Cum să ștergeți un cont de credit de la equifax

În Statele Unite, Equifax este una dintre cele trei agenții majore de raportare a creditelor (împreună cu transuniunea și experia). Puteți elimina un cont de credit din raportul dvs. Equifax dacă contul nu este al dvs. sau dacă contul a fost închis. Puteți solicita cu ușurință ca un cont să fie eliminat prin contactarea Equifax, fie online, fie prin scrisoare. Dacă Equifax nu va elimina contul, atunci puteți depune o declarație de litigiu. De asemenea, puteți solicita creditorului care a raportat contul pentru a elimina informațiile.

Pași

Partea 1 din 3:
Verificarea dacă puteți elimina contul
  1. Imagine intitulată Ștergerea unui cont de credit din Equifax Pasul 1
1. Obțineți un raport de credit gratuit. Aveți dreptul la un raport de credit gratuit de la Equifax în fiecare an. Nu trebuie să o solicitați direct de la Equifax. În schimb, puteți solicita un raport în următoarele moduri:
  • Imagine intitulată Ștergerea unui cont de credit din Equifax Pasul 2
    2. Verificați dacă există conturile dvs. nu sunt ale dvs. Vrei ca raportul dvs. de credit să fie corect. În acest scop, ar trebui să treceți și să identificați erorile. Evidențiați orice conturi de credit care nu vă aparțin.
  • De asemenea, evidențiați orice alte erori pe care le vedeți. Puteți raporta toate greșelile în același timp.
  • Imagine intitulată Ștergeți un cont de credit din Equifax Pasul 3
    3. Identificați vârsta unui cont închis. S-ar putea să fi închis un cont în trecut. Această situație este diferită de faptul dacă contul de credit nu a fost niciodată al tău. Puteți să vă eliminați conturile închise după ce a trecut o anumită perioadă de timp:
  • Un cont care a fost închis, dar în stare bună poate rămâne în raportul dvs. de credit pentru până la 10 ani. Dacă informațiile de credit sunt pozitive, este posibil să doriți să o lăsați în raportul dvs.
  • Un cont delincvent care a fost taxat va rămâne în raportul dvs. timp de șapte ani plus 180 de zile de la punctul în care ați devenit delincvenți.
  • Un cont în colecții va rămâne în contul dvs. de șapte ani plus 180 de zile de la data la care a devenit delincventă. De asemenea, un cont în colecții poate apărea de două ori pe raportul dvs. de credit. Poate apărea o dată pentru delincvență și o dată pentru colectare.
  • Partea 2 din 3:
    Solicitarea Equifax pentru a elimina contul
    1. Imagine intitulată Ștergerea unui cont de credit din Equifax Pasul 4
    1. Contactați Equifax online. Vizitați site-ul lor la https: // Equifax.com / personal /. Faceți clic pe "Asistența Raportului de credit" și apoi "Informații despre litigiile din raportul dvs. de credit."Puteți trimite informațiile dvs. online.
  • Imagine intitulată Șterge un cont de credit din Equifax Pasul 5
    2. Scrie o scrisoare. Chiar dacă raportați online, ar trebui, de asemenea, să scrieți o scrisoare, care va servi ca dovadă a comunicării dvs. În scrisoarea dvs., ar trebui să identificați contul de credit închis și să cereți ca acesta să fie eliminat. De asemenea, explicați de ce ar trebui eliminat, e.G., Nu ați deschis niciodată contul sau că este atât de vechi încât ar fi trebuit să renunțe la raport până acum.
  • Puteți utiliza scrisoarea de eșantionare a Comisiei Federale Comerciale, care este disponibilă la https: // consumator.FTC.Gov / Articole / 0384-Exemplu-Scrisoare-Errors-Raport-dvs. de credit.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui cont de credit din Equifax Pasul 6
    3. Trimiteți scrisoarea. Faceți o copie a scrisorii pentru înregistrările dvs. Faceți copii ale oricăror atașamente, cum ar fi copia raportului dvs. de credit Equifax. Mail Trimiterea scrisorii certificate, primirea de returnare solicitată.
  • Adresa de corespondență a Equifax este serviciile de informare Equifax, LLC, P.O. Box 740256, Atlanta, GA 30348.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui cont de credit din Equifax Pasul 7
    4. Primiți rezultatele anchetei. După ce Equifax primește plângerea dvs., acesta va contacta entitatea care a raportat contul dvs. de credit și le cere să investigheze. Equifax trebuie să vă întoarcă în termen de 30-45 de zile. Equifax ar trebui să explice în scris rezultatele anchetei.
  • Equifax ar trebui să vă trimită, de asemenea, informațiile de identitate și de contact pentru entitatea care a raportat contul.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui cont de credit din Equifax Pasul 8
    5. Scrieți o declarație de dispută, dacă este necesar. Dacă Equifax nu va elimina contul închis, atunci puteți scrie o declarație de dispoziție gratuită. Această declarație va fi inclusă ori de câte ori cineva solicită raportul dvs. de credit Equifax.
  • În general, ar trebui să includeți doar o declarație de litigiu dacă aveți motive legitime pentru dezacordul cu decizia Equifax de a nu elimina contul.
  • De exemplu, ați putea scrie, "Nu am deschis niciodată acest cont deși Equifax refuză să o elimine din istoria mea de credit. Investigăm dacă am fost victima furtului de identitate."
  • Partea 3 din 3:
    Având un creditor eliminați contul
    1. Imagine intitulată Ștergerea unui cont de credit din Equifax Pasul 9
    1. Trimiteți o scrisoare către creditor. Puteți solicita entității care a raportat contul de credit pentru al elimina. Trebuie să le scrieți o scrisoare și o corespondență certificată, primirea de returnare solicitată. Equifax ar fi trebuit să vă dea informațiile de contact pentru entitate. Nu uitați să includeți o copie a raportului dvs. Equifax cu contul de credit evidențiat sau circulat.
    • FTC are, de asemenea, o scrisoare de probă utilă pe care o puteți utiliza: https: // consumator.FTC.GOV / Articole / 0485-Exemplu-Scrisoare-Errors-Errors-Your-Credit-Raporter-furnizorii de informații.
    • Adaptați scrisoarea FTC la situația dvs. Dacă nu ați deschis niciodată contul, cereți-i să fie eliminat. Cu toate acestea, dacă contul a fost închis deoarece ați fost delincvenți, atunci puteți explica de ce nu ați reușit să vă plătiți facturile și să cereți o bună-credință.
    • Dacă cereți o bună ștergere, atunci păstrați tonul tău politicos. Amintiți-vă, creditorul nu trebuie să elimine informațiile privind contul închis.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui cont de credit din Equifax Pasul 10
    2. Fii atent la negociere. Un creditor sau agenție de colectare ar putea dori să negocieze cu dvs. după ce le contactați. De exemplu, ei ar putea fi de acord să ia informațiile negative de pe cont dacă sunteți de acord să efectuați plata. Aceasta se numește "Plătiți pentru ștergere." Atenție. Prin acceptarea de a plăti, ați putea relua datoria.
  • De exemplu, un cont de colectare ar trebui să cadă din raportul dvs. de credit după șapte ani. În cazul în care contul are șase ani, ar trebui să cadă într-un an. Prin acordul de a începe să efectueze plăți, totuși, contul devine nou - este acum zero ani. Dacă nu vă puteți face toate plățile dvs., creditorul va renunța la ștergerea contului și nu va scădea timp de șapte ani.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui cont de credit din Equifax Pasul 11
    3. Întâlniți cu un avocat dacă doriți să negociați. Contul dvs. delincvent ar putea fi doar unul sau doi ani. În această situație, ați putea dori să negociați deoarece contul nu va scădea timp de cinci sau mai mulți ani. Cu toate acestea, înainte de a vorbi cu creditorul, ar trebui să vă întâlniți cu un avocat pentru a obține sfaturi.
  • Puteți ajunge la un avocat prin contactarea Asociației locale sau a barelor de stat și solicitarea unei recomandări.
  • Dacă sunteți un venit scăzut, consultați asistență juridică, care oferă ajutor juridic gratuit sau pentru un preț redus. Puteți găsi asistență juridică vizitând http: // LSC.Gov.
  • Imagine intitulată Ștergerea unui cont de credit din Equifax Pasul 12
    4. Continuați să monitorizați raportul dvs. de credit. Dacă creditorul este de acord să elimine contul închis, continuați să monitorizați contul dvs. Equifax. Deși obțineți doar un raport gratuit de credit pe an, ați putea înscrie în continuare pentru monitorizarea creditului cu Equifax pentru $ 19.95 o lună.
  • Avertizări

    Nu utilizați un computer public atunci când verificați raportul dvs. de credit Equifax. Puteți lăsa informații personale în urma că alții pot obține, ceea ce poate duce la furtul de identitate.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar