnic pietrișul sau ori de câte ori ați apăsat planta, pentru a vă asigura că este încă umed. Dacă observați că este uscat, adăugați mai multă apă.
  • Dacă nu puteți spune prin căutarea dacă pietrișul este uscat, încercați să vă lipiți degetul în ea pentru a vedea dacă puteți simți orice apă în picioare sub suprafață.
  • Apa se poate evapora mai repede dacă casa dvs. este extrem de uscată, planta se află într-un loc foarte însorit, sau camera are un încălzitor sau un aparat de aer condiționat care rulează.
  • Metoda 3 din 4:
    Făcând un loc umed în casa ta
    1. Imagine intitulată Crearea de umiditate pentru plantele de interior Pasul 10
    1. Puneți plantele în baie sau bucătărie pentru umiditate suplimentară. O modalitate simplă de a obține mai multă umiditate față de plantele dvs. este să le plasați într-o parte umedă naturală a casei dvs. Puneți plantele în baie în care vor obține aburi de la duș sau baie sau le vor păstra deasupra chiuvetei de bucătărie, astfel încât să poată absorbi umiditatea atunci când spălați felurile de mâncare sau puneți ceainicul.
    • Baia este o locație ideală pentru plante delicate, iubitoare de umiditate, cum ar fi ferigi și orhidee, în special în timpul iernii.
    • Doar asigurați-vă că plantele dvs. pot obține încă suficientă lumină oriunde ați alege să le plasați. De exemplu, dacă baia dvs. nu are o fereastră, ați putea oferi o creștere artificială.
  • Imagine intitulată Crearea de umiditate pentru plantele de interior Pasul 11
    2. Plasați un umidificator în cameră cu plantele dvs. Dacă preferați să nu păstrați plantele în baie sau bucătărie, puteți stimula umiditatea în orice cameră adăugând un umidificator. Încercați să configurați un vaporizator simplu de răcire în apropierea plantelor dvs. sau obțineți un umidificator mai mare dacă doriți să umidificați întreaga cameră sau acasă.
  • Un umidificator are bonusul adăugat de a fi bun pentru tine și chiar și mobilierul și podelele din lemn!
  • Bacsis: Puteți face un umidificator DIY pentru camera dvs. și plantele dvs. în timpul iernii, stabilind un vas de apă sau o tigaie de apă pe partea superioară a aerului sau a radiatorului. Căldura va provoca evaporarea apei.

  • Imagine intitulată Creează umiditate pentru plantele de interior Pasul 12
    3. Păstrați grupurile de plante împreună, astfel încât să poată crea umiditate unul pentru celălalt. Plantele își creează propria umiditate, astfel încât să pună o grămadă de ele împreună, îi poate ajuta să se mențină umidificat. Grupați-vă plantele împreună, dar lăsați suficient spațiu între ei, astfel încât frunzele lor să nu atingă. Ei au nevoie de o mulțime de "cameră de respirație" pentru a preveni boala.
  • Păstrați plantele cu umiditate similare necesită împreună. De exemplu, s-ar putea să puneți împreună o plantă de păianjen iubitoare de umiditate, un ferigă și orhidee împreună în baie, dar păstrați un cactus, găini și pui și aloe într-o parte de uscare a casei dvs.
  • Imagine intitulată Creați umiditate pentru plantele de interior Pasul 13
    4. Evitați plasarea plantelor în zone libere sau în apropierea surselor de căldură. Proiectele și sursele de căldură pot usca aerul și pot deshidrata plantele. Nu puneți plantele dvs. în apropierea orificiilor de încălzire, radiatoare sau aparate de aer condiționat. Păstrați-le departe de pete dramatice, cum ar fi în apropierea ușilor sau coridoarelor.
  • Dacă aveți încălzire sub etajele dvs., păstrați plantele de pe podea prin setarea lor pe o masă sau pe starea de plantare.
  • Metoda 4 din 4:
    Crearea unui terrariu din sticlă
    1. Imagine intitulată Creați umiditate pentru plantele de interior Pasul 14
    1. Puneți plantele într-un castron de sticlă deschisă pentru a păstra umezeala în jurul lor. Chiar și fără un capac, un recipient de sticlă cu laturi înalte va ajuta la umplerea umidității în jurul plantei tale. Utilizați un recipient cum ar fi un vas de sticlă mare, un castron sau un rezervor de pește. Puteți fixa vasul de plantare în interiorul recipientului sau puteți adăuga sol și puneți plantele direct în recipientul în sine. Părțile laterale ale recipientului nu trebuie neapărat să fie la fel de înalte ca planta, dar laturile mai abrupte vor avea mai multă umiditate.
    • Dacă decideți să plantați direct în recipientul de sticlă, adăugați un pic de pietriș în partea de jos sub sol pentru a îmbunătăți drenajul.
    • Folosind un recipient din sticlă pentru plantare, de asemenea, facilitează să se potrivească când plantele dvs. trebuie să fie udate.
    • Asigurați-vă că există suficient spațiu în jurul plantelor, astfel încât frunzele lor să nu atingă părțile laterale ale recipientului, deoarece acest lucru poate provoca degradare.
  • Imagine intitulată Crearea de umiditate pentru plantele de interior Pasul 15
    2. Acoperiți planta cu un clochet de sticlă sau un borcan clopot pentru a face o mini sera. Dacă aveți o fabrică delicată, iubitoare de umiditate, puteți crea o seră superbă de umiditate, prin plasarea unui capac de sticlă peste plantă. Utilizați un cloche de sticlă mare sau upend un borcan mare cu o gură largă și setați-o peste plantă și oală. Luați capacul o dată sau de două ori pe săptămână pentru a lăsa în aer curat și pentru a împiedica creșterea mucegaiului.
  • Puteți cumpăra borcane de sticlă de sticlă sau cloches online, de la magazinele de la domiciliu sau de la centrele de alimentare la domiciliu și de grădină.
  • Imagine intitulată Creați umiditate pentru plantele de interior Pasul 16
    3. A face o grădină într-o sticlă Dacă doriți un ecosistem închis. O grădină într-o sticlă de sticlă este o opțiune frumoasă și cu întreținere redusă pentru creșterea plantelor mici, iubitoare de umiditate. Umpleți o sticlă mare sau un borcan cu un strat de garnitură horticol și un strat de pământ ușor umed până când este de aproximativ 1/3 plin, apoi introduceți cu atenție plantele folosind clești (sau mâinile, dacă deschiderea este suficient de largă). Se toarnă într-o apă, astfel încât rulează pe partea laturilor sticlei și umezește solul, apoi acoperă deschiderea recipientului cu dopul de plută sau capacul de sticlă.
  • Dacă păstrați grădina de sticlă acoperită, ar trebui să aveți nevoie doar de apă o dată la fiecare 4-6 luni!
  • Verificați în mod regulat plantele pentru semne de mucegai sau boală. Dacă vedeți orice probleme, va trebui să scoateți imediat frunzișul bolnav și să lăsați recipientul deschis timp de 3-4 săptămâni pentru a lăsa în aer curat.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Scufundarea plantelor

    • Planta mister sau sticla de pulverizare
    • Apa de la robinet sau apa filtrata

    Folosind o tavă de pebble

    • Bowl, tavă sau farfurie superficială
    • Pietricele de acvariu sau pietriș de mazăre
    • Apă

    Făcând un loc umed în casa ta

    • Umidificator sau vaporizator de ceață rece
    • Creșteți lumina (opțional)

    Crearea unui terrariu din sticlă

    • Bowl de sticlă sau rezervor de pește (pentru a face un terariu deschis)
    • Sticlă de sticlă sau borcan clopot (pentru realizarea unei sere acoperite cu mini)
    • Sticlă de sticlă mare sau borcan (pentru a face o grădină de sticlă)
    • Pietriș sau grit horticultural
    • Potarea solului
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar