Cum să verificați scorurile de credit ale cuiva

Verificarea scorurilor de credit este o parte importantă a responsabilității financiare.Indiferent dacă sunteți potențial angajator sau proprietar, reprezentantul împrumutului sau individ, există mai multe avantaje pentru a revizui rapoartele de credit și a scorurilor.Un raport de credit și un scor este un bun indicator al responsabilității profesionale și personale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Solicitarea unui raport de credit pentru altcineva
  1. Imaginea intitulată Verificați pe cineva
1. Obține permisiunea scrisă. Persoanele fizice și întreprinderile trebuie să obțină permisiunea scrisă de la persoana a cărei credit caută.În plus față de permisiunea scrisă, persoana trebuie, de asemenea, să dea numărul său de securitate socială și adresa curentă. Obținerea unui raport de credit fără permisiunea persoanei este ilegală.Poate fi pedepsit de o fină fină sau chiar de închisoare.
  • Societatea pentru Managementul Resurselor Umane (SHRM) oferă formulare de eșantionare pentru obținerea permisiunii de a efectua un control de fond și de a obține un raport de credit pentru consumatori în scopuri de angajare.
  • E-Renter Oferă formulare gratuite pentru proprietari, inclusiv a Rapoartele privind informarea consumatorilor, pe care chiriașul trebuie să semneze pentru a da permisul de proprietate să facă un control de fond și să obțină un raport de credit.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    2. Contactați una dintre cele trei agenții de raportare a creditelor.Trei agenții naționale de raportare a creditelor efectuează verificări de credit pe indivizi.Sunt Equifax, Experian și Transunion.Trecerea prin una dintre aceste agenții este singura modalitate legitimă de a obține raportul de credit al cuiva.Raportul de credit enumeră informații detaliate despre ocuparea forței de muncă, istoricul de credit, campanie anterioare și datoriile curente.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    3. Obțineți un raport de credit din Transunion.Transunion permite proprietarilor și angajatorilor să verifice rapoartele de credit privind solicitanții de închiriere sau de angajare.Proprietarii utilizează Transunion Smartmove.Angajatorii pot achiziționa un raport de evaluare a transunionului (peer) printr-un furnizor de soluții de angajare terță parte.
  • SmartMove oferă proprietarilor o modalitate rapidă, sigură și fiabilă de a verifica creditul unui chiriaș online.Proprietarul semnează pentru un cont.Pentru 25 de dolari, proprietarul va avea acces la un raport de screening de credit, o recomandare a depozitului, un scor de risc chiriaș și un raport național de fond penal.Pentru un supliment de 10 $, proprietarul poate vedea, de asemenea, un raport de credit complet și o căutare națională de evacuare.Odată ce proprietarul are contul, el introduce numele solicitantului de închiriere și adresa de e-mail.SmartMove contactează solicitantul de închiriere în numele proprietarului și solicită permisiunea de a acorda accesul la aceste informații proprietarului.
  • Un cec de credit de fond este raportul de evaluare prealabil, proiectat de transuniune.Angajatorii le pot cumpăra de la companiile de soluții de angajare terță parte, cum ar fi creditul de comandă sau USAFACK.Raportul de la egal la egal oferă angajatorilor un cont imparțial al informațiilor financiare ale solicitantului, inclusiv istoricul de credit.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    4. Obțineți un raport de credit de la Experian.Hover peste fila de afaceri mică și alegeți Verificați creditul pe o persoană.Veți ateriza pe o pagină care vă permite să deschideți un cont cu serviciul lor de conectare experian.Odată ce aveți un cont, puteți obține acces la informațiile despre credit ale altora.
  • Acest serviciu funcționează puțin diferit.Persoana a cărei credit pe care doriți să o vizualizați poate achiziționa un raport de credit pentru 14 USD.95 și vă acordă acces liber la raport timp de 30 de zile.
  • Pentru a deschide un cont cu Experian Connect, vă furnizați numele, adresa și numărul de securitate socială și alegeți un nume de utilizator și o parolă pentru cont.Sistemul va verifica identitatea dvs. vă întrebați întrebări din istoricul dvs. de credit pentru care numai ați știut răspunsurile.Odată ce treceți întrebările de securitate, contul dvs. este deschis.
  • Odată ce ați contul, puteți trimite o cerere de a vizualiza creditul unei persoane de la Tabloul de bord Experian Connect.Tot ce aveți nevoie este numele persoanei și adresa de e-mail.
  • Experianul contactează persoana în numele dvs.Dacă persoana este de acord, el achiziționează raportul însuși pentru 14 dolari.95 prin experian.Apoi vă acordă permisiunea de a vizualiza raportul gratuit timp de 30 de zile.
  • Odată ce persoana ți-a acordat acces la raportul de credit, Experian vă anunță.Puteți vizualiza raportul despre tabloul de bord de conectare Experian.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    5. Obțineți un raport de credit de la Equifax.Equifax oferă servicii de verificare pentru proprietari și angajatori. Aceste servicii permit proprietarilor și angajatorilor să verifice identitatea și să vizualizeze o carte de raport de credit pentru participanții potențiali sau solicitanții de locuri de muncă.
  • Proprietarii folosesc raportul de identitate Equifax pentru proprietari.Acest serviciu permite proprietarilor să verifice identitatea și să vizualizeze o rezumat de credit la nivel înalt și o gamă de scoruri de credit pentru chiriașii potențiali.Proprietarii pot solicita raportul introducând numele propriului și adresa de e-mail și adresa și adresa de e-mail a chiriașului prospectiv.Equifax contactează apoi chiriașul.Dacă chiriașul este de acord, proprietarul este acordat accesul la raportul de identitate.Raportul costă 9 USD.95, fie proprietarul sau chiriașul pot plăti pentru el.
  • Angajatorii utilizează sistemul Equifax de verificare a forței de muncă numit numărul de lucru.Acest serviciu acordă angajatorilor acces la rapoartele de date pentru potențialii angajați care enumeră istoria și informațiile despre angajarea persoanei despre creditul lor.Pentru a utiliza acest serviciu, angajatorii trebuie să demonstreze că au respectat FCRA și au obținut permisiunea scrisă a potențialilor angajați pentru a-și vedea informațiile de credit.
  • Metoda 2 din 3:
    Citirea și analizarea raportului de credit al cuiva
    1. Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    1. Cunoașteți categoriile de informații.Fiecare agenție de raportare a creditului are un format unic pentru rapoartele sale.Cu toate acestea, toți raportează aceleași categorii de informații.Aceste categorii includ identificarea informațiilor, informații despre conturile de credit și cererile de credit, înregistrările publice și elementele de colectare, conturile satisfăcătoare și articolele negative.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    2. Înțelegeți informațiile de identificare.Aceasta include numele persoanei, numărul de securitate socială, data nașterii și informarea forței de muncă.Dacă numele persoanei sa schimbat din orice motiv, cum ar fi o căsătorie sau divorț, numele anterioare vor fi listate aici.De asemenea, vor fi incluse orice porecle sau variații ale numelui persoanei.De asemenea, sunt enumerate adresele curente și anterioare.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    3. Aflați despre conturile de credit ale persoanei.Acestea sunt denumite și linii comerciale.Creditorii raportează toate informațiile despre conturile de credit.Aceste informații includ tipul de cont, data la care a fost deschisă contul, limita de credit, suma creditului, soldul contului și istoricul plății al persoanei.Există trei tipuri diferite de conturi de credit.
  • Conturile ipotecare includ primele și cele două ipoteci, împrumuturi de capital de acasă și orice alte împrumuturi garantate de imobiliare.
  • Conturile revolving sunt conturi de taxare cu o limită de credit care trebuie plătită în fiecare lună.Cardurile de credit reprezintă un exemplu de conturi revolving.
  • Conturile de tranșă sunt conturi de credit în care suma și numărul de plăți sunt predeterminate într-o sumă fixă.Împrumuturile auto sunt conturi de tranșă.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    4. Înțelegeți diferența dintre anchetele de credit dur și moale.O anchetă dificilă apare atunci când persoana solicită un împrumut, iar creditorul verifică scorul de credit al persoanei.O anchetă soft apare atunci când un creditor nu revizuiește creditul persoanei în scopul acordării unui împrumut.Exemple de anchete soft includ o persoană care solicită propriul scor de credit și verificări de credit efectuate de întreprinderi în scopul ofertelor promoționale.Cercetările de credit pot avea un efect negativ asupra scorului de credit al unei persoane.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    5. Aflați informații despre înregistrarea publică.Raportul de credit include informații în recordul public.Instanțele de stat și de județ și agențiile de colectare raportează informații despre datoria restante.Exemple de informații financiare înregistrate publice includ falimente, excluderi, garanții și judecăți.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    6. Interpretați elementele pozitive și negative în raportul de credit.Toate cele trei agenții de raportare a creditelor separă elemente pozitive și negative privind rapoartele de credit.Acest lucru facilitează interpretarea informațiilor.În secțiunea detaliind obiecte negative, veți găsi informații despre întârzierea plăților.Aceasta include atunci când a avut loc o plată întârziată, cât de târziu a fost, soldul contului și dacă contul a fost scris sau depus la colecții.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    7. Înțelegeți formatele și codurile de rapoarte de credit.Fiecare agenție de raportare a creditelor are propriul set de coduri pentru istoricul plăților, înregistrările publice și istoricul verificării creditului.Înțelegerea acestor coduri ușurează interpretarea raportului de credit.
  • Viziteaza Merici de credit motor Pentru a afla despre Experian, Transunion și Equifax Raport de credit Formate și coduri.
  • Metoda 3 din 3:
    Știind dacă sunteți eligibil pentru a verifica scorurile de credit ale cuiva
    1. Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    1. Înțelegerea actului de raportare a creditului echitabil (FCRA).FCRA este o lege federală care guvernează modul în care agențiile de raportare a creditelor gestionează informațiile dvs. de credit.Scopul său este de a proteja confidențialitatea și identitatea indivizilor.De asemenea, vă protejează dreptul de a accesa și de a corecta orice inexactitate în raportul dvs. de credit.În cele din urmă, specifică cine poate sau nu poate obține un raport de credit pe altcineva.
    • Sub FCRA, puteți obține rapoartele de credit ale altora numai dacă aveți nevoie să le calificați pentru un loc de muncă, asigurare, beneficii guvernamentale sau închiriate.De asemenea, avocatul îi face legal pentru a vă vedea raportul de credit al acestei persoane.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    2. Verificați scorul de credit al unui potențial angajat.Potrivit lui CNN.COM, în 2010, aproape 60% dintre angajatori au efectuat verificări de credit pe potențialii angajați noi.Ei o văd ca o parte importantă a procesului de angajare, cum ar fi verificarea referințelor cuiva.
  • Unii angajatori verifică creditul solicitanților din cauza naturii postului pentru care se aplică.De exemplu, băncile, brokerajele, guvernul și alte instituții financiare doresc să angajeze oameni cu o capacitate dovedită de a-și gestiona finanțele personale.
  • Alți angajatori folosesc istoriile de credit ca o modalitate de a plasa solicitanții slabi.Ei văd existența unor datorie ridicată sau delincvențe de credit ca o posibilă distragere care poate afecta performanța locului de muncă.
  • Legea federală permite angajatorilor să vadă un raport de credit modificat pentru solicitanții de locuri de muncă sau angajații.Acest lucru este denumit uneori un antet de credit. Omite numerele de cont pentru a proteja confidențialitatea.Dacă un angajator decide să nu angajeze pe cineva pe baza unui raport de credit, solicitantul trebuie să primească o copie a raportului de credit și a spus despre dreptul lor de ao contesta sub FCRA.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    3. Aflați despre istoricul de credit al potențialului chiriaș.Ca proprietar, vrei chiriași care își plătesc chiria și au grijă de proprietate ca și cum ar fi propriile lor.Proprietarii verifică rapoartele de credit ale chiriașilor potențiali ca o modalitate de evaluare a capacității lor de a face acest lucru.Proprietarii într-un fel Evitați închirierea la moarte este prin verificarea creditului de renume potențiali.Aceștia pot conduce raportul de credit sau pot angaja un serviciu pentru a rula o verificare de credit și de fond.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    4. Garda împotriva furtului de identitate Dacă soțul / soția dvs. a murit.Identitatea unei persoane este deosebit de susceptibilă la furt în lunile următoare morții.Potrivit serviciului de venituri interne (IRS), problema este în creștere deoarece informațiile despre identitate despre decedatul recent este atât de ușor de obținut.
  • Guvernul publică numele și numerele de securitate socială din partea recent decedată pe site-ul Administrației Securității Sociale pentru a preveni frauda de bunăstare.Dar hoții de identitate au nevoie doar de descărcarea acestui fișier Excel de pe site.
  • Unele site-uri de genealogie publică numerele de securitate socială și numele de fată ale decedatului.
  • Poate dura până la un an pentru a soluționa afacerile unei persoane care a murit.În acest timp, facturile continuă să vină și creditorii sunt notificați despre moarte.Hoții de identitate consideră că câteva facturi suplimentare de card de credit în numele persoanei nu sunt susceptibile de a fi observate.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    5. Aflați dacă creditul copilului dvs. a fost compromis.Dacă copilul dvs. primește solicitări de card de credit în e-mail, atunci vă recomandăm să verificați pentru fraudă.Identitate hoții țintă minorii pentru că ei cred că nu se va observa.De asemenea, dacă dvs. și copilul dvs. împărtășesc același nume, este posibil ca unele dintre informațiile dvs. de credit să fie raportate în raportul său de credit.Doriți să verificați raportul de credit al copilului dvs. și să abordăm orice probleme înainte de a transforma 18 și începe să solicite împrumuturi pentru studenți sau un cont de card de credit.
  • În mod obișnuit, nu puteți trage un raport de credit al unui minor online.Trebuie să sunați direct agenția de raportare a creditelor.
  • Imaginea intitulată Verificați pe cineva
    6. Verificați finanțele părinților în vârstă.Cetățenii în vârstă sunt adesea ținte de fraudă.Căutați solduri neobișnuit de înalte pe cardurile de credit sau liniile de credit pentru care nu au semnat.Hoții îi convinge pe cei vârstnici să cosi pe împrumuturi.Când împrumutul nu se plătește, cosignerul devine responsabil pentru datorie, iar acest lucru poate afecta negativ un scor de credit.De asemenea, dacă o persoană în vârstă suferă de demență, el poate solicita în mod aleatoriu pentru credit sau de utilizare iresponsabil.
  • Veți avea nevoie de procura sau de o tutelă desemnată de instanță pentru a obține un raport de credit al părintelui.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar