Cum se schimbă opțiunile de indexare în windows 8

Indicele de căutare Windows este o colecție de foldere pe care Windows păstrează o bază de date constantă actualizată de căutări rapide. Aceste foldere sunt întotdeauna scanate astfel încât căutarea Windows să poată găsi fișiere în ele instantaneu. Puteți adăuga foldere pe care le utilizați în mod constant la index, astfel încât conținutul lor să apară instantaneu. De asemenea, puteți elimina folderele pe care nu trebuie să le căutați adesea pentru a îmbunătăți performanța indexului.

Pași

Partea 1 din 3:
Folosind biblioteci pentru a adăuga / elimina locațiile
  1. Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 1
1. Înțelegeți procesul. Cea mai rapidă modalitate de a adăuga un dosar în indexul dvs. de căutare este să o adăugați la a "Bibliotecă", care este o colecție de locații de pe computerul dvs. dedicat unui subiect similar. Toate bibliotecile sunt automat indexate de Windows Search.
  • Orice foldere în prezent în bibliotecile dvs., cum ar fi folderele din documentele dvs. sau directoarele muzicale, sunt deja indexate.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 2
    2. Găsiți dosarul pe care doriți să îl adăugați la index. Deschideți o fereastră Explorer și găsiți folderul pe care doriți să îl adăugați.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 3
    3. Faceți clic dreapta pe dosar. Puteți selecta mai multe foldere într-o singură locație înainte de a face clic dreapta dacă doriți să le adăugați în același timp.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 4
    4. Selectați "Includeți în bibliotecă" și apoi selectați o bibliotecă. Selectați biblioteca care descrie cel mai precis ceea ce adăugați sau selectați "Creați o nouă bibliotecă" Pentru a crea o bibliotecă personalizată. Bibliotecile dvs. vor fi indexate automat pentru căutări rapide.
  • Nu puteți include foldere de pe CD-uri sau DVD-uri, precum și unele unități USB. Multe unități USB vă vor permite să includeți foldere pe ele în bibliotecă.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 5
    5. Eliminați folderele din biblioteci pentru a le elimina din index. Dacă nu mai aveți nevoie de un dosar inclus în index, faceți clic dreapta pe acesta și selectați "Eliminați locația din bibliotecă". Puteți face acest lucru numai pentru foldere pe care le adăugați manual la o bibliotecă. Pentru a elimina bibliotecile implicite din index, consultați secțiunea următoare.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 6
    6. Evitați adăugarea de foldere pe care nu trebuie să o căutați adesea. Căutarea Windows va căuta în cele din urmă totul de pe computer, deci nu este nevoie să adăugați fiecare folder pe computer la index. Toate acestea vor face este să încetinească toate căutările dvs. Limitați indexul dvs. doar la cele mai esențiale foldere pentru cele mai rapide căutări.
  • Partea 2 din 3:
    Utilizarea opțiunilor de indexare pentru a adăuga / elimina locațiile
    1. Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 7
    1. Deschideți ecranul de pornire. Puteți apăsa tasta ⊞ Win pentru a deschide acest ecran sau pentru a face clic pe butonul Windows din colțul din stânga jos al Windows 8.1 desktop.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 8
    2. Tip "Opțiuni de indexare". Acest lucru va căuta computerul.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 9
    3. Selectați "Opțiuni de indexare" Din lista de rezultate. Acest lucru va deschide utilitarul opțiunilor de indexare.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 10
    4. Apasă pe .Modifica pentru a schimba locațiile incluse. Aceasta va deschide o altă fereastră în care puteți adăuga și elimina locațiile din index.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 11
    5. Extindeți arborele în cadrul superior pentru a vă vedea folderele. Puteți extinde arborele pentru a vedea toate folderele de pe hard disk (e).
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 12
    6. Verificați sau debifați locațiile pentru a le adăuga sau a le elimina. Când bifați caseta dintr-un folder, toate subfolderele din interior vor fi selectate automat. Puteți exclude dosarele din index prin debifarea cutiilor. Dacă este inclus un dosar, dar unele dintre subfolderele sale nu sunt, vor fi enumerate în "Exclude" coloană.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 13
    7. Salvați modificările dvs. Orice modificări pe care le faceți nu va avea efect până când faceți clic pe butonul OK. Dacă ați făcut o grămadă de schimbări și nu doriți să păstrați niciunul dintre ele, faceți clic pe Anulare.
  • Partea 3 din 3:
    Ajustarea opțiunilor de indexare
    1. Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 14
    1. Deschideți fereastra Opțiuni de indexare. Dacă nu o aveți deja deschisă, lansați-o prin căutarea "Opțiuni de indexare" pe ecranul de pornire.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 15
    2. Apasă pe .Avansat buton. Veți avea nevoie de acces la administrator pentru a schimba aceste opțiuni. Dacă contul dvs. nu este un cont de administrator, vi se va solicita să introduceți parola de administrator.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 16
    3. Decideți dacă doriți să indexați fișiere criptate. Cei mai mulți utilizatori nu trebuie să vă faceți griji cu privire la această opțiune, dar dacă lucrați cu fișiere criptate, adesea veți dori să verificați această casetă. Acest lucru va încetini căutarea în jos.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 17
    4. Modificați locația fișierului index. Dacă fișierul dvs. index este prea mare pentru locația sa actuală sau doriți să o migrați din alte motive, puteți selecta o locație nouă pentru aceasta. Fișierul index va fi mutat în această locație după repornirea computerului.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 18
    5. Scoateți anumite tipuri de fișiere din rezultatele căutării. Implicit, fiecare nou extensie de fișier pe care o adăugați la Windows va fi adăugată la lista de tipuri de fișiere care sunt indexate. Puteți elimina anumite tipuri de fișiere, astfel încât acestea să nu apară în rezultatele căutării. Majoritatea utilizatorilor nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ajustarea acestor setări.
  • Faceți clic pe fila Tipuri de fișiere pentru a deschide o listă de tipuri de fișiere care sunt indexate în prezent.
  • Debifați caseta de lângă fiecare tip de fișier pe care nu doriți să îl indexați.
  • Imagine intitulată Schimbarea opțiunilor de indexare în Windows 8 Pasul 19
    6. Reconstruiți baza de date index dacă căutarea dvs. nu funcționează. Dacă există ceva în neregulă cu căutarea Windows sau indexul, reconstruirea indicelui poate ajuta. Faceți clic pe butonul REBUILD pentru a șterge indexul curent și pentru ao reconstrui de la zero pe baza dosarelor selectate mai devreme.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar