Cum să faceți analogii

Analogiile reprezintă o parte importantă a scrierii și a testării în multe școli, dar ele pot fi o provocare pentru a stăpâni. Când scrieți, analogiile fac comparații între două concepte, astfel încât cititorul dvs. să poată înțelege mai bine ceva necunoscut. Pe teste, întrebările numite analogii verbale testează raționamentul dvs., solicitându-vă comparații corespunzătoare. Ar putea lua unele practici pentru a înțelege analogiile, dar când învățați conceptul și lucrați la ea puțin în fiecare zi, le puteți stăpâni.

Pași

Metoda 1 din 3:
Rezolvarea analogiilor verbale asupra testelor
  1. Imagine intitulată Fii un profesor de engleză bun Pasul 6
1. Aflați simbolurile analogiei. Înainte de a putea începe să rezolvați analogii verbale pe un test, trebuie să învățați să le citiți. Simbolul ":" înseamnă "este la" în timp ce simbolul "::" înseamnă "ca."Deci, o analogie care citește" Doctor: Spitalul:: Player de baschet: Arena "înseamnă," Doctorul este la spital ca jucător de baschet este la arena."
  • Imaginea intitulată Deveniți un editor de cărți Pasul 7
    2. Stăpânește tipurile comune de relații analogice. Analogiile pot veni aproape orice formă, dar pe teste pe care le urmăresc adesea anumite tipuri de relații. Analogiile sunt adesea pe relații simple, cum ar fi sinonime, antonime, părți la un întreg sau acțiuni la un rezultat. Acestea pot include, de asemenea,:
  • Utilizări, cum ar fi Cupa este de a bea.
  • Utilizatorii, cum ar fi antreprenorul, este la ciocan.
  • Locuri, cum ar fi Santiago, este la Chile.
  • Produsul la producător, cum ar fi lâna este la oi.
  • Gradul de intensitate, cum ar fi cald este de a fi scalding.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de faptul că este la domiciliu Pasul 14
    3. Stabiliți tipul de relație. Citirea unei analogii este doar începutul. Setupul analogic vă spune că relația dintre cele două părți ale analogiei este aceeași. Pentru a finaliza corect o analogie, trebuie să determinați natura relației furnizate de întrebarea de testare.
  • Dacă aveți o declarație analogie: "Apă: sticlă:: Cereale: _____", atunci trebuie să vă gândiți la modul în care apa și paharul se raportează unul la altul. Apa merge într-un pahar, astfel încât alegerea corectă pentru cereale ar fi "castron", spre deosebire de alegeri precum "placa" sau "lingura."
  • Imaginea intitulată Scrieți un răspuns bun la întrebările eseului examenului Pasul 11
    4. Nu vă grăbiți. Analogiile pot apărea pe testele temporizate, ceea ce le pot face extrem de stresante. Gestionarea timpului bun este necesar pentru orice încercare, dar vă poate răni de fapt să vă grăbiți printr-o secțiune. În loc să se grăbească cât de repede puteți, să alocați o perioadă desemnată de timp pentru a răspunde la fiecare întrebare. Dacă nu îl puteți răspunde în cadrul dvs. de timp, continuați continuați.
  • Dacă aveți 30 de minute pentru a finaliza 50 de analogii, de exemplu, puteți permite 30 de secunde pentru fiecare întrebare. Acest lucru vă oferă timp să luați în considerare fiecare întrebare, precum și un tampon pentru a reveni și a răspunde la întrebări pe care le-ați omorât mai devreme.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind analogii în scrisul dvs
    1. Imaginea intitulată Scrieți un răspuns bun la întrebările eseului examenului Pasul 5
    1. Aflați cum să distingeți metaforele, similele și analogiile. Aceste trei dispozitive retorice sunt similare, dar ele nu sunt exact la fel. O metaforă face o comparație directă pentru a stabili un nou înțeles. O similă face o simplă comparație folosind "cum ar fi" sau "ca."O analogie se compară, dar de obicei face un argument mai complex prin concentrarea asupra relațiilor.
    • "Zâmbetul ei era o rază de soare", ar fi o metaforă. "Zâmbetul ei era la fel de strălucit ca un fascicul de soare", ar fi o asemănare. O analogie ar face mai multe comparații deosebite între un zâmbet și soare. "Căldura și intensitatea zâmbetului ei erau la fel de strălucitoare ca un fascicul de lumină", ​​face mai multe legături directe între zâmbet și lumină.
    • "Această întâlnire a fost un rollercoaster", este o metaforă. "Această întâlnire a fost ca un rollercoaster", este o similă. "Această întâlnire a fost o plimbare cu rollercoaster de emoții", este un exemplu de analogie.
  • Imaginea intitulată Scrieți un cor de rap sau cârlig pasul 1
    2. Determinați dacă comparația dvs. are nevoie de o analogie. Nu orice tip de comparație are nevoie de o analogie. Metaforele și similele funcționează mai bine pentru comparații simple. Gândiți-vă la ceea ce doriți să comparați. Analogiile funcționează cel mai bine pentru concepte, mai degrabă decât subiecte individuale, cum ar fi o persoană sau obiect.
  • Comparând culoarea unei cămașă albastră la culoarea cerului, de exemplu, se va face cel mai bine cu o similă sau o metaforă. Comparând mișcarea energiei electrice prin fire la curgerea apei prin conducte, totuși, trebuie făcută cu o analogie.
  • Imaginea intitulată Scrie o teză bună Pasul 2
    3. Face o conexiune directă. Analogiile nu trebuie să fie lungi sau fanteziste. Scopul lor este de a face un concept mai ușor de înțeles. Începeți analogia făcând o comparație directă între cele două subiecte. Apoi, puteți sublinia modul în care subiecții dvs. sunt similari.
  • Când descrieți o Okapi, de exemplu, este mai ușor de spus, "Acest animal arată ca o girafă scurtă, cu zebră care se îndepărtează pe picioare și blană brună pe corpul său." Acest lucru se bazează pe ceea ce cititorul dvs. știe deja despre Zebres și Girafes pentru a le ajuta să vizualizeze animalul.
  • Imagine intitulată Învățați articole în etapa italiană 4
    4. Evitați supra-compararea. Analogia dvs. ar trebui să facă cea mai mare parte a comparării pentru dvs. Indicați ușor modul în care conceptele dvs. sunt similare. Rezistați nevoii de a face o comparație detaliată. La urma urmei, întregul punct al analogiei dvs. este de a evita să intrați în detalii complexe.
  • Cu exemplul de apă și energie electrică, comparația ar fi că energia electrică curge prin fire ca apă prin conducte. Nu este nevoie să explicați modul în care sunt generate curenții electrici pentru a vă atinge punctul.
  • Metoda 3 din 3:
    Lucrul la analogii la domiciliu
    1. Imaginea intitulată dovedește că școala dvs. a încălcat primele dvs. drepturi de amendament Pasul 5
    1. Luați un test de practică pentru analogii verbale. Dacă lucrați la analogii verbale, luați câteva teste de practică înainte de a vă lua testul real. Acestea vă vor ajuta să obțineți o idee mai bună despre tipurile de analogii care vor fi pe testul dvs. De asemenea, vă va ajuta să practici gestionarea timpului bun.
    • Asigurați-vă că faceți un test de practică similar cu testul pe care îl veți lua. Un test de pregătire ACT nu vă va ajuta prea mult dacă vă pregătiți pentru GRE.
    • Există o serie de teste de practică disponibile gratuit online pentru o gamă largă de teste. Luați câteva teste din câteva surse pentru a obține mai multă practică.
  • Imaginea intitulată Scrieți un răspuns bun la întrebările eseului examenului Pasul 6
    2. Scrieți propriile solicitări. Ajutați-vă să vă construiți abilitățile de scriere analogie prin crearea unei liste de solicitări. Apoi, luați două până la trei minute în fiecare zi pentru a răspunde la una dintre solicitările dvs. Unele solicitări analogice potențiale ar putea include:
  • Dacă se simte ca să iasă din pat.
  • Cum vă simțiți un test dificil.
  • Cum este să terminați o carte bună.
  • Cum te duci să încerci să faci noi prieteni.
  • Cum să faci un unt de arahide și un sandwich de jeleu.
  • Imagine intitulată Scrieți un scurt de marketing scurt Pasul 15
    3. Încercați analogiile pe un prieten. Odată ce ați dezvoltat câteva analogii bune, citiți-le la un prieten și cereți feedback. Să-ți spun dacă analogiile tale au sens. Dacă nu, întrebați-le ce este neclar și folosește feedbackul lor pentru a le revizui.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar