Cum să animați lut

Clay Animation este o modalitate excelentă de a începe în animație. Poate dura mult timp și de lucru, totuși, deci fii răbdător cu tine însuți. Veți avea nevoie de software pentru computerul dvs., felul potrivit pentru a vă construi caracterele și cifrele și seturile pentru scenele dvs. Atunci va trebui să vă planificați povestea până la cele mai mici detalii. Folosind o bord și cartele shot vă va ajuta să planificați. Odată ce planificarea se face, va trebui să vă configurați camera și să începeți să vă luați fotografiile. Când ați luat toate fotografiile de care aveți nevoie, veți fi gata să editați filmul!

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru animația dvs
  1. Imagine intitulată Animați etapa 1
1. Obțineți software-ul filmului pentru a edita filmul dvs. Puteți utiliza orice cameră pentru a filma animația de lut, dar veți avea nevoie de software-ul potrivit pentru a pune toate fotografiile individuale împreună. Computerul dvs. ar putea fi preîncărcat cu Opțiuni - utilizatorii Mac vor avea IMOVIE și utilizatorii de PC-uri vor avea rapid. Dar puteți descărca și software-ul ca Picasa. Ar putea lua unele experimente pentru a vedea care vă place cel mai bine.
  • Imagine intitulată Pasul de lut 2
    2. Utilizați lut plastilina dacă doriți să combinați culorile. Plastilina Clay este făcută de o companie numită Van Aken și este același tip care a fost folosit în primele videoclipuri de animație de lut. Este bazată pe ceară, așa că se topește destul de ușor dacă o puneți peste un cazan dublu. Îl puteți găsi la cele mai multe magazine de hobby, ambarcațiuni și jucării.
  • Pentru a configura un cazan dublu, umpleți o cratiță aproximativ la jumătatea distanței cu apă. Plasați acea oală pe stovetopul tău. Apoi plasați o altă oală - fie aceeași dimensiune, fie puțin mai mică, astfel încât se potrivește perfect - pe partea de sus a primei pot. Plasați argila pe care doriți să o amestecați în vasul de sus și rotiți arzătorul. Pe măsură ce apa din vasul inferior se fierbe, se va încălzi argila pentru ao face ca fiind capetă.
  • Imagine intitulată Animați Clay Pasul 3
    3. Utilizați argila polimerului dacă doriți ca cifrele dvs. să-și mențină forma pentru o vreme. Clayul de polimer are plastic în el, ceea ce îl face mai durabil decât lut plastilina. Dacă lucrați la un proiect mai lung, un argilă polimer ca sculpey este cel mai bun pariu, deoarece cifrele dvs. vor ține forma mai lungă.
  • Imagine intitulată Pasul de lut 4
    4. Construiți-vă cifrele. Odată ce ați decis care să folosească lut, este timpul să vă construiți cifrele. Asigurați-vă că construiți fiecare figură de care aveți nevoie. Care include toate personajele dvs. și orice accesorii sau seturi pe care doriți să le faceți din lut.
  • Ar putea fi util să începeți prin construirea unui simplu fir de fir pentru fiecare personaj. Utilizați sârmă pentru a modela miezul corpului și brațelor și picioarelor. Dacă faceți o formă non-umană, utilizați firul pentru a forma forma de bază a obiectului.
  • Odată ce aveți un fir de fir, apăsați Clay pe cadru. Va trebui să formați lucruri cum ar fi picioarele, mâinile, degetele, degetele de la picioare sau alte detalii complet de la lut.
  • Dacă începeți doar în animația de lut, rămâneți la figuri simple. Ei vor fi mai ușor să creeze și să manipuleze. Și ține minte că unele dintre cele mai populare animații de lut utilizează figuri super simple - gândiți-vă la Gumby!
  • Imagine intitulată Animați pasul de lut 5
    5. Strângeți sau construiți seturi suplimentare. Dacă nu vă construiți seturile de lut, va trebui fie să adunați, fie să construiți pe aceia. Legos sau alte jucării de clădiri reprezintă o opțiune excelentă pentru acele seturi. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să creați un fundal, în funcție de povestea dvs. Desenele pe hârtie de construcție reprezintă o modalitate excelentă de a crea acele fundaluri.
  • De exemplu, dacă povestea dvs. este despre un câine și proprietarul său într-un parc, veți avea nevoie de un set de copaci, poate un iaz și, eventual, niște clădiri din fundal. Puteți construi copacii din blocurile de construcție, iar iazul și clădirile din hârtie de construcție.
  • Dacă vă configurați scena lângă un zid, puteți bande fundalul.
  • Asigurați-vă că aveți toate seturile dvs. construite înainte de a începe filmarea. Va reduce timpul de producție.
  • Partea 2 din 3:
    Planificați povestea ta
    1. Imagine intitulată Pasul de lut 6
    1. Asigurați-vă că povestea dvs. nu este prea lungă. Pentru că trebuie să filmezi fiecare mișcare separată, animația de lut durează mult timp. Păstrați-vă în minte când vă planificați povestea. Chiar și un film de 30 de minute ar necesita peste 20.000 de fotografii. Puteți începe cu o poveste foarte scurtă și lucrați la mai mult timp în timp ce obțineți mai multă experiență.
    • Pentru a afla aproximativ câte fotografii veți avea nevoie, considerați că pentru fiecare secundă de film, veți avea nevoie de aproximativ 12 fotografii sau opriri. Multiplicați-vă cu 60 de secunde într-un minut, iar apoi numărul de minute pe care doriți în filmul dvs. pentru a determina câte fotografii aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Animați pasul de lut 7
    2. Păstrați-vă povestea simplă. Cu cât este mai complicată povestea ta, cu atât mai multe personaje și mișcare de care veți avea nevoie. În schimb, respectați o poveste simplă care include doar câteva caractere și 1 sau 2 mișcări majore.
  • De exemplu, povestea ta ar putea fi despre un băiat vorbind câinele său pentru o plimbare. Pentru aceasta, ați avea nevoie doar de o cifră de fundal și de câine și de băieți.
  • Imagine intitulată Pasul de lut 8
    3. Adăugați dialogul în timpul editării. Dacă începeți doar cu animația de lut, mutați gura unui personaj, așa că se pare că vorbește că poate dura mult timp și energie. În schimb, adăugați dialog când editați animația. Puteți să vă bateți bulele de conversație peste film în timp ce mergeți.
  • De exemplu, dacă faceți un film despre un băiat de mers pe jos un câine, poate la un moment dat câinele începe să urmărească o pasăre. Desenați sau introduceți (în funcție de software-ul dvs.) O bule de conversație lângă băiat. Puteți scrie ceva de genul "Fido! Opriți urmărirea păsărilor!"
  • Dacă adăugați bule de dialog, va trebui să vă asigurați că le adăugați la mai multe cadre. În caz contrar, ei nu vor apărea în animație suficient de lungă pentru ca privitorul dvs. să le citească.
  • Imagine intitulată Animați Pasul Clay 9
    4. Creați sau imprimați un tablou de story. În animația de lut, trebuie să faceți o fotografie separată a fiecărei mișcări. Din acest motiv, trebuie să vă planificați povestea în detaliu atent. Puteți găsi gratuit storyboard-uri de descărcare gratuite pe site-uri web. Puteți, de asemenea, să comandați storyboard-uri de la magazinele de meserie și hobby.
  • Imagine intitulată Animal Clay Pasul 10
    5. Hartă fiecare mișcare. Fiecare mișcare ar trebui să fie mapată pe carduri separate. Fiecare carte ar trebui să aibă un desen al scenei, numărul cadrului, orice note de care aveți nevoie și numărul de fotografiere. Pe măsură ce vă complicați povestea, ați putea găsi că trebuie să adăugați sau să luați cărți. Asta e bine - asigurați-vă că ajustați numerotarea dvs!
  • Diferențele dintre cărțile succesive vor fi într-adevăr, foarte mici. De exemplu, nu puteți avea personajul principal într-un singur loc într-o singură lovitură și apoi mișcându-se ca și cum ar merge un pas în următorul. În schimb, trebuie să obțineți o șansă de genunchi, începând să se îndoaie, apoi un alt genunchi a rămas un pic mai mult, apoi altul din piciorul său ridicând la pământ, etc.
  • Partea 3 din 3:
    Filmarea animației
    1. Imagine intitulată Pasul de lut 11
    1. Puneți camera pe un trepied. Din cauza diferențelor mici dintre fiecare fotografie, este important ca camera dvs. să rămână în aceeași poziție. Configurați camera dvs. pe un trepied pentru a vă asigura că aceasta. S-ar putea să doriți să luați câteva fotografii de testare pentru a vă asigura că trepiedul este la înălțimea și unghiul potrivit la setul dvs.
    • Puteți folosi cu adevărat orice cameră digitală pentru animația de lut. Camerele mai mari, cum ar fi DSLRS vă vor oferi cele mai multe opțiuni de editare, dar puteți face în continuare animații de argilă excelente cu camere digitale la nivel de intrare și filmare.
    • De asemenea, puteți utiliza camera smartphone-ului dvs., asigurați-vă că vă sprijiniți fotografiile pe un hard disk sau unitate de cloud. În caz contrar, nu veți avea suficient spațiu de depozitare.
    • Veți avea nevoie ocazional să vă mutați camera, în funcție de ceea ce doriți să accentuați în fiecare scenă. Asigurați-vă că notați pe povestea dvs. când trebuie să mutați camera și unde ar trebui să o mutați.
  • Imagine intitulată Pasul de lut 12
    2. Configurați prima dvs. scenă. Configurați primul set pe care îl veți folosi, apoi plasați cifrele în funcție de prima carte de fotografiere. Odată ce ați intrat în configurarea de fapt a scenei, ați putea găsi că doriți să modificați puțin câteva lucruri. Asta e bine, dar asigurați-vă că faceți modificări la alte carduri împușcate, după cum este necesar.
  • Prima dvs. scenă ar trebui să înființeze întreaga poveste. Deci, de exemplu, dacă filmați o poveste despre un băiat care ia câinele pentru o plimbare, ați putea dori să configurați prima scenă în afara casei băiatului. Ar trebui să aibă o lesa în mână, iar câinele său ar trebui să fie acolo, pregătit pentru plimbare.
  • Imagine intitulată Animați pasul de lut 13
    3. Luați prima lovitură. Odată ce totul este înființat, sunteți gata să vă luați prima lovitură! Faceți clic pe declanșatorul de pe cameră. Verificați imaginea și asigurați-vă că totul arată așa cum doriți, inclusiv iluminarea, cifrele și setul dvs.
  • Întreaga scenă ar trebui să fie bine luminată, dar ar trebui, de asemenea, să imite scena pe care o crezi. Deci, dacă fotografiați o scenă care ar trebui să aibă loc în afara, alegeți un loc în care soarele ar putea fi pe cer și a pus o lumină acolo. Va crea umbre realiste.
  • Imagine intitulată Pasul de lut 14
    4. Setați următoarea mișcare. Utilizați următoarea carte de fotografiere pentru a vă configura următoarea fotografie. Din nou, rețineți că va fi o schimbare foarte mică de la prima dvs. lovitură la al doilea. Odată ce următoarea mișcare este setată, luați o altă imagine cu camera dvs. Continuați să verificați fiecare fotografie.
  • De exemplu, dacă povestea ta este despre un băiat de mers pe jos câinele său, iar prima lovitură este de băiat și câine în afara casei lor, următoarea lovitură ar trebui să înceapă procesul băiatului care pune lesa pe câine.
  • Țineți mintea în minte în timp ce setați fotografii. Dacă aveți alte animale în fundal, asigurați-vă că le mutați și ele.
  • Imagine intitulată Animal Clay Pasul 15
    5. Repetați după cum este necesar. Urmați povestea dvs. de cărți împușcate și luați toate fotografiile de care aveți nevoie pentru a vă completa filmul. S-ar putea să nu puteți filma întreaga poveste într-o singură zi. Dacă nu puteți, asigurați-vă că ați creat undeva că scena și cifrele dvs. nu vor fi deranjate.
  • Imagine intitulată Animați pasul de lut 16
    6. Încărcați fotografiile dvs. în software-ul de editare a filmului. Odată ce ați făcut toate fotografiile dvs., încărcați-le în software-ul de editare a filmului pe care îl veți folosi. Puteți utiliza fie un cablu USB pentru a conecta camera direct în computer, fie conectați cardul SD în computer. Odată ce ați conectat camera sau cardul SD, software-ul pe care îl utilizați ar trebui să vă solicite să le importați. Selectați "Import" sau "Da."
  • Imagine intitulată Animați pasul de lut 17
    7. Editați-vă filmul. Odată ce toate fotografiile dvs. au fost importate, puteți începe să editați filmul. Cea mai ușoară modalitate de a le edita împreună este să le importați într-o slideshow și să setați durata de diapozitive la cea mai mică setare posibilă. Alte software vor avea alte opțiuni pentru editarea fotografiilor împreună. Va trebui să jucați cu software-ul pe care l-ați ales pentru a vedea care vă place cel mai bine.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cel mai bine este să vă faceți animația departe de lumina naturală. Datorită mișcării soarelui, umbrele și iluminatul se vor schimba în timp ce vă faceți animația.
  • Nu utilizați lut de uscare a aerului. Deoarece acest proces va dura mult timp pentru a finaliza și cifrele se vor usca în timp ce animați.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Sârmă Bendy
    • Argilă polimerică sau plasticină
    • aparat foto
    • Program de editare video
    • Calculator
    • Legos sau blocuri de construcție
    • Hârtie pentru construcții pentru fundaluri
    • Markeri, creioane sau creioane
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar