Cum să fii politicos în norvegia

Norvegia este, în general, o țară foarte liberală și veți veni mult timp doar folosind bunul simț. Totuși, există lucruri care ar putea fi diferite de ceea ce sunteți obișnuiți. Iată câteva sfaturi pentru a vă face șederea în Norvegia un pic mai netedă.

Pași

  1. Imagine denumită Fiți politicos în Norvegia Pasul 2
1. Nu vă lăudați despre dvs. Evident, a permis să spună despre meritele tale, dar este o linie frumoasă între a spune și braging. Acesta din urmă este considerat în general nepoliticos. Fii deosebit de atenți când vorbești despre bani. Când vă spuneți despre meritele dvs., încercați să fiți subtil și nu exagerați. Cu toate acestea, este perfect ok pentru a ne lăuda despre alții.
  • Imagine denumită Fiți politicos în Norvegia Pasul 3
    2. Respectați legile privind traficul. Traficul norvegian se desfășoară mult mai pasiv decât în ​​majoritatea țărilor, chiar și în Europa. Driverele sunt de așteptat să se oprească la trecerile pietonale și este nepoliticos, periculos și ilegal. Întotdeauna conduceți cu atenție, păstrați o distanță bună față de mașină în față și fiți foarte precauți când treceți de pietoni. Când depășiți bicicletele, asigurați-vă că aveți cel puțin două metri între dvs. și bicicletă. Amenzi de trafic sunt ridicate, în special infracțiuni pentru accelerarea și ignorarea luminilor roșii (aproximativ 800 USD). Mită de polițiști este nemaiauzită. Limita de alcool din sânge legală este de 0,02%.
  • Imaginea intitulată Fiți politicos în Norvegia Pasul 4
    3. Nu lăsați niciodată cornul într-o mașină dacă nu există nici o situație de urgență. Este considerat extrem de nepoliticos și ar putea genera situații periculoase.
  • Imagine denumită Fiți politicos în Norvegia Pasul 5
    4. Să fie sfătuit că Norvegia este destul de stânga din punct de vedere politic. Nu vă fie frică să aduceți subiectul, dar să fiți pregătiți pentru o discuție dacă susțineți cu fermitate o opinie politică de dreapta. (chiar și cea a Partidului Republican din SUA.)
  • Imagine denumită Fii politicoasă în Norvegia Pasul 6
    5. Rochie ocazional. Norvegienii fac. Este rar ca oamenii să se îmbrace în zilele de săptămână obișnuite, cu excepția cazului în care ocazia este specială. Acest lucru se aplică în special bărbaților. Unele întreprinderi (cum ar fi firmele de avocatură) au, evident, un cod de îmbrăcăminte, dar este relativ rar în majoritatea celorlalți. Aceasta include majoritatea birourilor. Veți veni un drum lung cu un pulover frumos, regulat sau tricou. Jeans vor lucra în aproape toate situațiile.
  • Imagine intitulată Fiți politicos în Norvegia Pasul 7
    6. Fiți pregătiți pentru opinii puternice. Acoperirea de știri norvegiene include părți mari ale lumii, așa că nu fi surprins dacă norvegienii au opinii puternice privind politica țărilor străine. Acest lucru se aplică în special în SUA și într-o diplomă mai mică în Marea Britanie și alte țări din Europa și Asia.
  • Imagine denumită Fiți politicos în Norvegia Pasul 8
    7. Fiți pregătiți pentru principiile egalitare. Norvegienii subliniază foarte mult principiile egalitare. Nu tratați niciodată oamenii în mod diferit pe baza bogăției sau a altor factori. Să fie la fel de politicos față de femei ca și tine față de oameni, precum și copii.
  • Imaginea intitulată Fiți politicos în Norvegia Pasul 9
    8. Amintiți-vă numele primele sunt în regulă în setările casual.Cu excepția cazului în care faceți afaceri, este perfect OK să abordăm numai persoanele prin prenume, chiar dacă nu le cunoașteți foarte bine, mai ales dacă circumstanța este informală. Este inutil folosind titluri precum HERR sau FRU (dl și doamna).
  • Imagine intitulată Fiți politicos în Norvegia Pasul 10
    9. Să fii la timp. Punctualitatea este extrem de importantă. Dacă faceți afaceri, ar trebui să aveți minim 5 minute mai devreme.
  • Imagine denumită Fiți politicos în Norvegia Pasul 11
    10. Respectați spațiul personal. Nu invatiți spațiul personal al oamenilor. Spațiul personal din Norvegia este, în general, mai mare decât majoritatea celorlalte locuri. Nu stați prea aproape de ceilalți, chiar și atunci când așteptați. O lungime a brațului întins este, în general, o distanță bună.Nu sari de coadă decât dacă vă întrebați în primul rând. Nu vă exprimați niciodată propria opinie decât dacă aceeași opinie a fost deja exprimată de majoritate în cameră, cel puțin nu până nu veți obține atârnărea mulțimii sociale. Norvegienii tind să se îndepărteze de oameni care exprimă opinii cu care nu sunt de acord.
  • Imagine denumită Fiți politicos în Norvegia Pasul 12
    11. Să înțeleagă moresurile sociale norvegiene sau obiceiurile. Rețineți că norvegienii tind să fie rezervați și relativ introvertiți. Acesta nu este un semn de ostilitate, este doar practica comună. (Când într-un autobuz, majoritatea oamenilor ar alege să se așeze la un scaun gol, mai degrabă decât lângă altcineva.) Să fie pregătiți să ia inițiativa atunci când creați relații, dar fii politicos și discret.
  • Imagine intitulată Fiți politicos în Norvegia Pasul 13
    12. Păstrați-vă vocea scăzută și nu vorbi prea mult. Ar putea fi considerat nepoliticos să vorbească excesiv de tare, în special în public. Nu este nevoie să șoptiți, pur și simplu să vă uitați la volumul dvs. dacă aveți tendința de a vorbi foarte tare.
  • 13. Să înțeleagă că femeile norvegiene tind să fie eliberate foarte sexual și cultural. În timpul verii, mulți se vor îmbrăca foarte ușor. Acest lucru este perfect acceptat, și nu o invitație pentru bărbații să-i hărțuiască sexual. Dacă sunteți din Europa sau din SUA, nu ar trebui să experimentați surprize.
  • Imaginea intitulată Fiți politicos în Norvegia Pasul 14
    14. De asemenea, este important să știți că este extrem de nepoliticos dacă bărbații își odihnesc în mod deschis ochii pe curbele corpului unei femei și apoi nu redresează aspectul corpului atunci când observa femeia.Desigur, este perfect ok dacă vă îmbrăcați conservator.
  • Imagine denumită Fiți politicos în Norvegia Pasul 15
    15. Vorbind engleza va lucra în majoritatea situațiilor. Majoritatea norvegienilor vorbesc engleza, în special, în special a oamenilor din vârsta de 40 de ani sau mai tineri. Unii vorbesc chiar câteva cuvinte germane. S-ar putea să întâmpinați dificultăți dacă doriți să discutați cu oamenii în vârstă, totuși.
  • Imagine denumită Fiți politicos în Norvegia Pasul 16
    16. Amintiți-vă că sfaturile nu sunt obligatorii. În timp ce niște ghiduri de călătorie susțin că nu este niciodată o obligație în Norvegia. În timp ce unii ar putea să o facă dacă au întâlnit un serviciu extraordinar, unii nu fac niciodată. Foarte puține sfaturi norvegiene pentru un serviciu adecvat. Chelnerii de la restaurante sunt plătite relativ bine, deci nu este nevoie. În timp ce unii oameni acceptă că șoferul de taxi păstrează schimbarea, el este obligat să vă dea schimbarea exactă înapoi.
  • Imagine intitulată Fiți politicos în Norvegia Pasul 17
    17. Utilizați carduri de credit sau de debit. În Norvegia, numerarul nu este rege. Mulți norvegieni plătesc exclusiv cu carduri de debit sau de credit, iar unele întreprinderi chiar descurajează plata prin numerar. ATM-urile sunt larg răspândite. Cu toate acestea, în calitate de călător, probabil că sunteți mai bine să plătiți oricum cu numerar, deoarece taxele pentru utilizarea cardului dvs. în străinătate ar putea fi ridicată.
  • Imagine intitulată Fii politicoasă în Norvegia Pasul 18
    18. Evitați discutarea religiei. În Norvegia, religia este o chestiune personală. Prin urmare, este un subiect sensibil. Este perfect ok pentru a discuta pe o bază generală, dar dacă nu vorbiți cu un prieten apropiat, este probabil cel mai bine să evitați discutarea la un nivel personal. Cu toate acestea, dacă veți aduce oricum subiectul, fiți sfătuit să faceți acest lucru în mod discret și să primiți prudență oricăror opinii puternice sau fundamentale. Mulți oameni ar considera că este nepoliticos să le întrebe clar dacă se consideră membri ai unei anumite religii.Niciodată nu-și asume nimic despre credințele cuiva.
  • sfaturi

    Avertizări

    Nu oferi prea mult credit pentru a călători cărți cu sfaturi etichete. Cea mai mare parte a acestei etichete este de modă veche și rareori aplicată în lumea reală. Utilizați bunul simț, acționați umil, păstrați acest articol în minte și veți fi bine.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar