Cum să cântați mantre

Coacând mantre, repetând numele lui Dumnezeu și meditația sunt practicate în întreaga lume în multe religii. Budismul, hinduismul, islamul, creștinismul și alte religii și practicile spirituale toate utilizează sunet pentru a obține o legătură cu divinitatea. Cantarea mantrelor este o experiență mistică, deoarece corpul, prin sunet, cântând și meditație, devine un templu și un instrument divin. Pentru a cânta mantre în mod corespunzător, trebuie să dezvoltați mentalitatea potrivită, să selectați mantra și să practicați cântarea.

Pași

Partea 1 din 3:
Dezvoltarea mentalității
  1. Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 1
1. Înțelegeți puterea sunetului. Toți folosim cuvinte pentru a ne exprima și satisfacem nevoile noastre, vorbind despre aproximativ 15.000 de cuvinte cu voce tare pe zi. O mantra este un sunet, silabă, cuvânt sau o expresie pe care o puteți utiliza pentru motivele multiple. Unele utilizează mantre pentru a-și menține concentrarea în timpul medierii, permit semnificațiile să ajungă subconștient, să aibă o experiență spirituală, să atingă un scop sau să se ajute la schimbarea ei însăși.
  • Imagine intitulată Meditează pasul 7
    2. Găsiți un loc liniștit. Veți dori să începeți într-un loc cu puține distracții. Un dormitor unde puteți închide ușa și ferestrele funcționează bine. Minimizați distragerile, cum ar fi apelurile telefonice, notificările și televiziunea prin oprirea dispozitivelor electronice, astfel încât să vă puteți concentra pe mantra.
  • Puteți adăuga tămâie sau lumânări la fața locului dvs. de meditație pentru a vă ajuta să intrați în starea de spirit și să vă concentrați.
  • Înregistrați-vă timpul în fiecare zi pentru a vă practica mantra. Veți dori cel puțin 30 de minute de timp neîntrerupt pentru acest lucru.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 3
    3. Aflați intenția mantra. Intențiile sunt gândurile și acționările emoționale care inițiază fiecare acțiune pe care o luăm. Indiferent dacă decidem să mergem la magazin, val la un prieten, să spunem un cuvânt sau să mergem la muncă, totul începe cu intenția. Gândiți-vă la motivul pentru care doriți să efectuați o mantra - pentru pace, sănătate, succes sau o conexiune spirituală? Determinați scopul pentru sesiunea dvs. Mantra și concentrați-vă asupra acestui lucru.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 4
    4. Găsiți o poziție confortabilă. Majoritatea oamenilor aleg o poziție de ședere, dar puteți adopta orice poziție pe care o găsiți confortabil. Dacă sunteți flexibil și folosit în funcție, este posibil să doriți să utilizați Lotus poziția. Deoarece nivelul dvs. de confort vă va determina capacitatea de a vă relaxa și concentrați-vă pe mantra dvs., nu vă forțați să luați o poză care să fie distragătoare sau incomodă.
  • Este important să vă păstrați spatele în mod natural, dar nu rigid. Nu vă slăbiți.
  • Mulți oameni aleg o poziție de meditație cu picioarele încrucișate. Dacă aceasta este o poziție dificilă de întreținut, puteți face mai ușor cu spatele pe perete sau să utilizați o pătură laminată sau un prosoape glezne.
  • Ședința în poziție verticală într-un scaun este o altă opțiune. Pentru a face acest lucru, păstrați-vă picioarele direct sub genunchi, apăsați coapsele pe scaun și asigurați-vă că picioarele dvs. au un contact bun cu solul. Păstrați coloana vertebrală dreaptă și pieptul tău ridicat.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 5
    5
    Relaxa. Clar mintea ta, și nu vă faceți griji cu privire la trecut sau de viitor. Concentrați-vă asupra a ceea ce se întâmplă în acest moment. Concentrați-vă pe picioare, picioare, spate, brațe, mâini, gât, față și scalp și observați orice tensiune. Slăbiți mușchii ca și cum ați pluti sub apă. De asemenea, vă puteți imagina că sunteți într-un loc care vă face fericiți, ca o plajă, o amintire veche sau un loc imaginar.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 6
    6. Respirați în mod corespunzător. Respirația corectă este importantă atunci când vă duceți deoarece vă oferă mai mult control asupra calității sunetului și vă ajută să mențineți un ritm. Scopul este să stați liniștit, să închideți ochii și să vă concentrați asupra respirației. În timpul respirației profunde, abdomenul dvs. ar trebui să se ridice în timp ce inhalați și să cadă încet în timp ce expirați.
  • Inspirați încet prin nas. Conta la 10 în capul tău și ține-ți respirația timp de încă 10 secunde. Apoi expirați timp de 10 secunde.Continuați să faceți acest lucru timp de 3 minute, cel puțin.Acest lucru vă va pregăti pentru mantra voastră.
  • Sfat de experți
    Graful Soken

    Graful Soken

    Meditația certificată Cocksoken Graf este un antrenor de meditație, preot budist, certificat Advanced Relfer, și un autor publicat care rulează Bodhi Heart Rolfing și Meditație, o afacere de coaching spirituală, cu sediul în New York City, New York. Soken are peste 25 de ani de experiență de formare budistă și sfătuiește antreprenorii, proprietarii de afaceri, designerii și profesioniștii. A lucrat cu organizații precum Asociația Americană de Management ca consultant pentru cursuri de formare pe teme precum Leadership Mindful, cultivarea conștientizării și înțelegerea înțelepciunii: principiile compasiune ale echilibrului vieții profesionale. În plus față de munca sa ca preot, Soken are certificări în Rolf Avansat de la Institutul de Rolf de Integrare Structurală, Manipulație Viscerală, Terapie Craniosacrală, SourcePoint Therapy® și terapie laser rece.
    Graful Soken
    Graful Soken
    Antrenor de meditație certificat

    Expertul nostru este de acord: Când meditați, rămâneți conștienți de ciclul de respirație - de obicei, veți respira, apoi să întrerupeți, să respirați, apoi să întrerupeți. De exemplu, s-ar putea să vă numărați în timp ce respirați și ieșiți, apoi în cele din urmă veți renunța la numărătoarea cu totul și sunteți doar conștienți de respirația corpului dvs. aproape involuntar.

  • Imagine intitulată Meditează pasul 14
    7. Luați în considerare luarea unei clase sau a aderării unui grup. O sesiune umplută cu mai mulți oameni vorbind o mantra cu voce tare poate fi foarte puternică și în mișcare. Un instructor vă poate ghida cu respirația adecvată, pronunția și vă poate ajuta să atingeți starea potrivită a minții. Cântare, dans, folosind instrumente, tambur, baterea mâinilor sau zgomote pot fi folosite pentru a vă ajuta practica mantra.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea mantrei tale
    1. Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 8
    1. Aflați despre diferite tipuri de mantra. Gândiți-vă la intenția dvs. și ce doriți să ieșiți din practicarea mantrei voastre. Luați în considerare întrebările, cum ar fi, cum concepeți de Dumnezeu sau de divin? Poate doriți să vă aprofundați conexiunea spirituală sau să atingeți un scop. Tipul de mantra pe care îl alegeți ar trebui să reflecte scopul dvs. și cum vă referiți la Dumnezeu.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 9
    2. Luați în considerare o chantă folosind numele lui Dumnezeu. Multe religii au un nume pentru Dumnezeu pe care îl puteți folosi pentru a crea o mantra cu. Mybrew Mystics, de exemplu, cântă numele secretului Yahweh, Adonai și Elohim. Yoghii hinduși poate folosi numele Siva, Vishnu, Brahma sau altele. Unii secte creștini cântă sau cântă numele lui Isus sau Maria.
  • Cântarea melodiilor devoțională sau a mantrelor ar putea fi cu adevărat o experiență mistică și misterioasă. Noi cântăm cântece devoționale cu sentimente profunde și credință deplină, lăsând frumusețea transcendentală, iar calitățile reprezentate în cuvintele intră în sufletele noastre.
  • Cântând cuvinte de mantre, rugăciuni sau cântece devoționale devenim vibrația transcendentală a sunetului pe care îl repetăm ​​și devenim iubire și bucurie pură.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 10
    3. Lucrați pe pronunție. Dacă nu sunteți un vorbitor nativ al limbii pe care o veți folosi pentru mantra dvs., apoi practicați pronunțarea cuvintelor înainte de sesiunea de cantare mantra. În acest fel, nu veți lăsa că problemele de pronunții vă distrag atenția în timpul practicii voastre mantra. Cu toate acestea, știți că pronunția dvs. nu trebuie să fie perfectă, deoarece ceea ce este în inima dvs. contează cel mai mult.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 11
    4. Utilizați un rozariu sau o mala Japa. Un element sfânt, cum ar fi Japa Mala (un șir de 108 margele din lemn) sau margele de rozare (colier în credința creștină catolică), vă poate ajuta să vă concentrați gândurile și să adăugați închiderea pentru fiecare mantra completă. De fiecare dată când se vorbește o mantra, vorbitorul se freacă un deget mare pe o margele de la Japa Mala, în timp ce catolicii repetă rugăciunile care dețin un rozariu.
  • Nu lăsați alții să se ocupe de elementul tău sfânt. Este doar pentru tine.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 12
    5. Încercați o mantra sanscrită. Există multe mantre hinduse sau sanscrite care sunt adesea folosite în acest scop. Cea mai cunoscută mantra este utilizarea sunetului, om. Acest sunet reprezintă vibrația originală a universului și este adesea folosită la început o practică mantra.
  • Om Namah Shivaya este o mantra despre plecarea la divinitatea supremă de transformare, Domnul Shiva și cel mai înalt sine. Această mantra vă poate ajuta să obțineți o legătură spirituală mai mare și să construiți încrederea în sine.
  • Mantra, Lokah Samastah Sukhino Bhavatoru, este dedicat fericirii și libertății tuturor ființelor. Spunând că acest lucru vă poate ajuta gândurile, cuvintele și acțiunile dvs. să contribuie, să promoveze nedorirea și să vă ajute să fiți în slujba unui bun bun.
  • Acest chant: Shanti Mantra, Om Saha Navavatu, Saha Nau Bhunaktu, Saha Veeryam Karava Vahai, Tejasvi AAVADHAIASTU MAA Vidvishavahai om, este o mantra care se traduce la: Fie ca Domnul să-l protejeze și să ne binecuvânteze, să ne hrănească, dându-ne puterea de a lucra Împreună pentru binele omenirii, învățarea noastră să fie strălucitoare și intenționată, nu ne vom întoarce niciodată unul împotriva celuilalt.
  • Om gan ganapatayei Namah este o mantra către Lordul Ganesh, Dumnezeu de înțelepciune și succes și distrugător de obstacole, pentru binecuvântări și protecție.
  • Hare Krishna Mantra este menită să sporească conștiința, liberă una din ciclul de naștere și de moarte și să aducă auto-împlinire totală.Este: Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, iepure Rama, Rama Rama, Hare Hare.
  • Mantra, Baba Nam Kealam, este folosit de Anansa Marga, adică iubire infinită, vă umple cu fericire, pace și dragoste.
  • Omul Mani Padme Hum este o mantra populară budistă care poate duce la iluminare.
  • Pentru cei mai confortabili cu o divinitate feminină, Om Shree Matre Namah, este o mantra pentru mama divină.
  • Dacă doriți pacea lumii, atunci Om Lokah Samastah Sukhino Bhavantu este o mantra bună pentru a dori pacea tuturor ființelor.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 13
    6. Utilizați alte mantre. Ar trebui să utilizați întotdeauna o mantra cu care vă simțiți confortabil și care vă va fi semnificativă pentru dvs. Dacă nu sunteți confortabil cu sanskrit sau limba hindusă sau dumnezei, introduceți o divinitate familiară sau alegeți o altă mantra care se potrivește cu credințele voastre spirituale. Dacă engleza funcționează mai bine pentru dvs., atunci vorbiți mantra în engleză.
  • De exemplu: versurile de "Te iubesc pe voi, cântăm și ne rugăm" sunt foarte inspirate. Încercați să cântați: "Tu ești mama ta ești tatăl meu. Ești începutul, ești centrul, tu ești dincolo de sfârșit. Sunteți culorile curcubeului..."
  • Om Chriave Namah este o mantra lui Isus Hristos și poate fi una pe care o alegeți dacă sunteți mai confortabil cu religia iudeo-creștină.
  • Partea 3 din 3:
    Chanting
    1. Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 14
    1. Imaginați divinul. Luați o clipă pentru a vă imagina ideea de Dumnezeu. Aceasta poate fi o divinitate specifică în orice religie cu care vă simțiți confortabil. Puteți alege să faceți cercetări privind divinitatea și să vedeți exemple de imagini și statui dedicate acelui Dumnezeu sau zeiței pentru a vă ajuta. Vă puteți imagina și entitatea spirituală aleasă, totuși, vă rog și într-un mod care vă face cel mai mult sens.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 15
    2. Respiră adânc. Repetați OM de 3 ori. Concentrați-vă pe sunet și vibrațiile din gât. Respira încet. Asigurați-vă că sunteți relaxați și confortabili.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 16
    3. Țineți elementul sfânt. Poate doriți Rugați-vă rozul. Dacă utilizați o mala Japa, apoi țineți margele în mâna dreaptă între degetul mare și degetul mijlociu. Dacă elementul dvs. are o marcă mare sau o ciucurie, mutați degetele spre stânga. De fiecare dată când vă repetați mantra, veți mișca degetul și degetul mare în partea stângă a margelei curente.
  • Veți reveni din nou la margele sau ciucuri mari după 108 repetări. Puteți să întoarceți margele în jur și să continuați să vă deplasați pe margele în direcția opusă, astfel încât să nu treceți margele sau ciucuri mari.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 17
    4. Repetați mantra. Vorbiți sunetul încet și clar într-o voce încrezătoare. Încercați să vă simțiți respirația și vocea voastră de la ombilic în loc de doar capul vostru. Dacă utilizați Japa Mala, atunci veți dori să vă repetați mantra de cel puțin 108 de ori. Dacă nu, repetați mantra dvs. de câte ori doriți sau până când vă simțiți că a avut efectul maxim pozitiv pentru această sesiune.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 18
    5. Respectați semnalele corpului. Dacă sunteți nervos, vocea voastră se poate agita în timp ce cântați. Acordați atenție pentru a vedea dacă vocea dvs. este foarte liniștită sau prea tare. Este posibil să aveți nevoie să vă concentrați și să vă liniștiți pentru a obține controlul asupra emoțiilor dvs. și a vocii dvs. prin respirația mai bună. Dacă gâtul dvs. este strâns sau sunteți tensionat, atunci va trebui să vă relaxați mai departe.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 19
    6
    Medita pentru cateva minute. După repetarea mantrei tale, stai liniștit și te concentrezi pe respirație. Lăsați gândurile să vină și să plece, aducând cu ușurință mintea înapoi la respirația dvs. de fiecare dată. Știți că gândurile dvs. sunt doar distrageri și sunt lipsite de sens în sine, așa că nu vă permiteți să reacționați emoțional pentru ei. Acesta este timpul dvs. pentru a fi calm și încă după ce ați practicat mantra.
  • Imagine intitulată Chant Mantras Pasul 20
    7. Meditează asupra iubirii. Cântați mantre, laudă cântece de cult, cântece Bhakti, cântece de devoțiune hindi, sunt toate modalitățile de a lăuda și de a se închina divinului.Mantra puternică, Mahra Mahra și melodii devoționale, din întreaga lume, toate au același scop: creșterea iubirii în inimile noastre și pe pământ. Simțiți-vă liber să vă cântați mantrele în fiecare zi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar