Cum se creează un șablon wikihow

Șabloane sunt instrumente de comunicare valoroase. Acestea pot fi folosite pentru a îmbunătăți calitatea unui articol, pentru a discuta anumite aspecte ale unui articol, a face o pagină de utilizator informativă, pentru a comunica cu ceilalți, clarifică licențierea imaginilor sau a transmite informații despre proiect. Odată ce ați stabilit că există o nevoie reală pentru un nou șablon, ceea ce face ca unul să nu fie prea dificil.

Pași

  1. Imagine intitulată Căutarea șabloanelor
1. Căutați duplicate potențiale. Asigurați-vă că șablonul pe care îl urmărește nu există deja în categoria Șabloanelor. De asemenea, puteți căuta spațiul de nume de șablon utilizând instrumentul de căutare.
  • Imaginea intitulată atingerea consensului
    2. Construi consens. Dacă creați un șablon care urmează să fie plasat pe pagina de articole sau un șablon de pagină de discuții care antrenor un nou editor, arată-l comunității în Forums Înainte de a începe să o utilizați. Deoarece aceste șabloane pot agita paginile de articole sau descurajează cu ușurință autori, respectiv, este important să căutați un consens înainte de a folosi unul nou.
  • Imagine denumită numele șablonului
    3. Veniți cu un bun "titlu" pentru șablon și pagina de șablon. Numele paginii șablonului este ceea ce oamenii vor folosi pentru a invoca șablonul pe un articol, pagină de utilizator sau o pagină de discuții, așa că faceți-o destul de ușor de reținut și de a introduce rapid.
  • De exemplu, {{Tipspatrol}} este un șablon de coaching pentru paginile de vorbire și pagina sa "titlu" este doar Format: Tipspatrol. O puteți găsi la https: // rum.maniqui-es.com / Format: Tipspatrol.
  • Imagine intitulată Crearea șablonului
    4. Mergeți direct în modul de editare din titlul pe care l-ați ales. Dacă faceți clic pe butonul "Scrieți un articol," Sistemul poate (în funcție de setările dvs.) să pornească o pagină de articol regulat cu Creatorul de articole, în loc de un șablon. Mergeți direct în modul de editare avansată pentru a evita acest lucru. Puteți copia și lipi această adresă URL și apoi modificați "Nume-aici" la titlul de șablon ales, chiar în bara URL a browserului dvs .:
  • https: // rum.maniqui-es.com / Format: Nume-aici?Action = Editare
  • Imaginea intitulată scrierea șablonului
    5. Faceți șablonul prin copierea abordării care există în alte șabloane similare. Cum va arăta codul de șablon depinde puțin de modul în care va fi folosit. De exemplu, articolele de articole vor avea nevoie de formatarea HTML să arate drept și, în general, urmați un stil similar pe WikiHow, în timp ce șabloanele de coaching de discuții sunt mai probabil doar pentru a include textul. Cea mai simplă modalitate de a face un șablon bun este să copiați una similară existentă și să adaptați conținutul paginii la nevoile dvs. pentru noul șablon.
  • Dacă faceți un șablon de coaching, păstrați-l prea prietenos și de susținere. Va părea mai autentice și mai personale dacă nu este decorată sau strălucitoare. Textul simplu va face de obicei bine aici.
  • Dacă faceți un premiu sau similar "distracţie" șablon, puteți include culori, fundaluri, frontiere, Imagini, Link-uri sau tabele.
  • Examinați alte șabloane pentru limbajul, codurile și imaginile corespunzătoare.
  • Imagine intitulată adăugând noinclusul
    6. Utilizați pagina șablonului pentru a explica modul în care se poate utiliza șablonul. Orice pe pagina șablonului înconjurată de și Etichetele nu vor afișa în șablonul real, doar pe pagina informațională. Utilizați aceste etichete de câte ori aveți nevoie în șablon pentru a include orice informații despre modul în care urmează să fie utilizat șablonul.
  • De exemplu, uitați-vă la informațiile înconjurate de Etichete pe șablonul {{Tipspatrol}} în modul Editare Aici Pentru a vedea ce secțiuni sunt incluse pe pagina șablonului, dar nu în șablonul în sine. Acest text informațional nu va apărea atunci când șablonul este utilizat pe o pagină de discuții - doar pentru a ajuta editorii să înțeleagă scopul șablonului, când merg la pagina șablonului.
  • Imaginea intitulată clasificarea șablonului
    7
    Clasificați-vă Șablonul dvs. astfel încât să apară în subcategoria corectă din categoria: Șabloane.
  • Asigurați-vă că înfășurați clasificarea în Etichete sau altfel va clasifica toate paginile utilizate.
  • Imagine intitulată Șablonul publicat
    8. Publicați-vă modificările și le-ați testat. Aplicați șablonul într-un loc adecvat și faceți clic pe "previzualizare" pentru a vedea cum arată. Dacă ceva se întâmplă greșit, reveniți și schimbați-l sau întrebați-vă în forumuri pentru a ajuta la fixarea acestuia.
  • Imagine intitulată Editarea șabloanelor existente
    9. Aveți grijă să faceți modificări ale șabloanelor existente. Modificările la un șablon vor apărea pe parcursul . De exemplu, dacă schimbați o fotografie de la un câine la o pisică, noua imagine va apărea pe pagini folosind acel șablon în WikiHow. Fiți foarte precauți pentru editarea oricăror șabloane care sunt utilizate frecvent.
  • sfaturi

    Nu etichetați o pagină de șabloane, deoarece eticheta va apărea pe parcursul WikiHow.
  • Șabloanele sunt afișate pe parcursul WikiHow. Vă rugăm să respectați liniile directoare.
  • Simțiți-vă liber să ușurați sau să schimbați culorile.
  • Cereți ajutor în forum.
  • Utilizați tag-uri de pornire și capăt HTML sau CSS. Dacă utilizați o etichetă de pornire, utilizați o etichetă de capăt corespunzătoare, de asemenea. În caz contrar, culoarea fontului sau fundalului se va întinde pe lângă mesajul dvs.
  • Dacă sunteți un utilizator avansat, puteți utiliza această pagină pentru a afla despre funcțiile de șablon avansate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar