Cum de a anula un card de credit

Dacă cardul dvs. de credit vă costă prea mulți bani sau aveți prea multe dintre ele, puteți decide că este timpul să închideți contul. Acesta este un proces relativ ușor care poate fi făcut aproape în întregime la telefon. Deoarece anularea unui card de credit poate afecta scorul dvs. de credit, este important să fii strategic despre el și să faci tot ce poți pentru a-ți apăra creditul.

Pași

Partea 1 din 2:
Contactați emitentul de card de credit pentru a anula cardul
  1. Imagine intitulată Anulează un card de credit Pasul 1
1. Plătiți mai întâi. Înainte de a anula cardul dvs. de credit, este o idee bună să vă asigurați că plătiți echilibrul existent și opriți utilizarea cardului. Dacă nu vă puteți permite să o plătiți, puteți transfera soldul la o altă carte pe care nu o planificați pentru anularea.
  • Când apelați pentru a anula cardul dvs., confirmați că nu există un echilibru asupra acestuia.
  • În plus față de plata soldului, ar trebui, de asemenea, să vă asigurați că vă retrageți toate recompensele dvs. Dacă uitați să faceți acest lucru, ei vor fi probabil pierduți pentru totdeauna.
  • Imagine intitulată Anulează un card de credit Pasul 2
    2. Sunați la departamentul de servicii pentru clienți. Pentru a anula cardul dvs., va trebui să contactați departamentul de servicii pentru clienți al Emitentului. Numărul poate fi găsit de obicei pe partea din spate a cardului dvs., pe factura dvs. și online. Odată ce sunteți conectat la un agent de servicii pentru clienți, permiteți-i să știe că doriți să vă închideți contul.
  • Aveți cartea dvs. de credit și o factură în fața dvs. când apelați. Acest lucru vă va asigura că veți avea toate informațiile de care aveți nevoie.
  • Reprezentantul vă poate întreba de ce doriți să închideți contul. Puteți da vreun motiv pentru care vă place, inclusiv că nu utilizați cardul. Este dreptul tău de a închide contul pentru orice motiv deloc.
  • Dacă este posibil, obțineți numele reprezentantului sau numărul de identificare și scrieți-l, doar în cazul în care aveți probleme mai târziu.
  • Imagine intitulată Anulează un card de credit Pasul 3
    3. Ia în considerare contra-oferta. Când apelați pentru a anula cardul, Emitentul vă poate oferi ceva, cum ar fi o rată a dobânzii mai mică sau mai multe puncte de recompensă, pentru a vă menține ca client. Poate sau nu poate merita să ia în considerare această ofertă, în funcție de motivul pentru care doriți să anulați cardul în primul rând.
  • Este o idee bună să vă gândiți la ceea ce ar fi nevoie pentru a vă schimba mintea în legătură cu anularea înainte de a vă apela. Acest lucru vă va face mai ușor să vă supuneți terenul dacă oferta nu este suficient de bună.
  • Dacă oferta este bună, poate doriți să luați în considerare anularea unei cărți de credit diferite.
  • Dacă sunteți pe gardul de închidere a cardului, puteți încerca să sunați la departamentul de servicii pentru clienți și să negocieri cu ei pentru termeni mai buni. De exemplu, ați putea spune, "Am de gând să anulați acest card dacă nu puteți scădea rata dobânzii la 15%."
  • Imagine intitulată Anulează un card de credit Pasul 4
    4. Confirmați anularea în scris. Dacă terminați anularea cartelei prin telefon, este întotdeauna o idee bună să trimiteți și compania o scrisoare. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că contul este într-adevăr anulată, chiar dacă agentul de service pentru clienți pe care ați vorbit-o face o greșeală.
  • Scrisoarea trebuie să includă numărul dvs. de cont, adresa și numărul contului cardului de credit.
  • Includeți data pe care ați anulat cardul și numele reprezentantului pe care l-ați vorbit în scrisoarea dvs. și solicitați companiei dvs. să vă trimită o scrisoare de confirmare scrisă care să indice că cardul a fost anulat.
  • Poate doriți să includeți dovada plății finale, cum ar fi o copie a unui cec.
  • Trimiteți scrisoarea prin poștă certificată cu o primire de returnare.
  • Partea 2 din 2:
    Protejarea scorului dvs. de credit atunci când anulați un card de credit
    1. Imagine intitulată Anulează un card de credit Pasul 5
    1. Alegeți timpul potrivit pentru a anula. Deoarece anularea unui card de credit poate influența scorul dvs. de credit, este important să fii strategic despre când o faci. Evitați închiderea oricăror conturi dacă sunteți în procesul de solicitare a unui nou credit.
    • Dacă intenționați să cumpărați o casă sau o mașină nouă, așteptați până după finalizarea împrumutului pentru a anula cardul.
  • Imagine intitulată Anulează un card de credit Pasul 6
    2. Luați în considerare dezactivarea anulării. Pentru a evita rănirea scorului dvs. de credit prin anularea unui card, este posibil să doriți să îl dezactivați prin creșterea limitei de credit într-un alt mod. Acest lucru va păstra constanta ratei de utilizare a creditului.
  • Puteți face acest lucru prin deschiderea unei noi carduri sau prin solicitarea unei creșteri a echilibrului pe un card existent.
  • Dacă aveți un credit bun și balanțe reduse pe cardurile dvs., acest lucru este mai puțin important. Închiderea unui card de credit ar trebui să aibă doar un impact mic asupra scorului dvs. de credit.
  • Imagine intitulată Anulează un card de credit Pasul 7
    3. Alegeți cardurile potrivite pentru a anula. Dacă doriți să anulați pur și simplu un card de credit pentru că aveți prea multe dintre ele, este important să vă gândiți cu atenție la care trebuie să anulați. Anularea cardului greșit ar putea să vă costă mai mulți bani sau să vă deteriorați în mod inutil scorul de credit.
  • Cardurile care percep taxe anuale sau au rate foarte mari ale dobânzilor sunt, de obicei, cele mai bune opțiuni (cu excepția cazului în care aceste carduri vin cu beneficii care depășesc costurile ridicate).
  • Anularea cardului de credit pe care l-ați avut pentru cea mai lungă este de obicei o idee proastă, deoarece creditul continuu arată bine în raportul dvs. de credit.
  • Imagine intitulată Anulați un card de credit Pasul 8
    4. Uită-te la raportul dvs. de credit după anularea. După ce anulați cardul dvs. de credit, este o idee bună Solicitați o copie a raportului dvs. de credit și uitați-vă cu atenție pentru a confirma că reflectă faptul că ați anulat cardul. Nu ar trebui să spună că contul a fost închis de către Emitent, deoarece acest lucru va arăta rău altor creditori.
  • Dacă raportul dvs. de credit este inexact, va trebui să contactați din nou departamentul de servicii pentru clienți al companiei de credit și să le cereți să corecteze modul în care au raportat închiderea contului către agenția de raportare a creditelor. Asigurați-vă că ați verificat din nou raportul dvs. pentru a vă asigura că au rezolvat problema.
  • sfaturi

    Odată ce ați anulat cardul dvs. de credit, puteți să-l eliminați prin distrugerea sau tăiați-o în bucăți mici și puneți-o în coșul de gunoi.
  • Nu există nici o modalitate de a prezice exact cât de mult un efect anularea unei cărți va avea pe scorul dvs. de credit, așa cum este considerat împreună cu mulți alți factori. Acesta este motivul pentru care este mai bine să evitați închiderea oricăror conturi înainte de a vă planifica solicitarea unui împrumut mare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar