Cum să datează patinele de gheață antice

Deoarece patinajul de gheață a crescut și sa dezvoltat ca activitate și sport de peste mii de ani, skatele de gheață s-au transformat și au evoluat atât în ​​structură, cât și în stil. Dacă v-ați dat peste o pereche de patine antice sau de epocă, poate doriți să știți cât de vechi înaintează înainte de a le adăuga la colecția dvs. personală. În timp ce este mai bine să consultați un profesionist pentru a evalua aceste relicve, puteți estima aproximativ vârsta de patinei dvs. prin studierea cu atenție a materialelor folosite pentru a le face, precum și stilul skatei în sine.

Pași

Metoda 1 din 2:
Studierea materialelor
  1. Imagine intitulată Data paturilor de gheață antice Pasul 1
1. Rețineți că patinele făcute cu osul animalelor ar putea să se întoarcă de mii de ani. Verificați lama skatei dvs. pentru a vedea dacă este construită dintr-un os mare animal, ca un cerb, cal sau ox. În plus, a se vedea dacă osul are curele de piele sau laces care sunt forate sau atașate altfel la skate. Rețineți că aceste patine nu vor fi foarte ascuțite și sunt mai utilizate pentru lansarea de-a lungul gheții. Din păcate, nu există nici un mod exact de a da acest tip de echipament - cu toate acestea, puteți presupune că skatele au fost create BCE.
  • Patinele osoase animale tind să fie în afara culorii alb sau galbene.
  • În mod tradițional, coloniștii ar folosi un baston sau un pol pentru a oferi o direcție și stabilitate pe gheață, deoarece patinele osoase nu au putut fi folosite pe cont propriu.
  • Deoarece aceste patine sunt foarte vechi, este puțin probabil ca să le împiedice de oriunde.
  • Imagine intitulată Data paturi de gheață antică Pasul 2
    2. Așezați patinele din lemn cu o lamă de metal între secolul al XIII-lea și al XVIII-lea. Examinați baza de skate și vedeți dacă seamănă cu un bloc de lemn. Similar cu echipamentul preistoric, patinele din lemn au avut șireturi din piele sau curele atașate la bază, cu adăugarea unei lame metalice fixate în partea de jos a lemnului. În timp ce nu există nici o modalitate de azi exact, puteți presupune că patinele de lemn au fost construite undeva între secolul al XIII-lea și al XVIII-lea, înainte ca metalul și pânza să fie mai frecvent utilizate.
  • Unele patine de lemn au o margine curbată de-a lungul toe, ceea ce înseamnă că au fost create după secolul al XV-lea.
  • Deoarece aceste patinează pre-data secolului al XIX-lea, probabil că nu veți întâlni niciunul în căutarea dvs. de antichități.
  • Imagine intitulată Data paturi de gheață antică Pasul 3
    3. Patinele de date cu curele de piele și tălpi din lemn până la sfârșitul secolului al XIX-lea. Examinați baza patinelor dvs. pentru a vedea cum au fost construite tălpile. Rețineți că patinele făcute în jurul valorii de sfârșitul secolului al XIX-lea și la începutul secolului al XX-lea a avut tendința de a fi modelată cu lemn în loc de metal. Spre călcâiul skatei, căutați un șurub vizibil sau șurubelniță care ar fi conectat pe skate-ul la boot-ul unei persoane.
  • Patinele mai vechi nu au fost proiectate ca pantofi individuali. În schimb, au fost extensii pe care patinatorul le-a atașat la cizme.
  • Imagine intitulată Data paturi de gheață antică Pasul 4
    4. Asociați patinele metalice smalțate cu sfârșitul secolului al XIX-lea. Examinați suprafața metalică a skatei dvs. antice pentru a vedea dacă are o sticlă sau un smalț. În timp ce acoperirea de smalț nu va arăta atât de elegantă și netedă, așa cum a făcut-o când a fost creată pentru prima dată, ar trebui să fie încă prezentă pe suprafața oțelului.
  • Patinele metalice smalțate au fost atașamente pe care patinatorul le-ar putea potrivi cizmei sau pantofului.
  • Imagine intitulată Data paturi de gheață antică Pasul 5
    5. Identificați prelegiile metalice ca o inovație din secolul al XX-lea. Uită-te de-a lungul vârfului skatei pentru a vedea dacă curba lamei este ghimpată sau netedă. Dacă un barb este prezent pe skate, rețineți că această porțiune este cunoscută ca o alegere de la Toe, care a ajutat patinele moderne să înceapă să salveze în timp ce se află patinajul.
  • Deoarece alegerile de la picioare au fost concepute pentru o patinaj mai expresivă, acestea nu au fost necesare sau incluse în patinele mai vechi.
  • Imagine intitulată Data paturi de gheață antică Pasul 6
    6. Rețineți că patinele cu lame înșurubate sunt din secolul al XX-lea. Dacă patinele dvs. seamănă aproximativ cu o figură modernă sau de hochei, rețineți că încălțămintea a fost probabil făcută în ultimul secol sau așa. Flip peste skate să se uite la fundul cizmei și să vezi dacă există șuruburi care leagă lama la restul pantofului. Dacă da, puteți să vă întâlniți la un moment dat în anii 1900.
  • Metoda 2 din 2:
    Examinarea diferitelor stiluri de skate
    1. Imagine intitulată Data paturilor de gheață antică Pasul 7
    1. Rețineți că patinele de curse antice au fost făcute după mijlocul anilor 1800. Verificați partea de jos a skatei pentru a vedea dacă lama este dreaptă, chiar și mult mai lungă decât baza ski-ului în sine. Dacă da, puteți presupune în siguranță că aveți un skate de curse în loc de o figură tradițională sau de hochei de pat. Deoarece aceste patine nu au fost modernizate până la mijlocul anilor 1800, puteți presupune că patinele dvs. au fost făcute după cumva.
  • Imagine intitulată Data paturi de gheață antice Pasul 8
    2. Pui de hochei pe zi la 1866 sau mai devreme. Verificați baza paturilor de hochei pentru a examina lama. Vedeți dacă lama are o curbă abruptă sau dacă lama este dreaptă și chiar de-a lungul bazei de skate. Dacă lama este curbată de-a lungul jumătății din față, skate-ul dvs. a fost probabil proiectat pentru hochei.
  • Patinele originale de hochei au fost compuse dintr-o scurtă încărcare. Nu a fost până în anii 1890, curelele de susținere s-au adăugat la patine.
  • Imagine intitulată Data patinelor de gheață antice Pasul 9
    3. Asociați patinele de cleme metalice cu sfârșitul secolului al XIX-lea. Simțiți-vă de-a lungul bazei de cizme de patinaj pentru a vedea ce este făcut cu. În cazul în care tălpile și jantele de skate sunt fără bretele și făcute în întregime din metal, puteți presupune că sunt patine de prindere. Multe dintre aceste patine au fost create între anii 1870 și 1890, astfel încât să le puteți întâlni la acea eră specifică.
  • După cum sugerează porecla, aceste patine au tăiat atașamente sau "strângere" care le-ar conecta la boot-ul patinatorului.
  • Imagine intitulată Data paturi de gheață antice Pasul 10
    4. Rețineți că patinele curelei au fost făcute la începutul secolului al XX-lea sau înainte. Examinați baza de skate pentru a vedea dacă folosește curele de piele, catarame sau șuruburi pentru a se conecta cu boot-ul patinatorului. Dacă vedeți aceste mecanisme, puteți presupune în siguranță că skate-ul dvs. a fost făcut la sfârșitul anilor 1800 sau începutul anilor 1900 sau, eventual, înainte de atunci. Dacă skate-ul dvs. folosește zahăr din piele în loc de curele sau șuruburi, s-ar putea să se întoarcă la cele 1200 prin anii 1700.
  • Legăturile din piele sunt asociate cu patine foarte vechi, în timp ce cataramele, curelele și șuruburile sunt inovații mai moderne.
  • Imagine intitulată Data paturi de gheață antică Pasul 11
    5. Verificați lucrarea de metal pentru orice semn al unei mărci sau a unei etichete. Dacă bănuiți că cizmele dvs. au fost făcute în secolul al XX-lea, verificați de-a lungul lamei pentru a vedea dacă există un logo încorporat pe skate. Dacă observați sigla sau caracteristică distinctivă pe Skate, căutați-l online pentru a vedea dacă compania există încă și când au funcționat în mod specific.
  • De exemplu, dacă skate-ul dvs. are logo-ul "Harlick" pe el, puteți presupune că au fost făcute cândva după 1935.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar