Cum să vă îngrijiți îmbrăcămintea de latex

Latexul este un material ciudat pentru îmbrăcăminte - deși este o formă naturală de cauciuc, puteți să-l deteriorați accidental. Din fericire, atâta timp cât sunteți blânde cu elementele și le stocați în mod corespunzător, îmbrăcămintea dvs. de latex poate dura ani de zile! Citiți cele mai frecvente întrebări despre îngrijirea lui Latex pentru a învăța DO-uri simple și nu.

Pași

Întrebarea 1 din 6:
Cum pot spăla îmbrăcămintea de latex?
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru îmbrăcămintea latex Pasul 1
1. Scoateți latexul în apă cu săpun pentru a îndepărta sudoarea și lubrifiant. Umpleți un castron sau chiuvetă profundă cu apă caldă și adăugați 1 Squirt de săpun lichid. Împărțiți-vă mâinile în apă până când nu există și împingeți hainele de latex în ea. Împingeți hainele din jur până când se îmbibă.
  • Săpunul de mâncare ajută la eliminarea talcului, transpirației și lubrifiantului pe care ați putea fi folosit pentru a glisa îmbrăcămintea de latex.
  • Majoritatea producătorilor de îmbrăcăminte de latex au prudență împotriva spălării latexului în mașina de spălat, dar alții spun că este bine atâta timp cât puneți latexul interior într-o pungă de spălare și utilizați setarea spălării mașinii.
  • 2. Clătiți latexul în apă caldă pentru a elimina săpunul. Scurgeți chiuveta sau scoateți vasul de apă cu săpun și clătiți-l afară. Apoi, umpleți vasul sau chiuveta cu apă caldă proaspătă și răsuciți hainele din nou, astfel încât săpunul să se desprindă.
  • Puteți clăti hainele încă o dată dacă încă se simt slick după doar 1 clătire.
  • Întrebarea 2 din 6:
    Cum pot usca în siguranță îmbrăcămintea de latex?
    1. Utilizați degetele pentru a șterge excesul de apă și pentru a lăsa hainele să se usuce. Ridicați hainele din apă și țineți-le peste o chiuvetă sau un castron. Strângeți latexul de sus în jos până la partea inferioară, astfel încât majoritatea scurgerilor de apă. Apoi, puneți hainele plat pe un prosop uscat sau pe un raft de uscare de haine.
    • Dacă utilizați rack-ul de uscare a hainei, țineți cont de faptul că hainele vor continua să picureze, astfel încât să doriți să setați rack-ul pe un prosop.
    • Așteptați până când latexul este complet uscat înainte de a stoca hainele.
  • 2. Evitați uscarea îmbrăcămintei într-un uscător și nu utilizați un fier. Dacă vă grăbiți să vă uscați îmbrăcămintea de latex, ați putea fi tentați să o aruncați într-un uscător, dar nu! Dacă utilizați un uscător sau fier, ați putea topi latexul astfel încât să se confrunte împreună. Veți slăbi, de asemenea, latexul, astfel încât să poarte mai repede.
  • Nu trimiteți îmbrăcăminte de latex la curățătorul uscat, deoarece curățarea chimică este, de asemenea, dură pe material.
  • Întrebarea 3 din 6:
    Cum păstrați îmbrăcămintea de latex să se lipi de la sine?
    1. Rubi de porumb sau pulbere de talc pe întreaga îmbrăcăminte de latex. Odată ce îmbrăcămintea dvs. de latex este complet uscată, puneți-o plat și presărați amidonul de porumb sau pulberea de talc în mod egal pe întreaga suprafață. Utilizați mâinile uscate pentru a freca pulberea peste îmbrăcăminte. Apoi, flip-o peste și stropiți cealaltă parte. Fiți conștienți de faptul că agențiile guvernamentale precum FDA sunt testarea pulberii de talc pentru azbest, care a fost legată de cancer când este inhalată.
    • Dacă nu aveți un amidon de porumb sau nu doriți să utilizați pulbere de talc, încercați să citiți soda sau amidonul tapioca.
    • Nu uitați să presărați pulberea în interiorul îmbrăcămintei. Ar putea fi mai ușor să răsturnați hainele înăuntru înainte de a presăra mai multă pulbere de talc.
    Întrebarea 4 din 6:
    Ce pot folosi pentru a străluci latexul?
    1. Frecați lubrifiant silicon sau latex polonez peste suprafață pentru a obține o strălucire mare. Dacă utilizați un gel de stoarcere, squirt o cantitate de dimensiune a monedelor pe degete și frecați produsul în latex. Dacă utilizați un spray, spritz latexul și apoi frecați latexul până când este strălucitor.
    • Puneți-vă hainele de latex când sunteți gata să le purtați. Dacă preferați să le păstrați, păstrați-le acoperite cu pulbere de talc.
    • Nu utilizați un lubrifiant pe bază de ulei pentru a lustrui siliconul deoarece poate rupe latexul.
  • 2. Ștergeți o cârpă fără scame peste latex dacă doriți o privire clară. Dacă nu mergeți la un aspect super strălucitor, frecați o cârpă uscată fără scame peste latexul lustruit pentru a scoate o parte din strălucire. Continuați să frecați într-o mișcare circulară până când latexul este la fel de mat ca vă place.
  • Întrebarea 5 din 6:
    Cum ar trebui să stochez îmbrăcămintea de latex?
    1. Puneți hainele au vorbit într-o pungă sau o pungă de îmbrăcăminte și le puteți păstra într-un loc uscat. Lăsați-vă hainele de latex să se usuce complet, frecați pulbere de talc pe ele și puneți-le într-o pungă de plastic curată sau o pungă de îmbrăcăminte. Puteți lipi sacul într-un dulap sau sertar până când sunteți gata să purtați latexul.
    • Păstrați sacul cu hainele de latex departe de încălzitoare sau spații umede pentru a proteja latexul.
    • Nu lăsați latexul în lumina directă a soarelui, deoarece razele UV vor decolora latexul și vor face să se dezintegreze mai repede.
    Întrebarea 6 din 6:
    Cum pot proteja latexul de daune?
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru îmbrăcămintea latex Pasul 6
    1. Așezați hainele de latex, astfel încât acestea să nu formeze crestături în timp ce sunt stocate. Pop-ți îmbrăcămintea uscată pe un cârlig de lemn sau din plastic, astfel încât acesta se blochează cu atenție. Apoi, lipiți cuierul cu hainele într-o pungă de îmbrăcăminte sau o pungă de plastic mare înainte de a vă închide în dulap. Latexul tău nu se va înălța sau nu se alătură dacă îl atârnați în loc să-l pliați.
    • Nu atârnă latex colorat lângă alte latex colorat pe același cuptuș sau culorile ar putea sângera împreună dacă sunt prea aproape.
  • 2. Păstrați îmbrăcămintea departe de lumina directă a soarelui și de căldură. Deși puteți purta haine de latex într-o zi caldă, însorită, nu doriți să expuneți latexul acestor condiții pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru se datorează faptului că latexul poate dispărea și începe să se descompună. Deoarece latexul arde foarte ușor, ar trebui, de asemenea, să o păstrați departe de flăcări deschise sau de foc.
  • De asemenea, ar trebui să păstrați îmbrăcămintea de latex departe de ulei și grăsime, deoarece acestea pot rupe latexul.
  • sfaturi

    Avertizări

    Studiile sugerează că pulberea de talcum care conține azbest poate provoca cancer. Mai multe cercetări se fac pentru a determina dacă pulberea de talc fără azbest are aceleași riscuri.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar