Cum să ai grijă de o plantă de aur

Planta de aur, sau Columnea gloriosa, este o plantă închisă cu frunze atrăgătoare, întunecate și flori roșii care seamănă cu peștele de salt. Aceste plante frumoase sunt originare din pădurile tropicale și regiunile tropicale ale Americii. Ele fac plante excelente de uz casnic și cresc bine în coșurile și plantatorii agățați. Pentru a vă îngriji planta de aur, păstrați-o într-un loc cald, umed, cu o mulțime de lumină solară indirectă.

Pași

Metoda 1 din 2:
Crearea celor mai bune condiții de creștere
  1. Imagine intitulată îngrijire pentru o plantă de aur Pasul 1
1. Alegeți un loc cu lumina indirectă a soarelui. Plantele de aur au nevoie de o mulțime de lumină, dar lumina directă a soarelui va provoca frunzele să ardă. Dacă creșteți planta în interior, puneți-o într-o fereastră care se confruntă cu nordul sau est pentru a împiedica să devină prea multă lumină în timpul zilei.
  • Aceste plante pot face, de asemenea, bine sub o lumină artificială.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de aur Pasul 2
    2. Plantați planta de aur într-o zonă umedă. Aceste plante iubesc condițiile umede. Pentru a vă asigura că planta dvs. de aur devine umiditatea de care are nevoie, puneți oala pe o tavă de mică adâncime sau un farfurie cu pietricele în el și se toarnă puțin apă în tavă. Apa se va evapora și va crea umiditate pentru plantă.
  • Nu puneți atât de multă apă pe care o atingă în partea de jos a vasului. Acest lucru ar putea cauza caolul să devină soggy.
  • Dacă planta dvs. se află într-un coș agățat, puteți să o înșelați în fiecare zi cu apă călduță. Nu utilizați apă rece, deoarece acest lucru va deteriora frunzele.
  • Bacsis: O altă modalitate de a crea un mediu umed pentru planta ta este de ao păstra într-o baie, unde poate obține o mulțime de aburi de la duș.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de aur Pasul 3
    3. Mențineți o temperatură de aproximativ 65-75 ° F (18-24 ° C). Plantele de aur fac bine în condiții calde, dar sunt sensibile la căldură și la rece. Păstrați planta într-o zonă controlată de temperatură, astfel încât să nu devină prea caldă sau rece.
  • Dacă observați frunzele plantei dvs. de aur rotiți maro sau căderea, aceasta înseamnă că planta dvs. este prea caldă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de aur Pasul 4
    4. Puneți planta într-un plantator larg, astfel încât să poată fi traseu. În natură, planta de aur este epifitică, ceea ce înseamnă, de obicei, crește în copaci, mai degrabă decât pe teren. Din acest motiv, este mai ușor să crească plante de aur în plante sau coșuri agățate, mai degrabă decât în ​​grădina ta. Alegeți o oală care este de cel puțin 6-8 cm (15-20 cm), pentru a permite plantei dvs. să traseze și să se răspândească.
  • Asigurați-vă că alegeți un plantator cu drenaj bun, deoarece solul Soggy poate provoca rădăcinile să putrezească.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de aur Pasul 5
    5. Dați-vă plantei un amestec bine drenaj. Este important să păstrați plantele epifite în sol care se scurge bine, deoarece apa de apă poate provoca putregaiul plantei. Alegeți un sol care nu va reține prea multă apă și va permite plantei dvs. de aur să devină soggy.
  • Un amestec orhidee sau suculent de ghivece care conține mușchi de perlit și turbă ar trebui să funcționeze bine.
  • Metoda 2 din 2:
    Menținerea plantei tale de aur
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de aur Pasul 6
    1. Apă planta dvs. de multe ori pentru a menține solul umed. Pentru a vă menține planta de aur bine udate, dar nu soggy, apă în orice moment observă că solul devine uscat. Solul ar trebui să se simtă umed, dar nu de apă.
    • Nu veți avea nevoie să vă apărați planta de aur ori de câte ori în timpul iernii ca în timpul verii. Cu toate acestea, apa este de multe ori suficientă că solul nu se usucă niciodată complet.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de aur Pasul 7
    2. Fertilizați planta dvs. o dată pe săptămână în sezonul de creștere. În primăvara prin toamna timpurie, dați plantei de aur un îngrășământ bogat în fosfor o dată pe săptămână pentru a încuraja înflorirea. Nu fertilizați planta în timpul iernii.
  • Alegeți un îngrășământ solubil în apă și urmați instrucțiunile de pe pachet.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de aur Pasul 8
    3. Repot instalația de aur la fiecare 2-3 ani. Plantele de aur prosperă și produc mai multe infloriri dacă le repoți la fiecare câțiva ani. Scoateți planta de pe oală și replantați-o într-o oală curată și ușor mai mare, cu sol proaspăt.
  • Când repofiți planta, tăiați ușor capetele rădăcinilor pentru a încuraja o nouă creștere a rădăcinilor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de aur Pasul 9
    4. Păstrați tulpinile tăiate la 12-18 inci (30-46 cm) în lungime. Tăierea regulată va încuraja ramificarea sănătoasă și va păstra cea mai bună plantă. Puneți în mod regulat sfaturile tulpinilor și tăiați înapoi orice ramuri care încep să arate prea mult sau "legegy."
  • În plus față de tăierea ramurilor, înflorirea în mod regulat, înfloritoare, pot încuraja planta să producă mai multe flori.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de aur Pasul 10
    5. Lupta împotriva dăunătorilor cu un spray de săpun insecticid. Plantele de aur sunt susceptibile la o varietate de dăunători, cum ar fi afidele, acarienii de păianjen și whiteflies. Dacă observați că dăunătorii atacă planta, pulverizați-o cu un săpun de insecticid blând.
  • Puteți achiziționa spray-uri de săpun insecticid la cele mai multe centre de grădinărit sau magazine de alimentare la domiciliu.
  • Bacsis: Poti Asigurați-vă propriul spray natural de insecticid prin amestecarea apei distilate cu un săpun mic și o turnare într-o sticlă de pulverizare.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar