Cum să uscați hainele curate la domiciliu

Curățarea chimică poate adăuga până la o cheltuială semnificativă a gospodăriei. Cu toate acestea, există modalități de reducere a cheltuielilor profesionale de curățare uscată prin spălarea hainelor curate uscate cu mâna sau mașina la domiciliu. Nu toate articolele de îmbrăcăminte cu curățătorie chimică enumerate în instrucțiunile de îngrijire necesită în mod necesar o curățare profesională chimică. Dacă spălați hainele curate uscate la domiciliu, faceți timp să vă uitați la tipul de țesături sau amestec de țesături și să utilizați detergenții și metodele corespunzătoare pentru țesăturile specifice din îmbrăcămintea dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îmbrăcăminte de curățare a mâinilor
  1. Imagine intitulată haine uscate curate la domiciliu Pasul 1
1. Citiți eticheta. Căutați eticheta cu instrucțiuni de îngrijire pe elementul de îmbrăcăminte, care poate fi adesea găsit pe o cusătură interioară. Dacă eticheta spune: "Doar uscat curat", ar trebui să luați în considerare luarea acesteia la curățătorii uscați. Dacă spune pur și simplu, "curat uscat", probabil că ești bine să-l speli acasă.
  • Dacă este mătase sau lână, puteți să le spălați în loc să mergeți la curățenia uscată.
  • Imagine intitulată Haine curate uscate la domiciliu Pasul 2
    2. Testați un loc pentru a vedea dacă îl puteți spăla acasă. Găsiți un loc pe îmbrăcămintea care este rareori văzută. Purtați câteva picături de apă pe acest loc. Folosind un tampon de bumbac, frecați apa peste suprafața îmbrăcămintei. Aruncați o privire la tamponul de bumbac pentru a vedea dacă orice culoare a fost eliminată în proces. Dacă culoarea sângerează, trebuie să o dați la curățarea uscată. Dacă nu, mergeți mai departe și spălați-l acasă.
  • Imagine intitulată Haine curate uscate la domiciliu Pasul 3
    3. Spălați mătase în apă rece. Umpleți o cadă sau chiuveta cu apă rece și o cantitate mică de detergent ușor sau, dacă o aveți, detergent de mătase. Ușor, spălați-vă îmbrăcămintea de mătase în mai puțin de treizeci de minute, deoarece mătase suferă de expunerea apei prelungite. Aer uscați îmbrăcămintea de mătase.
  • Mătase este un pic mai greu de curățat acasă. Dacă vă decideți să o faceți singur, ar trebui să utilizați un detergent de mătase, care poate fi adaptat pentru lenjerie sau foi de mătase.
  • De asemenea, puteți curăța țesăturile de mătase pe un ciclu de spălare a mâinilor în mașina dvs. de spălat.
  • Imagine intitulată Haine curate uscate la domiciliu Pasul 4
    4. Curățați hainele de lână în apă rece. Principala provocare cu lâna de spălat la domiciliu este Felting, care apare atunci când fibrele de lână se îmbracă împreună în timpul spălării. Pentru a evita acest scenariu, trebuie să spălați hainele de lână cu o atingere blândă într-o cadă de apă rece. Utilizați o curățare lână, cum ar fi Woolite, pentru a curăța cașmirul, angora sau alte articole de îmbrăcăminte din lână.
  • Evitați să puneți articole de îmbrăcăminte din lână în mașina de spălat, deoarece agitarea ciclului mașinii va duce probabil la felicitări și îmbrăcăminte.
  • Evitați utilizarea detergenților cu o mulțime de substanțe chimice la curățarea cașmirului. În schimb, alegeți toate detergenții naturali cașmir.
  • Întotdeauna ți-ai luat hainele de lână să se usuce.
  • Imagine intitulată Haine curate uscate la domiciliu Pasul 5
    5. Spălați lenjeria în apă rece. Utilizați un detergent ușor într-o cadă de apă rece pentru a spăla mână îmbrăcămintea de lenjerie de pat. Apoi, aerul vă usucă lenjeria. Imediat după spălare, ar trebui să le apăsați. Ei pot fi încrețiți dacă nu le apăsați imediat după spălarea mâinilor.
  • Puteți lăsa să se usuce ca lenjeria să se usuce pe o linie de îmbrăcăminte.
  • Lenjeria poate fi spălată și pe un ciclu delicat într-o mașină de spălat.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind o spălare de mașini
    1. Imagine intitulată Haine curate uscate la domiciliu Pasul 6
    1. Determinați dacă vă puteți spăla aparatul. Dacă elementul spune "curat uscat", spre deosebire de "numai curat uscat" și este fabricat din bumbac, poliester, nailon, spandex sau bumbac, puteți spăla mașina. Deși spălarea mâinilor este, în general, recomandată pentru lână, mătase și lenjerie, puteți folosi și ciclul de spălare a mâinii pe mașina dvs. de spălat.
    • Dacă aveți o îmbrăcăminte făcută din materiale multiple, ar trebui să o tratați ca și cum ar fi fost făcută complet din țesătura mai delicată.
    • Îmbrăcăminte sofisticată din țesături multiple și care implică desene complete sunt, în general, cel mai bine lăsate la curățarea uscată.
    • Topurile împodobite cu paiete sunt greu de spălat cu succes acasă.
    • Raionul și viscoza ar trebui să fie întotdeauna curățate uscate.
  • Imagine intitulată Haine curate uscate la domiciliu Pasul 7
    2. Puneți hainele într-o pungă delicioasă. Întoarceți hainele înăuntru. Apoi, plasați-le într-o pungă de plasă proiectată pentru spălarea delicatelor.
  • Imagine intitulată Haine curate uscate la domiciliu Pasul 8
    3. Alegeți apă rece. Trebuie să alegeți întotdeauna setarea apei reci când mașinile de spălare a mașinii pe care le luați în mod normal la curățarea uscată. Temperaturile mai calde pot duce la probleme precum hainele shunken sau deformate.
  • Imagine intitulată Haine curată uscată la domiciliu Pasul 9
    4. Alegeți cel mai scurt ciclu posibil. Țesături delicate cum ar fi mătase, de exemplu, nu beneficiază de expunerea prelungită la apă. Ca atare, este întotdeauna cel mai bine să alegeți cel mai scurt ciclu de spălare.
  • Imagine intitulată haine uscate curate la domiciliu Pasul 10
    5. Transformați-o la ciclul cel mai blând. Mașinile de spălat au o serie de opțiuni pentru viteza și forța pe care o folosesc pentru a vă spăla hainele. Alegeți ciclurile "delicate" sau "lent".
  • Evitați ciclurile "regulate" și "Apăsați permanent", care nu sunt suficient de blândi.
  • Imagine intitulată haine uscate curate la domiciliu Pasul 11
    6. Fiți atenți la amestecul de încărcare. Vrei să spală mătase cu mătase și lână cu lână, mai degrabă decât amestecarea totul împreună. Puneți toate articolele delicate într-o singură încărcare, mai degrabă decât adăugarea de prosoape sau alte elemente cu încărcătura de delicate.
  • Amintiți-vă să spălați culorile luminoase cu alte culori ușoare, mai degrabă decât amestecarea întunericului și a albului în aceeași încărcătură.
  • Imagine intitulată Haine curată uscată la domiciliu Pasul 12
    7. Aerul uscați hainele. Uscătorul trebuie evitat cu orice preț, deoarece probabil va duce la îmbrăcăminte sharnken sau deformat. În schimb, lăsați-vă îmbrăcămintea să se usuce pe o linie de haine sau pe un cal de haine.
  • Dacă vă uscați lâna, amintiți-vă să o puneți plat, astfel încât să nu primească pe Mishhapen.
  • Ar trebui să vă uscați cu aer hainele de lână departe de zonele fierbinți, deoarece ar putea să se micșoreze dacă sunt expuse la căldură excesivă.
  • Dacă trebuie să folosiți absolut uscătorul, numai puful vă usucă hainele. Nu utilizați căldură.
  • Imagine intitulată Haine curată uscată la domiciliu Pasul 13
    8. Utilizați o mașină de curățat la domiciliu. Dacă doriți să evitați timpul implicat în spălarea mâinilor, precum și să economisiți bani pe curățarea chimică, o mașină de curățat la domiciliu poate ajuta. Rețineți că mașinile de curățat la domiciliu nu vor funcționa, precum și curățătorie chimică profesională. Ele folosesc de obicei abur pentru a vă reîmprospăta hainele între vizitele la curățenia uscată.
  • Puteți obține unități de curățare uscate la domiciliu pentru între 350 și 1600 $
  • Metoda 3 din 3:
    Îndepărtarea petelor murdare și pete
    1. Imagine intitulată Haine curate uscate la domiciliu Pasul 14
    1. Spot Curățați hainele. Utilizați o cârpă microfibră și un detergent de curățare pentru îmbrăcăminte delicată, cum ar fi un detergent de mătase sau un brand cu cuvântul delicate în titlu. Umeziți cârpa microfibră în apă caldă și o cantitate mică de detergent. Răsuciți cârpa pentru a îndepărta cea mai mare parte a apei. Apoi, dați-vă de pe părțile murdare ale îmbrăcămintei.
  • Imagine intitulată haine uscate curate la domiciliu pasul 15
    2. Steam Curățați hainele. Dacă aveți o delicată Cămașă de mătase, Acrilic sau îmbrăcăminte de lână care este un pic murdar, ați putea încerca curățarea cu aburi. Puneți unele delicate delicate în vaporul vostru. Abur îmbrăcămintea. Să se usuce pe o suprafață plană.
  • Imagine intitulată haine uscate curat la domiciliu Pasul 16
    3. Utilizați apă de sodiu pentru a îndepărta petele de vin roșu. Dacă vărsați un pic de vin roșu pe una dintre rochiile sau cămășile preferate, utilizați o cârpă curată umezită cu o apă de sodă pentru al scoate. Dab pete de vin roșu cu cârpă, adăugând mai multă apă de sodă, după cum este necesar. Funcționează cel mai bine dacă aplicați metoda imediat după ce a apărut pata.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar