Cum se ajustează ph-ul apei

pH măsoară cantitatea de aciditate sau de bază într-un lichid. Dacă aveți nevoie să ajustați nivelul pH-ului apei - fie pentru un experiment științific, grădinărit, apă potabilă, un rezervor de pește sau orice altă nevoie - începeți prin măsurarea nivelului de pH. Dacă aveți nevoie să micșorați aciditatea apei, adăugați o substanță de bază cum ar fi soda de coacere. Pentru a ridica aciditatea apei, adăugați o substanță acidă ca sucul de lamaie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Reglarea pH-ului pentru pește, plante, bazine și băuturi
  1. Imagine intitulată Reglați apă Pantofi 1
1. Adăugați turbă la rezervorul de pește pentru a regla pH-ul. Peștele sunt foarte sensibili la pH-ul în apa lor și pot muri dacă apa devine prea acidă sau prea fundamentală. Cele mai multe specii de pește se dezvoltă în apă relativ neutră, aproape de 7 pe scara PH. Dacă apa a devenit prea fundamentală, adăugați mușchi de turbă pentru a reduce pH-ul. Dacă apa este prea acidă, adăugați 1 linguriță (4.9 ml) de sodă de coacere la fiecare 5 galoane (19 l) de apă pentru a ridica pH-ul.
  • Priviți online sau vizitați un magazin de animale de companie locale pentru a afla nevoile specifice ale pH-ului la nivelul apei ale raselor de pește pe care le aveți. De exemplu, dacă păstrați pește Koi, preferă apă de bază cu un interval de pH între 7.5 și 8.2.
  • Puteți achiziționa aglomerări de turbă la magazinul dvs. local de animale de companie. Puneți o grămadă de turbă într-o pungă de plasă și plasați acest lucru în interiorul filtrului de apă al rezervorului de pește. Turba va reduce nivelul acidului în timp.
  • Modificările rapide ale pH-ului pot avea un efect dăunător asupra peștelui dvs. Scoateți peștele din rezervorul înainte de a regla pH-ul.
  • Testați nivelul pH-ului în rezervorul de pește atât înainte, cât și după efectuarea unei ajustări. De asemenea, testați pH-ul înainte și după modificarea nivelurilor de pH în bazine sau apă potabilă, conform secțiunii relevante a acestui articol.
  • Imagine intitulată Reglarea apei Pantofi 2
    2. Schimbați pH-ul apei de la robinet pentru spălanturile sau grădina. Cele mai multe oriflanturi se dezvoltă atunci când sunt date ușor acid, între 5.5 și 6.5. Dacă ați măsurat apa de la robinet și ați descoperit că este de bază (sau prea acidă), va trebui să ajustați nivelul pH-ului apei înainte de a vă udați plantele. Lime sau cenușă de lemn pot fi adăugate la un galon (3.8 l) Container de apă pentru a ridica pH-ul. Pentru a scădea pH-ul, se adaugă acid fosforic sau o tabletă proiectată pentru a reduce pH-ul apei.
  • Dacă nu sunteți sigur de nivelul ideal al pH-ului pentru tipul de plante specifice, verificați online sau la o grădiniță de plante locale. Unele plante sunt foarte sensibile la pH și au nevoie de apă la un nivel exact de pH. De exemplu, ceapă se dezvoltă atunci când au fost date mai multă apă de bază la un pH de 6.5-7.0.
  • Consultați grădinița locală a plantelor pentru a determina cantitatea exactă de substanțe de modificare a pH-ului pentru a adăuga. De asemenea, puteți cumpăra de var, lemn, cenușă și acid fosforic sau alte substanțe de scădere a pH-ului la grădiniță.
  • Dacă ați apărut în mod repetat apă cu apă în afara celor 5.5-6.5 Gama, ei vor începe să se usuce și vor muri.
  • Imagine intitulată Reglarea apei PH Pasul 3
    3. Ajustați ph În piscina ta. Piscinele trebuie menținute la un pH ușor de bază, între 7.2 și 7.8. PH-ul în bazine tinde să se ridice singuri, așa că probabil va trebui să coborâți la timp la timp la pH la piscină. Producătorii de piscine fac substanțe chimice în acest scop. Cele mai frecvente sunt bisulfatele de sodiu și acidul muriatic. Fie substanța ar trebui adăugată direct la apa de piscină.
  • Pentru instrucțiuni mai detaliate privind ridicarea sau reducerea nivelului de pH în piscină, consultați recomandările producătorului pentru modelul dvs. specific.
  • Puteți achiziționa bisulfat de sodiu (numit și "acid uscat") sau acid muriatic la orice magazin de aprovizionare cu piscină.
  • Imagine intitulată Reglarea apei Pantofi 4
    4. Tratați apa de băut dacă este acidă sau de bază. Apa pe care o beți ar trebui să fie neutră, cu o valoare a pH-ului la (sau foarte aproape) 7. Dacă ați testat pH-ul apei potabile și ați constatat că este acid sau bazic, faceți ajustări pentru a echilibra pH-ul apei. Dacă apa potabilă este acidă (număr scăzut de pH), adăugați picături de pH sau tablete pentru a neutraliza acidul. În mod alternativ, dacă apa dvs. potabilă este de bază (număr mare de pH), adăugați câteva picături de suc de lămâie, care este în mod natural acid.
  • Dacă doriți ca nivelul pH-ului să fie ajustat permanent, puteți avea un sistem permanent de filtrare a apei instalată. Dacă apa dvs. este de bază, instalați un filtru de neutralizare sau un sistem de injecție de sodiu cenușă / hidroxid de sodiu.
  • Dacă apa dvs. este acidă, profesioniștii dintr-un magazin local de alimentare pot instala un sistem de injecție acidă la alimentarea cu apă a casei dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    A face experimente de pH la domiciliu
    1. Imagine intitulată Reglarea apei Pantofi 5
    1. Adăugați 1 linguriță (4.9 ml) de sodă de copt la un pahar de apă de 8 oz (230 g). Soda de copt este de bază, cu o valoare a pH-ului de 9. Drop 1 lingurita (4.9 ml) de ea într-un pahar de apă și apoi se amestecă brusc cu o lingură sau o mișcare. Păstrați agitarea până când toate miezurile de sodiu de copt s-au dizolvat. Apoi, măsurați din nou pH-ul apei folosind o bandă litmus.
    • Dacă ați început cu apă neutră (pH 7), pH-ul apei ar fi trebuit să crească până la aproximativ 8.
  • Imagine intitulată Reglarea apei PH Pasul 6
    2. Adăugați 1 linguriță (4.9 ml) suc de lămâie la un pahar de apă. Se amestecă cele 2 lichide împreună cu o lingură. Apoi scufundați o bandă de hârtie litmus în apă. Așteptați câteva secunde și notați modul în care nivelul pH al apei sa schimbat.
  • Deoarece sucul de lămâie este acid, cu o valoare a pH-ului de 2, nivelul pH-ului unui pahar neutru de apă ar fi trebuit să coboare la 6 sau 5.
  • Imagine intitulată Reglarea apei PH Pasul 7
    3. Experimentați cu diverse alte materiale de bază și acide. Multe lichide comune și substanțe dizolvabile găsite în jurul casei vor modifica nivelul de apă al pH-ului. Dizolvați sau amestecați o cantitate mică de o singură substanță într-un timp într-un pahar de apă curată și apoi încercați cu o bandă litmus. Dacă efectuați un experiment științific, faceți o diagramă pe care puteți înregistra valorile pH-ului de apă cu substanțe diferite, fiecare la un pahar separat de apă. Încercați să adăugați:
  • Coca-Cola.
  • vin rosu.
  • Lapte.
  • Săpun lichid sau șampon.
  • Metoda 3 din 3:
    Măsurarea pH-ului de apă cu benzi de testare
    1. Imagine intitulată Reglarea apei Pantofi 8
    1. Achiziționați benzi de testare a pH-ului. benzi de testare a pH-numite și benzi Litmus - sunt subțiri, foi mici de hârtie, fiecare aproximativ 2 inci (5.1 cm) lung de /2 Inch (1.3 cm) lățime. Ele sunt acoperite cu o soluție chimică care modifică culoarea atunci când sunt expuse la substanțele de bază sau acide. Benzi de pH pot fi achiziționate la majoritatea magazinelor de sănătate sau la orice magazin de aprovizionare științifică.
    • De asemenea, puteți cumpăra benzi de pH la marii comercianți online sau la majoritatea magazinelor de furnizare a animalelor de companie.
  • Imagine intitulată Reglarea apei Pantofi 9
    2. DIP 1 bandă de pH într-o probă de apă timp de 10 secunde. Puneți aproximativ 1 inch (2.5 cm) a benzii de pH în apă. Îndepărtați fiecare parte - întreaga bandă este sensibilă la pH. Asigurați-vă că păstrați o poziție fermă pe un capăt al benzii, totuși, astfel încât să nu alunece în apa pe care intenționați să o măsurați.
  • De exemplu, trageți un pahar de apă din robinet dacă încercați să stabiliți pH-ul apei potabile.
  • Sau, dacă încercați să ajustați nivelul pH-ului într-un rezervor de pește, faceți o bandă în apă în partea superioară a rezervorului.
  • Alternativ, puteți utiliza un camion de apă pentru a plasa 1 sau 2 picături de apă direct pe centrul benzii Litmus.
  • Imagine intitulată Reglarea apei Pantofi 10
    3. Observați ce culoare se întoarce banda de pH. Odată ce banda de pH a fost scufundată timp de cel puțin 10 secunde, trageți-o și priviți la sfârșit. Stripul de pH va schimba culoarea pentru a indica prezența bazei sau a acidului în apă.
  • Dacă culoarea benzii nu se schimbă imediat, așteptați câteva secunde.
  • Imagine intitulată Reglarea apei PH Pasul 11
    4. Comparați banda de pH la un indicator de culoare al pH-ului. Kitul dvs. de testare a pH-ului ar fi trebuit să vină cu o diagramă de culori. Graficul indică culoarea că hârtia Litmus se va întoarce atunci când este expusă unei substanțe de bază sau acide. Potriviți culoarea benzii de pH la o culoare pe grafic și veți avea o idee bună despre pH-ul apei.
  • În termeni generali, o bandă roșie Litmus indică apă foarte acidă, galben indică ușor acid, verde indică ușor de bază și purpuriu indică foarte acid acid.
  • Imagine intitulată Reglarea apei Pantofi 12
    5. Gauge nivelurile pH-ului utilizând un cititor de sonde digitale pentru date mai exacte. Benzi Litmus sunt un ecartament rapid și eficient de nivel de pH, dar nu sunt cea mai precisă metodă de măsurare. Un cititor de sonde digitale (adesea numit "pH metru") este un dispozitiv mult mai precis, care va determina pH-ul unui lichid la 2 zecimale. Pentru a utiliza pH-ul, scufundați vârful instrumentului în apă până când afișajul arată citirea pH-ului.
  • contoarele de pH sunt utilizate în mod obișnuit în laboratoarele științifice și pot fi achiziționate sau închiriate prin magazine de aprovizionare științifică.
  • Este posibil ca contorul de pH să fie re-calibrat între fiecare utilizare. Urmați instrucțiunile tipărite incluse împreună cu contorul pentru cele mai bune rezultate.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Benzi Litmus
    • Picătură de apă
    • Bicarbonat de sodiu
    • Suc de lămâie
    • Curățați ochelari de băut

    sfaturi

    PH-ul este măsurat pe o scară de la 0 la 14: substanțele cu o valoare a pH-ului de 0 sunt extrem de acide, substanțele cu o valoare de 14 sunt foarte de bază, iar substanțele cu o valoare de 7 nu sunt nici de bază, nici acid.

    Avertizări

    Luați măsuri de precauție dacă experimentați diferite substanțe acide și de bază. Protejați-vă ochii cu ochelari de protecție și purtați mănuși de cauciuc sau latex pentru a vă acoperi mâinile. Unele substanțe, cum ar fi acidul clorhidric (pH 1) sau hidroxidul de sodiu (pH 14) sunt caustice și pot arde pielea sau ochii.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar