Cum de a controla o floare de alge

Unele niveluri de alge ale algelor pot fi inevitabile în medii acvatice, deși la niveluri mici nu sunt neapărat un lucru rău pentru acvariul dvs. Cu toate acestea, în funcție de tipul de alge și de amploarea creșterii, o floare algală poate deveni rapid o problemă. O floare mare poate reduce nivelurile de oxigen în apa dvs. și anumite tipuri de substanțe de flori algele eliberează substanțe chimice care pot fi letale la plante și animale. Dacă aveți o înflorire a algelor pe mâini, învățați cum să eliminați algele existente și să împiedicați florii viitoare vă poate ajuta să vă salvați rezervorul și să vă păstrați peștii puternici și sănătoși.

Pași

Partea 1 din 3:
Eliminarea algelor din rezervor
  1. Imagine intitulată Controlul unei alge floare Pasul 1
1. Efectuați o schimbare parțială a apei în rezervorul dvs. Modificările parțiale de apă sunt una dintre cele mai eficiente modalități de combatere a infloresilor alge din rezervor. Prin îndepărtarea unei porțiuni a apei și înlocuirea acestuia cu apă fără alge, veți dilua în mod esențial conținutul de alge al apei. În general, trebuie să faceți o schimbare parțială de apă la fiecare două săptămâni pentru a proteja calitatea apei în rezervor.
  • Scurgeți sau sifonați aproximativ 25% din apa din rezervor. Pentru infloresile algele severe, este posibil să fie necesar să înlocuiți mai mult de 25% din apă.
  • Nu modificați mai mult de 50% din apa rezervorului dvs. la un moment dat. Acest lucru poate supăra pH-ul rezervorului dvs. și ar putea să vă sublinieze peștele, ceea ce poate fi fatal.
  • Testați pH-ul înainte și după efectuarea unei schimbări parțiale de apă. PH-ul nu trebuie să meargă în sus sau în jos cu mai mult de 0.2 unități pentru a evita stresul peștilor.
  • Imagine intitulată Control O alge floare Pasul 2
    2. Răzuiți algele de pe pereții de sticlă. O modalitate de a ajuta la controlul floarelor de alge este de a elimina fizic algele existente din rezervorul dvs. Acest lucru se poate face în timp ce efectuați o schimbare parțială a apei, deoarece veți avea acces mai ușor la pereții rezervorului dvs. atunci când nivelul apei este mai mic.
  • Răzuiți sau ștergeți pereții rezervorului cel puțin o dată pe săptămână.
  • Aveți grijă dacă utilizați un burete. În plus față de microorganismele de îmbrăcăminte, bureții reutilizabili pot prinde boabe de nisip, care ar putea zgâria paharul.
  • Imagine intitulată controlul o alge floare pas 3
    3. Luați în considerare utilizarea unui algicidă în rezervorul dvs. O algicidă chimică disponibilă comercial poate ajuta la uciderea rapidă și eficientă a algelor. Cu toate acestea, va trebui să fiți atenți cu agenții chimici, deoarece acestea pot suporta echilibrul în rezervorul dvs., dacă este utilizat în mod necorespunzător. Nu utilizați AlGilide dacă aveți plante vii în rezervor, deoarece AlGilide va ucide cel mai probabil.
  • Imagine intitulată Controlul unei alge floare Pasul 4
    4. Introduceți peștii consumului de alge și nevertebrate. Puteți să eliminați cu ușurință algele de la acvariul dvs. de acasă prin folosirea peștilor de alimentație a algelor și a nevertebratelor la rezervor. Aceste adăugări de viață vor mânca algele de pe plante, substrat și chiar de pe pereții de sticlă al rezervorului. Verificați cu un angajat informat la magazinul dvs. local de animale de companie pentru a găsi organisme acvatice sau marine care pot ajuta la controlul algelor în rezervor.
  • Cele mai multe specii de melc acvatic vor mânca alge, fie într-un rezervor de apă dulce sau marin. Doar fiți sigur că verificați la magazinul de animale de companie pentru a vă asigura că melcul pe care îl obțineți poate trăi în rezervorul dvs. acasă.
  • Stele de păr, viermi de păr, crabi acvatici, melcii Nasarius și castraveți de mare vor ajuta la controlul algelor într-un rezervor marin prin îndepărtarea detritus organic din substratul rezervorului dvs.
  • Imagine intitulată controlul o alge floare Pasul 5
    5. Încercați să adăugați plante allopatice. Unele plante produc și eliberează substanțe chimice care pot ajuta la inhibarea creșterii algelor într-un acvariu la domiciliu. Plantele cu creștere rapidă tind să fie cea mai allopatică. Unele plante allopatice bine-cunoscute care pot fi adăugate la acvariul dvs. includ cabomba, Egeria, Ceratopteris, Hygrophila și Vallisneria.
  • Partea 2 din 3:
    Reducerea șanselor unei infloriri viitoare
    1. Imagine intitulată Controlul unei alge floare Pasul 6
    1. Hrăniți peștele mai puțin alimente sau alimentați-le mai puțin frecvent. Depășirea peștelui este una dintre cele mai mari cauze ale infloretelor algale în acvariile de acasă. Este posibil să fiți tentați să vă alimentați peștele de mai multe ori pe zi sau să adăugați mai multe alimente pentru a vă asigura că peștele dvs. sunt bine hrănite, dar toate aceste alimente suplimentare care nu sunt consumate se termină în substratul și descompunerea în apă. Acest lucru combină creșterea algală și poate transforma rapid un rezervor altfel curat într-o mizerie.
    • Încercați să treceți la un aliment de pește care este scăzut în fosfați. Eticheta ar trebui să precizeze conținutul și nivelurile fiecărui ingredient.
    • Încercați să vă hrăniți peștele doar o dată pe zi. Unii experți de pește recomandă chiar și hrănirea peștelui în fiecare zi în loc de fiecare zi, dacă peștele poate gestiona un astfel de program de hrănire (cereți un expert de pește la magazinul dvs. local de animale).
    • Experimentați cu cât de multă mâncare este suficientă pentru peștele dvs. De obicei, câteva pelete sau fulgi pe pești sunt tot ceea ce pot fi consumate înainte ca excesul de alimente să cadă în partea inferioară a rezervorului.
    • Dacă sunteți îngrijorat că nu este suficientă mâncare pentru tot peștele dvs., încercați să le hrăniți a doua oară mai târziu în această zi. Cu toate acestea, asigurați-vă că le hrăniți porții mai mici pentru ambele mese.
  • Imagine intitulată Controlul unei alge Bloom Pasul 7
    2. Reduceți iluminatul din rezervor. Alimentele și lumina sunt cei mai mari dintre cei mai mari factori care permit o floare algală. Dacă aveți o lumină de rezervor asupra acvariului dvs., este posibil să aveți nevoie să reduceți cât de des îl utilizați. În plus față de reducerea timpului, rezervorul dvs. este aprins, trebuie, de asemenea, să înlocuiți becurile din rezervor. Diferitele tipuri de alge au tendința de a prospera în lungimi de undă diferite ale luminii și, pe măsură ce becurile dvs. de lumină au tendința de a se schimba de la o lungime de undă la alta.
  • Încercați să opriți lumina rezervorului cu totul în timp ce vă luptați cu o floare activă activă.
  • Reduceți timpul pe care îl aprindeți rezervorul după ce algele sunt sub control. Încercați să limitați timpul de lumină la doar câteva ore pe zi.
  • Schimbați becurile fluorescente o dată pe an și schimbați lămpile VHO cel puțin de două ori în fiecare an.
  • Imagine intitulată Controlul unei alge floare Pasul 8
    3. Reglați temperatura apei în rezervor. Algele pot crește în orice temperatură sau stare. Cu toate acestea, studiile au arătat că algele se dezvoltă în general cele mai ușor în temperaturi mai calde. Dacă utilizați un încălzitor pentru rezervorul dvs., încercați să reduceți temperatura cu câteva grade. Asigurați-vă că peștele dvs. poate supraviețui în intervalul de temperatură pe care îl aveți în vedere înainte de a regla temperatura rezervorului.
  • Verificați cu un expert pe pește la magazinul local de animale de companie pentru a determina ce interval de temperatură a apei pe care peștele dvs. trebuie să supraviețuiască.
  • Partea 3 din 3:
    Asigurarea apei de calitate în rezervorul dvs
    1. Imagine intitulată Control O alge floare Pasul 9
    1. Testați apa de la robinet. Algele se dezvoltă când apa conține niveluri ridicate de fosfat și nitrați. Deși apa de la robinet municipal este sigură pentru consum și în general scăzută în fosfați și nitrați, există întotdeauna o șansă ca sursa dvs. de apă să adauge aceste substanțe nutritive ale algelor la rezervor de fiecare dată când schimbați apa. Cea mai bună modalitate de a vă asigura că adăugați apă de calitate în rezervor este de a testa apa de la robinet cu un kit de testare la domiciliu.
    • Apa de la robinet ar trebui să fie ideal la 0 părți pe milion (ppm) când testați pentru nitrați și fosfați.
    • Dacă testele de apă de la robinet sunt mai mari de 0 ppm, va trebui să filtrați apa înainte de ao adăuga la rezervor.
    • Puteți achiziționa un kit de testare a calității apei și un filtru de apă la multe magazine de companie sau printr-un comerciant cu amănuntul online.
  • Imagine intitulată Controlul unei alge floare Pasul 10
    2. Instalați o skimmer proteic în rezervor. Skimmerii proteinei va ajuta la îndepărtarea materialului organic, cum ar fi deșeurile și substanțele nutritive în exces din apă din rezervor. În acest fel, dacă ați depășit accidental peștii sau dacă deșeurile de pește se acumulează în rezervor, veți putea să păstrați apa relativ curată.
  • Un skimmer adecvat de proteine ​​trebuie să ruleze continuu 24 de ore pe zi.
  • Puteți întrerupe sau micșora utilizarea proteinelor Skimmer Odată ce acvariul dvs. este gratuit de alge.
  • Imagine intitulată Control O alge floare Pasul 11
    3. Schimbați mediul de filtrare lunar. Filtrul de pe acvariul dvs. la domiciliu poate construi cu ușurință deșeuri organice și nutrienți. Chiar dacă filtrul îndepărtează aceste elemente din apă, un filtru murdar va începe în cele din urmă să scurgă acei aditivi prietenosi de alge înapoi în rezervor. Pentru a combate acest lucru, mediul de filtrare trebuie schimbat în fiecare lună. De asemenea, trebuie să clătiți media filtrului de fiecare dată când efectuați o schimbare parțială a apei pentru a vă asigura că nutrienții și detritusul nu se acumulează în interiorul filtrului.
  • Avertizări

    Punerea unui rezervor lângă lumina soarelui va face cu siguranță că algele să crească mai repede!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar