Cum să curățați cârpele de microfibră

Pânză de microfibră sunt extrem de utile pentru curățarea prafului în jurul casei dvs. sau din ecrane. Pentru a-și prelungi viața și puterea de curățare, trebuie să le curățați cu atenție separat de alte elemente. Spălați-le cu mâna în apă curată sau într-o mașină de spălat cu detergent de rufe lichide, apoi atârnați-le la aer uscat pentru a le menține de la acumularea scamei în uscător. Când urmați procedura corespunzătoare de curățare, cârpele microfibrătoare vor dura sute de utilizări!

Pași

Metoda 1 din 2:
Clătiți cârpe de microfibră ușor folosite cu mâna
  1. Imagine intitulată Pânză de microfibră curată Pasul 1
1. Puneți cârpele murdare într-o găleată curată umplută cu apă rece sau caldă. Umpleți o găleată curată, suficient de mare pentru a ține toate cârpele pe care doriți să le spălați, cu apă rece sau caldă. Aruncați cârpele și lăsați-le să se înmoaie pentru câteva minute.
  • Spălarea mâinilor funcționează cel mai bine pentru curățarea cârpelor de microfibră care au fost folosite pentru a curăța mesele uscate, cum ar fi praful. Pentru cârpele murdare sau cele folosite pentru a șterge scurgerile, va trebui să le spălați mașina.

Bacsis: Întotdeauna spălați cârpele microfibră separat de alte elemente. Pânză de microfibră sunt proiectate pentru a ridica scame și praf. Dacă le spălați cu alte țesături, cum ar fi bumbacul, ei vor acumula doar mai multe scame.

  • Imagine intitulată Cârnuri de microfibră curată Pasul 2
    2. Utilizați-vă mâinile pentru a muta cârpele în apă pentru a elibera murdăria. Împingeți cârpele de microfibră în jurul găii de apă pentru a slăbi praful și alte prize pe care le-au acumulat. Trebuie doar să faceți acest lucru pentru un minut sau două.
  • Nu utilizați detergent sau alte produse de curățare pentru această metodă. Pentru a obține praful și murdăria ușoară, tot ce aveți nevoie este apa curată și o mică agitație.
  • Imagine intitulată Pânză de microfibră curată Pasul 3
    3. Clătiți cârpele sub apă răcoritoare și strângeți excesul de apă. Luați fiecare cârpă și țineți-o sub un robinet de rulare pentru a clăti praful și murdăria rămasă. Scrierea excesului de apă, astfel încât cârpele să nu piardă.
  • Dacă acest lucru nu funcționează pentru a scoate murdăria și praful din cârpe, atunci va trebui să le spălați într-o mașină de spălat pentru a le curăța bine.
  • Imagine intitulată Cârnuri de microfibră curată Pasul 4
    4. Închideți cârpele și lăsați-i să se usuce la aer. Atârnați fiecare cârpă separată de alte elemente de pe umerasele de haine sau de o linie de îmbrăcăminte. Lăsați-i să se usuce complet înainte de a le folosi pentru a curăța din nou.
  • Evitați uscarea cârpelor de microfibră într-o mașină de uscare. Mașinile de uscare sunt pline de scame și de praf pe care cârpele le vor ridica. Dacă absolut trebuie să le uscați într-o mașină, apoi să le uscați fără căldură și în afară de alte elemente.
  • Metoda 2 din 2:
    Spălați cârpe de microfibră puternic murdare
    1. Imagine intitulată Cârnuri de microfibră curată Pasul 5
    1. Pretrată orice pete sau pete cu o picătură de detergent de rufe lichide. Frecați o picătură de detergent de rufe lichide în fiecare parte a patei cu vârful unui deget. Lăsați-o să se înmoaie timp de 5 minute înainte de a spăla pânza.
    • Spălați cârpele de microfibrare utilizate pentru curățarea în bucătărie, baie sau folosite pentru a curăța mesele lichide sau grase după fiecare utilizare.

    Bacsis: Nu utilizați produse de curățare atunci când curățați cu cârpe de microfibră dacă doriți să vă prelungiți durata de viață. Utilizați-le pe cont propriu sau numai cu apă curată.

  • Imagine intitulată Cârnuri de microfibră curată Pasul 6
    2. Puneți cârpele murdare în mașina de spălat separată de alte elemente. Întotdeauna spălați cârpele microfibră separat de alte elemente, în special îmbrăcăminte de bumbac. Acest lucru le va păstra de la ridicarea mai multor scame.
  • Anumite tipuri de țesături se vor freca cu cârpele și vor descompune periile microfibrătoare, care vor scădea și eficacitatea acestora.
  • Imagine intitulată Cârnuri de microfibră curată Pasul 7
    3. Puneți 1/2 cantitatea de detergent lichid pe care ați folosi în mod normal în mașină. Nu utilizați detergent de rufe pudră, deoarece poate deteriora microfibrele. Închideți mașina de spălat după ce ați pus detergentul în.
  • Nu adăugați balsamuri de țesături, înălbitor, oțet sau altceva decât detergentul de rufe lichide.Acestea vor descompune microfibrii și vor deteriora cârpele.
  • Imagine intitulată Cârnuri de microfibră curată Pasul 8
    4. Rulați mașina de spălat pe ciclul său de apă rece sau caldă. Utilizați numai apa la rece sau caldă, apa caldă poate deteriora microfibrele, mai ales după spălările repetate. Apa rece sau caldă, cu detergent este suficientă pentru a curăța și dezinfecta cârpele.
  • Când se spală corect, cârpele de microfibră vor supraviețui 100-500 de cicluri de spălare și vor păstra eficacitatea lor. Înlocuiți-le atunci când încep să se simtă dur, cum ar fi spălarea normală.
  • Imagine intitulată Cârnuri de microfibră curată Pasul 9
    5. Atârnă cârpele pentru a usca aerul. Scoateți cârpele de la mașina de spălat și atârnați-le pe o linie de spălare sau umezi de haine. Atârnă-le în soare, dacă poți, pentru a adăuga dezinfecție.
  • Pânză de microfibră se usucă foarte repede. Acestea ar trebui să fie uscate și gata să se folosească din nou într-o oră. Dacă nu puteți să așteptați acest lucru pentru ca ei să se usuce, atunci se usucă doar fără căldură și separat de alte elemente.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Găleată
    • Apă rece sau caldă
    • Mașină de spălat
    • Detergent de rufe
    • Linie de îmbrăcăminte sau umerase
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar