Cum să obțineți vopsea acrilică din haine

Vopseaua acrilică este o formă populară de vopsea pentru utilizarea în ambarcațiuni, decorarea casei și a locurilor de vopsea generală. Este proiectat să se dizolve în apă, dar dacă se termină pe hainele dvs., poate pata. Din fericire, în multe cazuri, este posibil să o eliminați cu acțiune rapidă. Fiecare opțiune va funcționa indiferent dacă vopseaua este uscată sau umedă, dar întotdeauna încercați să răzuiți vopseaua mai întâi dacă este încă umedă.

Pași

Metoda 1 din 5:
Pregătiți-vă pentru a vă trata hainele
  1. Imagine intitulată Obțineți vopsea acrilică din haine Pasul 1
1. actioneaza rapid. Indiferent de metoda pe care alegeți să eliminați vopseaua acrilică din îmbrăcămintea dvs., cu atât mai repede răspundeți la tratareata pete, cu atât este mai probabil că veți elimina cu succes de la îmbrăcăminte.
  • 2. Răzuiți orice vopsea congelată sau blobată de pe hainele dvs. cu o lingură sau cuțit. Dacă vopseaua este încă umedă, dați-o ușor cu un prosop de hârtie sau o cârpă pentru a absorbi vopseaua în exces. Cheia este de a obține cât mai multă vopsea posibil cât mai curând posibil.
  • O perie trist poate ajuta cu țesături mai dure, mai ales dacă vopseaua a congelat în globule mari. O perie este un înlocuitor bun pentru o lingură dacă nu vă simțiți confortabil folosind ustensile de mâncare.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea acrilică din haine Pasul 3
    3. Nu panică. Nu renunțați și aruncați cămașa departe sau frustrați. Chiar dacă este un articol frumos de îmbrăcăminte, s-ar putea să-l salvezi din colorare. Doar mișcați rapid și urmați instrucțiunile.
  • 4. Dab cât mai mult de pe vopsea cu un prosop de hârtie uscat. Acest lucru va funcționa numai dacă vopseaua este încă umedă. Amintiți-vă la dab, să nu frecați. DABBING va elimina excesul de vopsea umedă care nu a fost deja îmbibată în hainele dvs. Frecare va împinge excesul de vopsea în hainele dvs. și va face și mai dificil de îndepărtat. Odată ce ați vorbit de pe vopsea umedă suplimentară, puteți trece la oricare dintre pașii următori.
  • Metoda 2 din 5:
    Îndepărtarea vopselei cu alcool izopropilic
    1. Înmuiați zona colorată cu alcoolul izopropilic. Zona colorată trebuie să fie complet saturată, deci fi generoasă cu suma. Puteți cumpăra alcool izopropilic online sau la farmacia locală pentru un preț relativ scăzut. CVS vă va vinde o sticlă pentru $ 2.50.
  • 2. Zgâriați la vopsea. Utilizați unghiul, un stick de lemn, o monedă sau un alt element pentru a îndepărta vopseaua și încercați să o ridicați de pe material. Când se răzgândesc, du-te cu, apoi împotriva boabelor de țesătură, înainte și înapoi. Ridicați cât mai mult posibil înainte de a trece la pasul următor.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea acrilică din haine Pasul 7
    3. Puneți îmbrăcămintea în mașina de spălat. Setați ciclul pe care îl utilizați, de obicei, pentru acest tip de îmbrăcăminte și spălați cu detergentul obișnuit. Sperăm că mașina de spălat poate scăpa de excesul de vopsea pe care nu ați reușit să le îndepărtați cu spălarea și alcoolul.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea acrilică din haine Pasul 8
    4. Uscat ca de obicei. Sperăm că pata va fi ridicată atât de alcool, cât și de spălare. Dacă nu sunteți mulțumit, puteți repeta procesul din nou, dar ar putea fi prea târziu.
  • Metoda 3 din 5:
    Îndepărtarea vopselei cu amoniac și oțet
    1. Înmuiați partea colorată a îmbrăcămintei cu apă rece. Lăsați-o într-o chiuvetă sau o găleată umplută cu apă. Lăsați-o să se înmoaie acolo timp de un minut înainte de a continua. Vrei să fie complet umplut.
  • 2. Se amestecă împreună 1 cană / 240ml de amoniac, 1 cană / 240ml de oțet alb și o mână de sare. Face acest lucru într-un castron separat. Puteți face amestecul în timp ce îmbrăcămintea dvs. se înmoaie în apă pentru a economisi timp.
  • 3. Scurgeți apa din îmbrăcămintea de înmuiere. Răsuciți îmbrăcămintea împreună pentru a stârni apa. Încercați să ieșiți o cantitate bună de apă, astfel încât să nu picure foarte mult, dar nu vă faceți griji dacă este încă umed sau umed. Vrei să fie umedă - acesta a fost întregul punct de înmuiere după toate.
  • 4. Îndepărtați o cârpă sau un burete fără scame în soluția de amoniac și oțet. Acum, curățați patul de vopsea cu această cârpă sau burete. Nu vă fie frică să curățați destul de greu. Îndepărtați soluția ori de câte ori este necesar până când pata pare să fie ridicată.
  • 5. Clătiți îmbrăcămintea cu apă. Acum verificați dacă pata a fost ridicată. Repetați dacă este încă acolo. Sperăm că după repetarea acestui proces o dată sau de două ori pe pata ar fi trebuit să dispară. Veți vedea rezultate imediate.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea acrilică din haine Pasul 14
    6. Aruncați îmbrăcămintea curățată în mașina de spălat. Spălați ca de obicei și apoi uscați hainele. Verificați din nou și vedeți dacă pata a dispărut acum. Dacă încă nu sunteți mulțumit, puteți repeta procesul, dar probabil că veți vedea doar rezultatele cu returnări diminuante.
  • Metoda 4 din 5:
    Scoaterea vopselei cu detergent de vase
    1. Rotiți îmbrăcămintea în afară - sau cel puțin partea în care este pata. Țineți-l sub apă caldă pentru a încerca să eliminați cât mai mult de vopsea posibil.
  • 2. Se amestecă un detergent lichid lichid cu o singură parte caldă. Aceasta este soluția pe care o veți folosi pentru a încerca să scapi de pete. Această metodă este utilă pentru că este posibil să aveți detergent de mâncare la îndemână.
  • 3. Îndepărtați o cârpă de curățare fără scame sau un burete în soluție. Dab și burete pata cu vigor - evita să frece prea mult, deoarece acest lucru poate răspândi pata. Nu vă fie frică să utilizați unghiile pe pete. Încercați să ieșiți cât mai mult posibil.
  • 4. Clătiți cu apă. Verificați pata. Puteți repeta Detergentul Dabbing dacă este necesar sau dacă nu sunteți mulțumit de suma care a ieșit.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea acrilică din haine Pasul 19
    5. Spălați ca de obicei. Spălați aceste haine așa cum ați spălat în mod normal. Asigurați-vă că articolul de îmbrăcăminte poate fi spălat cu mașina. Acum, uscați hainele pe măsură ce în mod normal ar fi și verificați din nou pete. Sperăm că a dispărut acum.
  • Metoda 5 din 5:
    Scoaterea vopselei cu cleme de curățare a ferestrelor sau cu spray
    1. Blot ușor pete cu o cârpă de curățare sau un prosop de hârtie. Nu frecați vopseaua în. Acest pas este necesar numai dacă vopseaua este încă umedă.
  • 2. Pulverizați fereastra de curățare sau de păr pe cârpă de curățare sau burete. Țineți zona umezită deasupra vârfului unei sticle de removerizare poloneză de unghii și umeziți cu puțină acetonă. Dacă aveți fie spray de ferestre sau spray de păr în casă, ambele produse ar putea elimina pata.
  • Este recomandat să testați o zonă inconspicuoasă pe bucata de îmbrăcăminte pentru a fi sigur că țesătura poate gestiona substanțele chimice din aceste produse. Dacă nu, utilizați o metodă diferită.
  • 3. Curățați pata de vopsea cu o cârpă umezită. Poziționați cârpa peste pată și începeți să spălați în sus și în jos. Încercați să nu fiți prea viguroși - doriți să evitați răspândirea patei. Amintiți-vă să scoateți cât mai multă vopsea cu un cuțit sau unghiul degetului înainte de a începe să curățați patul de vopsea cu dispozitivul de curățare. Vrei să eviți răspândirea petelor cât mai mult posibil.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea acrilică din haine Pasul 23
    4. Spălați imediat. Acest amestec puternic de curățare trebuie îndepărtat rapid înainte de a distruge fibrele de țesături. Spălați ca de obicei, apoi uscați. Acest lucru ar trebui să elimine pata.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Testați întotdeauna o zonă inconspicuoasă mai întâi pentru a vedea cum răspunde tesatura.
  • Puteți încerca, de asemenea, să vă rog să vă despărțiți zona cu remover sau mai subțire, dar ar putea să vă deterioreze hainele. Încercați doar acest lucru pe fibrele naturale și verificați soluția pe o parte inconspicuoasă a îmbrăcămintei dvs.
  • Cât mai mult posibil, nu lăsați vopseaua să se usuce. Este mai ușor să eliminați petele atunci când sunt umede decât atunci când sunt deja uscate.
  • Orice soluție de curățare riscă să facă lucrurile mai rău, în funcție de produsul sau produsul chimic, tipul de țesătură afectată și metoda de aplicare. Având în vedere că îmbrăcămintea este deja vopsea pătată, merită să încercați să scoateți cel puțin pata.
  • Doar țesăturile curate uscate vor rămâne vopsea.Un curățător uscat poate vedea dacă se poate face ceva. Dacă rămâne pata, gândiți-vă la modalități creative de a acoperi sau de a încorpora pata în costum.
  • O altă soluție posibilă: utilizați alcool de frecare și spray de curățare a bucătăriei 409. Apoi utilizați o periuță de dinți pentru ao lucra.Utilizați o periuță de dinți moale și fiți blând, astfel încât să nu trageți firele în țesătură. Acest lucru funcționează pe petele care au uscat și au fost pe haine de luni de zile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar