Cum să vă înghețați creditul

Dacă numărul dvs. de securitate socială sau alte informații de identitate, cum ar fi permisul de conducere, a fost compromis, aveți riscul de furt de identitate. Cu aceste informații de bază, un hoț poate obține creditul și poate rack datoria în numele dvs. O modalitate de a împiedica acest lucru este de a îngheța creditul de îndată ce aveți motive să credeți că informațiile dvs. au fost compromise. Dacă anticipează verificările de credit pentru un nou loc de muncă sau o nouă casă, este posibil să doriți să urmați alte opțiuni pentru a vă proteja creditul.

Pași

Metoda 1 din 3:
Plasarea înghețului
  1. Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 12
1. Contactați fiecare dintre cele trei birouri de credit. Există trei birouri de credit principale care emite rapoarte de credit în numele dvs .: Equifax, Transunion și Experian. Pentru a vă îngheța creditul, trebuie să solicitați o înghețare de la fiecare Birou de credit separat.
  • Pentru a îngheța raportul cu Equifax, mergi la https: // îngheţa.Equifax.COM sau sunați la 1-800-349-9960.
  • Pentru a îngheța raportul cu Experian, mergi la https: // Experian.com / îngheț / centru.HTML sau sunați la 1-888-397-3742.
  • Pentru a îngheța raportul cu Transunion, mergi la https: // Transunion.COM / Credit-Freeze / Place-Credit-Freeze sau sunați 1-888-909-8872.
  • Pentru a pune o înghețare în raportul dvs. de credit, va trebui să furnizați informații de bază, cum ar fi numele legal complet și numărul de securitate socială, pentru a vă verifica identitatea. De asemenea, este posibil să răspundeți la o serie de întrebări de securitate bazate pe informațiile conținute în raportul dvs. de credit, cum ar fi numele creditorului care a finanțat mașina sau ipoteca.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 15
    2. Cereți o înghețare în scris dacă sunteți o victimă a furt de identitate. Trebuie să trimiteți rapoarte de poliție și alte documente pentru a dovedi că sunteți o victimă a furtului de identitate. Acest lucru face mai eficient să vă trimiteți cererea în scris prin poștă decât online sau prin telefon.
  • Biroul general al avocatului California are litere de eșantion pe care le puteți utiliza dacă solicitați o înghețare în scris în scris. Aceste scrisori sunt disponibile la https: // Oag.cca.Gov / IDTHET / FAPS / FREEZE-DVS.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 1
    3. Protejați știftul sau parola pe care o primiți pentru înghețarea dvs. Înghețarea poate intra imediat în vigoare, dar prin lege trebuie să intre în vigoare în termen de 3 zile de la solicitarea dvs. Veți primi confirmarea scrisă a înghețului, precum și un PIN sau o parolă pentru a utiliza dacă doriți să ridicați congelarea temporară sau permanentă.
  • Stocați codul PIN sau parola într-un loc sigur. Nu-l purtați cu dvs. în portofel sau portofel sau păstrați-l pe computerul dvs. și nu-l dați nimănui altcuiva.
  • Metoda 2 din 3:
    Dezghețarea înghețului
    1. Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 13
    1. Întrebați ce Biroul de Credit va fi folosit pentru a vă verifica creditul. Când depuneți o cerere de credit, închiriere sau o cerere de locuri de muncă, compania va verifica probabil creditul dvs. Deoarece majoritatea locurilor folosesc doar un Birou de credit, astfel încât să vă puteți salva niște bani dacă știți care dintre ele vor fi folosite.
    • Obțineți obiceiul de a vă întreba dacă creditul dvs. va fi verificat oricând vă înscrieți pentru ceva. De exemplu, dacă vă mutați, este posibil să aveți mai multe verificări de credit pentru a închiria un apartament, conectați-vă utilitățile și pentru a stabili un nou telefon sau servicii de internet.
    • Companiile de asigurări, de asemenea, verifică de obicei creditul înainte de a scrie noi politici și vă puteți confrunta cu un control de credit pentru unele servicii guvernamentale.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 5
    2. Aplicați online pentru un pin de o singură dată pentru a vă dezgheța înghețarea pentru o singură companie. Procesul de aplicare pentru un cod PIN cu o singură dată este similar cu procesul de dezghețare a înghețului, iar taxele pot fi mai mici. Acest lucru permite companiei sau individului cu codul PIN pentru a vă verifica creditul o singură dată. Freezeul dvs. rămâne în vigoare pentru toți ceilalți.
  • Înainte de a aplica pentru PIN, asigurați-vă că persoana sau compania care va verifica creditul dvs. înțelege cum să o utilizați și este în regulă cu această metodă.
  • Imagine intitulată Track Card de credit Pasul 1
    3. Contactați Biroul de credit în care doriți să dezghețați înghețarea. Procesul de dezghețare a înghețului dvs. de securitate este aproximativ același cu cel pe care l-ați terminat pentru a iniția înghețarea. În mod obișnuit, puteți dezgheța înghețarea de la același site ca cea pe care ați folosit-o.
  • De obicei cel mai simplu mod de a face acest lucru este online, deși este posibil să îl puteți face prin telefon.
  • Ar trebui să existe și informații despre ce să faceți pentru a vă dezgheța înghețarea inclusă în confirmarea scrisă a înghețului. Scoateți literele de confirmare și urmați instrucțiunile de acolo.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 8
    4. Introduceți informațiile personale necesare online. Pentru a vă dezgheța înghețarea, va trebui să oferiți prea multe informații pe care le-ați făcut când ați inițiat înghețarea, inclusiv numele dvs. legal complet, data nașterii și numărul de securitate socială.
  • Biroul de credit individual poate solicita informații suplimentare sau pot lua pași suplimentari pentru a vă verifica identitatea, cum ar fi apelarea sau trimiterea unui mesaj text.
  • Imagine intitulată Cheltuielile cardului de credit Pasul 2
    5. Specificați datele pe care doriți să le înghiți. În timp ce de obicei nu veți putea începe dezghețarea în aceeași zi pe care o solicitați, este posibil să vi se permită să furnizați o dată exactă atunci când dezghețarea ar trebui să înceapă și să se încheie.
  • Dacă anticipați mai multe verificări de credit, de exemplu dacă vă mișcați, este posibil să doriți să lăsați dezghețarea în vigoare timp de o săptămână sau două. Pentru cecuri individuale, de obicei, puteți scăpa doar cu înghețarea ridicată pentru câteva zile. Verificați cu persoana sau compania care va verifica creditul dvs. pentru a confirma când va avea loc verificarea.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 10
    6. Introduceți codul PIN sau parola. Ultimul pas pentru a vă confirma identitatea este de a oferi Biroului de credit cu PIN-ul sau parola pe care ați primit-o atunci când înghețarea a fost plasată pe credit. Asigurați-vă că introduceți codul PIN corect pentru Biroul de Credit unde solicitați dezghetul.
  • Dacă ați pierdut PIN-ul sau parola, fiecare Birou de credit are propriul proces de recuperare a acestui PIN sau pentru a solicita un nou. Căutați a "pierdut PIN" link și urmați instrucțiunile. Acest lucru poate provoca întârzieri suplimentare.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 11
    7. Confirmați înghețarea a fost ridicată. Odată ce solicitați dezghetul, trebuie să primiți confirmarea scrisă că creditul dvs. nu mai este înghețat. În acest timp, raportul dvs. de credit poate fi accesat de oricine.
  • Dacă ați solicitat un cod PIN cu o singură dată, înghețarea dvs. va fi în continuare în vigoare. Numai persoana sau compania cu PIN-ul poate accesa raportul dvs. și chiar ei vor putea doar să facă o anchetă.
  • Metoda 3 din 3:
    Protejarea creditului în alte moduri
    1. Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 9
    1. Setați o alertă de fraudă dacă identitatea dvs. nu a fost furată. Dacă informațiile dvs. au fost compromise, cum ar fi printr-o încălcare a datelor, dar nu aveți nici o dovadă specifică a furtului de identitate, plasarea unei alerte de fraudă în raportul dvs. de credit poate fi mai potrivită pentru situația dvs.
    • O alertă de fraudă este gratuită, iar oricine vă poate verifica raportul de credit sau poate emite un credit nou în numele dvs. Cu toate acestea, alerta instruiește creditorul să ia măsuri suplimentare pentru a vă verifica identitatea înainte de a emite un nou credit sau de a deschide un cont nou.
    • Trebuie doar să contactați un Birou de credit pentru a plasa o alertă de fraudă. Ei sunt obligați să notifice celorlalți doi, care vor pune o alertă de fraudă pe celelalte fișiere pentru dvs. O alertă standard de fraudă durează 90 de zile și poate fi extinsă pentru o taxă. Dacă sunteți victima furtului de identitate, puteți face ca frauda să fie permanentă.
    • Având o alertă de fraudă în raportul dvs. poate întârzia aprobarea în unele cazuri.
  • Imagine intitulată Verificați scorul dvs. de credit Pasul 7
    2. Blocați raportul de credit dacă doriți mai multă versatilitate. Fiecare Birou de credit oferă propriul produs pentru a vă permite să blocați raportul dvs. de credit, astfel încât noii creditori să nu poată accesa acest lucru. Spre deosebire de o înghețare, puteți bloca și debloca raportul în orice moment.
  • Aceste servicii nu pot fi gratuite. Spre deosebire de creditul îngheață, puteți plăti o taxă anuală sau o taxă lunară de abonament mai mică pentru a menține serviciul. Comparați programele de blocare și beneficiile acestora la o înghețare și alegeți cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și bugetului dvs.
  • Imagine intitulată Track Card de credit Pasul 7
    3. Utilizați un serviciu de monitorizare online de credit pentru a verifica în mod regulat creditul. Sunteți legal îndreptățiți la unul Raport de credit gratuit in fiecare an. Între timp, un serviciu online gratuit, cum ar fi Karma de credit, vă poate ajuta să păstrați fișele cu privire la modificările raportului dvs. de credit.
  • Multe companii de cărți de credit oferă servicii de monitorizare a creditelor gratuit deținătorilor lor de carduri. Verificați site-ul web al oricăror carduri de credit pe care trebuie să le aflați ce opțiuni sunt disponibile pentru dvs.
  • De asemenea, puteți avea posibilitatea de a configura e-mailuri sau alerte de text atunci când există o schimbare majoră a raportului dvs. de credit care poate necesita atenția dvs.
  • Imagine intitulată Track Card de credit Pasul 5
    4. Setați parole diferite pentru fiecare dintre conturile dvs. online. Utilizați parole sigure care nu pot fi ghicite ușor și alegeți o parolă diferită pentru fiecare cont pe care îl aveți. Dacă informațiile dvs. sunt pierdute sau hackate, acest lucru poate limita daunele unui singur cont.
  • Păstrați parolele într-un loc sigur și nu le purtați niciodată cu dvs. Nu le scrieți pe carduri sau nu le păstrați în portofel.
  • Când vă aflați în public, luați măsuri de precauție pentru a vă asigura că nimeni nu vă poate vedea introduceți o parolă sau un cod PIN. Evitați să mergeți pe site-urile financiare sau să utilizați aplicații financiare pe telefonul dvs. în locuri publice unde puteți fi ușor de observat.
  • Imagine intitulată Cheltuielile cardului de credit Pasul 6
    5. Monitorizați conturile și setați alerte. Indiferent dacă aveți o alertă de înghețare sau fraudă în rapoartele dvs. de credit, trebuie să rămâneți vigilent cu privire la raportul dvs. de credit și să luați pași activi pentru ao proteja. Prin monitorizarea îndeaproape, puteți minimiza orice daune prin acționarea imediat când observați o problemă.
  • Există o serie de programe de protecție a identității pe care le puteți înscrie pentru acest lucru va monitoriza raportul dvs. și vă va alerta să modificați. Unii vor lua chiar și măsuri pentru a corecta orice erori sau probleme - cu toate acestea, va trebui să plătiți o taxă lunară pentru aceste servicii.
  • Înainte de a vă înscrie un serviciu plătit, faceți o privire mai atentă la ceea ce vă este disponibil gratuit. Nu ar trebui să vă ocupați de mult timp pentru a vă monitoriza pur și simplu raportul și conturile pe cont propriu. De exemplu, ați putea programa 5 minute pe zi sau 20 de minute în fiecare săptămână pentru a vă așeza și uitați-vă la finanțele dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă sunteți căsătoriți, atât dumneavoastră, cât și soțul / soția dvs. trebuie să vă îngheț rapoartele de credit individuale pentru a obține beneficiul integral al înghețului - în special dacă aveți datorii comune.
  • Dacă aplicați pentru o congelare a creditului online, vă rugăm să rețineți că sistemele Biroureaus de credit pot fi buggy și este posibil să încercați mai multe ori sau utilizați o metodă diferită, pentru a obține o înghețare de credit pentru a aplica.
  • Pentru a vă proteja împotriva încălcărilor de date și a compromisurilor de securitate, luați în considerare înghețarea creditului dvs. oricând, anticipați o perioadă lungă de timp în care nu va trebui să vă verificați creditul.
  • Avertizări

    O înghețare a creditului nu împiedică creditorii existenți sau colectorii asociați cu acestea, să acceseze raportul dvs. de credit. Verificați raportul dvs. de credit pentru erori înainte de ao îngheța. Dacă un hoț de identitate a reușit să deschidă o linie de credit în numele dvs., creditorul neautorizat ar avea în continuare acces la raportul dvs. chiar și după înghețare, dacă nu inițiați o dispută.
  • Înghețarea raportului dvs. de credit nu înseamnă că nu veți continua să primiți oferte de credit pre-aprobate. Pentru a opri aceste, sunați la 888-5Oout sau mergeți la Optoutprescreen.COM.
  • Unele birouri vă oferă opțiunea de a specifica propriul dvs. PIN pentru o înghețare de credit. Acest lucru nu este recomandat din cauza motivelor de securitate și, în schimb, ar trebui să permiteți sistemului să genereze una aleatorie pentru dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar