Cum se citește sursele din manualul de tip chicago de format de stil

Manualul de stil din Chicago are 2 formate distincte de citare: data de autor, care utilizează citări în text și note-bibliografie (NB), care utilizează note de subsol sau note endotes. Citările de date sunt utilizate mai frecvent în științe și științe sociale, în timp ce stilul NB este mai standard pentru lucrări din arte, istorie și umaniste. În timp ce ambele stiluri folosesc formatarea similară pentru bibliografii (NB) sau listele de referință (data-date), există diferențe minore. Înainte de a alege un stil, discutați cu instructorul, editorul sau editorul dvs. despre ce format ar trebui să utilizați pentru munca dvs.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind citații de autor în text
  1. Imagine intitulată Cite Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 1
1. Puneți numele de familie și anul de publicare al autorului în paranteze. Plasați citația direct după informațiile pe care doriți să le citezi, în interiorul oricărei punctuații. Puneți un spațiu între numele autorului și data, dar nu utilizați o virgulă.
  • De exemplu: (Schmidt 1935).
  • Dacă nu cunoașteți numele autorului, utilizați numele organizației care a publicat textul sau o versiune redusă a titlului în locul numelui autorului. De exemplu: (Societatea pentru Cercetare Psihică 1935) sau ("Misterul unui Wombat Wombat" 1935).
  • Nu includeți numele autorului în paranteze dacă ați menționat deja în propoziție cu citare. În schimb, pur și simplu dați data (și numerele de pagină, dacă este cazul). De exemplu: "John Schmidt (1935, 217-218) a susținut că un wombat vorbind locuit pe pereții fermei lui Illinois timp de peste un deceniu."
  • Imagine intitulată Cite Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 2
    2. Separați numele a 2 sau 3 autori cu virgule. Dacă lucrarea pe care o ciți ai are 2 până la 3 autori, puneți toate numele lor în paranteze înainte de data publicării. Puneți virgule între numele autorilor, dar nu între numele autorului final și data. Listează autorii în ordinea în care li se administrează în publicație.
  • De exemplu: (Schmidt, Bjorn și Prințul 1941).
  • Imagine intitulată Cite Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 3
    3. Scrieți numele primei autor și "et al."Când citim 4 sau mai mulți autori. În cazul în care publicația pe care o participați are 4 sau mai mulți autori, includeți numai numele primului autor enumerat, urmat de et al. și data. Nu utilizați virgule.
  • De exemplu: (Schmidt și colab. 1937).
  • Imagine intitulată Cite Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 4
    4. Utilizați primele inițiale pentru a distinge mai mulți autori cu același nume de familie. Se poate confunda dacă citu mai mulți autori care împărtășesc numele de familie. Păstrați distincția clară prin plasarea primului inițial al fiecărui autor înaintea numelui lor în citare.
  • De exemplu: (j. Schmidt 1935), (v. Schmidt 1972).
  • Imagine intitulată CITE Surse în Chicago Manual de stil de stil Pasul 5
    5. Distinge mai multe publicații cu același autor și dată prin utilizarea scrisorilor. Dacă citiți mai mult de un text de către același autor publicat în același an, va trebui să faceți o distincție clară între fiecare publicație. Faceți acest lucru prin atribuirea unor scrisori minuscule fiecărei publicații și plasându-le după data citării dvs.
  • De exemplu: (Schmidt 1935a), (Schmidt 1935b).
  • Înainte de alocarea literelor, alfabetizați aceste surse după titlu (ceea ce este și cum vor fi enumerate în bibliografia dvs.). Atribuiți literele pentru a putea fi o primă sursă, a doua este B, și așa mai departe.
  • Imagine intitulată CITE Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 6
    6. Separați citările multiple cu punct și virgulă. Dacă doriți să citiți informații pe care ați primit-o din mai multe surse, vă puteți enumera sursele împreună în aceeași citare paranteză. Listează fiecare sursă așa cum ați fi în mod normal (data autorului), dar plasați un punct și virgulă între fiecare sursă.
  • De exemplu: (Schmidt 1935- Bjorn 1946).
  • Imagine intitulată Cite Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 7
    7. Includeți numere de pagină când citiți pasaje specifice. Dacă citiți un pasaj specific din sursa dvs., localizați informațiile cât mai clar în citarea dvs. utilizând numere de pagini sau alte informații (cum ar fi numărul capitolului). Plasați numărul paginii sau alte informații despre locație după dată, separate cu o virgulă.
  • De exemplu: (Schmidt 1935, 217-310).
  • Dacă efectuați o declarație foarte generală despre conținutul sursei dvs., nu trebuie să includeți informații despre locație.
  • În afară de numerele de pagini, puteți specifica, de asemenea, alte tipuri de informații despre locație, cum ar fi numărul capitolului, numărul documentului sau numărul cifrei. De exemplu: (prințul 1932, cap. 15) sau (Bjorn și colab. 1946, doc. 27).
  • Metoda 2 din 4:
    Efectuarea de note în sistemul de note-bibliografie
    1. Imagine intitulată Cite Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 8
    1. Plasați un număr în superscript după informațiile pe care doriți să le citezi. Spre deosebire de stilul de date, sistemul Note-Bibliografie (NB) utilizează note de subsol sau note de subsol în loc de citări parantetice. Numărul superscript pentru fiecare notă se va potrivi cu numărul de notă corespunzătoare din partea de jos a paginii (dacă utilizați notele de subsol) sau sfârșitul lucrării dvs. (dacă utilizați notele finale). În mod tipic, numărul ar trebui plasat la sfârșitul sentinței sau clauzei relevante, în afara oricărei punctuații.
    • De exemplu: "fiica lui Schmidt, Viola, a fost prima persoană care a raportat fenomenul."
    • Notele de subsol și Notes vă permit să oferiți mai multe citări complete decât stilul paranteze utilizat în sistemul de autor-date. De asemenea, puteți utiliza aceste note pentru a furniza informații suplimentare pe care nu doriți să le puneți în textul principal. Ambele sisteme includ o listă completă de referință la sfârșit, numită în mod obișnuit o "bibliografie" în sistemul NB.
    • Majoritatea programelor de procesare a cuvintelor au instrumente pentru a vă ajuta să formatați notele de subsol și notele finale. De exemplu, dacă utilizați MS Word, puteți introduce note în text utilizând fila "Referințe".
  • Imagine intitulată Cite Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 9
    2. Porniți nota cu numele și prenumele autorului. Odată ce ați adăugat numărul notei în textul dvs. în punctul în care doriți o citare, plasați o notă de subsol corespunzătoare În josul paginii. Dacă utilizați notele finale, plasați notele în ordine după numărul de lucru. Nota în sine va începe cu numele (numele) autorului (autorilor). Nu inversați numele (ultima, mai întâi) așa cum ați fi în bibliografia dvs.
  • De exemplu: 1. Viola Schmidt
  • Dacă există 2 până la 3 autori, listați-le în aceeași ordine utilizată în publicație, separate prin virgule. De exemplu: 15. John Schmidt, Maureen Schmidt și Harlan Prince
  • Pentru 4 sau mai mulți autori, listați doar numele primului autor, urmat de et al. De exemplu: 27. Njord Bjorn și colab.
  • Imagine intitulată CITE Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 10
    3. Urmați numele (numele) autorului cu titlul sursei. Puneți titlul imediat după numele (numele) autorului (autorilor), separat printr-o virgulă. Dacă citiți o carte, puneți titlul în caractere cursive. Pentru un articol sau titlul capitolului, plasați titlul în ghilimele. Toate titlurile ar trebui să fie capitalizate în stilul principal.
  • De exemplu, dacă ciți un articol: 1. John Schmidt, "Misterul unui Wombat Wombat"
  • Pentru o carte: 17. Njord Bjorn, Experiențele mele la ferma Schmidt
  • Dacă citiți un capitol dintr-o carte editată, plasați titlul cărții și numele editorului după titlul capitolului. De exemplu: 24. Bella Baylish, "O prezentare generală a Folclorului Wombat", în Enigma lui Jules Wombat, ed. George Finch
  • Imagine intitulată Cite Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 11
    4. Puneți publicarea informațiilor în paranteze după titlul pentru citările cărților. Informațiile despre publicare include locul de publicare, numele companiei de publicare și data publicării. Plasați toate acestea în paranteze imediat după titlu, folosind acest format: (Oraș: Editura, an).
  • De exemplu: 17. Njord Bjorn, Experiențele mele la ferma Schmidt (Londra: nu un editor real, 1946)
  • Imagine intitulată Cite Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 12
    5. Includeți titlul jurnalului, problema, numărul și data articolelor. Dacă sursa dvs. a fost publicată într-un jurnal, va trebui să furnizați informații suplimentare despre publicație. După titlul articolului, furnizați titlul periodicului în caractere cursive, urmat de numerele de volum și de eliberare (dacă este cazul). Apoi, plasați data la paranteze.
  • De exemplu: 1. John Schmidt, "Misterul unui Wombat vorbind", Buletinul Societății Illinois pentru cercetarea psihică 217, nr. 2 (februarie 1935)
  • Formatarea este oarecum diferită pentru alte tipuri de publicații periodice, cum ar fi un articol într-un ziar sau într-o revistă. În aceste cazuri, titlul periodic este urmat de luna, ziua și anul publicării. De exemplu: Timpul Naperville, 15 februarie 1935.
  • Imagine intitulată CITE Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 13
    6. Înfășurați nota cu numere de pagini sau alte informații despre locație. Dacă citiți un anumit pasaj, capitolul sau secțiunea unui text, includeți numerele de pagină sau alte detalii despre locație după publicarea informațiilor. Puneți aceste informații în afara parantezelor din jurul informațiilor privind publicarea cărții sau data publicării jurnalului.
  • Dacă citiți un capitol de carte sau carte, puneți numerele de pagină sau informațiile despre locație după o virgulă. De exemplu: 17. Njord Bjorn, Experiențele mele la ferma Schmidt (Londra: nu un editor real, 1946), cap. 15.
  • Dacă citiți un articol de jurnal, puneți un colon înainte de numerele paginii. De exemplu: 1. John Schmidt, "Misterul unui Wombat vorbind", Buletinul Societății Illinois pentru cercetarea psihică 217, nr. 2 (februarie 1935): 275-278.
  • Imagine intitulată Cite Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 14
    7. Adăugați o adresă URL dacă utilizați o resursă online. Plasați adresa web pentru textul citant după numerele de pagină din nota dvs. Dacă utilizați un articol de jurnal electronic, utilizați DOI-ul articolului (identificatorul obiectului digital) dacă are unul. Acesta este un identificator unic care servește, de asemenea, ca o adresă de url permanent (adresa web) pentru articol sau altă resursă electronică. Dacă nu vedeți DOI enumerate undeva în apropierea vârfului articolului, puteți să-l căutați aici: HTTPS: // Căutare.crossref.Org /
  • De exemplu: 1. John Schmidt, "Misterul unui Wombat vorbind", Buletinul Societății Illinois pentru cercetarea psihică 217, nr. 2 (februarie 1935): 275-278, https: // Doi.Org / 10.xxxx / xxxxxx.
  • Unele periodice mai vechi sau mai obscure nu pot avea dois. Dacă nu găsiți unul pe articol sau la Crossref.org, utilizați doar adresa web pe care ați accesat-o pentru a citi articolul.
  • Imagine intitulată Cite Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 15
    8. Puneți o perioadă la sfârșitul citatorului. Odată ce ați inclus toate informațiile de care aveți nevoie, închideți citarea dvs. cu o perioadă. Dacă citarea dvs. include numere de pagină sau o adresă URL, perioada ar trebui să meargă după aceea. În caz contrar, puteți plasa perioada direct după publicarea informațiilor.
  • De exemplu, dacă citici pagini specifice într-o carte, citația dvs. completă ar arăta astfel: 12. Njord Bjorn, Experiențele mele la ferma Schmidt (Londra: nu un editor real, 1946), 21-22.
  • Pentru o citare mai generală (fără numere de pagini): 12. Njord Bjorn, Experiențele mele la ferma Schmidt (Londra: nu un editor real, 1946).
  • Imagine intitulată Cite Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 16
    9. Creați o abreviere pentru referințele ulterioare. Dacă citiți aceeași sursă de mai multe ori, creați o versiune redusă a titlului de utilizat după prima notă. Această referință redusă va consta din ultimul nume al autorului (autorului), un cuvânt clar de identificare sau 2 din titlu, iar numerele de pagină sau altă locație pe care o citezi în prezent.
  • De exemplu: Baylish, "Folcklore Wombat", Fig. 3.
  • Metoda 3 din 4:
    Crearea listei dvs. de referință în stilul autorului
    1. Imagine intitulată Cite Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 17
    1. Listează înregistrările în ordine alfabetică de către autor. Aranjați fiecare intrare în conformitate cu numele de familie al autorului. Plasați mai întâi numele de familie al autorului, urmat de numele lor după o virgulă.
    • De exemplu: Schmidt, John.
    • Dacă există mai mulți autori, inversați doar primele și ultimele nume ale primului autor enumerat. De exemplu: Schmidt, John și Njord Bjorn.
    • Dacă există 10 sau mai puțini autori pentru o anumită sursă, enumerați numele tuturor autorilor din intrarea în lista de referință. Dacă există mai mult de 10 autori, enumerați primele 7, urmate de et al.
    • Dacă aveți mai multe lucrări de către același autor, puneți-le în ordine cronologică. Listează numele autorului numai pentru prima intrare, apoi utilizați 3 etaje urmate de o perioadă (---.) la începutul fiecărei înscrieri în locul numelui autorului.
    • Pentru lucrările multiple de către același autor în același an, distingeți fiecare intrare prin adăugarea unei scrisori minuscule până la data (de exemplu, 1935a, 1935b și așa mai departe). Aranjați aceste intrări în ordine alfabetică după titlu.
  • Imagine intitulată Cite Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 18
    2. Puneți anul de publicare între numele autorului și titlul. În stilul autorului, numele autorului este imediat urmat de data, separate printr-o perioadă. Data este apoi urmată de titlul publicației. Acest lucru este adevărat indiferent de felul de sursă pe care o ciți (e.G., carte, capitol de carte sau titlu periodic).
  • De exemplu: Schmidt, John. 1935. "Misterul unui wombat vorbind."
  • Imagine intitulată Cite Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 19
    3. Scrieți informațiile de publicare după titlu dacă citiți o carte. Urmați titlul unei cărți cu locul de publicare și numele companiei de publicare. Separați informațiile de publicare din titlu cu o perioadă.
  • De exemplu: Bjorn, Njord. 1946. Experiențele mele la ferma Schmidt. Londra: Nu este un editor real.
  • Dacă cartea face parte dintr-un set multi-volum, puneți numărul de volum după titlu și înainte de informarea publicației. Includeți subtitul de volum dacă există unul. E.G., Bjorn, Njord. 1946. Experiențele mele la ferma Schmidt. Vol. 2, Investigatia. Londra: Nu este un editor real.
  • De asemenea, puteți include informații cum ar fi numele unui traducător (dacă este cazul) sau numărul ediției după titlu. De exemplu: Bjorn, Njord. 1946. Experiențele mele la ferma Schmidt, A doua ed. Tradus de Richard mic. Londra: Nu este un editor real.
  • Imagine intitulată Cite Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 20
    4. Urmăriți titlurile capitolului cărți cu titlul de carte, editorul și gama de pagini. Imediat după titlul capitolului de carte, scrieți titlul cărții, numele (numele) editorului (e) și intervalul de pagini în formatul următor: în Titlul cartii, Editat de numele de prenume, XXX-XXX. Scrieți informațiile publicației după gama de pagini.
  • De exemplu: Baylish, Bella. 2018. "O prezentare generală a folclorului Wombat."In Enigma lui Jules Wombat, Editat de George Finch, 125-162. New York: J. Q. Abernathy și fiii.
  • Imagine intitulată Cite Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 21
    5. Plasați titlul de jurnal, volumul și informațiile despre locație după un titlu de articol. Dacă citiți un articol dintr-un jurnal, toate informațiile despre publicație merg după titlul articolului. Utilizați formatul Titlul jurnalului Numărul volumului, numărul emisiunii (luna / sezonul): gama de pagini. Dacă aveți o adresă URL sau DOI pentru articol, puneți-l după gama de pagini.
  • "Gama de pagini" se referă la numerele de pagină pentru întregul articol din cadrul periodicei. De exemplu, articolul dvs. poate apărea pe paginile 275-278 din revista pe care o citezi.
  • De exemplu: Schmidt, John. 1935. "Misterul unui wombat vorbind." Buletinul Societății Illinois pentru cercetarea psihică 217, nr. 2 (februarie): 275-278. https: // Doi.Org / 10.xxxx / xxxxxx.
  • Dacă citiți o periodică, cum ar fi un ziar sau o revistă, puneți data la sfârșitul citației, precum și după numele autorului. Aceste citări nu includ în mod obișnuit intervale de pagină. De exemplu: Whiffle, Ferdinand. 1935. "Wombat de ferma Schmidt." Naperville Times, 15 februarie 1935.
  • Metoda 4 din 4:
    Scrierea bibliografiei în stilul notei-bibliografie
    1. Imagine intitulată Cite Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 22
    1. Puneți intrările de bibliografie în ordine alfabetică de către autor. Alfabetizați aceste intrări de către numele de familie al autorilor. Scrieți mai întâi numele de familie al autorului și separați-l de la primul lor nume cu o virgulă.
    • De exemplu: Prince, Harlan.
    • Dacă lucrarea are mai mult de un autor, inversează numele primului autor, dar nu cele ale autorilor ulteriori. De exemplu: Prince, Harlan și Njord Bjorn.
    • Dacă cititarea dvs. are 10 sau mai puțini autori, enumerați toate în intrarea bibliografică. Pentru lucrările cu mai mult de 10 autori, enumerați primele 7, urmate de Et al.
    • Aranjați mai multe lucrări de către același autor în ordine alfabetică după titlu. Listează numele autorului pentru prima intrare, dar scrie 3 e-uri, urmate de o perioadă (---.) În schimb, la începutul fiecărei intrări următoare.
  • Imagine intitulată Cite Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 23
    2. Scrieți titlul după numele autorului. Dacă utilizați stilul NB, data merge la sau aproape de sfârșitul citatiei. Urmați numele autorului imediat cu titlul lucrării, separat printr-o perioadă. Puneți o altă perioadă după titlu.
  • De exemplu, dacă citiți un articol într-un capitol periodic sau într-o carte: Schmidt, John. "Misterul unui wombat vorbind."
  • Dacă citiți o carte: Bjorn, Njord. Experiențele mele la ferma Schmidt.
  • Imagine intitulată Cite Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 24
    3. Puneți informații despre publicație după titlu când citezi o carte. Scrieți locul de publicare, numele companiei de publicare și anul publicării imediat după titlu. Nu puneți aceste informații în paranteze așa cum ați nota. Puneți o perioadă între titlul și informațiile de publicare.
  • De exemplu: Bjorn, Njord. Experiențele mele la ferma Schmidt. Londra: Nu este un editor real, 1946.
  • Dacă cartea are un număr de volum, scrieți-l după titlu și înainte de informarea publicării. Dacă există un subtitlu de volum, puneți-l după numărul de volum. E.G., Bjorn, Njord. Experiențele mele la ferma Schmidt. Vol. 2, Investigatia. Londra: Nu este un editor real, 1946.
  • Informații suplimentare despre carte, cum ar fi numele unui traducător sau numărul ediției, pot merge și după titlul și înainte de publicarea informațiilor. De exemplu: Bjorn, Njord. Experiențele mele la ferma Schmidt, A doua ed. Tradus de Richard mic. Londra: Nu este un editor real, 1946.
  • Imagine intitulată Cite Surse din Chicago Manual de format de stil Pasul 25
    4. Scrieți titlul de carte, editorul și gama de pagini după titlul capitolului cărții. Dacă citiți un capitol al unei cărți, va trebui, de asemenea, să includeți titlul de carte, numele (numele) editorului (e) și gama de pagini a capitolului. Plasați această informație imediat după titlul capitolului din următorul format: în Titlul cartii, Editat de numele de prenume, XXX-XXX. Scrieți informațiile publicației după gama de pagini.
  • De exemplu: Baylish, Bella. "O prezentare generală a folclorului Wombat."In Enigma lui Jules Wombat, Editat de George Finch, 125-162. New York: J. Q. Abernathy și Sons, 2018.
  • Imagine intitulată Cite Surse în Chicago Manual de format de stil Pasul 26
    5. Urmați un titlu articol cu ​​titlul de jurnal, volumul și informațiile despre locație. Când cițiți un articol, plasați informații despre publicație imediat după titlu. Utilizați formatul Titlul jurnalului Numărul volumului, numărul de emisiune (luna / anul sezonului): gama de pagini. Plasați o adresă URL sau DOI după intervalul de pagini, dacă este cazul.
  • De exemplu: Schmidt, John. "Misterul unui wombat vorbind." Buletinul Societății Illinois pentru cercetarea psihică 217, nr. 2 (februarie 1935): 275-278. https: // Doi.Org / 10.xxxx / xxxxxx.
  • Dacă citiți o periodică, cum ar fi un ziar sau o revistă, puneți data de anul de la sfârșitul citatului fără paranteze. De exemplu: Whiffle, Ferdinand. "Wombat de ferma Schmidt." Naperville Times, 15 februarie 1935.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă aveți nevoie de informații detaliate despre citând o gamă largă de tipuri de surse din stilul Chicago, consultați Manualul de stil din Chicago, A 17-a Ed. (Universitatea din Chicago Press, 2017). De asemenea, puteți găsi Manualul de stil din Chicago Online la https: // chicagomanualofstyle.Org, Dar veți avea nevoie de un abonament sau de calitatea de membru pentru a accesa tot conținutul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar