Cum să verificați ppm de apă

Dacă apa dvs. este inodoră și clară, cum puteți spune ce este în ea? Răspunsul este măsurați într-adevăr, foarte mic. Piese pe milion (ppm) măsoară cantități mici de substanțe din apa dvs. De fapt, este foarte ușor să verificați ppmul apei dvs. astfel încât să vă puteți asigura că este sigur. Pentru a vă ajuta, am răspuns la câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre testarea PPM de apă.

Pași

Întrebarea 1 din 5:
Ce este testarea apei PPM?
  1. Imagine intitulată Verificați PPM de apă Pasul 1
1. Testarea apei PPM măsoară substanțe în apă. Părțile per milion (ppm) sunt egale cu o parte contaminantă la un milion de piese de apă. Testarea ppm este o modalitate eficientă de a măsura substanțele cum ar fi clor și sare. Pentru referință, 1 ppm este echivalentul a 1 sau 2 boabe de zahăr dizolvat într-o cadă plină de apă.
  • Unele substanțe și toxine sunt atât de mici încât pot fi măsurate în părți pe miliarde (PPB).
Întrebarea 2 din 5:
Este ppm și tds același lucru?
  1. Imagine intitulată Verificați ppmul etapei de apă 2
1. Ppm este o măsurătoare a TDS. TDS reprezintă solidele dizolvate totale, care sunt cantitatea de substanțe organice și anorganice din apă. Poate include săruri, metale, minerale și alte substanțe. TDS utilizează părți per milion (ppm) ca măsurătoare a solidelor conținute într-un volum de apă. Astfel încât, în esență, TDS și PPM sunt componente ale celuilalt.
Întrebarea 3 din 5:
Cum măsurați ppm în apă?
  1. Imagine intitulată Verificați PPM de apă Pasul 3
1. Utilizați un tester de calitate a apei pentru a testa rapid apa. Un tester de calitate a apei este un dispozitiv electronic care testează rapid ppmul unei probe de apă. Umpleți un pahar cu apă, porniți testerul și introduceți-l în apă. Așteptați un minut sau așa, până când testerul are o citire și apoi verificați ppmul eșantionului de apă.
  • Puteți găsi testere de calitate a apei la magazinele de alimentare cu piscină. De asemenea, le puteți comanda online.
  • Imagine intitulată Verificați PPM de apă Pasul 4
    2. Utilizați un test de color pentru un test simplu de clor. Un test de colorare este utilizat în mod obișnuit pentru a testa apa pentru a verifica nivelurile de clor. Veți dizolva o tabletă specială într-un eșantion de apă care îl determină să schimbe culorile. Apoi, veți compara culoarea apei într-o diagramă pentru a obține o gamă de niveluri ppm de clor în apă.
  • Un colorimetru digital implică dizolvarea comprimatelor speciale într-o probă de apă care determină schimbarea apei, pe care o puteți încerca apoi cu un contor special. Este mai precis decât un test de color.
  • Întrebarea 4 din 5:
    Care este ppmul normal al apei de la robinet?
    1. Imagine intitulată Verificați PPM de apă Pasul 5
    1. Concentrațiile de mai puțin de 100 ppm sunt ideale pentru apa potabilă. Deoarece apa de la robinet este adesea folosită ca apă potabilă și pentru sarcini, cum ar fi spălarea mâncărurilor și a scălderii, doriți ca nivelurile ppm să fie scăzute. Cea mai mică ppm, cu atât este mai mică cantitatea de solide totale dizolvate (TD) în apă, cum ar fi sărurile anorganice și minerale precum calciu, magneziu și potasiu. Orice sub 100 ppm este o gamă bună.
    Întrebarea 5 din 5:
    Câte ppm în apă este în siguranță?
    1. Imagine intitulată Verificați PPM de apă Pasul 6
    1. Intervalul recomandat este între 30-400 ppm. În timp ce gama ideală pentru apa potabilă este sub 100 ppm, apa este încă în siguranță la niveluri mai înalte. Orice apă cu un nivel PPM sub 400 ppm este sigură pentru lucruri cum ar fi scăldatul, spălarea și chiar și băut.

    sfaturi

    Dacă apa dvs. de robinet are nivele mai mari ale PPM, puteți instala filtre de apă care pot reduce nivelurile sale.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar