Cum de a desena storyboard-uri

Crearea de storyboards este o modalitate excelentă de a vă cartografia filmul și de a crea o viziune clară pentru fiecare scenă și este foarte ușor să începeți! Am pus împreună un ghid pentru a vă plimba prin tot ceea ce trebuie să știți despre desenarea propriilor dvs. povestiri ca un profesionist. Check out pașii de mai jos pentru a afla cum să creați un șablon de bord, să veniți cu fotografii interesante și să vă completați povestirile cu desene, dialog și orice note importante pe care le aveți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Storyboarding o scenă
  1. Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 1
1. Finalizați scriptul dvs. înainte de a începe pe storyboards. Dacă scenariul este un șablon pentru modul în care un film va suna, o poveste este șablonul pentru modul în care arată. Storyboards sunt modul în care vizualizați modul în care actorii, recuzită, fundaluri și unghiurile camerei se vor potrivi împreună în orice scenă sau secvență de fotografii. Este șansa dvs. să cartografiați vizual filmul înainte ca camerele scumpe, actorii și echipajele să aștepte pe set.
  • Acestea fiind spuse, una dintre locurile de muncă ale unui storyboarder este să ia scenariul și să-l îmbunătățească prin adăugarea de vizuale. Trebuie să cunoașteți arcul complet al povestirii înainte de a începe.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 2
    2. Trageți pătrate pentru fiecare scenă, lăsând loc pentru dialog de dedesubt. Odată ce ați scris scenariul dvs. și aveți o idee despre ceea ce se va întâmpla în filmul dvs., obțineți-vă un bord de hârtie sau postere pentru a vă asambla povestea dvs. Ca o bandă de benzi desenate, fiecare pătrat reprezintă o lovitură sau o scenă și spațiul de dedesubt este locul în care completați dialogul, notele sau acțiunea.
  • În timp ce vă puteți desena propriile plăci, există multe șabloane gratuite online pe care le puteți tipări pentru a începe să schițezi imediat.
  • Imagine intitulată Draw Storyboards Pasul 3
    3. Stabiliți locația și orice obiecte importante, în prima casetă a scenei. Cea mai importantă funcție a storyboard-ului este de a arăta cum se va arăta împușcătura. Pentru prima dvs. bord, veți dori toate detaliile esențiale, astfel încât oamenii să citească să știe unde sunt. Când vă întrebați ce să includeți, puneți întotdeauna întrebarea: "este esențial pentru înțelegerea scenei?"
  • Oricând schimbați locațiile pe care trebuie să le trageți într-un nou fundal. Amintiți-vă, spuneți povestea vizuală. Încercați să vă imaginați ce ar trebui să vedeți dacă acesta ar fi fost un film.
  • Dacă fundalul nu se schimbă între fotografii, îl puteți lăsa necompletat și se concentrează asupra acțiunii.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 4
    4. Utilizați săgețile și note pentru a arăta orice mișcare sau modificări. De exemplu, dacă doriți ca un personaj să pună altul, nu trebuie să trageți cinci cadre ale pumnului să se deplaseze încet spre o față. În schimb, trageți un cadru al pumnului cu o săgeată care indică mișcarea.
  • De asemenea, puteți utiliza săgețile pentru a indica mișcările camerei, cum ar fi tigii sau înclinări.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 5
    5. Completați dialogul scenei și sunetele sub desen. Amintiți-vă, realizați în principal o versiune de carte de benzi desenate a filmului, deci ar trebui să adăugați și efecte de sunet esențial. Nu vă faceți griji dacă nu se potrivește cu totul - dați doar marcaje directorului și echipajului despre locul unde sunetul este potrivit, astfel încât elipses ("...") poate ajuta.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 6
    6. Faceți un cadru nou pentru fiecare acțiune semnificativă sau mișcare a camerei. Ori de câte ori se întâmplă ceva, are nevoie de cutia proprie. Dacă scoateți o conversație, veți dori să treceți de la un personaj la altul, pe măsură ce vorbesc, precum și câteva fotografii ale amândouă în același timp. Trebuie să desenezi fiecare dintre aceste schimburi individuale.
  • Nu poți să desenezi doar 1-2 cutii și să spui "Imagini alternative" pentru o conversație. Imaginați-vă o scenă în care o mamă este supărată la fiul ei pentru a rupe o lampă. Arătând totul de la fiul trist sau speriat este o scenă foarte diferită de a arăta mama furioasă tot timpul, tăind înainte și înapoi, sau arătând lampa spartă.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 7
    7. Completați note esențiale despre mișcare, sunete sau efecte speciale. Dacă o scenă necesită un sânge fals, apoi face o notă de ea fie folosind un stilou roșu, fie că o jotting. Dacă fotografia necesită o durată lungă, continuă, utilizați săgețile pentru a indica modul în care totul curge împreună. Deși există termeni adecvați pentru toate acestea, cel mai important lucru este să spunem vizual povestea, oricum puteți. Dacă are sens ca un ghid pentru filmare, puneți-l înăuntru.
  • Dacă camera nu este tăiată, dar multe lucruri se întâmplă, puteți utiliza mai multe casete pentru unul "a tăia." Ori de câte ori se întâmplă ceva, aveți nevoie de o cutie nouă, chiar dacă camera nu se mișcă.
  • Metoda 2 din 3:
    Îmbunătățirea plăcilor tale
    1. Imagine intitulată Draw Storyboards Pasul 8
    1. Găsiți modalități de a exprima obiectivele scriptului vizual. Nu lăsați scenariul "Vorbiți de la sine-" Cele mai bune filme sunt legate tematic cu privire la toate nivelurile: scrierea, scenariul, efectele sonore, acționând etc. Este treaba dvs. să faceți un scenariu bun și să-l transformați în vizuale minunate. Fiecare scenă, întrebați-vă ce este scopul scenei, care este starea de spirit sau tonul și ce sunt cele mai importante recuzită, personaje sau momente. Cum puteți atrage atenția asupra acestor lucruri?
    • Găsiți cel mai important element al scenei și găsiți o modalitate de a atrage atenția publicului la ea în fiecare șansă, făcându-l mai mare, centralându-l, măriți-l, etc.
    • Gene Wilder nu era un storyboarder, dar se gândi ca un comedian vizual. În Willy Wonka, celebrul intro unde el "accidental" excursii, căderi și rulouri la aplauze raucoase au fost elaborate de el ca o modalitate de a portreta Wonka ca distracție, ciudată și ascunzând în spatele unei fațade comice.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 9
    2. Evitați compozițiile plate, bidimensionale prin înclinarea întotdeauna a camerei. Ceea ce nu doriți este un etaj complet plat, unde camera este la un unghi drept la sol. Înclinarea împușcăturii dă ușor storia dvs. trei dimensiuni, chiar dacă este doar o ușoară schimbare. Straight pe fotografii sunt aproape niciodată la fel de interesante ca compoziții dinamice, 3D.
  • Utilizați și în prim plan și fundalul în avantajul dvs. - nu puneți fiecare caracter sau lucru pe aceeași linie de adâncime.
  • Nu uitați de fundalul prea departe, fie - este un loc bun pentru a crea adâncime.
  • Desigur, există o mulțime de motive pentru a sparge această regulă, cum ar fi crearea unei împușcări perfect simetrice. Știi doar de ce spargi regula înainte de ao face.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 10
    3. Oferiți motivația de a tăia camera în loc de a schimba doar fotografia. De obicei, acest lucru este evident - dacă un alt personaj vorbește, trebuie să tăiați pentru a le arăta. Dacă cineva aude un zgomot în spatele lor, ați tăiat la locația din care a venit zgomotul. Toate reducerile bune trebuie să aibă un motiv să apară ... fie că este complotul, personajele, atenția schimbării sau o alegere pur artistică.
  • Una dintre cele mai cunoscute tăieturi este vreodată 2001: O odiseie spațială, unde regizorul Stanley Kubrick se bucură de o armă zburătoare la un satelit în spațiu. Într-o tăietură, el poartă decalajul dintre om primitiv și viitorul om, implicând că puținul sa schimbat, dar setarea.
  • Imagine intitulată Draw Storyboards Pasul 11
    4. Utilizați unghiul unei camere pentru a indica relațiile de caractere și sentimentele. Unghiul împușcat îi spune publicului cum să se simtă despre personaje sau scene. Puteți folosi acest fapt în moduri nesfârșite și ar trebui să vă întrebați întotdeauna modul în care unghiul camerei dvs. ajută sau împiedică punctul de împușcare. De exemplu:
  • Privind în jos pe un personaj, îi face să pară slabe, înfricoșătoare sau fără putere. Privind în sus, face ca cineva să pară puternic, încrezător și dominant.
  • Unghiuri extreme cum ar fi fotografii foarte mari, foarte mici sau intitulate, arată confuzie, frică sau off-the-wall experiență ca o călătorie de droguri.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 12
    5. Încercați să scrieți scena ca proză dacă vă luptați să începeți. Așezând pe scenă, făcând alegeri dificile cum ar fi unghiul și compoziția camerei, este greu dacă nu sunteți sigur în ce direcție doriți să faceți lucrurile încă. Un pas intermediar bun este de a scrie scena ca o scurtă poveste. Ce părți apar la fel de importante, ce detalii stau în timp ce scrieți și care sunt acțiunile cheie din fiecare lovitură? Apoi, puteți edita acest mini-script ca o practică înainte de desen.
  • Stick la doar 1-2 descrieri pentru fiecare fotografie sau scenă. Nu scrieți un roman, scrieți un ghid.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 13
    6
    Studiați cinematografia. Storyboard-urile sunt, în esență, practică fotografii ale unui film. Ca atare, obiectivul este de a folosi panourile pentru a configura luminile reale, camerele și setează pentru a imita fotografia ta. Diving profund în tipuri de fotografii, compoziția culorilor, unghiurile camerei și mai mult vor crește foarte mult instrumentul dvs. ca un creator de bord de poveste.
  • Desenarea unui tablou este ieftină, dar fotografia nu este. Dacă lucrați într-un film mai mare, trebuie să cunoașteți dificultatea brută a fotografiilor pentru a ști dacă sunt fezabile. Way Shot-up pot să pară uimitoare și să se potrivească filmul, dar filmul elicopterului este foarte scump!
  • Metoda 3 din 3:
    Storyboarding ca un profesionist
    1. Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 14
    1. Aflați terminologia unghiurilor comune ale camerei. Nu vă bazați pur și simplu pe desen pentru a obține punctul dvs. de-a lungul paginii - Filmul este plin de vocabular care vă face ca munca mai ușoară și povestea dvs. mai precisă. Scrierea unghiurilor camerei foto ajută la echipajele camerei să vadă rapid ce fotografii trebuie să se pregătească și vă permite să vedeți dacă primiți accidental repetitiv cu alegerea dvs. de fotografiere.
    • Stabilirea de fotografii: Shoturi rapide care ilustrează setul, locația sau poziția de pornire a caracterelor.
    • Plin, mediu, aproape, extrem de aproape: Dacă vă arătați un personaj, cât de mult vă arătați? Full (FS) arată întregul corp, mediu (MS) prezintă talie în sus, închiderea (Cu) arată umeri și cap, și pantofi extrem de aproape (ECU) numai față.
    • Up Shot / Down Shot: Sus Shots se uită la un personaj, în timp ce fotografii în jos se uită în jos de sus. "Vierme" și "Ochiul păsării" sunt versiunile extreme ale fiecăruia.
    • Peste umăr (OTS): Unul dintre cei mai importanți termeni, aceste fotografii au o singură persoană sau un lucru pe partea laterală a cadrului, întorcându-se, în timp ce se uită la altul. Foarte frecvente în conversațiile dintre două persoane.
    • Două-shot: Când ambele personaje, de obicei vorbind unul cu celălalt, sunt amândoi în cadru simultan. Când desenați dialogul, două fotografii se alternează adesea cu Shots OTS.
    • POV Shots Sunt pur și simplu atunci când aparatul foto imită punctul de vedere al unui caracter.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 15
    2. Familiarizați-vă cu mișcările camerei pentru a ilustra fotografiile în mișcare sau schimbarea fotografiilor. Următoarea listă nu este în nici un caz exhaustivă, dar este un primer bun pentru scrierea unor story-uri coerente. Ori de câte ori doriți să adăugați una, scrieți mișcarea actuală a camerei de pe storyboard.
  • Urmărire este atunci când aparatul foto urmează acțiunea fără tăiere, ca urmare a urmăririi pe cineva pe stradă. Utilizați săgețile pentru a indica mișcarea și mai multe cadre dacă este necesar.
  • Pans sunt atunci când aparatul foto se rotește pur și simplu într-o singură direcție, adesea după un caracter în timp ce se mișcă sau expun ceva aproape de ei. Desenați o săgeată care ilustrează direcția camerei.
  • Camioane sunt atunci când camera se mișcă fizic în sau în afara. Imaginați-vă o lovitură de televizor, apoi camera încet "camioane" înapoi pentru a dezvălui o familie care urmărește televizorul în camera de zi. Utilizați 4 linii, indicând din centrul ecranului în colțuri, pentru a arăta camioanele.
  • Rack Focus este atunci când aveți un obiect neclarat în fundal și unul clar în prim-plan, atunci focalizarea se schimbă de la unul la altul (poate merge și în sens invers). Desenați o linie care indică locul unde începe focalizarea și unde se mișcă la.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 16
    3. Faceți note adecvate de tranziții între fotografii. Următoarele reduceri sunt unele dintre cele mai frecvente în film și trebuie remarcat în bordul dvs. Fiecare dintre ele necesită un mic desen alături de cuvinte, reprezentând vizual tranziția. Începeți cu un dreptunghi mic, reprezentând ecranul, chiar înainte de dialog, apoi completați acest dreptunghi cu tranziția dvs.:
  • Se estompează în / se estompează: Aceasta este pur și simplu atunci când imaginea apare sau dispare încet dintr-un ecran gol. Pentru o estompare, trageți un triunghi îndreptat spre stânga. Pentru o decolorare, trageți un triunghi îndreptat spre dreapta.
  • Se dizolvă cruce: Când o imagine este lent dispărută în următorul. Pentru ao desena, faceți două triunghiuri intersectate în cutie, pornind de la toate cele patru colțuri. Este decoloratul și se estompează în desene suprapuse unul pe altul.
  • Sterge: Când o imagine se mișcă fizic pe ecran, dezvăluind următoarea lovitură sub ea. Pur și simplu trageți o linie verticală în centrul dreptunghiului și o săgeată care trece prin ea pentru a indica modul în care se mișcă prima imagine.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 17
    4. Amintiți instrucțiunile de blocare de bază pentru a vă ajuta să setați scena și actorii. Următorii termeni se referă la un loc al unui obiect în fotografie. De asemenea, poate ajuta la direcționarea mișcării, cum ar fi un personaj plimbând din partea din spate a împușcării în față, care ar putea fi exprimată ca "BG → FG."
  • Prim plan (FG): Zona este aproape de camera.
  • Midgund (mg): Centrul cadrului
  • Fundal (BG): Sunt cele mai îndepărtate de camera.
  • Off-ecran (O / S): Util dacă există un zgomot, dialog, etc. că spectatorii nu pot vedea sau dacă un personaj intră sau iese din cadru complet.
  • Overlay (OL): Când un obiect sau o imagine este suprapusă pe altul, dar ambele sunt vizibile.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 18
    5. Etichetați-vă corect fotografiile, astfel încât restul echipajului să le citească. În general, a "scenă" pe un tablou se referă, de fapt, la o mișcare de cameră neîntreruptă, nu la un eveniment complet. Aceste scene sunt adăugate împreună pentru a forma a "secvenţă," care este întreaga acțiune, conversație, pe care o portretizați (ceea ce numiți în mod normal a "scenă").
  • Ori de câte ori se taie camera, trebuie să schimbați numărul scenei pentru a indica o nouă fotografie.
  • Dacă o singură scenă necesită mai multe acțiuni, toate fără a schimba camera, ele sunt etichetate ca Panouri. Dacă o singură lovitură necesită trei storyboarduri, ați etichetat fiecare panou ca 1/3, 2/3 și 3/3.
  • Imagine intitulată Desen Storyboards Pasul 19
    6. Scopul pentru claritate, nu simboluri perfecte sau vocab, dacă sunteți confuz. Scopul final al unui scenariu este de a spune vizual filmul, să nu treci un test de vocabular. În timp ce ar trebui să vă străduiți întotdeauna să aflați terminologia, doriți ca povestea să fie ușor de citit de către directori, cinematografii și restul echipajului. Dacă aveți o idee, dar nu știți cum să o exprimați, utilizați abilitățile de desen pentru a transmite punctul cât mai simplu posibil. Săgețile, notele și panourile multiple ar trebui să fie utilizate pentru a vă împărtăși ideile creative atunci când cuvintele nu sunt suficiente.
  • Imaginați-vă o lovitură lungă, singulară, ca începutul anului Taur înfuriat. În timp ce nu există nici o tăietură, nu ați putea conține niciodată împușcat în doar un singur panou. Ar trebui să strângeți mai multe panouri împreună cu săgeți, note și dialog pentru a planifica împușcat.
  • Lista de voce de mai sus sunt departe de a fi completă - există sute de cuvinte, fotografii și indică un pro storyboarder utilizează. Pentru a fi profesionist, ar trebui să continuați să cercetați termenii profesioniști.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă vă ajută, puteți plia o bucată de hârtie în 6 pătrate, pentru a vă înscrie cu ușurință scenele sau descărcarea unui șablon de storyboard gratuit de pe Internet.
  • Software-ul storyboarding are adesea o bază de date pentru a ajuta la urmărirea informațiilor script, recuzită, locații, direcții camerei, etc.
  • Păstrați-vă audiența în minte în timp ce sunteți storyboarding. Gândiți-vă că vor să vadă, nu ceea ce doriți să desenați.
  • Nu aveți nevoie să desenezi fiecare cadru perfect - o schiță brută este complet bine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar