Cum să efectuați un sondaj

Aveți un proiect de clasă pentru a efectua un sondaj? Lucrați pentru o companie și căutați să perfecționați un produs nou? Sondajele pot servi o varietate de scopuri, dar este important să urmați o metodologie clară și transparentă pentru a obține cele mai bune date. Începeți prin alegerea scopului anchetei și a grupului țintă. Efectuați sondajul prin contactarea respondenților prin e-mail, telefonul, personalul sau chiar mesajul de melc. Analizați datele dvs. și produceți un raport final al rezultatelor dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Crafting Întrebări de anchetă
  1. Imaginea denumită efectuarea unui sondaj Pasul 1
1. Identificați obiectivele dvs. Înainte de a începe să întrebați întrebări, trebuie să înțelegeți de ce efectuați studiul dvs. în primul rând. Este de a finaliza o alocare de clasă? Este să obțineți feedback pe un anumit produs? Apoi, începeți să vă gândiți la cine ar trebui să vorbiți și ce ar trebui să le cereți să ajungă la obiectivul dvs. mai mare.
  • De exemplu, obiectivul dvs. ar putea fi pentru a determina câți oameni din clasa dvs. vor participa la dansul școlar. Acest lucru ar putea fi un sondaj relativ rapid Da / Fără decât dacă doriți să adăugați straturi suplimentare despre motivație, rochie sau alți factori.
  • Asigurați-vă că fiecare întrebare cu privire la sondaj vă ajută să vă completați obiectivul. Este posibil să aveți nevoie să vă rescrieți obiectivul pe măsură ce proiectați sondajul.
  • Imaginea intitulată Efectuați un sondaj Pasul 2
    2. Setați parametrii sondajului dvs. Luați în considerare dacă sondajul va fi anonim și dacă publicul va ajunge la rezultate. Decideți când veți începe și opriți procesul de supraveghere. Determinați câte persoane doriți să implicați fie ca interviuri sau analiști de date. Dacă acesta este un proiect de clasă solo, atunci răspunsul este ușor! Formați instrucțiunile pe care le veți include cu ancheta pentru a ghida respondenții.
  • Oamenii pot răspunde mai sincer dacă sondajul este anonim, dar atunci nu veți putea urmări cu participanții.
  • Cu instrucțiunile pe care le puteți cere să completeze sondajul într-un anumit interval de timp sau poate doar folosind creionul. Există multe opțiuni aici.
  • De asemenea, este posibil să doriți să aruncați o scurtă declarație cu privire la intențiile sau obiectivele dvs. cu studiul. Acest lucru este deosebit de important dacă sondajul nu este față în față. Puteți face ca oamenii să aibă mai multe șanse să aibă încredere în tine și să răspundă dacă le-ai lăsat să știe, de exemplu, că aceasta face parte dintr-un proiect colegiu.
  • Imaginea intitulată Efectuați un sondaj Pasul 3
    3. Potriviți întrebările dvs. la obiectivele dvs. Acesta este unul dintre cele mai critice pași. Acum că ați identificat obiectivele dvs., gândiți-vă la ce fel de informații aveți nevoie pentru a obține pentru a vă face sondajul să merite. V-ați fi mulțumit de răspunsurile simpliste, de bază sau sunteți interesat de răspunsuri narative mai elaborate?
  • Dacă încercați să obțineți o indicație cu privire la sentimentele unei persoane, atunci un răspuns narativ deschis va fi mai util. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie să cuantificați emoțiile, atunci este posibil să trebuiască să mergeți cu o întrebare de clasament. De exemplu, "Cât de supărat sunteți despre x? Alegeți de la 1 la 10 (cu 10 fiind mai înviorați)."
  • Imaginea intitulată Efectuați un anchetă Pasul 4
    4. Înțelegeți diferențele dintre întrebările deschise și închise. Doriți să vă prezentați respondenții cu mai multe opțiuni de răspuns sau doar o singură alegere? Odată ce ați făcut aceste decizii să înceapă să vă scrieți întrebările și apoi să restrângeți lista la alegerile finale.
  • O întrebare deschisă ar putea fi: "Spune-mi despre copilărie."O întrebare închisă ar fi:" A fost copilăria ta fericită? Raspunde da sau nu."Designul sondajului dvs. poate limita, de asemenea, spațiul permis să răspundă la întrebări deschise, limitând lungimea.
  • Imaginea denumită efectuarea unui sondaj Pasul 5
    5. Nu uitați să includeți întrebări demografice. Dacă intenționați să analizați răspunsurile finale în timp ce luați în considerare categoriile demografice, atunci va trebui să formulați și aceste întrebări. Nu trebuie să întrebați despre fiecare categorie, deci decideți care dintre ele se referă la cele mai apropiate de obiectivele dvs. generale.
  • S-ar putea să întrebați respondenții despre venitul lor, statutul marital, sexul, etnia, vârsta sau cursa. Multe dintre aceste întrebări vor fi formatate ca liste în care respondentul va alege opțiunea corespunzătoare. De exemplu, "Vă rugăm să introduceți starea dvs. maritală: singură sau căsătorită."
  • Imaginea denumită efectuarea unui anchetă Pasul 6
    6. Acordați atenție ordinului de întrebări. În general, veți dori să începeți cu întrebările mai ușoare și să lucrați până la cele mai complexe. Acest lucru permite respondenților dvs. să crească confortabil cu procesul de anchetă înainte de a fi rugați să furnizeze informații intime sau provocatoare.
  • În general, ar trebui să plasați întrebările demografice fie la început, fie la sfârșitul studiului dvs. Pericolul de a le plasa la sfârșit este că mulți respondenți, dacă nu sunt întrebat în persoană, vor sări peste această secțiune.
  • Imaginea intitulată Efectuați un sondaj Pasul 7
    7. Cereți tuturor să contribuie, dacă lucrează într-un grup. Poate doriți să împărțiți sarcina de a scrie întrebări. Cereți fiecărui membru al grupului dvs. să contribuie cu câțiva și apoi să lucreze împreună pentru a finaliza lista. Dacă toată lumea se concentrează pe aceleași obiective de bază, acest proces de colaborare ar trebui să genereze un set mai accentuat și mai precis de întrebări.
  • Imaginea intitulată Efectuați un sondaj Pasul 8
    8. Păstrați sondajul scurt. Veți dori să păstrați procesul total de sondaj undeva în jur de 5-10 minute ideal. Acesta este timpul total în care ar trebui să ia un respondent pentru a finaliza sondajul. Veți observa că rata de răspuns va scădea dacă angajamentul dvs. de timp crește. Puteți uneori să contrazis acest lucru oferind un cadou.
  • Imaginea denumită efectuarea unui sondaj Pasul 9
    9. Mențineți înregistrări atente. Un cercetător este la fel de bun ca și înregistrările lor. Veți dori să păstrați o contabilitate detaliată a metodologiei dvs., a procesului de interviu și a rezultatelor finale. Totul ar trebui să fie documentat atunci când este posibil. Acest proces începe de îndată ce începeți obiectivele de brainstorming și se termină numai când rezultatele sunt prezentate.
  • De exemplu, dacă lucrați cu o echipă de cercetători, este important să știți cine a efectuat fiecare interviu, în ce zi și alte detalii. Păstrați documentația cu privire la care au fost eliminate întrebări din lista inițială și de ce.
  • Metoda 2 din 3:
    Rularea unui sondaj de bază
    1. Imaginea denumită efectuarea unui anchetă Pasul 10
    1. Creați un stimulent. Aveți mai multe șanse să obțineți răspunsuri de calitate dacă includeți un fel de recompensă în proces sau la depunerea sondajului. Luați în considerare utilizarea unei intrări de tombolă, un anunț public de mulțumire, un produs promoțional sau chiar ceva mai substanțial ca un card cadou.
  • Imaginea intitulată conduce un anchetă Pasul 11
    2. Face o încercare de încercare. Înainte de a vă trimite intervievatorii sau corespondența de pe sondajele dvs., conduceți un mic de încercare locală, poate doar la familie și prieteni. Lăsați-i să ia studiul dvs. și apoi să le solicite feedback despre întrebări, procesul în ansamblu sau orice altceva. Revizuiți sondajul pe baza răspunsurilor lor, dacă este necesar, înainte de a le trimite.
  • De asemenea, puteți utiliza acest lucru ca o oportunitate de a vedea dacă tipul de date și răspunsurile pe care le primiți sunt cele pe care le doriți. Aceste răspunsuri răspund la problema sau întrebarea dvs. centrală?
  • Imaginea intitulată conduce un anchetă Pasul 12
    3. Contactați respondenții față în față. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a efectua sondaje, deoarece dă un nivel ridicat de răspuns, iar calitatea răspunsurilor este adesea bună. Stabiliți lista de contacte a contactelor cu care doriți să vă apropiați sau puteți face o abordare "plimbare aleatorie" și să apropiați spontan persoane până când ați atins numărul de eșantionare țintă.
  • Dacă vă aflați într-un cadru de clasă și trebuie să efectuați un sondaj rapid, puteți să vă plimbați cu o foaie de hârtie și să vă adresați respondenților să plasați pur și simplu un "marcă de bază" prin alegerea lor într-o masă.
  • Fiți conștienți de faptul că interviurile față în față sunt adesea văzute ca fiind mai personale și uneori pot fi puțin ciudate atunci când se ocupă de informații sensibile. Respondenții dvs. vă pot proteja sau modifica mai mult răspunsurile.
  • Imaginea denumită efectuarea unui anchetă Pasul 13
    4. Utilizați un program de sondaj online dacă doriți. Acesta este unul dintre noile descoperiri în metodologia sondajului. Puteți direcționa respondenții dvs. la unul dintre numeroasele site-uri disponibile unde puteți configura un studiu detaliat pentru ca acestea să fie completate. Sondajele Google, ancheta Monkey, sondajul DOT și ancheta cheie sunt doar câteva din opțiunile dvs.
  • Multe dintre aceste site-uri vă permit să creați gratuit un sondaj de bază. Acestea pot percepe doar pentru sondaje repetate sau mai detaliate care implică numere mai mari de participanți. Dar rămâne o metodă de anchetă cu costuri reduse.
  • De asemenea, site-urile vă pot ajuta să analizați și datele dvs.
  • Imaginea intitulată conduce un anchetă Pasul 14
    5. Tally rezultatele. După ce ați finalizat sondajul, uitați-vă peste date și decideți cum să îl raportați. Poate doriți să creați o masă sau un grafic care să indice informațiile. Sau, poate o diagramă care enumeră statisticile ar fi mai utilă. Dacă vă aflați într-un set de afaceri, vi se poate solicita să finalizați și să prezentați un raport formal.
  • Metoda 3 din 3:
    Efectuarea unui sondaj științific
    1. Imaginea intitulată conduce un anchetă Pasul 15
    1. Decideți asupra dimensiunii eșantionului. Va trebui să vă dați seama cât de mulți respondenți aveți nevoie și cum să păstrați procesul ca fiind gratuit de părtinire posibil. Este, în general, cel mai bine să mergeți cu selecții aleatorii de participanți sau o abordare all-inclusive bazată pe demografia.
    • De exemplu, cercetarea Pew limitează interviurile lor internaționale la 1.000 de persoane pe țară. Acest lucru poate părea un număr mic, dar le permite să acopere mai multe țări.
    • Fii realist despre câți oameni puteți intervi sau ancheta în mod fezabil în perioada dvs. dată și cu resursele disponibile. Datele bune nu înseamnă neapărat mai multe sondaje.
  • Imaginea intitulată Efectuați un anchetă Pasul 16
    2. Obțineți revizuirea clearance-ul plăcii, dacă este necesar. Dacă exploatați dintr-o unitate universitară sau de afaceri, este posibil să aveți nevoie să vă apropiați de consiliul de revizuire instituțional (IRB) și să le conectați la cercetarea dvs. Acesta este, în general, cazul, deoarece cercetarea cercetării necesită interacțiune cu subiecții umani. În timpul procesului de revizuire IRB, va trebui să oferiți cât mai multe informații despre obiectivele și metodologia sondajului.
  • Imaginea intitulată Efectuați un anchetă Pasul 17
    3. Urmărește finanțarea. Nu uitați să factor în costul sondajului dvs., dacă mergeți dincolo de sala de clasă și să colectați date științifice. Puteți depune o cerere de finanțare agențiilor de finanțare la nivel local, de stat sau federal. De asemenea, puteți aborda organizațiile specifice domeniului. Pentru a obține o idee care să costă un sondaj de telefon, de exemplu, poate costa până la 40 USD pe contact.
  • Imaginea intitulată Efectuați un sondaj Pasul 18
    4. Contactați respondenții prin e-mail pentru o opțiune rapidă. Aceasta este una dintre cele mai preferate modalități de comunicare acum, deci are sens ca o opțiune de livrare a anchetei. Este rapid și în general ieftin să faceți, chiar dacă aveți nevoie să achiziționați o listă de e-mailuri. Puteți ajunge, în general, la o anumită audiență țintă și să le cereți să completeze sondajul în e-mail sau să le direcționeze către un alt site. Dezavantajul este că este foarte ușor ca respondenții să ștergă e-mailurile.
  • Imaginea intitulată Efectuați un sondaj Pasul 19
    5. Contactați respondenții prin poștă pentru o metodă tradițională. Aceasta este o metodă de control veche, dar încă folosită,. Veți trimite prin e-mail chestionarele dvs. la adresele eșantionului de sondaj. Această metodă vă permite să acoperiți o gamă largă geografică și este, de asemenea, o metodă prietenoasă pentru respondenții mai în vârstă care sunt mai puțin confortabili folosind e-mailuri și altele asemenea. Cu toate acestea, fiți pregătiți să plătiți mai mult și să așteptați un timp de răspuns în întârziere.
  • Imaginea denumită efectuarea unui sondaj Pasul 20
    6. Contactați respondenții prin telefon dacă aveți acces la numere de telefon. Cu sondaje telefonice, veți dori să navigați la echilibrul dintre telefoanele mobile și liniile fixe. Care dintre ele vă veți contacta? Veți dori, de asemenea, să vă dați seama cum să obțineți numerele, probabil prin achiziționarea unei liste de apeluri. Sondajele telefonice sunt una dintre metodele mai ieftine, dar, în general, generează rate de refuz ridicat, deoarece oamenii se simt adesea inconvenienți.
  • Imaginea intitulată Efectuați un sondaj Pasul 21
    7. Alegeți o firmă de cercetare pentru a vă ancheta dacă vă puteți permite. Puteți găsi o firmă de cercetare în apropierea dvs., căutând numele orașului și "firma de cercetare."În funcție de bugetul dvs., poate doriți să angajați un grup pentru a vă pune întrebările pentru dvs. Sau, le puteți angaja chiar pentru a scrie și întrebările. Aceasta este o opțiune dacă aveți nevoie de un sondaj creat profesional cu un timp rapid de întoarcere.
  • Revedeți toate politicile companiei pe care le angajați pentru a vă asigura că au practici de confidențialitate. De asemenea, puteți dori un acord de confidențialitate pentru a proteja procesul și rezultatele finale.
  • Imaginea intitulată Efectuați un anchetă Pasul 22
    8. Monitorizați intervievatorii. Lucrul pe teren poate fi o provocare, dar pentru a obține cele mai bune date pe care trebuie să le utilizați instruiți, profesioniști pentru a vă administra anchetele. Solicitarea intervievatorii să joace informații despre contactele lor, cum ar fi timpul interviului, este o modalitate de a urmări ceea ce se întâmplă în domeniu.
  • Fiți conștienți de faptul că unii cercetători ai studiilor pot avea nevoie de o pregătire suplimentară în consiliere dacă vor pune întrebări personale că rezultă un răspuns emoțional puternic.
  • Imaginea intitulată Efectuați un anchetă Pasul 23
    9. Să adere la reglementările federale și de stat. Asigurați-vă că faceți cercetarea dvs. cu privire la legile aplicabile înainte de a vă face publicul publicului. Acest lucru este valabil mai ales dacă veți contacta persoanele "rece" și fără cunoștințele sau consimțământul lor anterior. În general, există limite de vârstă pentru contact, limitele de timp, precum și limitele legate de anumite metode de contact.
  • De exemplu, unele legi împiedică cercetătorii să utilizeze funcții auto pentru a efectua apeluri telefonice.
  • Imaginea intitulată Efectuați un anchetă Pasul 24
    10. Pregătiți-vă concluziile pentru revizuirea profesională. Modul în care vă ocupați de rezultatele finale este probabil să fie foarte specific domeniului. Unele domenii, cum ar fi sociologia, oferă locații pentru publicarea jurnalului, prezentări de conferințe și prelegeri. Oricare ar fi abordarea dvs., după ce ați analizat datele dvs., căutați o modalitate de a împărtăși constatările dvs. cu lumea academică (și poate chiar publică).
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cu cât mai mulți oameni pe care îi cercetați, cu atât mai bine. Este posibil să nu obțineți o imagine exactă dacă cercetați, spuneți 10 persoane. Analizarea a 100 sau mai mulți oameni ar fi mai bună.
  • Rămâneți pacientul în timp ce vă configurați și completați sondajul. Va trebui să lucrați în jurul răspunsurilor sau dificultăților cu eșantionul dvs. global.
  • Avertizări

    Pe măsură ce vă recomandați întrebările și instruiți intervievatorii, asigurați-vă că acordați atenție oricăror probleme legate de limbă sau traducere.
  • Antrenează intervievatorii să ceară o singură întrebare la un moment dat. În caz contrar, respondentul se poate simți copleșit sau răspund incorect.
  • Amintiți-vă că orice informație pe care o solicitați poate fi personală pentru respondent. Poate doriți să aruncați o politică de confidențialitate și să vă învățați colegii dvs. de intervievatori cum să răspundă îngrijorărilor respondenților cu privire la securitatea și confidențialitatea informațiilor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar